• 9.379.105 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van Reinbo

_Se7en_ schreef:

Wat me trouwens ook opvalt is dat je mij eruit pikt. Ik ben namelijk niet de enige die op de post gereageerd heeft. Nog geërgerd over het feit dat ik Avatar een misbaksel vind?

Nee hoor, enkel omdat je twee berichtjes boven mij reageerde en niet verder dan Rutger Hauer komt. Niet zo gek ook als je vrijwel geen Nederlandse films kijkt.

Verder mag iedereen Avatar een misbaksel vinden, heb ik zelfs alle begrip voor. het is de onzinnige argumentaties waar ik steeds over val daar.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Jeroen Krabbe is een goede Nederlandse acteur

avatar van Xextreem

Xextreem

Ik ben zelf niet kapot van nederlandse film en kijk ook behoorlijk critiek op een nederlandse film. Dit was niet een van de beste niet echt horror moet ik zeggen maar wel leuk vermaakt. Een goede film die heerlijk makkelijk naar te kijken is. Die zeker voor de meeste mensen niet gaan vervelen. Natuurlijk hebben we trollen in de lijst hier boven staan maar die blijf je houden. Neem van me aan een leuk goede film die je gewoon gezien moet hebben,

avatar van Bxian32

Bxian32

Xextreem schreef:

Nou, allemaal huppakee naar de bios, als jij dat vindt is het natuurlijk zo

avatar van JamesB009

JamesB009

Een leuke horror, zeker voor Nederlandse begrippen, maar meer is het ook niet. Leuk om gezien te hebben, maar ik zal deze niet snel nog een keer kijken. Wel paar goede schrikmomenten.

essepluisje schreef:

Alleen wat heb ik me geërgerd aan het feit dat ze hem dan eindelijk kunnen afmaken en het dan verprutsen

Dat is in mijn ogen juist een goede afsluiter, zo'n open einde. 'De bad guy' hoeft van mij niet zo nodig dood aan het einde van de film, ik heb een aversie voor dat cliché 'eind goed al goed'.

Ik ging nogal sceptisch naar de bioscoop na het lezen van sommige reacties, maar hij viel me alles mee. Leuk verhaal. De special effects waren goed, vooral dat Sint met zijn paard over de daken racet en naar beneden stort. Er zitten een paar hele goede schrikmomenten in de film. Leuk detail vond ik het petruskruis van Sint. Soms vond ik de acteerprestaties wel wat tegenvallen.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

ER komt ook een scene in voor waar de tv aanstaat en dan zit men naar FLODDER te kijken, beetje triest om je eigen serie voorbij te laten komen ipv bijvoorbeeld een klassieke horrorfilm.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Miss Antoinette schreef:

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Deze film moet je gewoon niet te serieus nemen. Het is horror/actie met een vette knipoog. Beetje kruising tussen Amsterdamned en Flodder. Bepaalde stukjes zijn misschien niet zo goed uitgewerkt, maar who cares...Gewoon erg vermakelijke film met een origineel onderwerp.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik lees trouwens al eerste berichten van een vervolg. Maar ja, dat is dan ook niet zo schokkend ( zoveel bezoekers + open einde = caaaaaachingggggggggg

• 2041 berichten

edit mod: deel quote verwijderd voor betere leesbaarheid

Ricochan38 schreef:
Ik denk dat hij bedoelt dat ze totaal overbodig een boot met honderden kinderen opblazen (hoe verzin je het ) maar onze lieve sint overleeft het... dus iedereen voor niks dood.[

Bedankt man, nou hoef ik Sint niet eens meer te zien. Ik weet het einde al!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ja en wij ook niet aangezien het zonder spoiler-tags gequote is.

