• 9.378.924 stemmen

Resident Evil: Afterlife (2010)

Actie / Horror | 90 minuten

Met onder meer: Milla Jovovich, Wentworth Miller en Ali Larter

Gesproken taal: Engels, Spaans en Japans

Releasedatum: 23 september 2010

Plot Resident Evil: Afterlife

"She's back...And she's bringing a few of her friends."

De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.

avatar van Girolamo91

Girolamo91

Net ook even gekeken, ben een groot fan van de resident evil serie. Het zijn de soort films waar je mij snachts wel voor wakker kan maken.

Dit deel was opzich wel aardig maar het word nu wel minder dan de voorgaande delen. Na dit einde lijkt het erop of er nog een deel aankomt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Slap laatste? deel.

Hoop toch wel dat dit het laatste deel is want de koek is nu toch wel ernstig op. De game draag ik nog steeds een warm hart toe, helaas zijn de films niet heel erg boeiend over de gehele linie. Deel 3 was eigenlijk de enige die wel cool was. Dit deel wil ook cool zijn, en grijpt wel erg opzichtig terug naar The Matrix films. Best gênant was dat. De gast die de bad-guy was speelde pijnlijk slecht Hugo Weaving na uit de Matrix.

De film gaat verder als een B-film met een stuk meer geld dan de meeste films die zo betiteld worden. Matig hoopje acteurs, en Jovovich waar ik het nog altijd niet echt mee weet. Heel erg irriteren doet ze niet, maar indruk maken zit er ook niet bij.

Actie is te doen, en het verhaaltje vliegt over het algemeen van de ene actiescènes naar de andere en blijft daardoor vermaken, maar goed is het nergens. En ik zou me goed kunnen voorstellen dat je je een beetje bekocht voelt als je deze in de bios hebt gezien, met nog extra kosten erboven op voor de 3d.

2 sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Het minst, maar nog te bekoren deel.

Ik heb deze gewoon in 2D gezien, want om 1,5 uur met zo'n stom bril te zitten kijken is niets voor mij.

Het is een verassende deel, had het anders verwacht. Zo dacht ik dat het, zoals deel 2 en 3, voornamelijk ging om overlevenden zoeken. Hierin heb je de traditionele manier verhaal over een groep overlevenden die naar een 'beter plek' moeten zien te komen.

Er zijn aardig nieuw personages bij gekomen, samen met wat oude. Tot zover is Alice het enigste personage wat deel 1 nog heeft meegemaakt. Genoeg mooie, stoere dames hierin (vergeet Valentine niet tijdens de aftiteling). Waarvan een aantal vanuit de RE-games komen. Over de mannen hierin; Miller speelde zijn personage goed, maar vond deze vrij misplaatst om zo'n personage te vertolken.

Het begon goed, de oorlog tussen Alice (in een strak pak) en de Umbrella Corp. Daarna zakte het ietsje in naar de mysterie rond Arcadia en dat enorme gevangenis gebouw met enkele overlevenden. De ondoden hadden hier een vrij kleine rol, wat je niet zou verwachten.

De RE-games ken ik niet allemaal, maar het begint er toch een klein beetje op te lijken. Zo met de 'Axeman' (die doet me aan dat 'Piramidehoofd' uit Silent Hill denken) en verder gemuteerde zombie's en honden. Zelfs Wesker is hier een baas met een eindconfrontatie tussen hem en Alice en de rest. Met genoeg Matrix slo-mo's en momenten te zien. Persoonlijk stelde Wesker z'n mutatie mij teleur.

De 'normale' zombie's zagen er heel goed en rottig uit. Evenals de actie, monsters en special effects hadden hun momenten (soms waren ze ook wat minder). Ook de harde muziek past best goed bij zo'n brute film. Goed muziek onder de zombiefilms van tegenwoordig.

En dan nog na alle 2000 gezonde mensen vrij te laten, krijg je nog snel een beeld van honderden Umbrella vliegtuigen te zien die richting Arcadia gaan... zo gezegd dat de strijd tussen Alice en de Umbrella Corp. verder naar (heel misschien) een 5de deel wordt verschoven.

