• 9.375.883 stemmen

Geregisseerd door: Srđan Spasojević

Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić

Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds

Plot Srpski Film

"Not all films have a happy ending"

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Op één of andere manier ben ik altijd benieuwd naar films die als 'ziek' omschreven worden. Ik ben heel benieuwd of deze echt zo ziek is als gezegd word.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

wyatt earp schreef:

Kijk en weet

Near_Dark schreef:

Kijk en weet

Als er tenminste ooit nog een paar distributeurs ballen genoeg hebben hem uit te brengen

avatar van Near_Dark

Near_Dark

ASman schreef:

Daar zeg je zoiets...

Waarschijnlijk gaan ze dan eerst de sexscènes eruit moeten knippen, maar da's ook niet de bedoeling.

De versie die ik op het Filmfestival heb gezien had een Engelstalige ondertiteling die mee op de film stond, het was geen aparte ondertiteling die meeloopt op een LCD-scherm onder het bioscoopscherm, zoals wel meer het geval is.

Downloaddiscussie verwijderd.

Tonypulp

Alsof het wachten nog niet moeilijk genoeg was . Damn wat heb ik heir zin in zeg

Lui (crew films)

Vooral na het zien van de derde en vierde still.

Ik hoop echt dat dit binnenkort een release krijgt want het wachten is inderdaad moeilijk!

ASman

Het begint nu wel echt een trend te worden : ieder jaar een traumatiserende horrorervaring. Waar het vanaf 2005 al terug wat brutaler werd met films als Hostel ( Irréversible even buiten beschouwing gelaten ) , ging het vanaf toen alleen maar verder op dit elan. 2007 kwam af met Inside, 2008 sloeg zijn publiek aan frut met Martyrs en 2009 verneukte onze geesten door het toedoen van een uit een depressie geklauterde Van Trier ( Antichrist dus ). En nu in 2010 wordt het finale cinematische taboe dat nog overbleef uiteindelijk gebroken ( het moest er toch ooit van komen nietwaar ? ) door enkele Servische filmmakers die overduidelijk niet erg blij zijn met de staat waarin hun land zich verkeert. Is het nu welletjes geweest ? Mogen we nu alstublieft terug naar de pussy-horror van de jaren '90 want onze hartjes kunnen al het geweld van de inzet van dit laatste millenium echt niet meer aan...

Niets daarvan ! Nu begrijp me niet verkeerd. Ik ben de laatste om te zeggen dat al wat getoond wordt in deze film onder de contreien 'fun' valt. Je kan onmogelijk verder gaan dan wat in deze film de revue passeert. Wil dat zeggen dat deze film zoveel schokkender is dan de hiervoor genoemde films ? Naar mijn mening niet. Alles valt hier nog meer in het absurde ( en bijgevolg wordt een Irréversible toch niet geevenaard ) , maar schokkend en vuil is hij zeker en vast wel. Mensen die zitten te wachten op rijkelijke porties gore zullen ook wel berdogen uitkomen. De film is een regelrechte slow-burner en desbetreffende scènes zijn zeker en vast niet talrijk noch vallen ze onder de noemer echte 'gore'. Maar wat er niet in bloedfonteinen is , is er in extremiteiten op het gebied van het perverte en ronduit 'verkeerde'.

Wat maakt dan dat deze film zich met opgeheven hoofd in het rijtje van Martyrs en Antichrist mag plaatsen ?

Simpel : wat is hij toch ontzettend goed gemaakt. En daarmee bedoel ik niet het gepolijste uiterlijk. Welgekozen creepy shots, bakken sfeer, maniakaal acteerwerk, een heerlijk vervreemdende soundtrack, uitzinnige scènes en een sterk ( echt sterk ) script maken dit tot de tot nog toe sterkste horrorfilm van 2010 ( er staat 2009, maar kom...). De trage opbouw die het vooral moet hebben van zijn sterke sfeer, de extreem kwaadaardige sleutelscène die de film en de kijker volledig uit verband speelt, de daaropvolgende akelige en koortsachtige nachtmerrie die het verdere verloop van het verhaal beneemt en uiteindelijk neerkomt in een crimineel gestoorde finale,... Net als Martyrs of Antichrist is dit weer zo'n film die zichzelf in je hoofd begint te nestelen. Een pure klinisch geflipte koortsdroom en o zo knap in elkaar gestoken.

A Serbian Film is de laatste regelrechte anale verkrachting van de MPAA. Alle taboes en grenzen van de goede smaak zijn uiteindelijk doorbroken. Nu is het wachten op de volgende film die dit nog probbert over te doen. Maar wat ik vooral onthoud aan A Serbian Film is een straffe, sterke ervaring.

