• 9.379.415 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van 606

JohnWilliams schreef:

Toch een lage score, had ik niet verwacht!

Ik ook niet

avatar van wimnoot

wimnoot

TimZor schreef:

Ik hoop dat zij er wel alles uithalen wat er in zit.

avatar van harm1985

harm1985

Volgens boxofficemojo heeft de film nu zo'n $M3,3 opgeleverd, valt een beetje tegen lijkt me, weet niet wat het budget was (4 miljoen ofzo)? Denk dat Dick Maas en zijn vriendjes toch wel op een platina film hadden gerekend.

avatar van Quido

Quido

De film draait pas vier weken en zal volgende week ongetwijfeld de Platina Film status behalen. Daarna beginnen de vakanties en zal de film - tenminste, dat is de verwachting - nog wel even een (kleine) boost krijgen (tenzij de doelgroep nu plots allemaal naar New Kids trekt). Maar een knaller á la Alles is Liefde is en wordt het inderdaad niet.

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

Ik vond hem tegenvallen. De horror was niet heel erg geslaagd het komische aspect ook niet. 2 sterren voor de poging. De lift en Amsterdammned waren naar mijn mening stukken beter. Tucker & Dale vs Evil is hoe je een komische horror in elkaar zet.

avatar van Keane1983

Keane1983

Wie niet veel van deze film verwacht, komt ook niet bedrogen uit.
De film is nergens echt eng of gore. Ook echte spanning is nergens terug te vinden in de film.
Toch blijft hij wel leuk en voornamelijk FOUT. En juist doordat het zo lekker fout is, wordt de film erg leuk.
De kills zijn wel leuk in scene gebracht, maar ook weer erg over the edge.
Acteerwerk is nergens echt overtuigend maar wel goed vol te houden.
Wat me opviel is dat er in deze film eens geen overmaat aan blote tieten en sex in voor komt.
Het verhaal is wel grappig en ook wel vrij orgineel te noemen.
Wat wel tegen viel zijn de SFX. Met name de scene waar Sint over de daken heen galopeerd is niet heel erg overtuigend neer gezet.
Maargoed, al met al is dit een leuke Nederlandse film met een lekker Hollands sentiment tintje.
Van mij een 3.0*
Leuk om eens gezien te hebben, but thats all.....

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Best een vermakelijke film.

Het plot is een verrassende parodie op de bestaande legende. Hierdoor blijft ze je boeien tot het laatste eind.

Bovendien is er aandacht voor kleine details, waardoor dit bijdraagt tot het totaalconcept.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vond em niet tegenvallen voor een nederlandse horror/thriller.

Maas is een goed regisseur, dat heeft hij allang bewezen met zijn voorgaande films.

Ja, dit is amusement, zoals Maas ze altijd maakt.

Beetje houterig geacteerd, maar Stapel is zeer goed....niet teveel vertellen natuurlijk.

De horrorelementen heb ik al zo vaak gezien, evenals sommige schrikmomenten zie je al van kilometers tevoren al aankomen.

En zoals Svenniboyke al boven schreef....die verassende parodie op de bestaande legende was wel interessant.

Niet slecht in ieder geval, maar denk dat ik `t hier maar bij hou.

Misschien als ie op dvd komt ( meestal 4 maanden voor een film ), wil ik em nog eens bekijken,

en weer eens beoordelen, want met een ploeg van 12 jongelui voor mij, is een film in de bios echt niet meer wat `t wezen moet.

De flesjes rollen over de grond, de chips word omhoog gesmeten, praten door de film en als je er wat van zegt, kun je ruzie krijgen.

Oh ja, de pauze word ook steeds langer, maar de beheerders willen natuurlijk ook wel wat meer centjes verdienen...en gelijk geef ik ze.

Maar, `t is een ramp.

Dus voor mij ( denk ik ) de allerlaatste keer dat ik naar de bios ga.

Dan maar wachten totdat de films op dvd komen, en lekker languit op de bank, zonder `t bovenstaande de film uitkijken.

Hey, is een goed voornemen voor volgend jaar..........Bij deze.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Valt toch wel mee met de bios? Als je op een vrijdag- of zaterdagavond gaat zit je vaak in een volle zaal en dan tja, dan zitten er altijd wel mensen met wat popcorn enzo. Eigenlijk kun je beter doordeweeks gaan.

En hier ( in Eindhoven ) is er geen pauze, dat zou ik ook verschrikkelijk vinden. En er is een optie om te smsen naar een bepaald nummer wanneer iemand in de zaal overlast veroorzaakt.

het was de eerste keer dat ik naar de film ging sinds ik een premium pasje heb, samen met me vriendin geweest en we hebben genoten , meteen toen bleek dat Maas de regisseur was ging me vriendin er voor zitten.