Voor een goed verhaal, geloofwaarding onder actie en personages en prachtige natuurbeelden moet je hier niet al te veel een voorstander van zijn, want die krijg je hier (op kleine beelden van een strand na) niet echt te zien.

Gewoon een lekker film die vermaak aanbiedt door genoeg actie, mooie vrouwen, slachtzombie's en genoeg wapens in te stoppen.

Anderson begon met een redelijk goeie populaire game-verfilming en stopt momenteel met een klein stukje mindere 4de vervolg.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vooruitgang.

Dvd erin, papieren brilletje op, wat chips en bier naar binnen gooien en dan weer het brilletje af. Nee, dat is niks. De gekleurde gloed die het beeld vertoond met het brilletje op is tergend genoeg om het na een half uur op te geven. Het 3D werkt maar weegt niet op tegen de lelijke vale/afwijkende kleuren.

Anyhow, 2D dus. Beste deel so far, al kent deze ook z'n mankementen. Zo blijft het duidelijk dat Anderson verre van een goede regisseur is en dat de balans tussen zombies en actie nogal eens te wensen overlaat. Maar hé, het is echt heel vermakelijk!! Visueel leek het vooraf het meest interessante deel te worden...en dat was ook wel zo. Ik hou van slow-motion en ik hou van kitscherige scenery en actie, laat Afterlife daar nou vol mee zitten.

Hoewel het soms iets te bont wordt (het stuk bovenop het gebouw met de kabel) zijn er weer andere momenten waar de cgi erg tof uitpakt. De apocalyptische look werkt en ook de gebleekte look doet het erg gaaf (einde vooral). De komst van 'The Executioner' was ontzettend gaaf, de uitwerking echter...blegh! Het eerste shot (wat echt uit het niets kwam) beloofd veel goeds maar de uiteindelijke tegenstand die het bood was teleurstellend. Kwam vrij gemakkelijk tot z'n val, in een overigens erg leuk opgezette scene.

Wat de actie betreft, is het allemaal wel in orde. Hij mag (of moet) meer met de zombies doen aangezien het allemaal simpele run & gun is zonder de écht opvallende fun. Het lijkt wel alsof hij zich aan een PG13 rating wou houden o.i.d, waar is het lef Anderson? Grow some nuts..

Ontzettend vermaakt met dit (alweer) 4e deel, ondanks de vele kwaaltjes. De beste in de reeks en ik hoop dat de volgende nog beter wordt ..

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Het begin waarin de kijker een portie overdadige actie geserveerd krijgt, is tenenkrommend. Het oogt als een schaamteloze rip-off van The Matrix. Gelukkig komt er naderhand meer horror aan te pas wanneer Alice zich verschanst in een voormalig cellencomplex. Het slotstuk is niks: weer een hoop nutteloze onthullingen over het T-virus. Dan nog even wat gevechten waar Neo van zou gapen en het is afgelopen.

De hele filmreeks leunt op twee genres: actie en horror. Ook in deel vier bevat een reeks geslaagde horrormomenten, die helaas teniet wordt gedaan door matige actiestukken. Dat is mijn grootste kritiekpunt op de serie die teveel op het actie-aspect focust en te weinig op horror. Dit in tegenstelling tot de fantastische spellenreeks.

Resident Evil: Afterlife is desondanks een redelijke actiefilm, maar biedt niets nieuws voor wie daar op gehoopt had.

avatar van ricktr

ricktr

Veel van hetzelfde, herkenbaar uit de vorige versie. Enkele slow motion momenten waarin 3D gebruikt wordt laten zien waarom 3D groot gaat worden. Een herhaling zit er niet in omdat de film verder niets nieuws bracht. Deze film is beschikbaar in 3D op Bluray, daarvoor is wel een actieve-shutter bril en 3D TV set nodig. Deze informatie is by-the-way ook te vinden op http://www.3d-bril.info.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Tegen het belachelijke aan.
Zoals al veel gezegd hier, is het 'Matrix' gehalte behoorlijk hoog en het zombiegehalte daarintegen stelt maar weinig voor. Veel kunst & vliegwerk zoals over muren lopen, in slow-motion kogels ontwijken en belachelijke special effect's, met als absoluut dieptepunt die 2 honden op het einde Ik kan mij niet voorstellen dat de film in 3-D nou wel mooier zou zijn. Het verhaal blijft immers 3x niks en die paar kogels die in slow-motion op je af komen heb je ook zo gezien.