Ahum..

Zonder enige twijfel zal dit het hoogtepunt vormen van dit jaar in het aanbod van horror. Een instant classic, film van pure klasse, zo schokkend dat het zelfs de meest evaren kijker meer dan eens zal doen slikken. Absurd, het meest toepasselijke woord.

Verschillende thema's die worden aangesneden zul je niet eerder gezien hebben, niet geheel zonder reden, vele regisseurs die proberen schokkende cinema te maken zullen het idee wel gehad hebben, Spasojevic voert het uit. Waarom? Om geschiedenis te schrijven wellicht, dit zal de toplijsten wat betreft shocking movies zonder twijfel hoog beklimmen en zijn naam zal er één zijn waardoor er beelden van Srpski door je hoofd zullen spoken.

Het plot werkt, een begin vol mysterie gecombineerd met een flinke portie terechte wantrouwen weet met magische cameravoering en een belachelijk sterke soundtrack te boeien. Lange aanloop vormt dit, die resulteerd in iets wat je zal shockeren ookal verwacht je het. Ongelooflijk hoe sterk dit uitgevoerd is, op alle vlakken perfectie.

Op de helft besloot ik een zak chips te halen, kreeg immers honger, precies voor de scene met de baby Zo'n vergissing hoop ik niet nog eens te maken. Meest belachelijke en smerige moment wat ik ooit heb mogen aanschouwen. Daar is deze film het verder wel rijk aan (alhoewel, de gorehounds moeten niet op bloedfontijnen gaan hopen hoor). Maar de wijze waarop het zich klaarspeelt is magistraal.

Uiteindelijk is het een werkje die je blijft achtervolgen, keiharde ongegeneerde porno met afschuwelijke lichamelijke vernederingen en absurde ideeën. Klinkt lelijk allemaal hé? Maar wat ziet deze film er perfect verzorgt uit, ongelooflijke soundtrack die alles nóg verder weet te versterken, stevig en rauw, zoals de film in z'n totaal is.

Zal dit niemand aanraden, zie de reacties dan nu ook al voor me..
Echter krijgt dit van mij een directe 5* en zal ik een plaatsje in m'n top10 vrijspelen. Audiovisuele pracht binnen de shock cinema, pure klasse.

ASman

Film die door velen gehaat en uitgespuugd zal worden, maar een film die het horrorgenre de moeite waard maakt. Al is het maar om zijn impact. We hadden Fulci, Argento, Deodato, Barker, Hooper, Carpenter , Craven, Cronenberg,... in de jaren '70-'80. De jaren '90 suckten, maar vanaf 2002 is het horrorgenre terug aan een serieuze opmars bezig. Jammer dat de vele hollywood-vehikels zo een vertekenend beeld geven. Na de film even te hebben laten bezinken, krijgt hij van mij de verdiende 5*.

ps : heeft die Milos nu echt zo een joekel van een paardenlul ?

ASman schreef:

Film die door velen gehaat en uitgespuugd zal worden,

De 0,5 zullen rijkelijk vloeien, de nieuwschierigheid van velen zal te groot zijn ben ik bang .

maar een film die het horrorgenre de moeite waard maakt.

Absoluut, kenmerkend voor de kracht die dit genre heeft. Dat 'ie het weet te combineren met zulke visuele klasse... Pfoeh.

ASman

De Fransen, de Britten, de Australiers, enkele gesmaakte remakes en hommages, Antichrist, A Serbian Film,... Wat een kleppers toch de laatste jaren ! Je moet ook wel om een hele hoop prut heenkijken, maar toch... ik kan niet klagen.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Okee... mijn interesse is nu dus serieus gewekt door de recensies van jeroen en asman. Deze film dus asap bekijken.
- a woman has her teeth pulled out and is forced to perform fellatio on a man with her bloodied mouth until she chokes to death on her own blood.

- there's also a scene of someone getting fuckt to death in the eye socket

- and apparently a woman gives birth to a child and the newborn child is immediately raped and sodomized to death.

geil
Btw, waar is deze film te verkrijgen? Of gwn pindakazen?

Lui (crew films)

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Dit is zonder twijfel de ziekste film die ik ooit gezien heb. Zieker dan dit kan gewoon niet, maar ik vond het wel mooi om te zien. Hoe gestoord moet je zijn om al die dingen te verzinnen?!
Die scene met de baby gaat mij echter wel te ver, belachelijk gewoon, de film kon deze scene trouwens prima missen.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

De l*l van die gozer is nep,lijkt me ook vrij duidelijk te zien aan de vorm.Overigens wat overdreven loftuitingen hier,aardig bruut filmpje maar toch niet grensverleggend in het torture porn/sexploitation genre,waar het imho toe behoort.Al kun je natuurlijk ook beweren dat dit een familiefilm is .