• 2041 berichten

Onzin, je kan het zien omdat je gestemd hebt . Ik heb expres het gequote gedeelte wel in spoiler-tags gezet. Beter kijken jij.

avatar van Bxian32

Bxian32

Vind ik intussen sowieso erg jammer van deze site, echt goed wordt er niet meer gemod, je moet een film echt al gezien hebben voordat je hier gaat kijken, deze film weet je nu ook al van a tot z...

avatar van Reinbo

Alsof die ook maar iets verrassends in zich heeft. Maar nog steeds best leuk om gezien te hebben, niet goed, wel geinig.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

_Se7en_ schreef:

Klopt mijn fout!

No hard feelings .

avatar van janpaul

janpaul

voor een nederlandse film en vooral van dick maas is dit een goeie film,ik ben met een vriend van me naar de film geweest,en we zijn bijde liefhebbers van horrorfilm voor een nederlandse film (namens onze begrippen) is dit een goeie film leuk in elkaar gezet andere kant van de sint heeft wel iets vooral als ik de dag erna de intoch zie dan gaan je toch anders kijken naar de intocht haha,maar ondanks alles int is voor nederlandse begrippen een goeie film, en wat een tweede deel betreft het mag wel,laat dick maar lekker een nieuwe film maken maar doet ie het niet heb ik daar ook alle begrip voor en nee ik ga het einde niet vertellen,ga de film lekker zien en geniet ervan

avatar van Yugnav

Yugnav

Alleen 2* voor het concept, wat ik geweldig vind. Uitwerking was uitermate slecht! Net zoals het acteerwerk. Wat een tegenvaller in de bios gister...

avatar van kuk

kuk

Nee ik vond 'm toch niet zoveel aan. Het bloed was leuk, lekker over the top en met een vergrootglas kan een enkele geslaagde grap gevonden worden. Maar het verhaal had mn elfjarige buurmeisje ook kunnen schrijven. Totaal geen spanning bijvoorbeeld de laatste scenes in de oude haven, had veel interessanter kunnen zijn dan het voorspelbare race tegen de klok en het gaat net goed gebeuren en het acteerwerk hield ook niet echt over.

vanavond naar deze film geweest, vond het een vermakelijk filmpje, met genoeg schrikmomenten..alleen de gore en enge beelden hadden wat meer/beter gemogen.
Maar gewoon het feit dat er een horror over Sinterklaas is gemaakt vind ik al een leuk idee.
Ik vond het juist erg grappig dat op die tv een aflevering van flodder aanstond..soort cameo
het einde vond ik wel wat jammer, had meer spektakel en spanning in gemogen..en heb ik het nou verkeerd of bliezen ze een hele boot vol kinderen op?..terwijl ze wisten dat die sint er niet op zat?..wat heeft het dan voor zin?..
ohja en nog 1 ding..vond trouwens dat het gedeelte waar sint op paard over de daken rent, er in de reclames een stuk vetter uitzag dan in de film zelf..

avatar van 606

Let me see it schreef:

.3 sterren

Je vergeet te stemmen.

avatar van elvis01

elvis01

Voor Nederlandse bodem zeker een sterke film. Horror is voor Nederland toch altijd een moeilijk genre om "geloofwaardig" te zijn (in zoverre dat kan). Dick Maas heeft er moeite voor gedaan is te zien hoewel de film naast de lift en amsterdamned toch wel sfeer mist. De vaak te snel gaande actiescenes en de fouten (bijv. met de golf5 die veranderd in een golf4 na het vallen van het paard) doen mij niet verder komen dan 3 sterren.

