Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Hanco
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
Ja, hij brengt echt topacteerprestaties naar boven bij de acteurs
Als jij je mening nou maar eens goed onderbouwd want die 0,5 is echt belachelijk laag.
Malibu Stacy
Gisteren in de bioscoop gezien, van te voren dacht ik dat het een film zou zijn met veel overdreven actie-scenes en 'special effects', maar ik moet zeggen dat ik het een leuke film vond die van begin tot einde wist te boeien, af en toe wat schrikmomenten en het verhaal op zich was ook leuk bedacht.
Bxian32
Jij hoeft mij niet te vertellen dat ik mijn mening verder moet onderbouwen natuurlijk, het moet niet gekker worden.... en trouwens, het is "onderbouwt" ........
wimnoot
606 heeft gelijk! Je kan toch niet zomaar een 0.5 neerkwakken hier!
_Daan_
hij viel mij zwaar tegen deze film hoor!
had dr veel meer van verwacht
Bxian32
606 heeft gelijk! Je kan toch niet zomaar een 0.5 neerkwakken hier!
Waarom niet?
Dat zegt helemaal niks, dat je afkraakt op de jaren 80 sfeer.
Er zijn tal van films die een oude sfeer toepassen in een film en Sint heeft alles behalve een jaren 80 sfeer dus....
wimnoot
Waarom niet?
Je moet eerst de film helemaal met de grond gelijk maken, dan pas mag het!
Bxian32
Dat zegt helemaal niks, dat je afkraakt op de jaren 80 sfeer.
Dat is jouw mening, en dat is niet de mijne, ik kraak af op het feit van slechte regie, slechte acteurs, slechte schrikeffecten, het is jammer dat er niet meer uit een dergelijk verhaal gehaald is. Op zich is de insteek namelijk erg goed, maar de uitwerking ervan erbarmelijk slecht. En dat is voor 90% een regisseur aan te rekenen die is blijven steken in de jaren 80. Dat is een beetje de kritiek die ik heb
Had het concept gewoon in de handen van een paar jonge ambitieuze talentvolle regisseurs gegeven dan had je met een beter uitgevoerde film echt iets neer kunnen zetten. Ik vind het dus gewoon jammer en een gemiste kans.
Bxian32
Je moet eerst de film helemaal met de grond gelijk maken, dan pas mag het!
jipt
Paar leuke kills. Niet altijd even spannend. Veel studenten humor en gescheld (is na een tijdje ook wel de lol van af). One-liners komen niet goed uit de verf omdat 90% van de personages niet cool genoeg is voor one-liners (misschien wel alleen agent Dijkstra, maar die vent was haast onverstaanbaar). Film mistte verder een beetje tempo. Acteerwerk was houterig, maar dat maakt op zich weinig uit.
Kortom, gegeven erg tof, sommige kills erg gaaf, coole achtervoling, uitwerking mag volgende keer wat minder oudbollig en een andere regisseur kan ook geen kwaad, Maas heeft zijn beste tijd gehad.
GrobbekuikenXL
Grappige film, niet echt spannend, beetje knullig, acteurs knullig of komt dat door het nederlands ? Lijkt zo opgezegd allemaal. Komt gewoon over als een grap, halloween en the fog van John Carpenter zitten er duidelijk in verwerkt, zelfs het pianomuziekje als de 3 dames al kletsend door de straat lopen, moet met voorbedachte rade zijn. Sint 2 moet zich afspelen in een kasteel waar een groep mensen sinterklaas aan het vieren is.
jipt
Door het Nederlands lijkt het nog knulliger dan het is, de knulligheid valt erg op, maar het is inderdaad erg knullig.
Ik dacht al, waar heb ik dit eerder gezien?
JohnRyder
Zelden z'n slechte film in de bioscoop gezien. Het acteren was werkelijk niet om aan te zien, die kale iets te dikke en te oude rechercheur had bij iedere scene adem tekort. Het werd zelfs lachwekkend. Het verhaal is erg mager. IK had de keuze tussen Jackass of Sint, Jackass 3d is vergeleken met Sint oscarwaardig.
marijn038
Super concept naar mijn mening, alleen uitwerking jammerlijk. Geen spanning, alleen schrikmomenten die wel aardig waren.
oesterbonk
Niet te geloven dat er anno 2010 nog zulke slechte films worden gemaakt!! Acteerprestaties niveau GTST, Heel veel dezelfde "horror" taferelen (eerder lachwekkend), enorm voorspelbaar! De sint met een plastic masker??? De enige goede scene is die van het paard dat over de daken rent....
Kom op man, je kan een stel mafkezen toch niet vergelijken met de Sint.
xiqu0n
Deze film geef ik 3 sterren.
Het verhaal vond ik origineel en leuk bedacht. Het begon ook echt goed en je kwam er al snel achter waar volgens het verhaal Sint vandaan kwam en wat hem bekend maakte.
De special effects in deze film vond ik voor een Nederlandse film ook best goed. De sint die met paard op de daken galoppeert was mooi gefilmd.
