Genre: Actie / Horror
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Woensdag om 23:10 uur op RTL 7
Plot Resident Evil: Afterlife
"She's back...And she's bringing a few of her friends."
De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.
Alice
K-Mart
Jill Valentine
Tonypulp
Vooruitgang.
Dvd erin, papieren brilletje op, wat chips en bier naar binnen gooien en dan weer het brilletje af. Nee, dat is niks. De gekleurde gloed die het beeld vertoond met het brilletje op is tergend genoeg om het na een half uur op te geven. Het 3D werkt maar weegt niet op tegen de lelijke vale/afwijkende kleuren.
Anyhow, 2D dus. Beste deel so far, al kent deze ook z'n mankementen. Zo blijft het duidelijk dat Anderson verre van een goede regisseur is en dat de balans tussen zombies en actie nogal eens te wensen overlaat. Maar hé, het is echt heel vermakelijk!! Visueel leek het vooraf het meest interessante deel te worden...en dat was ook wel zo. Ik hou van slow-motion en ik hou van kitscherige scenery en actie, laat Afterlife daar nou vol mee zitten.
Hoewel het soms iets te bont wordt (het stuk bovenop het gebouw met de kabel) zijn er weer andere momenten waar de cgi erg tof uitpakt. De apocalyptische look werkt en ook de gebleekte look doet het erg gaaf (einde vooral). De komst van 'The Executioner' was ontzettend gaaf, de uitwerking echter...blegh! Het eerste shot (wat echt uit het niets kwam) beloofd veel goeds maar de uiteindelijke tegenstand die het bood was teleurstellend. Kwam vrij gemakkelijk tot z'n val, in een overigens erg leuk opgezette scene.
Wat de actie betreft, is het allemaal wel in orde. Hij mag (of moet) meer met de zombies doen aangezien het allemaal simpele run & gun is zonder de écht opvallende fun. Het lijkt wel alsof hij zich aan een PG13 rating wou houden o.i.d, waar is het lef Anderson? Grow some nuts..
Ontzettend vermaakt met dit (alweer) 4e deel, ondanks de vele kwaaltjes. De beste in de reeks en ik hoop dat de volgende nog beter wordt
TinkerTex
Het begin waarin de kijker een portie overdadige actie geserveerd krijgt, is tenenkrommend. Het oogt als een schaamteloze rip-off van The Matrix. Gelukkig komt er naderhand meer horror aan te pas wanneer Alice zich verschanst in een voormalig cellencomplex. Het slotstuk is niks: weer een hoop nutteloze onthullingen over het T-virus. Dan nog even wat gevechten waar Neo van zou gapen en het is afgelopen.
De hele filmreeks leunt op twee genres: actie en horror. Ook in deel vier bevat een reeks geslaagde horrormomenten, die helaas teniet wordt gedaan door matige actiestukken. Dat is mijn grootste kritiekpunt op de serie die teveel op het actie-aspect focust en te weinig op horror. Dit in tegenstelling tot de fantastische spellenreeks.
Resident Evil: Afterlife is desondanks een redelijke actiefilm, maar biedt niets nieuws voor wie daar op gehoopt had.
Muchacho
Blijkbaar weet bijna niemand waar deze film vooral op gebaseerd is, want buiten de slow mo-sheit is er niks wat er (bewust) gejat is van The Matrix.
ricktr
Veel van hetzelfde, herkenbaar uit de vorige versie. Enkele slow motion momenten waarin 3D gebruikt wordt laten zien waarom 3D groot gaat worden. Een herhaling zit er niet in omdat de film verder niets nieuws bracht. Deze film is beschikbaar in 3D op Bluray, daarvoor is wel een actieve-shutter bril en 3D TV set nodig. Deze informatie is by-the-way ook te vinden op http://www.3d-bril.info.
Grendel
En wederom anderhalf uur Genieten (met een grote "G"). Op naar deel vijf, want hoe open kan een eind zijn...
boozebelly
- 1916 stemmen
Tegen het belachelijke aan.
Zoals al veel gezegd hier, is het 'Matrix' gehalte behoorlijk hoog en het zombiegehalte daarintegen stelt maar weinig voor. Veel kunst & vliegwerk zoals over muren lopen, in slow-motion kogels ontwijken en belachelijke special effect's, met als absoluut dieptepunt die 2 honden op het einde
De muziek is ook vreselijk slecht en de film zit vol cool bedoelde, maar oh zo flauw overkomende oneliners. Totaal afgezaagd.