Vergelijkingen met irréversible of antichrist lijken me irrelevant omdat dat mainstreamfilms zijn met een veel groter budget dan deze.Overigens ziet deze film er voor 1 met een vermoedelijk uiterst bescheiden budget nog aardig uit en er wordt overtuigend geacteerd,verwacht geen baise-moi achtige toestanden.

De politieke allegorie over Servie zie ik er niet meteen in,al kan dat aan mij liggen.Het lijkt me dat het maken van/kijken naar pseudo-snuff movies niet bevorderlijk is voor het verwerken van een oorlogstrauma,maar misschien bevat de nieuwste academische lliteratuur nieuwe inzichten daaromtrent.

Verder een film die ongetwijfeld voornamelijk 0,5 of juist 5* gaat scoren,en hysterische reacties pro of contra.Ik ga voor een gematigd contra omdat deze film nergens boven zijn genre weet uit te stijgen.Veel plezier ermee,samen met het hele gezin natuurlijk

Lui schreef:

Was inderdaad nogal gratuit, maar het draagt zeker bij aan de manische sfeer en het is eigenlijk ook hét startschot die de spiraal van waanzin inzet. Op dat gebied is hij er op een manier toch best nog wel 'mooi' ( al kan ik deze term eigenlijk onmogelijk gebruiken) ingeplaatst. Mijn schedel begon overigens wel goed te verkrimpen en mijn oogballen zakten wel wat dieper weg in mijn kas toen deze scène werd ingezet.

avatar van Friac

Friac

Op de tonen van het heerlijke dubstepdeuntje dat de film afsluit laat ik de film even bezinken. Mijn oorspronkelijke verwachting - gebaseerd op de trailer - blijft voor een deel overeind, maar ik ga niet ontkennen dat de film me serieus gegrepen heeft.

De ideeën die in deze film verwerkt zitten verleggen de grenzen van het horror/exploitationgenre toch weer een beetje, het zal me benieuwen hoe ver het nog kan gaan. De zieke ideeën zorgen ervoor dat je als kijker niet anders kan dan gedegouteerd naar het scherm te turen, ook al komt het niet altijd even krachtig over. De onthoofding van de vrouw tijdens de sex was brutaal! De scène met de verkrachte baby was bijzonder ziekelijk an sich, maar werd vrij "minimaal" uitgewerkt. Het is misschien wat riskant om te zeggen, maar had dit wat uitgebreider getoond geweest, dan was het zonder meer één van de smerigste scènes uit de filmgeschiedenis. Nu weet je als kijker dat het bijzonder ranzig is, maar de scène op zich was zeker niet het meest smerige om te bekijken. Dan was de penis in de oogholte vele malen ranziger om te bekijken, maar de hoofdvogel wordt afgeschoten bij de "familiereünie". Je voelt hoe de vork aan de steel zit, maar eens het visueel nog eens extra benadrukt wordt voelt het zo ontzettend vuil aan. Veruit de scène met de grootste impact wat mij betreft.

De film oogt bijzonder verzorgd, met sierlijke camerabewegingen, prachtig gekadreerde shots en een warm kleurenpalet. Ook de montage en de soundtrack zijn beiden absoluut op niveau, wat er voor zorgt dat er op audiovisueel vlak bijzonder weinig af te dingen valt op A Serbian Film.
Weliswaar zorgt dit er bij mij voor dat de film iets minder smerig aanvoelt. Of beter uitgedrukt: had de film dezelfde groezeligheid als de Violent Shit-films of bepaalde films van Fulci gehad, dan was hij des te harder aangekomen. De verzorgde stijl is dus tegelijk een sterkte en een zwakte wat mij betreft.

Het script vond ik niet al te bijzonder, eerlijk gezegd. A Serbian Film moet het gewoon hebben van enkele bijzonder wansmakelijke ideeën en de gehele verontrustende, koortsige sfeer die neergezet wordt. Of dit een film is die voor altijd aan de ribben zal blijven kleven, kan ik niet zeggen. Maar vannacht en de komende dagen zal de film me in elk geval blijven achtervolgen...Sowieso een érg bijzondere entry binnen het genre, wat mij betreft een aanrader. Voorlopig hou ik het op een sterke 3,5*.

P.S.: Wat kan Milos op speed bijzonder akelig kijken!

Tonypulp schreef:

Zal dit niemand aanraden,

Ook mij niet..? Kijk er steeds meer naar uit, gelukkig nu eindelijk beschikbaar.

DonOswaldo schreef:

Nah, gewoon kijken .

DonOswaldo schreef:

Kijken die boel !

