Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Doktorka
Stefan
fappie
- 2005 stemmen
Toch maar verhoogd naar 3,0*. Hij is ziekelijk, maar geen onvoldoende vind ik. Acteerwerk is ook best ok.
TheProwler020
WALGELIJK & ZIEK!!
Ik ben veel gewend echt veel maar dit was gewoon te extreem. Ik heb hem via Zenopictures besteld met de gedachte dat hij erg shockerend was dus ik was er al een beetje op voorbereid maar de scene met de baby overtrof alles.
Ik ga deze film geen cijfer geven....enige waar ik wel ff over ga beoordelen was de acteerprestatie en die was wel goed.
mamagisella
heel walgelijk en idd heel ziek maar door de manier van filmen en toch het beetje verhaal erin kan ik hem geen al te slecht cijfer geven.Ik vond hem wel too much.Dat stukje met diebaby en dat laatste stukje met zijn eigen zoon,gaan mij echt te verIk leefde juist wel heel erg met dat gezinnetje mee vond het einde ook heel erg tja walgelijk en ziek ik weet niet zo goed wat voor cijfer ik hem moet geven.
Ik zou het totaal niet aanraden,mijn man wou hem ook niet zien maar het is wel mooi gefilmd enz.
Daarom stem ik maar gewoon niet
Naomi Watts
Mwah, zal straks wel gaan regenen met stemmen aangezien de DVD een release krijgt. Volgens mij ook binnenkort in de FRS te verkrijgen.
Thorak
Ik ben heel erg benieuwd wat het gemiddelde was geweest als de "newborn-scène" er niet in had gezeten, waarschijnlijk aanzienlijk hoger. Wat ik zowel hier als op andere sites lees is toch dat de menigte vooral over die specifieke scène valt en niet over de grofheden in het algemeen. Die scène gaat inderdaad heel erg ver en zeker over het randje, maar om daar de hele film gelijk op af te rekenen gaat mij toch ook weer te ver.
Naomi Watts
Dat zal een groot verschil zijn. Ik vond het overall een prima films, visueel sterk, cinematografisch above average en vind de pornsetting ideaal. Ook best beklemmend ook. Er zitten wat onnodige scenes in (symboliek my ass) waarbij die newborn scene inderdaad in het verkeerde keelgat schiet en waardoor er statements gemaakt worden. Ik hoop alsnog op een dvd met een cut waar die scene eruit is geknipt.
Hij ligt er al. Uitgebracht door een mij onbekend label (en ik ben de naam nu alweer kwijt).
Keane1983
Qua filmen, acteren, settings en soundtrack/score scoort deze film boven het gemiddelende.
Alles klopte. Een waar beklemmend gevoel greep me gedurende de film.
De inhoud van de film sloeg echt werkelijk nergens op. Ik vond het echt niet leuk!!! En kan en wil hier ook geen punt aan geven eigenlijk. De newborn scene was echt ziek en ben blij dat dit ook niet gedetailieerd werd.
Tja, ik ben best wel wat gewent qua films en vind niet zo snel iets ziek (omdat het toch maar film is)...maar deze keer vind ik wel dat er grenzen zijn.
Van mij een 1,0*
K*D
Overigens hebben we hem achter de toonbank liggen en verhuren we hem alleen aan mensen die het volgens ONS aankunnen. Kregen eerst een brief van de leverancier dat ze het na het zien van de film vernietigd hebben en ons aanraden om het ook te doen. De politie heeft zich er ook mee bemoeit (kinderporno).
Handig om in een videotheek te werken.
Fortune
janjansen
[quote="K*D" shreef|:]Nou ik heb m afgekeken. Ik ben er niet zo goed over uit wat ik ervan vind maar ik ben niet echt onder de indruk. Waarschijnlijk ook omdat er heeeel veel van verwachtte.
Niet onder de indruk het feit dat hier gewoon ordinaire morbide fantasieën van een geestelijk seksuele gefrustreerde schrijver letterlijk worden verfilmt maakt bij jouw geen indruk. Benieuwd wat jij voor fantasieën heb
KD screef: Overigens hebben we hem achter de toonbank liggen en verhuren we hem alleen aan mensen die het volgens ONS aankunnen. [/i]
Klanten die het aankunnen? Jullie hebben zeker ook pornofilms onder de toonbank met meisjes onder de 18
Kd Schreef:Handig om in een videotheek werkt.
[/quote]
Wat is handig als je in een Videotheek werken?
Sorry hoor maar ik denk dat ieder normaal denkend mens deze film zal verwijderen uit zijn collectie/winkel daar heb ik geen politie voor nodig.
Wat wij ons meer moeten afvragen hoe deze film door de keuring is gekomen, wat voor zieken geesten keuren deze films . Er komen gewoon kijkwijzer logos te kort om deze film af te schermen.