Het ene moment schrik je je rot , om een plotselinge aanval of onthoofding , een moment later schiet de hele zaal in de lach om 2 homo,s .

Mensen die deze film niet veel vonden hadden te hoge verwachtingen denk ik wat voor een film in het horror Nederlandse humor hoekje is hij geweldig . Zeker de manier waarop het eind in elkaar is gezet deze film blijft verassen tot de aftiteling .

avatar van raymon

raymon

is dit de nieuwe poster die ons van onze stoel weg moet gaan blazen? valt me lichtelijk tegen...

De nieuwe poster van Sint. #sintdekerstfilmvanhetjaar on Twitpic

Ik vind echt merkwaardig dat de film nog niet boven de 400 duizend bezoekers is, had ik wel verwacht ondertussen. Misschien komt 't omdat de film best laat in de bioscopen te zien was. De film had weinig tijd??

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

TimZor schreef:

Hoorde net in het nieuws dat hij momenteel de 360.000 bezoekers gepasseerd is. Maar omdat er nog steeds vraag naar is er een nieuwe campange gaat komen met nieuwe posters en in iedere geval tot na de kerst toe blijft draaien. En dat zowel engeland als USA intresse hebben in het script om deze als kerst horror te gaan remaken !

Dan zou je alles eraan moeten veranderen en er een heel andere film van moeten maken. ik snap niet dat ze dan niet gewoon de licentie laten voor wat het is en zelf met iets op de proppen komen.

bourgonje

Dit weekend is het aantal bezoekers 72% gedaald ten op zichte van vorig weekend. Waarschijnlijk door de komst van de veel betere 'New Kids Turbo' en het einde van Sinterklaas. Het zal waarschijnlijk een magere 400.000 worden (wat ik nog steeds belachelijk veel vind). Eén eer heeft de film wel binnen. 'Sint' staat bovenaan mijn lijstje van slechtste films die ik in 2010 in de bioscoop heb gezien. Go Dick!

avatar van maerk

maerk

Geniaal verhaal!

Jammer van de enorm magere uitwerking. Een film over een slechte sinterklaas kan toch bijna niet tegenvallen, dacht ik. Maar helaas, hoe goed Sint er ook uitziet op papier, de film valt vies tegen. Ten eerste komt de film inhoudelijk erg rommelig over. Er wordt telkens op de hak van de tak gesprongen en het verhaal nam zulke stomme wendingen dat het einde me niet meer interesseerde.

Natuurlijk hoeft een horrorfilm niet noodzakelijk een verhaal met drie ingewikkelde lagen te hebben, maar zelfs als je het verhaal achterwege laat valt er niet veel van Sint te genieten.

Zo zitten er soms wat aardige horrormomenten in, maar over het algemeen is Sint voor een horrorfilm erg braaf. De stukken waarbij mensen in stukken worden gesneden zijn opzich nog wel leuk voor de horrorliefhebber, maar in de meeste gevallen ook erg nep. Veel gebruik van slechte CGI en rommelige actiescènes zonder enige spanning bevat Sint helaas veel. De resterende horror leunt op voorspelbare schrikmomenten, erg jammer dat Dick Maas hier zo vaak op terugvalt. Het enige schrikmoment dat me beviel zat in het einde, die was tenminste onverwachts.

Wat voor het verhaal geldt, geldt ook voor het acteerwerk. Het acteerwerk hoeft niet van enorm hoog niveau te zijn, als we maar flink kunnen huiveren. Maar in Sint stoor je je wel heel erg aan het acteerwerk. Ik heb niet veel films van Maas gezien, maar volgens mij kan hij voor geen meter acteurs regisseren. Dat valt te merken, want Maas spendeert enorm veel aandacht aan de bordkartonnen personages in Sint. Allemaal goede acteurs die meespelen, maar hun spel komt nep en veel te geacteerd over. We willen spanning en sensatie! Niet de helft van de tijd kijken naar hopeloze personages!

Dit resulteert in scènes die onbedoeld grappig zijn, in plaats van eng of spannend.

Gelukkig valt er niet alleen te klagen. Zo ziet het camerawerk van Sint er wel goed uit. Het enige nadeel wordt gevormd door de rommelige montage. Ook de overdaad aan herhaling schaadt. Iedere scène begint dichtbij een personage of voorwerp en zoomt dan langzaam uit, na een tijdje best vervelend. Er bevinden zich wel wat sterke horrormomenten in Sint, de ogen in het begin bijvoorbeeld, maar helaas niet genoeg om echt van de film te kunnen genieten. Erg veel huiveren zul je niet, maar er valt gelukkig wel veel te lachen.

2,5*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Het idee is briljant maar het is best slecht uitgewerkt. Er had zoveel meer uit kunnen worden gehaald. Ik vond hem wel tegenvallen dus.