Veruit het minste deel dat ik heb gezien.
1,0* - 1,5*
Kai-Arne
Deze serie trekt steeds meer naar actie. Op zich geen vervelend feit, ware het niet dat het naar Jean Claude van Damme-actie trekt. Rare, onmenselijke bewegingen, een overdosis aan slow-motionbeelden en andere rare dingen. Ook kunnen de zombies ineens rennen en hebben ze vierdelige monden. En wie is dat grote monster met die gigabijl? de beveiligingsman van de Umbrella Corporation in het begin heeft een Engels accent en verschrikkelijke oneliners. Ook beweert hij Alice-maar-dan-beter te zijn. Dit wordt verder nergens uitgelegd en toch gaat hij wel dood van de crash en zij niet. Allemaal rare dingetjes die niet uitgelegd worden maken samen een onsamenhangende film. Verder best vermakelijk, maar je ergert je keer op keer aan zaken zoals dit. Ik schaar dit bijna in het rijtje the Expendables; domme actie met bekende gezichten.
Tarkus
Alweer een prima deel van een van mijn favoriete filmseries.
Ik ga er mee akkoord dat veel is afgekeken van 'The Matrix' in deze film, maar daarom moet men het verhaal op zich niet veroordelen.
Het zit alweer boordevol actie met een goed scenario, niet hoogstaand, dat geef ik toe, maar moet dat dan altijd. Ik bekijk deze filmen puur voor het plezier en dat geven ze me.
En als fan van Milla Jovovich doet ze het hier ook goed, alsook de andere dame Ali Larter, en natuurlijk (Prison Break) Wentworth Miller niet vergeten.
Ik heb de film bekeken in 2D, maar je ziet duidelijk dat hij is opgenomen met 3D techniek, maar toch zijn de beelden ook in 2D adembenemend in sommige scènes.
Kortom: als men op dit elan voort gaat mag er gerust nog een 5de en misschien wel 6de deel komen.
snake shit
Deze verdiend meer dan een 10 ,als ik zou kunnen zou ik hem meer dan 10 geven zo goed is deze film.
Fryce
begin was matig, midden stuk erg leuk en het eindstuk echt jammer.
Ninto
Begin was zo slecht dat ik hem bijna uitzette na een kwartier. Gelukkig kwam toen Claire in beeld. Niet dat het zo'n goede actrice is, maar ze is verdomd lekker. Film is vermakelijk... maar gaat vaak over de grens en komt in het irritante terecht.
De film is net te doen. 2.5* is zat voor deze film. Volgende keer mag er wel weer eens wat zombie-horror in komen. Dit is pure hersenloze actie.
Miami Heat
Alleen Claire (Ali Larter) en dat kokvrouwtje maken deze film nog de moeite waard om te kijken idd
Zoals door velen al eerder opgemerkt heeft deze regisseur teveel naar the Matrix gekeken,
sommige scenes zijn zelfs bijna letterlijk overgenomen!
Die badguy sloeg al helemaal nergens op...
tijdens het eindgevecht ontwijkt hij kogels alsof het niets is, maar dat andere vrouwtje steekt een minuut later wel ff simpel een mes in zijn hoofd
Verder ging die reus met die hamer wel een beetje erg snel dood
Ik was eigenlijk nog wel het meest onder de indruk van de openingsscene als ze uit gaan zoomen op Tokyo... wat een immens grote stad is dat zeg
Maar goed, 2 sterren voor de moeite en voor de 2 mooie dames die er in spelen
Q Jones
Tegen het belachelijke aan.
Ik kan mij niet voorstellen dat de film in 3-D nou wel mooier zou zijn. Het verhaal blijft immers 3x niks en die paar kogels die in slow-motion op je af komen heb je ook zo gezien. Spanning is er niet en het maakte mij tijdens het kijken ook geen ene zak uit wie er dood zou gaan, of ze het schip zouden bereiken of wat dan ook. Je trekt totaal niet op met de personages en dat maakt het een holle film om te zien.
Veruit het minste deel dat ik heb gezien.