Spanning is er niet en het maakte mij tijdens het kijken ook geen ene zak uit wie er dood zou gaan, of ze het schip zouden bereiken of wat dan ook. Je trekt totaal niet op met de personages en dat maakt het een holle film om te zien.

De muziek is ook vreselijk slecht en de film zit vol cool bedoelde, maar oh zo flauw overkomende oneliners. Totaal afgezaagd.

Veruit het minste deel dat ik heb gezien.

1,0* - 1,5*

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Het meeste zag er wel goed uit. Sommige special effects waren niet zo mooi en ik begreep ook niet alles wat er nou gebeurde. Het was opzich best boeiend maar gewoon niet heel spectaculair of vernieuwend.

Wat ik wel slecht vind is als ze op die zombies aan het schieten is en het beeld gaat ff naar links of rechts en komt dan weer terug, dan liggen daar die dode zombies niet meer...?? Dat klopt natuurlijk niet.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De lichte wederopstanding die de reeks maakte met Resident Evil: Apocalypse zorgde voor een sprankeltje hoop. Zelfs de scepcis na de ridiculeuze trailer van het vierde werd deels ingetoomd, omdat Anderson immers achter het roer stond van de genietbare eerste Resident Evil. Valse en onnodige hoop, zo blijkt. Al na vijf minuten wordt elk miniem potentieel reeds de kiem ingesmoord. Resident Evil: Afterlife is een ware kakafonie van special effects, slow-motion en acrobatie bedekt in een kleurloos visueel jasje. Het steriele karakter van de prent vertaalt zich verder naar het beroerde acteerwerk en maakt de catastrofe compleet. De makers denken er schijnbaar anders over. Op een wel heel goedkope manier wordt immers aanzet gegeven tot een onvermijdelijk vijfde deel. Teveel van het goede.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Nu werd het zombieriedeltje me iets te veel. De film start met een overdadigheid aan geweld, actie en zombies / bad guys, maar eigenlijk weinig echte 'gore'.

Het acteerwerk is belabberd (helemaal van die blonde baas van de Umbrella Corp.), alhoewel Jovovich wel sexy eruit blijft zien net als de andere 2 dames. De slowmotion actie scenes, waren er niet iets te vaak.

Net aan 2* voor de actie en redelijk goede SE.

avatar van Respekked

Respekked

Compleet andere film dan 'Extinction', maar zeker niet onverdienstelijk RE deel. Game (deel I) heeeul vroeger eens op de playstations gespeeld, maar verder geen romantische gevoelens daar aan over gehouden. Ben gewoon fan van post-apocalyptische zombiefilms. De RE-reeks, ondanks het hoge vitamine B gehalte, doet het zeer goed bij mij.

Anderson weer aan het roer, zicht- en hoorbaar door de schreeuwerige muziek en de vele vertragingen. Het werkt echter en het is redelijk spectaculair. Origineel is het allemaal niet, er wordt (zoals hier al eerder vermeld) behoorlijk van The Matrix gejat, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen we maar zeggen. Anderson kan echter bouwen op de heerlijke Jovovic en Larter, die de soms wat simpele film toch veel kleur geven.

Wat RE ook iets boven de middelmaat doet uitstijgen, en ook boven deel I en II, zijn een aantal afzonderlijke shots/scènes die gewoon erg stijlvol zijn. Opening en de 'white room' zijn daar goede voorbeelden van. Tot slot, eindelijk een keer een tof 'monster', met dat enorme gevaarte als moordwapen.

Ik vind 'Extinction' net iets beter door de geweldige woestijn setting, 'Afterlife' staat daar dicht achter! 3,5*

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Blijf het een boeiende reeks vinden, actie ala matrix, gewelddadig en vooral heel veel zombies.