Er zaten wel een paar mooie scénes in. De leukste was die scéne met dat paard bij die 2 homo's en daarna op die golf 4

Het was zo typisch Nederlands. Het acteerwerk was ook gewoon matig.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Echt spectaculair was het allemaal niet, maar ik heb er wel van genoten
In ieder geval is de film stukken beter dan vele Amerikaanse slashers van de laatste tijd (zoals b.v. The Crazies)
Het tempo ligt ook aardig hoog en dat redt de film ook wel en gelukkig neemt de film zichzelf nergens te serieus. Het acteerwerk vond ik niet eens zo matig als velen hier doen geloven, na mijn idee vervulde iedereen zijn rol naar behoren voor deze film.
Ik heb een paar keer lekker gelachen om de over-the-top onzin en typisch Nederlandse uitspraken. Paar goede slechte grappen ook (Ik dacht dat wij niks aan Sinterklaas zouden doen dit jaar...) Al met al een aardig filmpje van vaderlandse bodem.
Nu op naar deel 2...? Het einde geeft mij wel die indruk.

bourgonje

Ik vond 'The Crazies' juist top amusement. Daar kan Dick nog wat van leren. Ik zou 'The Crazies' trouwens niet als slasher classificeren.

avatar van Glacius

Glacius

Leuk idee, die hier en daar best vermakelijk is. Toch is de ondergang van de film 'zoals vaak in de nederlandse film' weer het ongeloofwaardige acteerwerk en dialogen. Het is alsof ze amerikaanse spraakwijzen in het nederlands proberen te imiteren. Het werkt niet. Ik krijg vaak een ongemakkelijk gevoel van Nederlandse acteurs en actrices. Dat omdat ze zich zelf zo ongemakkelijk lijken te voelen in film en daardoor erg geforceerd overkomen. De beste stukken waren ook eigenlijk de stukken waar de hoofdacteurs niet (verbaal) aanwezig waren.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

ze gaan de vierhonderduizend bezoekers niet eens halen. Dat had niemand verwacht.

avatar van gorelover

gorelover

avatar van benthe

benthe

Wat raar, hij was hier in het begin de hele tijd uitverkocht.

avatar van Bxian32

Bxian32

gorelover schreef:

dat had ik inderdaad niet verwacht, had hem graag een miljoen bezoekers gegund.

Tja, wat verwacht je nu, al was het een goede film geweest, dan is het nog steeds een seizoensgevoelige film. Onderhand zit natuurlijk niemand meer op een sinterklaasfilm te wachten, of ie nu goed is of niet......

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zou er nog een Sint 2 komen?

avatar van The-Batman

The-Batman

Als die op Blu-Ray is huur ik 'm wel.Maar ik verwacht 'r weinig van,deze regiseur mag met pensioen.Onee dat kan die nog niet.

gorelover schreef:

dat had ik inderdaad niet verwacht, had hem graag een miljoen bezoekers gegund.

'New Kids Turbo' wist in 11 dagen te doen wat 'Sint' nog niet in 40 dagen kon: 400.000 bezoekers aantrekken. Mijn inziens helemaal terecht want 'New Kids Turbo' was sterker, vermakelijker, gewaagder, spectaculairder, grappiger en filmisch interessanter. Dick Maas zal wel verbaasd zijn, want die had bij De Wereld Draait Door ook op een miljoen bezoekers gehoopt. Tsja, dat krijg je ervan als je niet beter je best doet: dan komt je publiek niet terug. En daarom is 'New Kids Turbo' wel een hit: de makers weten precies wat de doelgroep wil en pakken uit. En dat voor minder dan de helft van het budget van 'Sint'. Hopelijk let U op meneer Maas.

avatar van Quentin

Quentin

Bizar, Sint is helemaal uit de box office top 20 verdwenen! Draait ook niet meer in veel bioscopen.

avatar van raymon

raymon

Quentin schreef:

Ik begreep 't ook niet, heb 2 gekeken dacht dat ik blind werd

goh wel vreemd, ik had toch echt op 1 miljoen gehoopt en minimaal 400.00 bezoekers! Helaas....

avatar van Quentin

Quentin

Zat toch al dicht tegen de 400.000 aan, hopen dat dat nog op 23 zalen te halen is.

avatar van Bélon

Bélon

Tsja de lol is er wel af om op 21 december nog een film over de Sint te gaan kijken, hij zit allang weer in Spanje. Nu is de tijd van de Kerst-films. Ik heb totaal geen behoefte om nu nog deze film te zien -al was hij gratis-, volgend jaar rond eind november kijk ik 'm wel thuis.

Hmm ik vond het wel een goede film, aangezien mijn verwachtingen laag waren. Alleen die Goert acteerde niet zo Goert, leek meer op zinnen voorlezen.