Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
BlueRoses
Ik hoop niet dat dat ge-O.H. met die ''trailers'' iets zegt over de film zelf zeg. Dan gaat het een grandiose tegenvaller worden. Maar het uitblijven van een fatsoenlijke trailer geeft mij er wel een aanzienlijk minder goed gevoel over...
Ge-O.H.? Dit was toch gewoon een korte edit speciaal voor dit soort programma's?
Ik begrijp dat de trailer nu ieder moment uit kan komen en kan niet wachten. Zo benieuwd!
Thorak
Laten we het hopen
Ik ben erg benieuwd naar deze film maar begin er steeds minder vertrouwen in te krijgen. Hopelijk word ik positief verrast...
ome_math
Nou de beschrijving ziet er zeer veelbelovend uit.
Ik ben wel heel benieuwd.
Quentin
SintdeFilm: Morgen de TRAILER in de Bioscoop, vanavond al hier op Facebook, om 12 uur precies!
Quentin
Haha, doet me aan Amsterdamned denken
. Wel erg tof,ben benieuwd!
Quentin
Geniaal ook dat lijkt dat door de schoorsteen naar beneden komt, dikke knipoog naar De Lift!
Stephan
Mijn God... het is gewoon Amsterdamned II.
Ik zie 'm wel een keertje op tv ofzo.
wimnoot
Dat vind ik wel een beetje kort door de bocht. Amsterdamned gaat over een moordende kikvorsman en Sint gaat over een moordende goedheiligman. Da's een heel verschil! Een ander pak bijvoorbeeld. Ooit wel eens een kadootje gehad van een man met flippers?
rose
lollige trailer, ben al best benieuwd aan het worden.
Had hem wel in 3d verwacht.
Leuke trailer! Ik heb het niet op films uit ons eigen land, maar deze is wel weer zon titel die ik ga kijken. Uiteraard niet in de bios, maar ik hou hem wel in gedachte. Hopelijk wel een beetje bloederige en harde horror.
Jawaddedadde
Lijkt me toch vooral een horrorkomedie, niet?
Wel een toffe trailer trouwens.
Thorak
Het doet me wel héél erg veel aan Amsterdamned denken, maar dat was (zeker voor die tijd) best een goede film. Zeker voor een Nederlandse film.
Bijna alles dat je in de trailer ziet zijn scènes die ook in Amsterdamned zitten. Origineel word het dus waarschijnlijk niet (afgezien van de Sinterklaas setting), maar waarom ook een werkend concept weggooien...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Trailer doet me erg veel denken aan Carpenters Halloween. Prima dus.
Hmm ik vind de trailer er wel erg goedkoop uit zien. Video uitstraling.
Ben nog niet overtuigd door de digitale effecten. Hopelijk valt dat in de film uiteindelijk mee.
Ook erg lelijke letters.
Maar ja, ik wil 'm sowieso nog steeds in de bios zien.
Leland Palmer
Oef, die letters zier er wel erg amateuristisch uit, ja. Voor de rest een aardige trailer, lijkt me wel een leuke film te worden.
gorelover
Dat word een must see in de bios.
Ga de trailer absoluut NIET kijken.
Wil volkomen verrast worden, kijk ook nooit de trailer van een James Bond fim.
Drs. DAJA
Je hoort exact hetzelfde geluidseffect als bij De Lift. Vind het in ieder geval ontzettend gaaf, je proeft heel duidelijk die jaren '80 Dick Maas-lol maar daarbij wordt erg prettig een knusse Sinterklaas-sfeer gemixt. Vind de vergelijking met Halloween nog niet eens zo slecht, heb in Sint hoe dan ook ontzettend veel zin.
Kanibaal
Dit doet mij heel erg denken aan Santa's Slay! Ongeveer dezelfde formule. Sinterklaas of de kerstman worden slecht en vermoorden mensen. Al is Santa's Slay wel een komische horror en dit moet meer gezien worden als horror met een paar komische scene's.
Quentin
Hmm ik vind de trailer er wel erg goedkoop uit zien. Video uitstraling.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Prachtig nummer
Wordt het er echt voor gebruikt of was het een grapje?
Quido
Hmm, heb wat te hard geoordeeld over de look. De verwachtingen waren ook zo hoog.
Heb de trailer in betere kwaliteit gevonden op de A-film site:

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Loft
Thriller / Drama, 2010