Dus jij bent wél een ''normaal denkend mens''? Kerel, het is een film
Naomi Watts
Hij brengt het wat overdreven en zwamt iets teveel maar zit wel een kern van waarheid in natuurlijk. Ik vind hier dan ook wel dingen in zitten waar een kijkwijzer niet voor waarschuwt.
Dus jij bent wél een ''normaal denkend mens''? Kerel, het is een film
En omdat het maar een films is mag je alles maar publiceren.
Nou meneer de rechter het is geen kinderporno hoor , het is maar een film, het is niet echt.
Er moeten toch ergens grenzen komen lijkt mij want anders kijken we straks met ze alle naar snuff-movies omdat gewoon film niet meer boeit of ongeloofwaardig is. tss
Tonypulp
Duidelijk iemand van de oude stempel, meteen die doemscenario's. Je overdrijft teveel en dat is jammer.
Naomi Watts
Eens. Dat zoiets controversieels toch de distributie rond krijgt is positief en censuur is het smerigste van al. Zijn er eigenlijk releases zonder die desbetreffende scene?
[quote]jeroentjuhhhhh schreef:
Oké misschien overdrijf ik maar jouw reactie zegt dus echt wat over de huidige maatschappij, laat mij dan maar van de oude stempel zijn
Tonypulp
Als je bedoelt dat je tegenwoordig een keurige HBO-student kunt zijn zonder strafblad en een gezond verstand, terwijl je dit soort films graag kijkt, dan klopt je moderne beeld wel. Mensen die dit kijken zijn niet ziek, noch degene die het maakt.. en je zult er ook niet 'ziek' van worden
janjansen
Ik weet heel zeker dat zelfs op deze site censuur wordt toe gepast. Ik weet ook zeker dat, eigen meningen en ideeën tot een bepaalde grens ook hier toegestaan zijn
Enne Jeroentjuhhhh, Nee daar doelde ik niet op
code9
In de vorm van een soort snuff-movie verpakte indringende brok Servische maatschappijkritiek die, gezien de vele geschokte reacties, zijn uitwerking bepaald niet gemist heeft. Wat als een komedie lijkt te beginnen -getuige de soms hilarisch nonchalante uitspraken en dialogen- wordt langzamerhand steeds duisterder, al wordt de kijker toch nog rauw overvallen door de beruchte verkrachting van de zo uit de moederschoot geboren baby. Niettemin zal iedereen die ooit het relaas van Jolanda uit Epe gelezen heeft, beseffen dat er in werkelijkheid nóg gruwelijker dingen gebeuren met pasgeboren baby's(even los van de discussie of alle door haar beschreven gebeurtenissen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en of er werkelijk zoiets bestaat zoals 'satanisch ritueel misbruik').
Er zijn overigens nog wel meer voorbeelden te geven waarmee de getoonde wanstaltigheden aan de realiteit in sommige landen kunnen worden gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan Zuid Afrika, waar zuigelingen worden verkracht omdat mannen denken zo van HIV/AIDS af te komen, kinderoffers in Oeganda en de Centraal Afrikaanse Republiek, of, wat dichter bij huis, de dagelijkse, als 'medische ingreep' omschreven praktijk van het wegzuigen en in de afvalbak gooien van ongeboren levende baby's. De makers van de film houden onze 'beschaafde' maatschappij dus feitelijk niets anders dan een spiegel voor...
Qua gore wordt zeker niet verder gegaan dan in andere horrorfilms. Qua suggestie wordt echter duidelijk wél een nieuwe grens opgezocht, al leert de ervaring dat die grens keer op keer opgerekt wordt en daarom ook 'A Serbian FIlm' vast een keer overtroffen wordt. Vind vooral het einde buitengewoon sterk, wat me deze film nog een half sterretje extra doet geven.
brabusRUS
Ik heb de film niet gezien, maar zag toevallig 1 scene met een baby. Werd die pasgeboren baby nou verkracht ? Als dat zo is, dan is deze regisseur echt de weg kwijt. The Human Centipede vind ik nog best te doen, hou van wel van gore, maar dit is gewoon te ziek als ik zag wat ik zag.
Ja, maar het was wel niet te zien (althans niet expliciet). Ik weet overigens wel niet meer of de baby een jongen of een meisje was. Dan zou je je namelijk nog kunnen afvragen waar
orbit
- 12092 berichten
Ik zag het ook niet, maar de suggestie is dat er een versie bestaat waarin je alles ziet.. alléén die suggestie is al ziekmakend. Toch doet dat weinig af aan mijn oordeel, film die is doorgeslagen in shock-value en niet in echte doortastende horror.
aSMoDeuS
Ik denk dat ik die versie heb gezien. Nog steeds suf.

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma