Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
wimnoot
Volgens mij krijgt de film het nog moeilijk interresanter te worden dan de poster, ben bang dat hij na alle ophef stevig kan tegenvallen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Precies, in Amerika hebben ze ook elk feest wel een keer aangegrepen om er een vette horror van te maken. Niks nieuws onder de zon dus. En toen ik 6 of 7 was hield ik me echt niet bezig met fora of DWWD-achtigen. Ik keek ongetwijfeld Foofer en zat de Bart Smit-folder al kwijlend door te kijken verheugend op 5 december.
Pete_033
Eindelijk weer eens een film van Nederlandse bodem waar ik naar uitkijk en dan weer zo`n dialoog over een poster die nergens opslaat. Ouders kunnen dit op een creatieve manier uitleggen aan hun kinderen: wees lief mijn zoon/dochter of ander neemt hij jou mee:D
De meeste kinderen krijgen tegenwoordig niet eens meer opvoeding.
Hoop dat sinterklaas dit jaar Johan Nijenhuis meeneemt in de zak naar Spanje en ons zo bespaard voor nog meer slechte films van deze ‘kneus’ zonder enig talent. Boycotten van deze poster? Ik stel voor om alle films van Johan Nijenhuis te boycotten, te vernietigen en voor eeuwig uit elk archief te verbannen.
Voor volgend jaar graag een film met en evil paashaas en daarna nog een met een killer ‘Santa’!
harm1985
Pfft, die ophef is typische Nederlandse kleinburgerlijke bekrompenheid. Kinderen van twee geloven alleen maar in Sinterklaas omdat wij het ze wijsmaken dat het echt is. En dat terwijl Sinterklaas een groot commercieel gebeuren is. Ik denk dat kinderen huilen als ze verteld worden dat de Sint niet bestaat omdat ze dan bang zijn om geen cadeaus meer te krijgen. Waarom denk je anders dat ze het zo'n drama vinden als het Sinterklaasjournaal meldt dat de Sint met zijn bood de weg kwijt is?
Ook mooi, bij de Bart Smit hingen al affiches met daarop: Sint Pre-Sale... hoe leg je dat aan kinderen uit, de Sint is toch nog niet in Nederland en hij brengt al zijn cadeaus toch mee uit Spanje, op die boot van hem?
Hoog tijd dat er eens een horror over de Sint werd gemaakt, nu hopen dat Dick een beetje zijn best heeft gedaan.
Over Nijenhuis kan ik kort zijn, die is natuurlijk zuur dat zijn eigen film geen aandacht krijgt (op die ban in de VS na dan). Die man heeft nog geen fatsoenlijke film gemaakt in zijn leven, alsof films als Costa en Volle Maan zo'n goed voorbeeld zijn voor de jeugd, oppervlakkigheid en middelmatigheid, dat zijn nog eens waarden en normen waar een tiener wat mee kan.
- 2041 berichten
Als dat zo is, waar komt dan in sintsnaam dat gezeik om die poster vandaan? De ouders vinden het toch zo lastig om uit te leggen dat 'Sint' op de poster niet de echte is? Hoe leg je dit dat uit?
Al is het wel zo dat geen enkel jong kind weet wat pre-sale is, maar dat is hetzelfde als dat een kind niet doorheeft dat de Sint op de poster van 'Sint' anders is als normaal.
Al met al is het wel geweldige promotie voor de film natuurlijk. Over een paar maandjes is het weer overgewaaid en houden de overbezorgde ouders zich weer bezig met andere dingen zoals gevaarlijke stoepranden en onveilige driewielers.
Justinw
De ophef over de poster is waarschijnlijk toch wel door de makers ervan zelf veroorzaakt. Elke publiciteit bij z'n film is goede publiciteit.
moviemafketel
- 19752 berichten
Al die verschillende Sinten waren gewoon hulpsinten. Toen hield ik op met die vraag te stellen. Ik legde ook elke avond kennelijk dezelfde winterpeen in mijn schoentje. 'S morgens lag diezelfde winterpeen naast de melk die ik dan pakte. Daar denk je als kind gewoon helemaal niet bij na.
