200 Motels (1971)

Frank Zappa en
Tony Palmermet
Theodore Bikel,
Frank Zappa en
Jimmy Carl Black'Touring makes you crazy', zegt Zappa, uitleggend dat het idee voor deze film kwam toen hij op toernee was met 'the Mothers of Invention'. Het verhaal, afgewisseld met optredens van de 'Mothers' samen met 'the Royal Symphony Orchestra' is een verhaal van leven onderweg. De belangrijkste zorg van de bandleden is de zoektocht naar groupies en het verlangen om betaald te worden.
5,0
[permalink] geplaatst op 16 februari 2005, 23:13 uurBrilliante film van musikaal genie Frank zappa over "How touring can make You crazy".
De hele discussie over drug die nu bij 2001 gevoerd wordt zou bij deze film thuishoren. Een absolute Trippie film. Niet verkrijgbaar op dvd voor zover ik weet.
PS Zappa gebruikt zelf overigens geen drugs, al heeft hij het wel eens geprobeert. Zijn analyse was dat je van blowen suf wordt en dat andere drugs ook niet helpen bij het maken van goede muziek.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 november 2005, 12:07 uurSuper film! Vooral Ringo Star als dwerg en de romantiek tussen een man en zijn stofzuiger zijn zalig. Natuurlijk maakt de geniale muziek van Zappa het helemaal af. Een 4,5 is hier zeker op zijn plaats.
[permalink] geplaatst op 13 mei 2006, 9:01 uur
[permalink] geplaatst op 23 mei 2006, 21:42 uur
[permalink] geplaatst op 24 mei 2006, 0:17 uurBizar inderdaad. Frank Zappa lijkt me wel grappig.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2006, 0:58 uurIs deze feitelijk al te vinden op dvd? Want mijn vhs cassete is aan het eind van zijn latijn;
[permalink] geplaatst op 6 maart 2007, 14:23 uurhier zitten vast alleen maar zappa die hards te reageren
het is een bijzondere film, het is een bizarre film, maar het is geen briljante film imo
het is gewoon een project van heer zappa waarin het verhaal alle kanten op kan gaan en de lol hem meer heeft gezeten in het maken zelf dan het uiteindleijke resultaat
5,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2007, 15:44 uurMwaaah het resultaat is toch een totaal uniek product dat ik daarom zeker als brilliant kan beschouwen. Vroeg videokunstwerk, zijn tijd jaren vooruit.
PS. Ben wel Zappa fan.

5,0
[permalink] geplaatst op 20 maart 2008, 22:35 uurWist u dat dit de eerste film was die was opgenomen op video? (En later was overgezet naar 16 mm.)
[permalink] geplaatst op 18 mei 2008, 8:31 uurAltijd goed om je horizon te verbreden, maar als je geen echte Zappa fan bent, dan is het soms best wel een lange zit. En hoewel ik de jaren '60 en begin '70 (

) de beste muziekperiode ooit vind, kan ik mijzelf nu niet echt een fan noemen

. Ik zie hem eerder als een pulpmuzikant waarbij kwantiteit boven kwaliteit uitging.
En de film... Een amateuristisch doch soms 'grappig' project van enkele eerstejaars studenten van de filmacademie waarbij eigenlijk alleen Ringo Starr een toegevoegde waarde is. De rest...
Maar in één ding is deze film wel geslaagt. Ik zal binnenkort eens enkele van zijn LPs uit de kast halen. Kijken of het mij nu wel aanspreekt. Misschien wel, en indien zo, dan zal ik dat in de score tot uitdrukking laten komen

