• 9.377.559 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

Leftover Crack

Someone just pushed me in the back, man

Een van de beste films ooit gemaakt , naar mijn mening - snap ook niet waarom hij niet zo gewaardeerd word - met geweldige acteerprestaties van beide mannen..

Stoned de film kijken is zelfs nog leuker

een dikke 5*

PS: Hardekern , jij houd ook wel van hard drugs ( Als ik je avatar bekijk )

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leftover Crack schreef:

Stoned de film kijken is zelfs nog leuker

Stoned zijn is voor mietjes. Gewoon aan de pure adrenochroom, dan beleef je nog 's wat

HarmJanStegenga schreef:

Haha , daar heb je een punt..

avatar van nicknijssen

nicknijssen

Geniale film, geen andere woorden voor!!!

avatar van F. Gump

F. Gump

Eigenlijk is de hele film een aaneenschakeling van trips aan elkaar gepraat door Johnny Depp. Heb genoten van zijn acteerwerk en de fascinerende vertelwijze, maar inhoudelijk stelde de film me toch wat teleur. 3* daarom.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik heb em pas maar weer eens aangedurfd om deze film te kijken, aangezien ik eerder erg negatief was over deze film. Ik heb echter met plezier gekeken. Ik kan er de humor wel van inzien. Depp is hilarisch, en zet een prachtige thompson immitatie neer.

Ik blijf er bij dat er langdradige scenes tussen zitten, met name ergens in het begin. Maar verder in de film valt het wel mee. Voor de rest is het een leuke film.

Daarom heb ik besloten mijn stem te verhogen tot 3,5*

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik begon met deze film met hoge verwachtingen maar zakten meer en meer in mekaar. het concept ligt goed, Depp en Benicio Del Toro acteren geweldig maar de uitleg van dit en dat laat mij te wensen over, ik ga ook niet zeggen dat de film slecht is, maar het is gewoon niet naar mijn verwachtingen, een keer zit je daar en een andere keer daar en alles wordt in 3de persoon uitgelegd, wat niet mijn favoriet is om een film te illustreren, maar kwa acteerprestatie en concept toch een 3,0

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Van de week herzien en tot de conclusie gekomen dat dit een film is die elke kijkbeurt weer wat leuker weet te worden. Opnieuw ontzettend genoten van Fear and Loathing en dan met name van de geweldige sfeer die Gilliam weet neer te zetten. De film is en voelt enerzijds te absurd voor woorden, maar is anderzijds toch erg toegankelijk. Vooral leuk hoe men speelt met het camerawerk en kleurgebruik.

Verder alle lof naar Depp en Del Toro, die heerlijk over-the-top gaan en zo perfect in de film passen. Vooral Depp is briljant en speelt één van zijn beste rollen. Verder is Depp's voice-over briljant gebruikt en ben het met de echte Hunter S. Thomson eens dat deze voice-over de film erg goed doet. Verder is uitgangspunt leuk uitgewerkt; het is erg vermakelijk om die idiote trip van Duke en zijn advocaat te zien. Bijrollen zijn overigens ook uitstekend vertolkt.

Nu nog nét geen verhoging, maar die dikke 4 sterren blijven zeker staan.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem super. Vandaag beginnen te herbekijken, en my god, what the f***?

Ik denk dat dit de slechtste film met Johnny Depp is die ik ooit gezien heb. Mss was ik gewoon stoned de eerste keer dat ik het zag en was daardoor alles grappig. Want nu kon ik echt met niks lachen. Na 40 minuten er dan ook de brui aan gegeven en een andere film opgezet.

avatar van DonHannes

DonHannes

HarmJanStegenga schreef:

mietjes hehe

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

hardekern schreef:

Wat een waardeloze film :S

Gaat echt nergens over... Volgens mij moet je zelf ook strak van de drugs staan voordat je deze film goed/leuk vind.

Bullshit, je moet hem wel kunnen begrijpen..

As your attorney, I advise you to take a hit out of that little brown bottle in my shaving kit.

You won't need much.. Just a little tiny taste,

that stuff makes pure mescaline seem like ginger-beer....

Adrenochrome.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Love it. Hate it. Take The Ride. See For Yourself.

Kan me best voorstellen dat sommige mensen het een slechte film vinden, want je kijkt toch naar 2 uur egotripperij van twee gasten die 2 uur lang aan allerlei soorten drugs zitten. Als dat niet je ding is...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Heeft inderdaad niet per definitie zoveel met begrijpen te maken.

avatar van The Last

The Last

Lijkt me sterk, voor iets wat bijna nergens over gaat.

avatar van STEN_91

STEN_91

fuck. nog nooit zoiets gezien. eerst een uurtje geken en t leek me niets. een week later afgekeken en toen zat ik wel wat meer in de film. niet al te serieus nemen deze film. maar wel de moeite waard om eens te proberen...

