• 9.374.652 stemmen

The Haunted Mansion (2003)

Fantasy / Komedie | 84 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Alternatieve titel: Disney's The Haunted Mansion

Geregisseerd door: Rob Minkoff

Met onder meer: Eddie Murphy, Jennifer Tilly en Terence Stamp

Releasedatum: 25 maart 2004

Plot The Haunted Mansion

"Check your pulse at the door... if you have one."

Jim Evers, een makelaar, die altijd zijn gezin heeft verwaarloosd, gaat met zijn gezin een weekendtripje houden. Maar eerst moet hij nog even bij een potentiële klant langs. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim's vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Dit zorgt er voor dat hij in gaat zien hoe belangrijk z'n familie voor hem is.

avatar van neo

neo

Beetje ala The Haunting, maar dan met een 'hele gezins' doelgroep en mislukte humor. 2 sterren

avatar van Charles Manson

Charles Manson

moest toch wel regelmatig om Murphy lachen hoor.

Voor de rest weinig bijzonders.

Jennifer Tilly vind ik altijd wel kinky

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Redelijke tweede attractieverfilming van Disney met een aantal erg leuke stukjes (zingende beelden, zombies), mooie special effects en leuke (bij)rollen van Jennifer Tilly en Terence Stamp. Eddie Murphy is wel geinig, maar niet bijzonder grappig en de muziek is standaard, maar in orde. Het verhaal is echter wat minder en weet, zelfs met zijn korte speelduur, niet de hele tijd te boeien.

Dit had meer kunnen zijn, vooral na het zien van wat Pirates of the Caribbean is geworden.

2.5* / 5*

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik vond ook maar flauw. Het was gewoon te nep en de acteer werk was niet aan te zien Maar voor kinderen zal die wel aardig zijn hoop ik. 2 sterren

avatar van *eef

*eef

Erg grappige film, net als altijd bij Murphy. Vooral het liedje is erg leuk die de beelden zingen.

avatar van moviegirl

moviegirl

Een leuke film om samen met de familie te kijken.

het had van mijn part grapiger gemogen 2*

avatar van juke

juke

Een van de mindere werken van Murhpy. Ik hoordde van iedereen die hem had gezien dat ie spannend en griezelig was. "Oei niet naar kijken! Thriller alarm!" Dus ik maakte me al klaar door overal kranten papier neer te leggen voor vliegende popcorn. Wat bleek? Je verschoot gewoon soms eens. Dus aan mijn verwachtingen voldeed ie niet. Maar de film zelf kon er wel door.

1,5* Voor de grappen van Murphy.

avatar van rensiboy

rensiboy

saai film, 1,5 ster

avatar van jeleentje

jeleentje

Mwah ik vond er eerlijk gezegd niks aan

Het verhaal was veels te voorspelbaar, de humor was flauw, het enige pluspuntje vond ik het liedje met die hoofden...

Een van de weinige disney films die ik echt flut vond

avatar van maerk

maerk

Totaal niet grappig en slaapverwekkend. Wel leuk dat die ene van Linley er in zit. Voor de rest echt flut.

1,5 ster.

avatar van Stijntje

Stijntje

Best geinig voor de kinderen. Gezien met een klein buurjochie en die heeft zich kostelijk vermaakt. Vandaar toch 3 sterren.

Mooie poster trouwens.

avatar van nightbreed

nightbreed

Destijds in de bios gezien omdat de film waar we voor gekomen waren al was begonnen.

Na aandringen van de rest heb ik maar ingestemd om deze film te gaan kijken.

Zegt het genoeg dat ik er nu nog spijt van heb?

Cijfer: 1

Minority_Check schreef:

het was een leuke film maar iets te kinderachtig

het zou veel beter zijn als het gewoon horrer achtig zou zijn

Wat verwachtte jij dan?

Het is een film van Disney.

avatar van Youri

Youri

De film wordt nergens spannend of grappig, het is voorspelbaar en slap, jammer want je kunt leuke films maken met spookhuizen. Disney dacht na Pirates Of The Carribean nog een actractie op het filmdoek over te zetten, maar waar je met piraten films vele mogelijkheden krijgt, blijft een spookhuis beperkt tot een leuk verhaal.

avatar van Musicer

Musicer

Best vermakelijke film met goede casting (ook al kan ik Eddie Murphy niet uitstaan).

avatar van KwintenS

KwintenS

Leuke film om eens naar te kijken.