Helaas kende de film ook wat minpunten. Als ik het mij goed herinner worden er 3 verschillende periodes genoemd tussen een volle maan op 5 december. Ik geloof iets van 32, 42 en 45 jaar. Deze fout kan natuurlijk niet gemaakt worden en geeft mij een rommelige indruk. Daarnaast vond ik de acteerprestaties ook beneden de maat.
Wat ik mij verder nog afvraag is het volgende: De inspecteur die waarschuwt voor de Sint wordt door niemand serieus genomen. De hoofdinspecteur schorst hem zelfs. Hoe is het vervolgens mogelijk dat in 1 van de laatste scenes de hoofdinspecteur met de burgemeester bespreken wat de schade is en dat ze vinden dat het erger is dan 40 jaar geleden. Heeft de hoofdinspecteur het dus toch geweten en die andere voor niks op non-actief gezet? Het kan zijn dat de hoofdinspecteur uiteindelijk in de verhalen geloofd en dus ook denkt dat 40 jaar geleden de gebeurtenissen ook door de horrorsint komen. Toch vond ik het erg merkwaardig dat ze vertellen over de sint alsof ze het al wisten, terwijl de halve film draait om de inspecteur die niemand geloofd.
Anjin
Straks krijg je ook nog een "Horror"film over Jan Klaasen...
Enigste die goed acteerde was het paard..
schram101
Bubblez
- 2060 berichten
Noem mij eens één Nederlandse acteur die wél kan acteren..
Ok, let the vocal buckets of shit begin...
Kiros
Noem mij eens één Nederlandse acteur die wél kan acteren..
Als jij me 4 euro geeft, noem ik er een paar op.
Vind het een beetje vreemd om een Nederlandse film te bekritiseren met het argument dat er slecht geacteerd wordt...
Precies, zo is het.
Noem mij eens één Nederlandse acteur die wél kan acteren..
Jij stelt hier waarschijnlijk de lastigste vraag ooit
Straks komen mensen weer aan met Carice die ook alleen maar goed is in dr tieten laten zien....
_Se7en_
- 2041 berichten
Ik probeer ook al een uur antwoord op die vraag te vinden. Het is helaas nog niet gelukt.
Rutger Hauer misschien?
Quido
Wat een kul weer in dit topic. Jacob Derwig, Fedja van Huet, Rutger Hauer, Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Mark Rietman, Jaap Spijkers, Willem Nijholt, Raymond Thiry ... allemaal prima acteurs. En zo zijn er nog meer op te noemen.
Noem mij eens één Nederlandse acteur die wél kan acteren..
Wat een domme vraag zeg..... Alsof enkel Amerikanen en Japanners zouden kunnen acteren of zo....
Durf hier zo te beweren dat Piere Bokma minstens zo'n goed acteur is als Robert DeNiro. Maar van acteren heb jij duidelijk geen verstand.
Bovendien wordt er altijd erg sterk geacteerd in het werk van bijvoorbeeld Van Warmerdam, Terstall en Piter Verhoef om er maar een paar te noemen. Maar krijg het idee dat jij en _Seven_ je enkel door films als Zomerhitte, Costa en Volle Maan aangetrokken voelen... (Kan overigens nauwelijks een NL film ontdekken bij jullie stemmenlijsten.
essepluisje
Op zich een leuke film maar er had naar mijn mening meer ingezeten.
Sowieso had de hele film van mij best wat enger/meer horror mogen zijn.
Elke keer als ik dacht nu wordt het lekker griezelen dan was de scène afgelopen.
Het verhaal is natuurlijk te gek en de sfeer was goed.
Soms vond ik de gore iets teveel van goede, nogal over the top.
Realistischere gore had ik beter gevonden.
En soms viel het verhaal in herhalingen.
Special effects waren wel toppie.
Alleen wat heb ik me geërgerd aan het feit dat ze hem dan eindelijk kunnen afmaken en het dan verprutsen
Ook vonden wij het jammer dat de Sint weinig geluid maakte, wat gegrom of een akelige stem had hem nog wat enger gemaakt.
_Se7en_
- 2041 berichten
Ik voel me tot geen enkele Nederlandse film aangetrokken, met name vanwege het vaak belabberde acteerwerk. De drie films die jij opnoemt heb ik trouwens ook niet gezien.
Nou kan je zeggen: als je geen Nederlandse films kijkt, hoe weet je dan dat het acteerwerk slecht is? Nou, helaas zeggen de trailers vaak genoeg. De films die ik wel gezien heb vielen ook niet in de smaak. Sint zou ik wel graag willen zien omdat het concept me aanspreekt, maar ik verwacht zeker geen hoogstandje. Ook bij deze film valt het slechte acteerwerk in de trailer al op.
Wat me trouwens ook opvalt is dat je mij eruit pikt. Ik ben namelijk niet de enige die op de post gereageerd heeft. Nog geërgerd over het feit dat ik Avatar een misbaksel vind?
dionycle2008
Leuk, vermakkelijk. Gortdroge humor. Typische Dick Maas stijl. De personages en acties zijn dik aangezet. Zag herkenningspunten uit De Lift, Amsterdamned en Flodder kwam ook nog voorbij. Caro Lenssen lijkt mij een blijvertje.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Loft