• 9.378.991 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van canciser

canciser

Vind de trailer niet veel, het is natuurlijk maar een teaser. Bij de making of's heb je veel meer content.

avatar van Antonev

Antonev

canciser schreef:

Ach, inhoudelijk zeggen de trailers me al een tijdje niet zoveel meer, vind het meer een indicatie over de kwaliteit van het camera werk en dergelijke. Je ziet tegenwoordig veel trailers die er supervet uitzien maar de film valt dan echt tegen. Dan liever een trailer met minder vette fragmenten erin en dan positief verrast worden tijdens de film zelf.

avatar van Antonev

Antonev

kos schreef:

Gewoon een Silent Night, Deadly Night aftreksel dus.

Hoe weet je bij voorbaat al dat het een slap aftreksel is? Ik verwacht meer een bestaand concept in een modern en fris Nederlands jasje.

Ik zei nergens 'slap' . ..

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Überhaupt onzin om dit met Silent Night, Deadly Night te vergelijken. Deze film gaat over een legende, wellicht een sprookje wat werkelijkheid wordt waarbij de grootschaligheid van diens achterban bovendien een heel ander soort dreiging vormt dan de getraumatiseerde tiener uit Silent Night, Deadly Night die in een kerstmannenpak voor een slasher zorgt.

avatar van ghostman

ghostman

Ik ben dol op digitale fotografie . Maar van alle 'high end' digitale camera's is de Red One de zwakste camera ( en goedkoopste ) ...

avatar van Quentin

Quentin

De RED is top, zelf ook mee gedraaid.

avatar van ghostman

ghostman

Quentin schreef:

De RED is top, zelf ook mee gedraaid.

De Panavision Genesis en Arriflex D-21 zijn oneindig veel beter , als je voor het ' filmgevoel ' ( look ) gaat . De Red One is vlees noch vis .

Mijn favoriete digitale camera's zijn toch echt de Thomson VIPER ( schitterende felle ' korrelige ' fotografie ) en vooral de Sony HD (XD) CineAlta (F35) ( Public Enemies (2009) en sommige stukjes van Avatar (2009) ) ( wat wil daar zo graag mee spelen , zeg ) .

Thorak

Rare man die Fred Lunenberg....

Maar zoals hij zelf ook al zegt ''ze hebben een RARE passie''.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Die presentatrice

Altijd triest zulke gasten die een kindersprookje en een horrorfilm niet gescheiden kunnen houden. De film is ook niet voor kinderen bedoeld.

Thorak

Nee dat leek mij ook al, ik denk dat het probleem voor die vent niet eens is dat er een horror film van Sint Nicolaas word gemaakt maar meer een realiteits-probleem met een vleugje aandacht trekkerij.

Die 'presentatrice' is inderdaad erg slecht (net als het geluid)...

avatar van wimnoot

wimnoot

Zonde dat het sinterklaasfeest zo misbruikt wordt!

Jij bent zeker bang dat je geen kadootjes krijgt!

Zit maar niet in de war hoor, internetpiet heeft je quote net aan Sinterklaas doorgegeven.

avatar van wess16

wess16

Ironie?

Ik zie erg uit naar deze film. Trailer is weer lekker over de top!

Zonde dat het sinterklaasfeest zo misbruikt wordt!

En waarom dan? Er word nu tenminste een wat boeiends gedaan met dat commercieële gedoe. Ik vind dat we met de huidige schandalen dat hele katholieke (schijn)heiligen gedoe moeten boycotten en niet gaan vieren. Dus laat die horror films maar komen

Sinterklaas als kinderverkrachter is toch niet zo heel erg onrealistisch

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

De trailer gezien, en ben nog steeds nieuwsgierig.

Pauluschhh

Mogen jullie het allemaal met me oneens zijn, ik vind de puurheid van het sinterklaas zwaar misbruikt worden, en dat vind ik niks.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ben erg benieuwd! xD

avatar van rep_robert

Begin van de trailer is echt DRA-MA-TISCH slecht, uber bad acting, voor zover Nederlanders eigenlijk kunnen acteren.

2e minuut ziet er echter wel lekker pulp achtig uit, dus ik houd goede hoop

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die trailer...dit wordt echt waanzinnig! Slecht acteerwerk?

Deze staat iig hoog op m'n verlanglijstje ( )

avatar van rep_robert

Vind jij het wel goed dan? Ik irriteer me dood aan dat opzichtelijk opnoemen van hun tekst.

Het moet natuurlijk niet al te slecht worden, maar personlijk heb ik zelf altijd al weinig gehad met Neerlandse films. Dus ik ga er proberen doorheen te prikken, het heeft wel potentie.

Overigens wel leuk, een Sint film in premiere met Sint Maarten

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nee het is (natuurlijk) niet al te best gedaan maar in deze context kan het echt geniaal zijn. Kan ik alleen maar van genieten dan . Vond er trouwens wel een aantal momenten inzitten waar ik echt door werd verrast, ontzettend sfeervol vooral!

AD Showbizz & TV - Trailer Sint grote hit op YouTube (514762)

Vreemd, hoe komen ze aan die 100.000? Die nieuwe trailer staat op 38.000 views.

Of bedoelen ze een ouder filmpje?

avatar van Quentin

Quentin

Staat meerdere keren op YouTube.

"5 december zal nooit meer hetzelfde zijn"... wat een cliché slogan zeg

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Boeie... als die film maar leuk is.

"5 december zal nooit meer hetzelfde zijn"... wat een cliché slogan zeg

Originele tag lines zijn zowiezo heel erg zeldzaam, 99 van de 100 keer zijn die cliché. Zoals mijn voorganger ook zegt: ''Als de film maar leuk is!''

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Heb die trailer gezien en damn ik heb in een deuk gelegen.

Geweldig idee dit... Hoe kom je er op?? Maar of dit ook echt horror wordt??