• 9.379.484 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van Chappi_12

Chappi_12

Ik vond het ook een goede film!

avatar van SunChaser

SunChaser

Sint was idd ineens verdwenen uit de Top 10. Hij had ook 2 weken eerder moeten draaien toen de abri's vol kwamen te hangen en Nijenhuis begon te janken. Nee, toen moest men nog 14 dagen wachten.

avatar van janpaul

janpaul

ff over het tweede deel dick maas heeft gezegt dat er misschien een tweede deel van komt aan de ene kant hoop ik het want het was een goeie nederlandse horror fil bedenk het maar eens

maar de gaan ook geruchten dat de film in januari/februari al op dvd en blueray verschijnt lees hier 12 januari we zullen zien ,alle respect voor de film dick maas heeft goed zn best gedaan

avatar van Quentin

Quentin

Halverwege februari op DVD!

avatar van Masterchief

Masterchief

Ik vond hem (in de bioscoop) voor een Nederlandse film best goed Ik heb er van genoten. Niet eng, maar wel genieten! Een aanrader om op 5 december naar deze film te gaan kijken, mits je nog in Sint geloofd.......

avatar van Quido

Quido

Tot nu toe 'slechts' 353.000 bezoekers getrokken. Platina zit er dus niet meer in.

avatar van kuk

kuk

Ja geen hond die er nu nog heen gaat natuurlijk. Al was ie een maand geleden net zo matig.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

kuk schreef:

Idd, Ik vergelijk dit met een eendagsvlieg.

1x leuk, daarna nooit meer

avatar van xoxosaar

xoxosaar

Vond het een slechte film. Ik heb voordat ik hem in de bioscoop ging kijken de trailer bekeken op internet. Had ik beter niet kunnen doen, want alle schrikmomenten uit de film zaten al in de trailer dus wist precies wanneer wat kwam. Daardoor was voor mij de lol er een beetje af...

avatar van groente12

groente12

Masterchief schreef:

Ik vond hem (in de bioscoop) voor een Nederlandse film best goed

Het valt mij op dat NL films onterecht niet op de vingers worden getikt.

avatar van Quido

Quido

De uitdrukking 'Voor een Nederlandse film best goed' impliceert toch juist het tegenovergestelde mijns inziens.

avatar van Glacius

Glacius

johnnie diepte schreef:

Hmm ik vond het wel een goede film, aangezien mijn verwachtingen laag waren. Alleen die Goert acteerde niet zo Goert, leek meer op zinnen voorlezen.

Frank en Goert, de hoofdrolspelers waren ook bij verre de meest slechte acteurs. Maar die kale reus kon er ook wat van, pfoe...

Eigenlijk was het beginstuk in de jaren 60/70 nog het beste van de film

avatar van 2299_theBOMB

2299_theBOMB

Chappi_12 schreef:

Ik vond het ook een goede film!

helemaal mee eens 4.5 sterren

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Al snel weer op dvd. Mag je hem ook snel kopen want tegenwoordig heeft A-film me toch een lelijke uitgave uitgevonden: de entertainment collection. WAAROM!!!

avatar van The Oceanic Six

Wanneer komt deze film dan uit op DVD? Moet hem nog altijd eens zien..

avatar van Wesley29m

Wesley29m

kappeuter schreef:

30 september pas, volgens BOL.

Volgens mij heb ik eerder begin februari gezien. Hij is wel fors uitgesteld dan zeg! Pff...

avatar van Starmaster501

Starmaster501

30 September? Is dat niet een beetje heel laat of is dat een normale tijd...

avatar van bertje1983

bertje1983

Nog niet verschenen -

reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30.09.2011

avatar van kuk

kuk

Logisch, sintkadootje voor volgend jaar. Gezellig voor in je schoen

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

waarom is de dvd release uitgesteld?

avatar van TM Scarface

TM Scarface

is het niet omdat Sint nu ook in Amerika en Spanje gedraaid gaat worden?

van A-Film.nl :

Release

donderdag, 27 oktober 2011

avatar van Q Jones

Q Jones

Die amerikanen kunnen dit toch helemaal niet waarderen. Ze hebben zoiets ook al met Santa Slay, die vond ik persoonlijk ook leuker dan deze.

avatar van gorelover

gorelover

als het zo doorgaat met de dvd release, komt ie wel uit in 2012.

echt zwaar balen.

grote films als harry potter komen al over 2 maanden op dvd,

maar een nederlandse film kunnen we weer eeuwen op wachten.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

heeft niets met nederlandse film te maken. Die duren nooit lang. Alleen deze film zo belachelijk lang. Een keer een leuke film enmoet je zo lang wachten.

avatar van dwid

dwid

Belachelijk die late release ! Hij stond eerst op februari of maart. Weet het niet meer zeker, maar iig eerder dan Newkids Turbo (die ergens in april uit komt) !

Deze komt verder niet in Amerika of Spanje uit volgens imdb, alleen in België !

Heeft die daar uberhaupt in de bios gedraaid ?

avatar van The Oceanic Six

kappeuter schreef:

30 september pas, volgens BOL.

Bizar zeg. Waarom niet zoals elke film, 3 tot 4 maanden na bioscooprelease? Ik wil deze wel zien, heb alleen toen niet de moeite genomen om hem in de bioscoop te kijken.

Waarschijnlijk omdat een Sinterklaasfilm nogal seizoensgevoelig ligt.

Kerstfilms komen ook vaak later uit op dvd om die reden.

avatar van chill-ko

chill-ko

Ajax&Litmanen1 schreef:

bespaar je de moeite...

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Q Jones schreef:

Amerikaanse recensies hebben het over een hoogtepunt in het genre van de Holiday-slasher.