• 9.377.553 stemmen

La Guerre du Feu (1981)

Avontuur / Drama | 100 minuten / 96 minuten (VK release)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 100 minuten / 96 minuten (VK release)

Alternatieve titels: Quest for Fire / Strijd om het Vuur / The War of Fire

Oorsprong: Canada / Frankrijk

Geregisseerd door: Jean-Jacques Annaud

Met onder meer: Everett McGill, Ron Perlman en Rae Dawn Chong

Gesproken taal:

Releasedatum: 19 mei 1982

Plot La Guerre du Feu

Drie strijders, Neanderthalers in de prehistorie, reizen over de savanne, waar ze wolven, sabeltandkatten, mammoets en kannibalistische stammen tegenkomen. Ze zijn op zoek naar een vlam die het verloren vuur van hun stam kan vervangen.

avatar van AHWA

AHWA

Deze heb ik op de middelbare school bij geschiedenis gezien. Wist niet dat die hier ook op stond.

Weet er niet meer heel veel van, maar vond het op zich wel aardig. 2*

Misschien maar ooit eens herzien.

Madecineman (moderator films)

Deze film hebben we ook ooit eens behandeld tijdens een college (antropologie dacht ik) ondanks de niet ideale film-kijk-omstandigheden toen, vond ik hem meteen al waanzinnig.

Film over de tijd dat het nog echt ergens over ging in het leven; Vuur!
Alhoewel er best zaken in zullen zitten die in 1981 een wetenschappelijke basis zullen hebben gehad is dit in de eerste plaats toch een hele unieke avonturenfilm. Cinematografisch ziet het er werkelijk fantastisch uit, de make-up, de geweldige landschappen, al die wilde beesten. De aankleding van het geheel is tip-top in orde
Toch vind ik het echte sterke van deze film dat je echt sympathie krijgt voor de 3 Neanderthalers op queste en hun Homo Sapiens vriendinnetje. De film vervalt eigenlijk nergens in een rare freakshow en dat is knap aangezien alle acteurs en actrices 2 uur lang in hun blote kont naar elkaar lopen te brullen in een primitieve taal. Een taal die de meeste kijkers niet meester zullen zijn maar die wel heel begrijpelijk is. Ook al weer zoiets geniaals. Onze premitieve voorvaders en -moeders zijn echte menselijke karakters met herkenbare emoties en bovendien blijken ze ook nog eens erg grappig te zijn (tenminste ik vond de scene in de boom echt hilarisch )

De zoektocht naar het vuur is eigenlijk ook de bewustwording van het menszijn in een notedop. Het gebruik van taal, het zorgen voor de zwakkere, de dageraad van humor en creativiteit en en-passant ook nog een ware sexuele revolutie. In werkelijkheid koste dit waarschijnlijk wel een enkele duizenden jaren maar ach... tis natuurlijk wel een film hè.

Misschien niet zo indrukwekkend als een echte grottekening maar heb me hier wel prima mee vermaakt, fantastische film, enige in zijn soort. 4.5* voor La Guerre du Feu.

P.S. Wat konden die Homo Sapiens vrouwen 80.000 jaar geleden ook al kleppen zeg, dat mondje staat maar niet stil, ja de mensheid is ver gekomen...

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit vind ik echt een prachtige film.

Prachtig om in een film eens een keer geen gebouwen, auto's, lekkere wijfen (hoewel er wel een schattig vrouwtje in meespeeld, haar lach is ook erg grappig en aanstekelijk) of explosies te zien, een verademing.

De regie en de acteerpresaties mogen er ook wezen.

Toen ik deze film voor het eerst zag heb ik met open mond zitten kijken.

Je bent gewoon ruim anderhalf uur in de prehistorie, schitterend.

Cijfer: 4,5

avatar van Bombong

Bombong

Onlangs op DVD gekocht. De Franse uitgave is vrij goedkoop te krijgen, en aangezien er toch niet in de film gesproken wordt is er ook geen ondertiteling nodig. Ik had de film vroeger vaak gezien en was benieuwd of ik 'm nog net zo leuk zo vinden en dat bleek het geval.

Baggerman

Heel lang geleden deze film gezien en hij maakte toen indruk. Laatst weer eens bekeken en net als Bombong vond ook ik hem nog steeds goed. Ron Perlman blijft een pracht acteur voor dit soort rollen net als later in 'the name of the rose'!

Cijfer: 4.0*

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

ik vond het een bizarre film, sorry. Volgens mij waren onze voorouders veel minder primitief dan dat er in deze film wordt aangegeven. Beetje achterhaald lijkt me.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

vampyrmaiden schreef:

Ik denk dat we toen nog primitiever waren. De mens is in feite nog niet veel veranderd. We blijven oorlogszuchtig.

avatar van film-gek

film-gek

Dit zag ik ooit op school voor geschiedenis. Vond het toen al erg goed, maar ben er wel wat van vergeten. Ik ga dit maar op amazon bestellen

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Tijd geleden gezien maar herinner me deze topper nog erg goed.

Uniek in zijn soort; erg knap gemaakt.

Nergens wordt het belachelijk of lachwekkend ondanks het feit dat de meesten [half]naakt rondlopen; wat niet wil zeggen dat er geen humor in zit .

Meeslepend ondanks het feit dat je geen woord verstaat.

Een film met meerdere lagen en betekenissen.

De jonge Perlman is gewoonweg fantastisch en toont jaloezie als de andere stamleden wat willen van zijn mooie vriendinnetje [het ontstaan van monogamie?]