Het kijkt lekker weg, pretentieloos en is ook weleens fijn.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Middelmatige sequel hoor . Het voorlopig laatste deel van de Resident Evil-reeks biedt wederom niets nieuws: de aarde wordt geteisterd door zombies met vreemdsoortige inktvis-skills oid! Echt heel verheffend is het de actie nou ook bepaald niet, eerder bedenkelijk ! Maar Milla Jovovich volgen in de strijd tegen zombies ter land, ter zee en in de lucht is oke.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede actiefilm...

Prachtig HD kwaliteit, maar helaas geen 3D gezien...

Prima acteerwerk...

Prima verhaal...

Nu keek ik derde reeks (behalve 2004 mis ik)...

Prima, 't gaat gewoon door met nieuwe reeks...

Prima muziek achtergrond...

avatar van Elineloves

Elineloves

Wel aardig.

Leuk om 'Michael Scofield' nog eens voorbij te zien komen in dit actiespektakel. Ik had sowieso al geen hoge verwachtingen van deze film, maar wel zin in een 'licht verteerbaar' filmpje waarbij ik mijn verstand eens lekker uit kon zetten. Mooie gevechten (visueel goed in orde, fijne slow motion scènes op de juiste momenten), goede soundtrack en zelfs het acteerwerk is prima te noemen. Flinke dosis girlpower, I like that.

Weinig memorabel verder, een typisch tussendoortje die je op het moment zelf vermaakt maar weinig indruk achter weet te laten.

Dat soort films mogen er ook zijn, gelukkig.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

pfoe, nee dit was het niet.

Het bekende zombie verhaal is natuurlijk niks op aan te merken, mits het goed uitgewerkt wordt. Mijn verwachtingen aan het begin van de film werden goed waargemaakt! Een baggerfilm die toch leuk is om te kijken, dit was zeker het geval.

Visueel was het redelijk. De actiescènes zagen er soms best spectaculair uit alleen soms leken ze ook van geen kant. Al met al kon het er wel mee door.

Het acteren viel me toch wel tegen, dit had ik van tevoren ook wel zo verwacht op Wentworth Miller na, die speelde super na mijn mening. De vrouwelijke hoofdpersoon vond ik niet veel aan, ze kwam heel slecht over op mij en ik merkte te goed dat ze aan het acteren was.

Dit is gewoon een film die je met verstand op nul moet kijken, dan is er nog wel wat aan.Helaas bekijk ik elke film op een normale manier en komt deze hierdoor onder de voldoende uit.

avatar van xxc

xxc

Op zich niet slecht..

De hele reeks Resident evil films vind ik stuk voor stuk niet slecht. Deel 1 waardeer ik het meest en kijk ik het liefst, de andere delen zou ik niet zo gauw opzetten, maar net zoals ik net al zei, ze zijn absoluut niet slecht. Zo ook dit deel.

Het begin vond ik erg sterk. Mooi gedaan.. Omdat het zo lang geleden is dat ik deel 2 en 3 heb gezien was ik een heleboel vergeten. Daarom moest ik er even inkomen en vroeg ik me ook af hoe het kwam dat er meerdere Alice's waren? Snel een keer 2 en 3 herzien dan maar.
Het gedeelte in de gevangenis, in het gebouw vond ik ook erg sterk, alhoewel het me enorm deed denken aan Dawn of the dead... Daar boven op het dak. Maar goed, dat maakt me verder niet uit.
Ook het enorme monster (?) met de hamer vond ik leuk! Zag er erg onverslaanbaar uit, maar natuurlijk lukt het Alice en haar vriendin.

Leuke effects, leuk verhaal, leuk filmpje. Maar spat er niet enorm tussenuit.

avatar van Film Pegasus

Waar de vorige films zich nog onderscheiden van andere zombiefilms is de harde actie. 'Let's kick some asses!' met Alice als een fantastisch personage waar niet mee te lachen valt. Hier is de film helaas vervallen in een zombiefilm met het bekend één voor één wegvallen van de personages.

Wat de film nog wel kan redden gelukkig, is de aanwezigheid van Milla Jovovich en dat geweldige figuur 'The Executioner' (man met de bijl). Albert Wesker is gewoon een ripoff van Mr Smith (Matrix) en het is jammer dat met K-Mart praktisch niets meer gedaan werd.