avatar van martijn77

martijn77

Best aardig maar daar is het jammer genoeg wel mee gezegd. Alle elementen voor een geweldige film zijn aanwezig maar de momenten dat het boven zichzelf en de prachtige poster (en de idiote discussie daaromheen) uitstijgt zijn zeer spaarzaam. Qua stilering schiet het werkelijk alle kanten op en wordt nergens echt een gedegen keuze gemaakt. De uitwerking van het verhaal van Sinterklaas is in essentie heel sterk en redelijk uitgewerkt maar schiet uiteindelijk door in te flauwe woordgrapjes die alle opgebouwde spanning onmiddellijk slap doen hangen. Diezelfde flauwe grappen zijn maar een keer of twee van dermate niveau dat de hele zaal moet lachen. De dialogen en het acteerwerk variëren van wel OK tot werkelijk tenenkrommend dramatisch. En waarom praat Niklas niet? Als iemand dat het juiste cachet had kunnen meegeven was het Huub Stapel wel geweest. Het had de film en met name het karakter veel goeds kunnen doen. En los van de paar prachtige actie-scenes is dat gelijk mijn grote bezwaar bij deze film; het had zoveel meer kunnen zijn en op vele fronten is een echt spannende, gore, komische, laat staan hilarische, Sint door Maas in de dakgoot laten liggen. Hij laat hiermee de kans om een Nederlandse legende te herschrijven in een heuse splatterfilm aan zich voorbij gaan om gewoon een typische Maas film te maken met de herkenbaar eigenwijze Casio keyboard score die het net niet allemaal op een rijtje heeft. Het is, ironisch genoeg, misschien nog wel het meest geslaagd als enigszins spannende kinderfilm. Johan Nijenhuis had deze film kunnen maken..

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Gistermiddag bekeken.

Ondanks een aantal negatieve recensies blijft dit een goede film.

Ik heb me namelijk niet bepaald verveeld.

Dick Maas keert met deze speelfilm terug naar z'n oude roots.

Denk hierbij o.a. aan " De Lift " en " Amsterdamned ".

De grote fout in mijn ogen, is dat men teveel aan horror verwacht.

Maas heeft tijdens een interview laten weten dat het een beetje in de stijl van de " Pirates Of The Caribbean " valt.

Hier is hij grotendeels wel in geslaagd.

Verder zit er ook weer voldoende humor in de film wat we van deze regisseur zijn gewend.

Voldoende ingredieënten voor een leuke bioscoopavond.

Over een echte topper kunnen we helaas niet spreken.

3,0 *

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

JohnRyder schreef:

IK had de keuze tussen Jackass of Sint, Jackass 3d is vergeleken met Sint oscarwaardig.

avatar van bourgonje

bourgonje

Wat beginnen veel mensen toch met 'voor een Nederlandse film...'. Dan begin ik me toch sterk af te vragen welke Nederlandse films deze mensen gezien hebben, vinden ze 'Sint' een grote verbetering op het voorgaande. Het doet vermoeden dat deze mensen alleen slechte Nederlandse films zien (die er zeker genoeg gemaakt worden, waaronder door Dick Maas) of zo getraumatiseerd zijn door het prulwerk uit de jaren tachtig, dat ze er voor het gemak maar van uitgaan dat er niets veranderd is.

En dat terwijl er zoveel moois gemaakt wordt. Natuurlijk snap ik dat films als 'Nothing Personal' of 'Vreemd Bloed' niet voor iedereen zijn, maar films als 'Oorlogswinter', 'Alles Is Liefde', 'De Gelukkige Huisvrouw', 'Tirza' & 'Van God Los' zijn toch mooie publiekfilms, die prima geacteerd zijn, soms spannend of grappig zijn en zeker niet onderdoen voor onze buitenlandse collega's (ondanks het feit dat deze films voor veel minder geld gemaakt moesten worden)?

En toch wordt er gedaan alsof 'Sint' eindelijk weer een leuke Nederlandse film is. Als mensen dat vinden, wat vonden ze dan de laatste leuke Nederlandse film?

avatar van psychopath

psychopath

bourgonje schreef:

Ik hou zowizo niet van Nederlandse films dus de meeste die jij noemde vind ik ook niks maar van God los en deze was je vergeten, de Dominee, vind ik wel erg goed

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

bourgonje schreef:

Hear, hear!

avatar van Mezelf

Mezelf

Morgen naar deze film

Hij scoort dan wel niet zo hoog maar t is gewoon als sinterklaas-uitje, zin in!