• 9.379.002 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

Thorak

Het lijkt er op dat er aardig wat bizarre slachtingen in zitten, dus wat dat betreft zal het best wel horror kunnen zijn. Een beetje (heel erg) denk ik als Amsterdamned.

Begin van de avond was er nog een stukje over Sint in Editie NL, waarin ook werd vermeld dat er al horror films waren gemaakt over thema's als clowns (It) en kinder poppen (Child's Play). Zouden toentertijd ook alle clowns verenigingen en poppen verzamelaars hebben liggen klagen? Ik kan het me niet meer herinneren in ieder geval...

Ik heb inmiddels in ieder geval al van 1 ''hulp-sinterklaas'' gehoord dat hij heel erg uitkijkt naar deze film (en dat is niet eens een horror-liefhebber)!

avatar van rep_robert

avatar van Brooklyn

Brooklyn

xgogax schreef:

[De Red One is vlees noch vis .

Ziet er 10x beter uit dan die films waar jij het over hebt...

avatar van Stephan

Stephan

De RED is geweldig. Ik draai er nu mee en het ziet er geweldig uit.

Thorak

Zullen we het anders maar gewoon weer over de film Sint gaan hebben hier in plaats van over camera's?

avatar van janpaul

janpaul

het lijkt mij opzich wel een leuk filmpje eindelijk weer een nederlandse horror en weer met huub stapel ookal speelt ie nou voor de verandering eens de badguy,ik ga 'm zeker zien eerst s'middags naar de nieuwe sinterklaas film met mijn kinderen en daarna gaat papa naar die ander sinterklaas film haha zoek de verschillen

Starmaster501

Of als je geen zin meer hebt in Sinterklaas, en ze willen niet geloven dattie niet bestaat dan neem je ze toch ook mee naar deze mee??

avatar van Montorsi

Montorsi

Ik denk trouwens dat ouders met jonge kinderen nog wel een flinke kluif krijgen met het vermijden van de trailers straks

Starmaster501 schreef:

Voor veel kinderen is het al knap traumatisch om te horen dat hij niet bestaat. Een film als dit is dan denk ik goed voor een trauma waar ze nóóit meer over heen komen

Starmaster501

Dit moet je gewoon vroeg al laten zien zodat ze voor de rest van hun leven bang zijn voor sinterklaas.

Wat nou als sinterklaas dan bij ze op school komt??

Ohoh...

avatar van Chrisseh

Chrisseh

rep_robert schreef:

Check.

Ik hoop dan ook erg dat er met dat gevoel wat gedaan wordt. Een beetje tongue-in-cheek gevoel in plaats van een 'serieuze' benadering voor deze horror zal veel goed doen. Ben iniedergeval benieuwd.

Thorak

Het verhaal van deze film is toch überhaupt al niet al te serieus? Maar zoals ik al eerder schreef heb ik bij Nederlandse films (en zeker bij Dick Maas) toch altijd al het idee dat het komischer over komt dan dat het bedoeld is.

avatar van Stephan

Stephan

Bij Amsterdamned had ik heel sterk het gevoel dat het een serieus bedoeld idee was dat, doordat het wellicht door de mand valt, met een comedysaus wordt overgoten om zich zo in te dekken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Thorak schreef:

Hoe zou het toch komen dat ik vermoed dat de enige Nederlandse films die jij gezien hebt van Dick Maas zijn?

mikey

Ik hoop toch zo dat het een grappige film wordt. Net als de Lift en Amsterdamned maar wel trouw blijft aan de horror.

avatar van rep_robert

Thorak schreef:

Vanwege het belabberde niveau van het acteerwerk in vele films misschien?

BlueJudaskiss schreef:

Geen idee waarom je dat idee hebt. Het is in ieder geval niet zo.

Q Jones schreef:

Ik vind Dick Maas toch wel een van de beste nederlandse regisseurs

Ik vind Dick Maas vaak juist erg ''cheesy'', zelfs voor Nederlandse begrippen.

Amsterdamned was wel goed te doen.

Q Jones schreef:

Ik vind Dick Maas toch wel een van de beste nederlandse regisseurs

Ik vind Paul Verhoeven toch effe wat beter.

mikey

Paul Verhoeven staat ietsjes hoger op de ladder van kwaliteit maar niet zo heel veel. Dick kicks ass!!!!!!

Starmaster501

Hij is goed met flodder, en het meesterlijke idee van deze film ja.

Maar ik vind de film van Paulus toch wat leuker en interessanter.

Thorak

Paul Verhoeven staat wel wat meer dan ''ietsjes'' hoger op de ladder. Ook als je zijn niet Nederlandse films weg laat. Zowiezo door Soldaat van Oranje alleen al staat hij zeer hoog op de ladder met regisseurs van Nederlandse films! En dan staan daarnaast nog films als Turks Fruit.

Daar kan Dick Maas toch voor alsnog alleen nog maar van dromen....

mikey

Amsterdamned, Flodder, De Lift. Geniaal, top! Ik kan er niets anders van zeggen.

Die Golden Earring video is ook nooit overtroffen en de film Down heb ik 3x gezien, ik moet er elke keer hard om lachen (om de bedoelde humor).

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik kan niet wachten op de nieuwste van Maas.

Zelfs de muziek is weer van Maas afkomstig.

Ben benieuwd .

Trailer: YouTube - SINT Nieuwste trailer.

Die trailer staat bovenaan de pagina ook al gelinkt.

Q Jones

Paul Verhoeven is idd beter maar ik blijf hem altijd meer als een Amerikaan zien na de top films die hij daar heeft gemaakt, ook ziek ik Verhoeven nog niet zo snel een komedie zoals deze maken.

avatar van Bélon

Bélon

rep_robert schreef:

Ik krijg vooral een pulp gevoel, jullie niet?

Ik had gehoopt op Bram van der Vlugt als Sint, dat is toch dé (televisie) Sinterklaas. Maar goed dat wordt wat verwarrend voor de kleintjes enzo.

Q Jones

Dat zou wel echt geniaal zijn geweest