Ouders kunnen er altijd een drol aan draaien. Dit is echt drukte om helemaal niks. En reken maar dat deze film verschrikkelijk veel kijkers gaat trekken. Ik vind het in ieder geval een gaaf idee. De uitwerking is helaas wat minder wat ik zag aan de trailer.
Je schrijft je dan wel automatisch in voor 4 nieuwsbrieven voor veilingsites...
Thorak
Waar je je zelf ook met 1 klik weer voor uitschrijft....
Het waren er bij mij trouwens maar 2.
canciser
Nogmaals! Kinderen hebben door dat dit een film is, en zij zien niet dat de Sint een moordenaar is. Zij kijken heel anders tegen dingen aan. Elk jaar komen er verschillende sinterklaas films en series uit waarbij er altijd een ander probleem is, kinderen hebben ook wel door dat het een film is en nep is.
JacoBaco
Regisseur Johan Nijenhuis zit te zeiken dat zijn film (Foeksia De Miniheks) niet in Amerika mag worden uitgebracht omdat er in zijn film een jongetje op een fiets rijd zonder helm en de heks rookt een pijp. Maar vervolgens gaat ie ook zitten zeuren dat de film Sint eigenlijk te ver gaat met Sinterklaas als ijskoude killer. De wereld op zn kop.
- 2041 berichten
Dan vind ik dat Amerikaanse geneuzel over die film van Nijenhuis wel een graad zieliger hoor.
JacoBaco
Het is ook onzin wat Amerika doet, maar ook onzin om een film als Sint af te schepen. In beide gevallen vind ik het eigenlijk even zielig.
Als Johan vindt dat zijn film moet worden toegelaten in Amerika, dan moet hij ook vinden dat Sint mag worden toegelaten in Nederland.
Is digitaal zo op en weg te poetsten, die helm en die pijp....
Maar het gaat Nijhuis niet om de film, maar om de poster.
Dat klopt.
Eigenlijk vind ik het vreemd dat in een aardig bekrompen land als Amerika Santa Claus als moordenaar geaccepteerd wordt en hier niet. Al zal de eerste film over het onderwerp daar ook niet blij ontvangen zijn.
JacoBaco
Is digitaal zo op en weg te poetsten, die helm en die pijp....
Ja, maar hij baalt nog steeds.
Maar het gaat Nijhuis niet om de film, maar om de poster.
En hij zeurde inderdaad over de poster. Nog erger!
Pete_033
Misschien hebben ze in Amerika Costa gezien en willen ze de jeugd behoeden voor de misbaksels van Nijenhuis.
MovieGirl13
Ik kijk uit naar deze film, en dat heb ik niet zo vaak met Nederlandse films
Jules15
Ja de trailer klinkt vet!
Af en toe beetje nep. maar dat hoor er ook gewoon bij he!
Heb er zin in!
Quentin
Starmaster501
Ja man, en New Kids dan? Ik hoor veel kinderen verrekte mongool roepen en al die andere domme uitspraken uit die serie. Allemaal kinderen verkleed en gedragen als de New Kids. Daar moeten ze wat aan doen. En niet dit Sinterklaas filmpje voor 16+. Heeft er niets mee te maken.
Thorak
Ik vraag me af of de kinderen met ouders die nu helemaal over de zeik gaan om een filmposter, überhaupt wel weten wat een zombie is? en zo ja, hoe komt dát dan? Dan hebben die desbetreffende ouders toch eerder een en ander over het hoofd gezien en reageren ze dat nu af op Dick Maas...
Ik durf mijn handen ook ervoor in het vuur te steken dat als je kinderen die kleurplaat laten inkleuren met de filmposter ernaast als voorbeeld dat mininaal 99% een lachend gezicht in de kleurplaat tekenen.
benthe
Klopt. Een 8 jarig jochie riep tegen de zus van een vriendin van mij: 'Mijn vriend wil met je neuken.' Moeten ze zich daar maar eerst zorgen over maken, want dat vind ik een heel klein beetje heel erg veel erger!
van duijn
Ja, en wat dacht je van amerikaanse films zoals bad santa.
Ik denk dat dat nog wel wat harder inslaat dan een horrorfilm. Over een paar weken ben je er als klein kind al weer overheen.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Loft