1,0* - 1,5*
De verglijking met The Matrix vind ik niet terecht, de makers hebben gewoon het spel na gedaan. Ook kan ik je vertellen dat het er in 3D zeer verbluffend uit ziet. Persoonlijk vind ik dit de beste 3D film tot nu toe. De muziek is denk ik je ding niet maar dat is een kwestie van smaak.
Het blijft gewoon een super lekker actie film die vooral gericht is op vermaak. Het verhaal is een zij factor wat ik vrij goed vindt, maar het gaat natuurlijk om de actie.
Quentin
Hoe ziet dat 3D op DVD nu uit? Heb al een paar keer de DVD van deze film vast gehad, maar twijfelde telkens of dat 3D uberhaupt wel werkt met van die ouderwetse brilletjes.
Boeikens
Deze vond ik weer keigoed.
Ben wel fan van de games en de filmreeks.
R.E. moet men niet kijken voor de gore maar wel voor het verhaal, de actie en de sfeer. Dit zat in dit deel weer goed. Vooral de sfeer en de prachtige settings konden me wel overtuigen.
Vroeger was ik geen echte fan van de (ouderwedse) 3D en een korte poging met die kartonnen brilletjes overtuigde me al snel van mijn gelijk. De Real 3D op Blu Ray daarentegen is wel top. Bij Piranha 3D vond ik het al goed maar hier is het echt sterk. Vele effecten zijn echt voor de 3D gedraaid en naar mijn smaak ook echt geslaagd.
Q Jones
Dat weet ik niet ik heb hem alleen in de bios gezien
paul83
3D met die oude (kartonnen) brilletjes werkt gewoonweg niet. 3D met de huidige 3D tv's werkt wel, maar weet mij nog steeds niet te imponeren.
Q Jones
Ja idd dat is zo duur, en over een paar jaar werkt het waarschijnlijk veel beter en zijn ze een stuk goedkoper
Simoensk
Tegenvaller ! Had hoge verwachtingen aangezien alle vorige delen schitterend waren, maar deze valt echt tegen. Begrijp me niet verkeer, want ook deze is best te pruimen, maar als je vergelijkt met voorgaande delen is deze met onderscheiding de slechste.
Het eindgevecht is erg teleurstellend, paar kogels en het is gedaan. Ik wou een pak meer gevechten zien met supermoves en veeeeeeeeel spannender. Ochja toch verdiend deze een *3 aangezien het altijd leuk wegkijkt.
juhnzun
Eerste aankoop van 2011 en best wel een Tegenvaller ! wat betref alles het verhaal spreekt zichzelf tegenen slaat nergens op . Milla Jovovich levert een flink stuk in wat befrel aantrekelijkheid met der nieuwe kapsel . de bij karakters waren irrirant . het einde was vervelend . de acties waren veelste overdreven . somige scenes waren duidelijk overgenomen van andere zombie films . de slimheid van de zombies maakten ze eerder irritant dan vervaarlijk
Enkel Ali Larter was een Groot pluspunt was zag die er
uit
dominion
Flauw en veel te overdreven.
Wat ik vaak verwacht bij een Resident Evil film is veel zombie actie en niet een slap afkooksel van The Matrix.
Heb me vooral zitten ergeren aan het begin want wat was dat stom zeg.
Overdreven aktie vind ik niet erg en soms is het zelfs erg leuk maar dit was gewoon belachelijk.
De film ontbrak ook aan spanning en sfeer.
Zonder twijfel de minste van de reeks.
En dit laat dus zien dat Anderson niet de beste regisseur is.
Heb hem toch maar na een uurtje uitgezet.
1,5
Dennissssss
Het meeste zag er wel goed uit. Sommige special effects waren niet zo mooi en ik begreep ook niet alles wat er nou gebeurde. Het was opzich best boeiend maar gewoon niet heel spectaculair of vernieuwend.
Wat ik wel slecht vind is als ze op die zombies aan het schieten is en het beeld gaat ff naar links of rechts en komt dan weer terug, dan liggen daar die dode zombies niet meer...?? Dat klopt natuurlijk niet.
Triple G
Ik ben een liefhebber van de reeks. Heb echter niets met het spelletje. Ook nu weer goed genoten. Echter, niet het beste deel. Te veel overdreven schietwerk (dus zoals de openingsscène). Wat originele toevoegen hadden bovendien leuk geweest. Wat meer horror/gore had ook best gekund. De enkele scènes die dit bevatten waren in ieder geval aangenaam. Visueel weinig mis mee en daarmee lekker weg te kijken, niet in de laatste plaats vanwege Ali Larter.