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Toch maar eens een recensie schrijven van één van mijn favoriete films allertijden. Ondertussen ook al zovaak gekeken dat ik 'm kan dromen, van het hilarische begin tot het pakkende eind.

De eerste keer dat ik deze film zag, was een jaar of 8 geleden op toendertijd Canal +. De film was al ongeveer op de helft, alwaar Gary Busey achter Depp aan zit op de highway. Ik weet nog dat ik verbaasd was door het voortkomen van Depp. Normaal altijd de pretty boy en nu eens of andere hippie met dito zonneklep en peuk. Uit nieuwsgierigheid ben ik blijven kijken.... en raakte geboeid. Vooral toen bleek dat de film veelal over drugs en de ervaringen hiervan ging. Ondergetekende, zelf een liefhebber dezer recreatieve geestverruimende middelen, had namelijk nog nooit een film over drugs in een dergelijke context gezien. Nuja, Half-baked stond me nog bij, maar deze is van een tegengesteld kaliber. Het was nieuw voor me en het sloeg aan.

Een paar dagen later kwam 'ie weer op Canal +, alwaar men het de moeite vond om sommige films 50x in een maand uit te zenden. In het geval van F&F ben ik hun daar zeer dankbaar voor. In de laatste zendweek heb ik de film op VHS opgenomen en nog meerdere malen met vrienden gekeken. In mijn kring ken ik niemand die film niet kan waarderen, op de anti-gebruikers na. Deze kunnen zich niet inleven en mijn advies is dan ook om de film over te slaan. F&F draait 100% om drugs, absudisme, hilariteit en Vegas. Zoals een bekende quote in de film boekdelen spreekt: . "This is how the world would look like, if the Nazi's had won the war. This is the sixth reich!".

Ik kan niet echt hoogtepunten uit de film opnoemen. Het is een achtbaan van perfectionisme, met pieken en dalen, maar samen als geheel zo fantastisch. Als ik dan toch moet kiezen zijn de scènes met White Rabbit en de badkuip, de trip na Adrenochrome, het circus en de scène met de lifter. This is bat country!

Fantastische acts van 2 geniale acteurs. De creme de la creme van het acteergilde en dat blijkt uit deze prestaties. Niemand zal zo'n overtuigende rollen neer kunnen zetten als Depp en Del Toro.

Ik weet niet of andere films van Gilliam mij kunnen bekoren, maar Fear & Loading in Las Vegas zal in elk geval nimmer mijn top 10 verlaten.

Dikke vette 5.0*.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Film die ik nu meerdere malen gezien heb, had eerst 3* van me, maar begin steeds meer in deze film te zien, nu heeft hij 4* van me.. geweldig acteerwerk van de 2 hoofdrolspelers.. binnekort maar weer eens kijken met een paar maten

avatar van xxdarrenxx

xxdarrenxx

Ik wil graag beginnen met het feit dat je deze film niet echt kan raten.

Laat ik uitleggen waarom.

Het hele idee achter het oorspronkelijke verhaal is de objectiviteit teniet doen en puur op emoties af gaan. Er zit geen rationele gedachtegang aan (geen slim uitgedacht verhaal, geen speciale foefjes of truukjes)

Het is GONZO!

Het is basically een Drugstrip op emotionele wijze gepresenteerd. Als je de film kijkt op een wijze een vriend die een verhaal verteld of bijna een soort fictief boek, dan zie je hoe goed het is.

Het's de perfecte verwoording van aan drugs trip gemixed met de American dream.

NIx meer en niets minder, en dat maakt het verhaal uniek. Het is niet bedoeld voor mainstream mense, maar als je de film snapt maakt dat de film 10 x persoonlijker.

Op film gebied is het niet zo speciaal.

Maar als verhaal is het echt iets vers, het is reality, maar toch fictie maar gebaseerd op waargebeurde feite.

5 sterren, en mense die de film niks vinde neem ik niks kwalijk. Het is slecht een visueel geintepreteerde versie van een uniek verhaal.

En ik heb er zeker van genote

avatar van marionzin

marionzin

Voor de soundtrack ook een dikke vijf!

avatar van unknown

unknown

Het idee dat ze met een tas drugs naar las vegas gaan is al legendarisch hehe.

avatar van STEN_91

STEN_91

@xxdarrenxx

Cool.

avatar van DVD-T

DVD-T

Opnieuw heb ik weer ontzettend genoten van Fear and Loathing in Las Vegas.

We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold, Depps geweldige eerste zin van de film zet meteen al de sfeer neer.Wat hieruit volgt is een bizarre trip vol met drugs, drank en super goede dialogen.Las Vegas als setting voor de tocht gebruiken is een briljante keuze want met al die lichtjes, grote casino's, hotels, andere gebouwen en de over de top personen die daar rondlopen geeft dat een heerlijke surrealistische sfeer neer.