Deze elementen kunnen de film nog net redden, hopelijk krijgen we meer verrassingen in een volgende deel.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Kom op mensen wat een lage stemmen!

Voorheen vond ik Extinction de beste van de 3 en zo komen we uiteindelijk bij deel 4, en die vond ik naar mijn mening zelfs nog beter. Dus met andere woorden, of jullie me vinden overdrijven of niet, Afterlife is gewoon de beste van allemaal. De opening dan alleen al met die vogelvlucht van de regenachtige Tokyo en we ons focussen op een stilstaande voorbijganger die een andere voorbijganger bijt en we zien dat de virus zich als een inktvlek verspreid, letterlijk. Daarna komen we in de lab onder Tokyo waar we me toch naderhand een schitterende actiescene voorgeschoteld krijgen tussen de bewakers en de gekloonde Alice's waar je als actieheld gewoon van zit te kwijlen. Stijlvol gefilmd en de brokken beton en glas vliegen je naast de kogels om de oren. Hoe goed wil je een film beginnen. Daarna gaan we weer over naar de echte Alice en die Alaska locatie was wel erg indrukwekkend om te zien. Eigenlijk alles wel zo'n beetje ziet er erg gelikt uit. Maar Alice is weer helemaal perfect neergezet en wat is die Mila toch de bom zeg. Dat soort stoere meiden moeten we hebben. En dan over die Claire te zwijgen, die steelt ook zon beetje de rol op sommige momenten. En met de actiescene in het begin zijn we er natuurlijk nog niet, we hebben er nog veel meer in petto. De kills zijn ook gewoon weer helemaal goed en de zombies zien er ook weer lekker bruut uit. Vooral die ene reuzezombie met de hamer en die gespleten honden. Vooral die Sawed Off Shotgun kills van Alice waren geweldig en de slo-mo gebruik is ook altijd welkom. En ook het einde was weer mooi.

Maargoed, dit is gewoon de droom voor iedere actie-zombiesplatter liefhebber. Ik heb er gewoon heerlijk van genoten en Paul WS Anderson heeft, naast deel 1 ook hier weer een heerlijke verrassing voorgeschoteld. Alles klopt gewoon. Laat deel 5 maar komen.

avatar van blurp194

blurp194

Toch wel weer een erg leuke film, na deel drie dat ik wat teleur vond stellen. Van de 3d heb ik geen last gehad, ik keek de 2d-dvd versie. Maar er zitten wel voldoende scenes in waarvan ik het idee krijg dat die in 3d nog extra spectaculair zullen zijn. Meer nog dan in het platte al. Maar ook nieuw in dit deel zijn de nog engere zombies - en geheel in stijl met wat je verwachten kan is er geen enkele redelijke verklaring waarom die zombies inclusief honden nou nog weer enger geworden zijn. T' zal wel zijn dat dat soort onsmakelijkheid - ik bedoel de splijtende hondekoppen en de slangen uit de zombiebekken - in de aanbieding was bij de horrorboer.

Milla is en blijft toch echt wel de uberchick, ze is ook in dit deel weer helemaal de bom. Zeker in het begin komt dat er ook wel heel goed uit.

Belooft toch wel weer wat voor deel 5. Ik kijk er al naar uit.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Mooie zuigende rol van Kim Coates als Bennett, mooie nietsdoende babe (Kacey Barnfield als Crystal), mooi gevecht met de Axeman in het doucheblok (maar helaas is dat wat te snel voorbij), en een aardige schurk (Shawn Roberts als Wesker) die op het einde helaas wat te veel in Agent Smith-modus gaat (bijvoorbeeld hoe hij zijn dialoog intoneert). Al met al niet briljant maar toch zeker onderhoudend, niet zo goed als delen 1 en 3 maar wel ongeveer op het niveau van deel 2... vind ik althans. Het biedt natuurlijk niet veel nieuws meer, maar het blijft een leuke serie om te volgen, getuige het feit dat de film afgelopen is voor ik het doorheb en ik me zelfs bij het cliché van "kleine groep met personages met heel verschillende karakters zit vast in kleine ruimte" geen seconde heb verveeld.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Alice opnieuw de strijd aangaat met de zombies. Verhaaltechnisch is er weinig vooruitgang in dit vierde deel van de serie. Maar de vette actie-scenes mogen er zijn. Het begint al meteen goed met een lange actievolle openings-scene. Veel hiervan lijkt direct uit de Matrix te zijn gestolen, maar dat mag de pret niet drukken. Ook tussen de actie-scenes door blijft de film onderhoudend. Milla Jovovich is op haar stoerst hier.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Heb nooit de RE games gespeeld, maar ook deze vond ik erg vermakelijk. Misschien niet zo leuk als 3, maar komt er redelijk in de buurt en zeker beter dan deel 1 en 2.