Het wordt nooit echt spannend of grappig maar ik vond het wel mooi om naar te kijken.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Je weet wat je kan verwachten van een Disney film, en dat krijg je ook te zien.

Een kindvriendelijke familie film, met een goede balans tussen humor en 'horror'.

En daar is de film aardig in geslaagd.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige film, die uit de studio's van disney komt. en gewoon vermakelijk is voor het hele gezin. amusante humor van murphy, en mooie special effects. leuke humor/horror voor jong en oud. let op, neem het woord horror hier niet te serieus. 3 sterren.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

sjeepie schreef:

Saaie humorloze film, 2 sterren van mij.

Sluit ik me helemaal bij aan, alleen verlaag ik mn stem naar 1,5!

Damn, Murphy's beste jaren liggen ver achter hem..

Heb maar een paar keer kunnen grinniken maar de meeste tijd verveelde ik me dood. Dus ja, saai en humorloos.

Nee lieve lezers, mijd deze film en ga op zoek naar LEUKE HUMOR.

of uberhaupt, humor

dus 1,5*

avatar van niethie

niethie

Net even of tv gekeken, ik dacht dat is wel een leuk tussendoortje, maar het viel nogal tegen. Ik had de hele film het idee dat ik het allemaal wel eens eerder had gezien, murphy die ooit mijn held was op komisch gebied is absoluut niet grappig meer, het verhaal in de film is inmiddels al zo breed uitgemeten dat het gewoon vervelent wordt om naar te kijken, voor de rest wat aardige effecten (een beetje ala harry potter en af en toe nog wat leuke scenes. Maar voor de rest niets bijzonders.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteravond hebben we deze film gekeken, we hebben het gezellig gemaakt met wat eten (chips en wat sausjes maar dat is niet van belang) de film vond ik erg vermakelijk om eens naar te kijken ik vind deze film van Eddie Murphy dus veel en veel leuker dan The Nutty Professor, het was een gezellige avond met een vermakelijke film .

3.5* (ging in de richting van 4* maar dat vond ik hem toch nog niet waard)

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Zwakke film, Eddie Murphy en co zijn niet grappig in deze film, maar dat had ik ook niet verwacht. Nergens wordt het spannend en boeiend. Een echte kinderfilm.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

niet zo geweldig leuk.

makkelijk verhaal , en niet al teveel kijkplezier.

wel 2.5*** waard

avatar van Depplovertje

Depplovertje

heb hem zaterdag gezien maar vond het niet zo geweldig.. Ik ergerde vooral aan die Eddie Murphy. ik vond alleen die zingende beelden wel grappig haha

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Mwah... matige film, het verhaal vond ik leuk verzonnen maar voor mij te veel fantasie en ik houd ook niet zo van Eddie Murphy hij schreeuwt zo in sommige films in deze vond ik dat dan nog wel meevallen maar geef mij toch maar Jack Nicholson of Jim Carrey!

* * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Weer één van de mindere van Eddie Murphy ik vind dit echt geen top acteur, hoor hij was laats op tv en we hebben hem met het hele gezin gekeken en ik moet zeggen ik verveelde me er absoluut niet onder dus ik vond hem wel vermakelijk mar over het algemeen vond ik dit niets voorstellen zowel qua hoofdpersoon als verhaal!

* *

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Murphy speelt wel goed en het verhaal is wel aardig......meer niet. Mark Mancina schreef een goeie Haunted Mansion Suite waar ik ook wel mee kon leven maar voor de rest was het echt bagger en zeker géén Disney kwaliteit die ik gewend ben.

avatar van duffman

duffman

Gisteren voor de 2de keer na lange tijd nog eens gezien, en hij is best wel leuk. Met Eddy Murphy kon ik een paar keer goed lachen verhaal zelf was ook niet slecht.

avatar van menie

menie

Het is een Grappige film en een Spannende film met veel Humor enzo...Ik zal hem kijken Het is echt een leuke film :):):)