Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Hanco
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
En die 'zak van Sinterklaas', die hangt vaak onderaan z'n staf. Leg dat maar eens uit... Die man is goed voor 500 jaar kindermishandeling en ontvoering. Maar als je kadootjes geeft dan mag het allemaal opeens wel.
Met z'n zwarte slaafjes.....
Tja de paus heeft ook ''sorry'' gezegd hè en denkt daarmee ook klaar te zijn...
Verder is Sinterklaas niet meer dan commerciële uitbuiting, dus dat zou zeker in deze tijden van crisis geen kwaad kunnen om het eens langzaam aan een zachte dood te laten sterven.
Tja de paus heeft ook ''sorry'' gezegd hè en denkt daarmee ook klaar te zijn...
Dat heeft sorry-piet voor hem opgeknapt denk ik. Of het nu de Paus of Sinterklaas is, maakt niet uit. Allemaal 1 pot nat. En de Paus is trouwens voor 100% de valse profeet.
Thorak
Nee ik geloof wel dat hij zo dapper is geweest om het zelf te doen (na eerst de nodige ontkenningen uiteraard!). Tja was de huidige paus niet ooit een NSDAP-er?
Maar al met al hoop ik dat we in deze film een Sint te zien gaan krijgen waar figuren als Jason en Freddy nog bang van worden!

mikey
Thorak
Tja maar dan moet er wel consumeer geld zijn, en veel van het geld dat tegenwoordig aan dat soort dingen wordt besteed is geleend geld...
De enige 2 grote winnaars de afgelopen jaren zijn de incasso bureaus en de banken van lening.
Tja de paus heeft ook ''sorry'' gezegd hè en denkt daarmee ook klaar te zijn...
Integendeel laten we hopen dat hij de koopwoede zodanig aanwakkerd dat we uit die pleuris crisis komen.
Nederlander heeft meer spaargeld dan ooit op z'n bank staan. Geld moet rollen.
Thorak

Nederlander heeft meer spaargeld dan ooit op z'n bank staan. Geld moet rollen.
Er zitten momenteel een record aantal mensen in de schuld-hulpverlening en incassobureaus kunnen het werk niet aan....
Dan komt omdat al die mensen (en bedrijven) met geld het niet uitgeven.
Quido
Begint toch steeds meer op een publiciteitsstunt te lijken met dat optreden van Romeyn en wat fragmenten uit de A-Film stal.
wyatt earp
Sinterklaas wordt het nieuwe horror-icoon
Quentin
benthe
Ik heb de poster nu een paar keer voorbij zien komen en ik zie er zelf niet eens een enge sint in, daarvoor moet je héél goed kijken, en dat doe je als kind niet. Als ik deze nu zo aan mijn oppaskindjes zou laten zien zouden ze zeggen Sinterklaas! en helemaal hyper worden omdat ze denken dat het bijna Sinterklaas is en niet bang worden omdat hij wat donker is..
predator
- 1954 stemmen
Ik heb me ze zojuist zo gigantisch het groen en geel geërgerd, niet te geloven. Stelletje sukkels dat begint te zeuren bij een kindonvriendelijke poster, daar zijn er zoveel van. Ik kan me enigzins voorstellen dat je zulk soort posters niet in het openbaar aan kleine kinderen wil blootstellen. Ook helemaal niet doen. Maar waarom moet daar dan zoveel provocatie om gemaakt worden. Nergens voor nodig.
Even een paar dingetjes op een rijtje. Deze film is niet voor kleine kinderen. Stuur die er dan ook helemaal niet naar toe. Dit is gewoon een film voor mensen die zich een avontje lekker willen ergeren aan die klootzak van een Sinterklaas
. Dat is alles. Moet daar nu zo'n heisa om gemaakt worden?
Zucht..............................., het gaat om de poster, niet de film..........
JacoBaco
Wel balen dat het in de film Sint wel sneeuwt op 5 december en bij ons nooit! Tenzij
wyatt earp
Dogie Hogan
JacoBaco
Dat je het niet grappig vind ok, maar je hoeft het daarom ook weer niet zo serieus te nemen natuurlijk.
thunderball
Als reclamecampagne werkt het briljant, want voor begin van deze week had ik van heel de film nog nooit gehoord en nu kan ik niet wachten totdat hij gaat draaien.
Waar kan ik trouwens zo'n poster halen om voor het raam te hangen?!
Maar alle gekheid op een Sintstaf:.......
na al die discussies hierover gehoord en gelezen te hebben, denk ik er op deze manier over:
ik kan me de bezorgheid van sommige ouders wel voorstellen, want
natuurlijk kan zo'n poster wel eng zijn voor de allerkleinste van 1-5 jaar.
Nee, voor ons niet en ook niet op een kleinformaat zoals hier boven staat afgebeeld, maar op Abri-formaat zal het toch wel een effect op een klein kind kunnen hebben en waarom het risco nemen om zo kinderen een trauma er bij te bezorgen?
Hun eerste jaren moeten gewoon zonder zorgen zijn en waarom dan een typisch kinderfeest kunnen gaan verpesten door in heel het land van die posters te gaan hangen?
Maak hem dan iets minder eng, of alleen een staf of mijter met wat bloedspetters er rond, de mogelijkheden zijn legio.
Natuurlijk zijn kleine kinderen niet de doelgroep, dat is logisch, maar als ouder kun je wanneer die posters overal in de stad hangen, er niet bepaald om heen.
Mensen die dat niet snappen hebben of zelf geen kinderen, of zijn vergeten dat ze zelf ook ooit klein geweest zijn.
Maar goed: de film lijkt me fantastisch!
Ook het interview van Boulevard met Huub Stapel is hilarisch!
Hij zegt: ik wilde de Sint uitbeelden op zijn meest zachte, gevoelige en empatische manier. HAHAHA!
Rianneke_Dan
Als dat nou de echte poster was, had ik nog wel begrip gehad voor de ouders
Quido
Pruim
Kinderen blijven wel gewoon cadeaus krijgen, daar gaat het ze toch om. Zo'n onschuldig postertje doet daarmee weinig aan hun feestvreugde af dunkt mij. Sinterklaas moet verder wel gekoesterd worden. Laten ze kerst, net als halloween en valentijnsdag, maar lekker in Amerika gaan vieren. Geldklopperij. Sinterklaas is van ons en wij mogen daar ook mee doen wat we willen!

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Loft