In het begon schrok ik een beetje en dacht ik even dat de film de verkeerde kant op ging. Het was mij allemaal iets te nep op dat moment. Gelukkig wanneer ze eenmaal in Alaska aankomt wordt het stukken beter. Net als in deel 3 is hier het survival aspect best groot. De film zit ook bomvol met actie. Ook hier weer een frisse cast die het allemaal goed deed.

Heb hier nog Resident Evil: Degeneration liggen. Lijkt mij helemaal niks, maar we gaan het proberen.

Een magere 3.5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Tja, de vorige Resident Evil films vond ik niet al te boeiend. Maar dit deel slaat toch wel alles, de zwakste deel uit de reeks voor zo ver dat nog mogelijk kon zijn.

Een totaal niet boeiend verhaaltje dat aangeschakeld wordt met slow mo scènes die spectaculair proberen over te komen, maar dat niet zijn. Het lijkt alsof ze een geheel nieuwe techniek hebben ontdekt, terwijl slow motion toch wel een tijdje bestaat.

Misschien dat ze zoveel slow mo erin hebben gezet om de aandacht af te leiden dat dit een slechte film is, wie weet.

Kleine 1,5 sterren.

avatar van John Milton

John Milton

Zo veel mogelijk in slow motion rondvliegende kogels, spinning backkicks en salto's, explosies en losgeschoten brokken monster... Zo zou je het vierde deel van de niet dood te knuppelen Resident Evil reeks kunnen omschrijven.

De fans zijn er blijkbaar nog niet zat van, met een budget van 60 miljoen en een wereldwijde box office van bijna 300 miljoen de studio's uiteraard ook niet. Zolang het lucratief is gaan Paul W.S. Anderson en Constantin Film Produktion blijkbaar door. Ook deze film eindigt zo open dat de opvolger waarschijnlijk verder gaat waar deze film ophoudt. En dat is volgens de eerste reviews van de over een paar weken in première gaande Resident Evil: Retribution ook precies het geval.

Resident Evil: Afterlife speelt niet geheel succesvol leentjebuur bij films als The Matrix, Equilibrium, The Island en Terminator II, maar zonder Romero sausje erover. De openingssequence waarbij Alice in een hal met pilaren een peloton baddies uitschakelt in zwarte riot-gear mag misschien een hommage aan The Matrix zijn, maar regisseur Anderson heeft niet de stilistische gave van de Wachowski's, waardoor het er als een slap aftreksel komt uit te zien. Spectaculair? mjah, soort van... Maar we hebben het al eerder gezien en ook beter. Ook de eindscène met alle in wit geklede bevrijde proefpersonen op het dek van de Arcadia komt over als een directe rip-off van het einde van The Island, maar dan met minder mooi camerawerk.

Het verhaaltje stelt niet zoveel voor en is eerder een excuus-kapstok om zoveel mogelijk gevechten en ontploffingen tentoon te kunnen stellen. Het acteerwerk is afdoende voor een popcornfilm als deze, en je kunt de acteurs ook niet echt kwalijk nemen dat ze met de ongeïnspireerde dialogen weinig kanten uit kunnen: zoals bij de Sarah Connor-achtige voice-over die de film opent: My name is Alice. I worked for the Umbrella Corporation in a secret laboratory developing experimental viral weaponry. There was an incident. A virus escaped. Everybody died. Trouble was, they didn't stay dead. This was the start of an apocalypse that would sweep the entire world. The men responsible for this disaster took refuge underground and continued to experiment with the deadly T-Virus. They felt secure in their high-tech fortress. But they were wrong.

De special effects zijn aardig, maar dat mag ook wel met 60 miljoen. De wow-factor was echter afwezig, degelijke CGI monsters zien we immers in talloze blockbusters in het sciencefiction en horrorgenre. Wat ik meer een gemiste kans vond is het gebrek aan post-apocalyptische sfeer. Dat nare, eenzame fatalistische gevoel dat er iets afgrijselijks aan de hand is zoals dat in bijvoorbeeld Romero films en de Terminator films wel naar voren komt, mist hier, hoewel er alle reden toe is. Resident Evil: Afterlife is net iets te gepolijst en lijkt hier eigenlijk bijna meer een actie en sciencefiction film dan echt zombie horror, ondanks de aanwezigheid van de bijbehorende lopende lijken. Alle actie wordt begeleidt door dreunende techno-beats die de soundtrack van de film uitmaken. Dit pakt niet slecht uit, maar goed zou ik het evenmin willen noemen.

Of het helemaal eerlijk is weet ik niet zeker (dan zou ik ze allemaal moeten herkijken), maar dit is de eerste uit de reeks die een onvoldoende gaat krijgen (de andere films hebben allemaal een zesje, variërend tussen net aan en dikke zessen). Hoewel de reeks bij de critici uit de gratie lijkt, lopen bezoekers er nog steeds warm voor en de meesten zullen zeggen dat dat is waar het om gaat.

Ik zal deze film in elk geval niet herkijken en betwijfel of ik zin heb om de komende film te gaan zien. Dan kijk ik liever een van de andere in deze recensie genoemde films nòg een keer. Resident Evil zal vast leuk vermaak zijn voor veel mensen, hij heeft simpelweg te weinig toegevoegde waarde om zich van zijn eigen inspiratiebronnen en voorgangers positief te kunnen onderscheiden.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Even vermakelijk en stupide dan de voorgaande delen, maar toch op de een of andere manier minder. Waar het precies aan ligt, valt moeilijk te zeggen. Ten opzichte van het best wel uitstekende vorige deel is er in ieder geval enorm aan sfeer ingeboet: Afterlife ziet er wat gepolijster en bovendien veel faker uit dan zijn voorganger. De kleurenfilter die ze hier overeen hebben gesmeten is in elk geval ontzettend lelijk, camerawerk is ook niet om over naar huis te schrijven. Het gaat wat ver het gebrek aan spanning nu juist dáár aan toe te schrijven, maar iets anders schiet me niet echt te binnen. Over schieten gesproken: de actie is wel nog steeds leuk. De opening en climax (beide afkomstig uit The Matrix overigens) zijn hilarisch-cool en de scène in de douche ("lekkere natte meiden") is meer dan voldoende. De rest van de film is goed genoeg om niet te vervelen. Milla Jovovich vond ik er trouwens wat minder goed uitzien dan in de vorige delen. Misschien dat het daarom niet zo spannend was.

Wat Resident Evil: Afterlife dan weer wel op heeft geleverd: een leuke avond voor deze drie heren - en drie minuten die me langer bij zullen blijven dan deze film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Vond het lange middenstuk in de verlaten gevangenis zeer aardig, alles daarbuiten behoorlijk matig. Vind de reeks op deel 2 na eigenlijk zo slecht nog niet. Deel 5 nog niet gezien. Heb wel het idee dat de rek er wat uit is. In elk deel neemt de zombieplaag de volgende stap (nu is de mensheid bijna uitgestorven), maar weet nu niet zo goed wat ze nog zouden kunnen doen. Was ook al een beetje het probleem van de dead reeks. 3 sterren.

avatar van Lennert

Lennert

De Resident Evil reeks is in feite ook een prutreeks die bij vlagen best het aanzien waard is. De eerste film heeft zijn momenten, de tweede is vermakelijk in zijn slechtheid en de derde lijkt nog enige vorm van kwaliteit te bevatten. Jammer genoeg is deel 4 bocht van de laagste plank.

Het gaat al fout met de dramatische regie. Slow motion die te pas en te onpas gebruikt wordt en een aantal effecten die gewoon 'HEY, DIT IS EEN FUCKING 3D FILM!' naar je schreeuwen. Ja, ik vermoed al aan de hoeveelheid kogels en bijlen die naar het scherm vliegen dat dit een 3D film moet zijn, bedankt voor de subtiliteit mijnheer Anderson. Jammer echter dat de film vol zit met dit soort idiote momenten, dat het gewoon treurig wordt. Als de film zijn slow motion zou kwijtraken zouden we daarnaast waarschijnlijk binnen een uur klaar zijn, dat had wat verveling bespaard.

Verder miste ik ook echt maar enige vorm van plot. Alice komt hier, Alice gaat daarheen, Alice vliegt verder, Alice rent daarheen, Alice komt daar = einde. Wat? Ja, meer aan verhaal zat er ook echt niet in, zelfs de in potentie gave Albert Wesker (door het overdramatische acteerwerk nog best leuk weergegeven ook) heeft niets te doen in deze hele film. Waar is daarnaast de horror? Er loopt een grote zombie met een bijl rond (Pyramidhead rip-off me dunkt), maar daar komt niets van terecht. De zombies doen pas na een half uur verder hun entree, dat is vrij matig voor een zombiefilm, en als ze in actie komen, gebeurt alles offscreen.

Nee, Afterlife is een rampzalig product die bij vlagen aardige special effects toont, maar verder voor mij bewijst dat het treurnis troef is als personages als Chris en Claire Redfield (hoofdpersonages uit de games), gedegradeerd zijn tot butlers van een strontvervelend nietszeggend personage als Alice. Ik mag hopen dat men na deel 5 echt ophoud, ik wil die alleen nog zien omdat ik de ramp uit wil zitten, maar veel plezier zal het me hoogstwaarschijnlijk niet opleveren.

Verrassend leuk weerzien met Anderson.

Vind dit ook de beste van de eerste 5 films. De derde toonde al een sterke vooruitgang, deze doet nog net iets beter. Al moet je er een klein beetje moeite voor doen. Logica best aan de kant zetten en ook zeker geen seconde langer dan nodig blijven stilstaan bij een aantal zaken. Van kleine tot grote plotholes, ze komen met emmers voorbij.

Maar na 5 minuten heb je munitie genoeg om daar gewoon in mee te gaan. Slow motion actiescenes, blèrende soundtrack en een dosis cool om U tegen te zeggen. Het verhaaltje staat duidelijk op een achterplan, maar Anderson gebruikt het wel kundig om een leuke actiefilm mee samen te stellen.

Een paar knappe actiescenes. Begint al geweldig met een opening die sterk doet denken aan To's Sparrow (met de paraplutjes uiteraard), wat daarop volgt zet meteen de toon. Maar ook in het middenstuk en de finale houdt Anderson het tempo strak. Mooiste scene is die met de reus. Geen flauw idee wat dat ding moet voorstellen (waarom die zombies ook tentakels uit hun mond hebben plots, maar soit) maar wat mij betreft een geweldig voorbeeld voor hoe een onlogisch element in een film gewoon een geweldige scene oplevert. Absoluut geen probleem mee.

Leuk om te zien dat Anderson ook het vervolg voor z'n rekening heeft genomen. Kijk er best naar uit, want Anderson doet waar hij goed in is. Lompe en botte actiefilms maken. En zo bewijst hij dat ook middelmatige regisseurs leuke films kunnen maken als ze vol hun talenten mogen uitspelen.

Goeie 3.5*

avatar van K. V.

K. V.

Alweer deel 4 en een totaal andere setting.

Naast de nieuwe setting heeft de film ook een aantal nieuwe monsters. 'k vond ze wel goed gevonden.

Qua filmstijl hebben ze eens goed naar The Matrix gekeken. Nu niet echt meer vernieuwend, eerder afgezaagd.

Naast de minpuntjes kijkt de film nog steeds vlot weg en ben 'k wel nieuwsgierig naar het volgende deel.