3,0
[permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 18:55 uurIk zie Zappa eerder als de beste komponist van de 20ste eeuw, de beste songschrijver en de beste gitarist. Dat vind ik niet alleen,
Jimi Hendrix, Steve Vai en Jan Akkerman vinden dat ook!
En de man die de beste platen maakte, was ook nog eens de meest produktieve, en dat verbaast me nog steeds!
Alleen de Films en dvd's zijn nooit echt goed, er mankeert altijd wel wat aan. Teveel visueel gedoe, en grappen en grollen met opblaaspoppen, en kleianimatie dat hoewel goed gedaan, toch gaat vervelen op de duur.
5,0
[permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 19:17 uurAch het is visueel tenminste ook weer eens wat anders(zeg maar gerust totaal unieks) , en met zo'n soundtrack kan je toch niets anders dan er erg blij van worden....
[permalink] geplaatst op 13 juni 2008, 9:07 uurjawaka schreef:
Jimi Hendrix, Steve Vai en Jan Akkerman vinden dat ook!
Bron?
[permalink] geplaatst op 13 juni 2008, 12:01 uurwikipedia:
Utrechts nieuwsblad interview met Jan Akkerman:
Ze hebben mij ook gevraagt voor de Marlboro Flashbacktour en of ik even Clapton of Santana wilde doen, maar wat die gasten met hun handen spelen, dat speel ik desnoods nog met mijn lul. Ik heb ze wel nog voorgesteld om Zappa te doen maar dat vonden ze te moeilijk.
En Steve Vai spreekt voor zich. Die heeft nog het Zappa guitar book geschreven, met transscripties van Zappa's solo's. En zijn favoriete cd is Roxy and elsewhere.
Nog vragen?
[permalink] geplaatst op 13 juni 2008, 12:52 uurjawaka schreef:
wikipedia:
Zappa kan zonder twijfel tot de belangrijkste componisten gerekend worden van de 2e helft van de 20e eeuw. Daarenboven beschouwde Jimi Hendrix hem als de beste gitarist die er rondliep - beter dan Hendrix zelf. .
Nog vragen?
Ja, gaarne een wat meer betrouwbare bron. Die eerste zin is niet onwiki-subjectief.
[permalink] geplaatst op 13 juni 2008, 13:00 uur
[permalink] geplaatst op 11 november 2008, 17:38 uurSjemig, die Lonesome Cowboy Burt scene. Je kunt toch niet verwachten dat persiflages nog beter worden

?
3,0
[permalink] geplaatst op 27 november 2008, 12:41 uurIn de loop der jaren meerdere keren gezien...niet echt doorheen te komen.
But at least I've tried too!!
5,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2008, 11:42 uurWouter schreef:jawaka schreef:
Je zou gewoon even kunnen
luisteren...
Daarna heb je vast geen vragen meer.

2,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 15:59 uurIk heb wat cd's van Zappa & The Mothers of Invention in me rek staan en die luister ik graag. Maar met deze film kon ik (nuchter) helaas niks. Wel leuke trippende effecten zitten erin en de muziek was uiteraard ook goed te doen.
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 4:05 uurJeeee!
Tony Palmer's film of Frank Zappa's 200 Motels is net uit op dvd!
Ik heb 'm meteen aangeschaft en een extra exemplaar gekocht:
een fijn cadeautje voor Stephan73, mijn goede vriend en medegebruiker van deze filmvriendelijke site!
Lang geleden gezien op laserdisc.
Binnenkort herzien, of eigenlijk opnieuw zien: ik weet er geen reet meer van!
5,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 9:01 uurWoooow! Waar?
Nu daalt mijn laserdisc waarschijnlijk wel flink in prijs...

[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 18:26 uur
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 21:01 uur
Mijn "goede vriend Stephan" spekt liever Amazon dan
de sympathieke winkel in eigen land: Boudisque!!!!
Boudisque
5,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2010, 11:40 uurBeeld op dvd is overigens gewoon 4:3 en niet 16:9. Niet uitrekken dus.
Wanneer gaan jullie kijken? Ben benieuwd naar de reviews.
5,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2010, 11:41 uurReinbo schreef:Woooow! Waar?
Nu daalt mijn laserdisc waarschijnlijk wel flink in prijs...
Waarschijnlijk niet, laserdisc is beter qua beeld en geluid.

, niet zo digitaal enhanced als de dvd, die inderdaad niet al te best is (voor een vd uit 2010).