Kom maar op met een volgend deel...
Matchostomos
De lichte wederopstanding die de reeks maakte met Resident Evil: Apocalypse zorgde voor een sprankeltje hoop. Zelfs de scepcis na de ridiculeuze trailer van het vierde werd deels ingetoomd, omdat Anderson immers achter het roer stond van de genietbare eerste Resident Evil. Valse en onnodige hoop, zo blijkt. Al na vijf minuten wordt elk miniem potentieel reeds de kiem ingesmoord. Resident Evil: Afterlife is een ware kakafonie van special effects, slow-motion en acrobatie bedekt in een kleurloos visueel jasje. Het steriele karakter van de prent vertaalt zich verder naar het beroerde acteerwerk en maakt de catastrofe compleet. De makers denken er schijnbaar anders over. Op een wel heel goedkope manier wordt immers aanzet gegeven tot een onvermijdelijk vijfde deel. Teveel van het goede.
Dragonslayer
Gisteren de dvd gehaald
Even geprobeerd de 3D versie te kijken met dat papieren brilletje, van schrik zette ik het gelijk weer af. Kleuren zijn een puinzooi en, je krijgt er ontzettend droge ogen van omdat je ontzettend goed je best moet doen om ook maar een klein stukje 3D op te merken.
Naja... 2D dan maar. Nog steeds heerlijk om naar te kijken maar je mist zooooo erg het mooie 3D uit de bios. Bewijst wel weer dat deze film het toch zonder 3D niet gered had.
Hedgehog84
Ik moet zeggen dat tegen mijn verstand in ik deel 1 en deel 3 best 'goed' vond. Heb de eerste 3 delen dan ook in mijn kast staan. Het einde van deel 3 vond ik al niet zoveel goeds beloven, las overigens ook overal dat het 4e deel weer van vooraf aan zou beginnen, of in ieder geval een andere verhaallijn zou volgen. Bleek dus gewoon weer een vervolg.
In tegenstelling tot de vorige films, vond ik deze verschrikkelijk slecht. Effecten zien er goedkoop uit, de omgevingen zagen er vaak niet uit vooral die witte ruimten op het schip aan het einde.... Acteerwerk van sommigen zelfs slechter dan voorheen. Verhaal voor mijn gevoel nog dunner en totaal geen spanning erin.
sofripa
Dit was echt prima te hebbben. Na deel 3 had ik zo mijn bedenking maar dat is gelullig niet uitgekomen. Dikke snuif Matrix maar dat drukt de pret zeker niet. Voldoende actie met aardige effecten en een eind dat een zeker volgend deel garandeert ga ik vast bier en chips sparen.
Ik kan de hele reeks zeker aanbevelen. En dan te bedenken dat ik de eerste drie delen al een eeuwigheid op de plank had liggen. Foutje!
Temparer
Gisteren nogmaals gezien maar dan in 2D
Nog steeds het beste deel van de serie! Het intro nummer is fantastisch!
jirachi03
Kom maar op met een volgend deel...
De spellen zijn juist beter. Met name deel 4.
Glacius
Wat een slechte film zeg. Ongelofelijk dat deze reeks nog door blijft gaan. En mensen die hier 5* sterren voor geven.. Ik mag hier verder niets over zeggen, maar het is niets positiefs, maar damn wat zijn er veel mensen met een oerslechte smaak. Dit heeft ook verder niets meer te maken met Resident Evil. Alsof je een slechte martial arts film aan het kijken bent, gevuld met nog slechtere acteurs en corny-ass dialogen. Alle karakters zijn rechtstreekse wegwerpartikelen en zo worden ze ook te grazen genomen, keer op keer binnen een split-second. De eerste films waren al bagger, maar dit is de overtreffende trap. Nu alleen nog afwachten of het 5e deel het kan presteren om nog slechter te zijn.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Apocalypse
2004

Resident Evil
2002

Netflix breidt binnenkort het aanbod uit met vier films uit de 'Resident Evil'-reeks

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia

Underworld: Evolution
Actie / Horror, 2006

Legendary
Drama, 2010
post-apocalyptischdystopieondoodbiohazard evil corporationresident evilzombiegebaseerd op videogameduringcreditsstinger3d