Absolute aanrader.

avatar van korp

korp

Fantastische film, volgens mij is er tot op de dag van vandaag nog geen betere pre-historie film uitgebracht. Vind ook dat de dieren ongelofelijk goed bedacht zijn, zeker voor die tijd. Deze film was niet in zijn minst een ontzettende stimulans om de fascinatie over het prehistorische tijdvak verder te ontwikkelen.

vampyrmaiden schreef:

Ik heb echt geen idee waarop je dat baseert, waarschijnlijk intuïtie. En ik hoop niet dat je de 3 hoofdpersonen bedoeld aangezien dat toch echt niet onze directe voorouders zijn. Achterhaald?

avatar van korp

korp

Voor de geinteresseerde, draait hij op 31 maart in Maastricht: STUDIUM GENERALE MAASTRICHT programma - sg.unimaas.nl

Dinsdag 31 maart, 19h30 • Filmtheater Lumière Bogaardenstraat 40b • students: € 5 / others€ 8

Introduction by Ludo Hellemans, faculty of Arts and Social Sciences. Hellemans is a biologist and a science writer with a predilection for human evolution.

Maastricht is wat te ver voor mij, maar misschien interessant voor degene die er wat dichterbij wonen.

avatar van sir5-4

sir5-4

prachtfilm! Ontroerend, grappig, spannend en zonder (gesproken) taal. Zo zou het hele leven moeten zijn!

zeffie

Wat een ontzettend mooie indrukwekkende film.

Het was de eerste keer dat ik Ron Perlman(the name of the rose ,beauty and the beast,Hellboy 1&2)in een film zag spelen en sindsdien is hij 1 van mijn favoriete acteurs(bekijk hem ook eens in "the name of the rose" als een zwakbegaafde gebochelde monnik).

Quest for fire is een film zoals ik eigenlijk sindsdien nooit meer heb gezien, zo wordt er alleen met een soort oergeluiden gecommuniseerd en wordt je dus niet afgeleid door ongeloofwaardig engels( zoals in zoveel oertijdfilms) en dat komt de karakters in de film ten goede en gaat het prachtige camerawerk nog meer opvallen.

Inspirerend, ontroerend en educatief!!

Gewoonweg verplichte kost voor iedere homo sapiens!!!

5 sterren(kan helaas niet meer).

zeffie schreef:

Gewoonweg verplichte kost voor iedere homo sapiens!!!

5 sterren(kan helaas niet meer).

Waarom dat dan? Ben je doorgeëvolueerd?

zeffie

Nou baggerman, ik bedoel gewoon dat iedereen dit meesterwerk zou moeten zien, dus iedere homo sapiens, of ben jij een homo erectus(geintje)?

zeffie schreef:

of ben jij een homo erectus(geintje)?

Nou?.............alleen als ik een erg mooie vrouw zie.......

...Dan sleep je ze bij de haren naar je grot Heel herkenbaar

zeffie

LOL, daar heb ik ook wel eens last van!

Madecineman schreef:

...Dan sleep je ze bij de haren naar je grot Heel herkenbaar

Daarom vind ik dit ook zo'n goede film: ik kan me goed met de hoofdpersonages identificeren!

zeffie schreef:

LOL, daar heb ik ook wel eens last van!

O? Dus je wordt regelmatig naar een grot gesleept of...?

Baggerman schreef:

O? Dus je wordt regelmatig naar een grot gesleept of...?

uhh... wat bedoel je bagger, ik heb alleen gereageerd op jou mooie vrouwen verhaaltje

zeffie schreef:

Nou, het was niet geheel duidelijk of jo op Madecineman's berichtje reageerde of op de mijne.

Baggerman schreef:

Nou terwijl ik een reactie op jouw bericht aan het typen was en het plaatste bleek madecineman ertussen te zitten, groeten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mooie avonturenfilm gesitueerd in een tijdperk waarin er zich niet zoveel films afspelen. Historisch gezien klopt er niet zoveel van (misschien in 1981 wel, dat weet ik zo niet, maar ik betwijfel het) maar daarom is als genre ook fantasy aangegeven lijkt me.

Vooral erg knap dat de film boeiend blijft terwijl er amper in gesproken wordt en je hetgeen dat gezegd wordt niet begrijpt. Hier en daar wat geslaagde spanning en humor. Minder zijn wel de actiescènes die vrij amateuristisch ogen en de scènes met de mammoeten, die eruit zien als verkleden olifanten, en sabeltandtijgers, die eruit zien als verkleden leeuwen.

BoordAppel schreef:

Je verstaat het niet maar begrijpt het wel, dat is het knappe. Geloof dat ze wel een aantal experts hadden gevraagd om een geloofwaardige oertaal te ontwikkelen voor deze film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Je verstaat het niet maar begrijpt het wel, dat is het knappe

Die vier woordjes die de hoofdrolspelers uitspreken wel maar wat Ika allemaal uitkraamt is meestal niet te begrijpen. Maar goed, daar is het dan ook een vrouw voor .

avatar van xel

xel

Was toen mijn eeste kennismaking met Ron Perlman, ik vroeg me toen af hoe ze die onderkaak hadden gemaakt!

Inmiddels heeft die knappert in 171 films gespeeld....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

In 1 woord, een prachtige film. Met Ron Perlman in 1 van de hoofdrollen hadden ze als voordeel dat ze weinig hoevden te sminken, want hij ziet er zo al als een Neanderthaler uit. En ondanks dat er niet word gesproken in deze film blijft ie toch zeer de moeite waard.

avatar van NovaChe

NovaChe

Ooit eens gezien op de basisschool, altijd wel wat van bij gebleven. Mijn vrouw was net RTL8 aan het kijken en toen dacht ik 'ey, die film ken ik'...

Ben toch nieuwsgierig geworden hoe ik de film nu vind, is deze ergens te koop?

avatar van Snellie

Snellie

Geile rakkers die Neanderthalers...

en klaas jan huntelaar met lang haar