Doordat de karakters zoveel drugs gebruiken wordt dat door het ietwat vreemde maar toch fantastisch camera werk alleen maar meer naar voren gebracht, en daarmee is de stad zelf het middelpunt en steelt het een beetje de show.Het verhaal wordt aan de kijker voorgeschoteld als één lange trip, en ik moet ook toegeven dat toen ik de film voor het eerst zag hem moeilijk vond kijken.Het was me net even te vreemd/bizar en veels te druk.Nu is dat 360 graden omgedraaid en kan ik m'n ogen niet weer van het scherm krijgen en probeer je op elk klein detail te letten.Wat eingelijk bijna onmogelijk is want er is zoveel op het scherm te zien en de hectische manier van filmen helpt niet om dat bij 1 of 2 keer kijken helemaal in hje op te nemen.Daarom is Fear and Loathing ook een film die voor mij elke keer weer een genot is om naar te kijken.Het verhaal stelt niet erg veel voor en springt soms wat van de hak op de tak, waar ik soms wel wat moeite mee heb in andere films.Dat is hier niet het geval alleen al door de manier van uitvoering en door de leuke vreemde personages en het acteerwerk, maar ook omdat het helemaal in deze film past.De hele lange trip scéne in de hotel kamer vond ik het beste moment uit de film.

Johnny Depp speelt opnieuw een vreemd karakter wat hij in talloze films al heeft bewezen te kunnen, maar ik vond Dr. Gonzo(een fantastische rol van Del Toro) nog het meest intrigerende karakter van allemaal.Van hem weet je echt soms niet hoe hij uit de hoek gaat komen, het ene moment lijkt hij nog het meest rationele in bizarre situaties om op een ander moment weer volledig te flippen door de grote hoeveelheden drugs die door zijn lichaam stromen.De kleine rol van Maguire vond ik ook erg leuk.

Visueel is het soms erg lelijk, maar dan op een mooie manier want je gaat immers mee in de trip van de hoofdpersonages.Erg vreemde shots en camera positie's helpen je helemaal in de sfeer te komen.De soms quirky en snelle editing tillen de film naar een hoog niveau.En de heerlijke muziek maakt het helemaal compleet.

Fear and Loathing in Las Vegas is een film die ik keer op keer kan kijken en er dan ook keer op keer weer van kan genieten(voor mij zonder drugs dan).Al is het alleen maar om die geweldig scherpe dialogen weer aan te mogen horen.Ik verhoog mijn stem dan ook naar,

notorious_kim schreef:

Misschien is je gevoel voor humor spontaan verdwenen??

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Eén van de raarste films die ik ooit heb gezien, maar wel een hele leuke.

De film kent eigenlijk amper een verhaal, maar bestaat uit een aaneenschakeling van bizarre scènes en wazige gebeurtenissen.

Deze gebeurtenissen zijn echter wel ontzettend grappig. Del Toro, maar vooral Depp schitteren hier werkelijk. Ik heb meermalen ontzettend hard gelachen, en dat overkomt me maar zelden bij film(komedie)s.

Dat maakt het één van de beste komedies die ik ooit heb gezien. Ik kan niet minder dan 5* geven.

avatar van Teleevisie

Teleevisie

Er zitten echt een paar meesterlijke scenes tussen, je moet de film wel een paar keer gezien hebben om ze allemaal te kunnen waarderen.

De eerste keer dat ik deze film zag vond ik 'm teleurstellend, de tweede keer was wat beter en de derde keer vond ik het gewoon heerlijk.

avatar van Antonev

Antonev

De film is sterk geacteerd vind ik, niet iedere acteur kan een drugstrip acteren! Vooral de scene in het bad waar die gast helemaal zit te trippen vind ik geweldig!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

When white rabbit peaks. .

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Fear and loathing is dope. Depp rules. Period.

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb hem nu 2 keer gezien en 2 keer vond ik hem verschrikkelijk. Nu was ik ook allebei de keren de enige in het gezelschap die geen soft of harddrugs had gebruikt, anders dan alcohol. Maar dan nog

avatar van wibro

wibro

Toen ik deze film voor de eerste keer zag kon ik hem niet waarderen en nu bij herziening opnieuw niet. En waarom niet? Omdat ik er niet van hou dat er in films gekotst wordt en dat er een smeerboel met eten wordt gemaakt. Dat is best jammer, want het eerste uur was best wel aardig, maar daarna had ik het allemaal wel gezien. Ik kon toen alleen nog maar genieten van de jaren zestig soundtrack van o.a. Jefferson Airplane, Yardbirds, Stones etc., want die was gewoon erg goed, maar helaas was dat voor mij toch niet genoeg om deze film een voldoende te geven.