Als je geen depressie aan Martyrs hebt overgehouden, zal deze film je ook niet rechtstreeks naar een psychiatrische instelling katapulteren

• 1931 stemmen

Briljante pure sickness. Een beetje hoe ziek Murder-Set-Pieces poogde te zijn, en dan nog een stapje verder. En slaagt er nog in ook.

Een ex-pornoster die voor een nieuwe 'film' gevraagd wordt, en zo verzeild raakt in dingen die zijn hoofd te boven gaan klinkt opzicht al interessant, maar de film is nog veel interessanter.

Zo'n filmpje die je vanaf minuut 1 in je ban heeft, begint eigenlijk meteen al freaky met het zoontje dat z'n pa's pornofilms ziet en blijft daarna voordat de film helemaal losgaat ook meer dan voldoende boeien door al wat aardig vreemde gebeurtenissen (zoals eerdergenoemde) en wat gestoorde (uitgedachte) dubbelzinnigheden als die pijpbeurt met dat kind dat een ijsje likt op dat scherm en even later de verjaardag met 'blow harder, blow harder'. Mede ook doordat het gewoon goed uitgewerkt is qua zowel dialogen als beeldspraak en de cast voor de verandering weer eens een keer wel goed presteert.

Mooi ook hoe ze vanuit een nog ietwat normale toon om kunnen slaan naar een naargeestige toon. Bijvoorbeeld in het begin waar de man en zijn vrouw porno (van hem) zaten te kijken, sloeg de toon bij de 2 sec waar ze boos werd ineens om en kroop in die 2 seconden even onder me huid. Hield het niet helemaal vast, maar voelt toch als een soort voorproefje van hoe het nog met je geest gaat fucken. Geen een scène voelt dan ook onnodig, je voelt dat het naar iets spectaculairs toewerkt en dat is dan ook zo.

Gaandeweg wordt het steeds gekker met vrouwen die letterlijk dood geneukt worden in hun mond en mannen die terwijl ze out zijn van de drugs verkracht worden.. En dan die klapper op het pre-einde met de hele familie, hoe gestoord wil je het hebben, en tegelijk zo briljant uitgewerkt en uitgevoerd. En dan lijkt het wat te kalmeren en dan toch nog zo'n klapper op het einde.

Ook de (uiteraard) onbekende cast die toch fantastisch overtuigd is een major pluspunt.

Verder visueel zeker niet teleurstellend, camerawerk en shots vrij weinig op aan te merken en de soundtrack en de geluiden zijn grandioos. Ook een van de weinige films waar ik geen problemen heb met zo veel flashbacks/flash-forwards, ze zitter er dan ook geweldig in verwerkt.

Na dit betoog moge het duidelijk zijn dat de regie en het script ook gewoon dik in orde zijn.

Een film die in je hoofd kruipt, en me nog lang zal heugen. Schokkende gebeurtenissen waar kracht aan is gegeven, dat maakt het zo speciaal. Zelfde vreemde gevoel aan overgehouden als Martyrs.

5* en regelrecht me top 10 in.

Lui (crew films)

Nog steeds is er niks van een dvd-release bekend. Ik hoop toch echt dat dit uitgebracht wordt op dvd, maar ik denk niet dat er veel distributeurs zijn die dit aandurven.

Denk het ook niet

ASman

Ik ben al blij dat ik hem te zien heb gekregen . Vele critici hadden voorspeld dat buiten de festivalgangers niemand ooit deze film op zijn beeldbuis zou krijgen.

• 1931 stemmen

Dat is waar, maar de film op dvd hebben zou helemaal een feest zijn

Hoe gek het ook mag klinken, de Servische film is redelijk aan het boomen heb ik de indruk. Heb hier zelf nog een Servische animatiefilm liggen. Van alle landen ...

Trailer ziet er knap inelkaargedraaid uit, al lijkt het soms wat (te?) goedkope shock. Toch redelijk benieuwd.

Mooi stuk Oswald !

En voor goedkope shock hoef je niet bang te zijn OH, denk ook dat dit prima (perfect?) in jouw straatje past.

• 1931 stemmen

Dank, dat van jou ook hoor, heeft mij er immers van overtuigd hem vanavond meteen maar op te zetten

En @onderhond: voor goedkope shock hoef je zoals gezegd niet te vrezen.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schokkend, extreem ziekelijke film die nog lang zal nazinderen.

Je vraagt jezelf toch af waar de makers van dit soort films het blijven halen? Waarschijnlijk zal dit ergens allemaal echt gebeuren, maar ik wil echt niet weten waar en wanneer. Hou het maar op fictie.

De film zelf heeft een relatief traag begin, maar van zodra het eerste schokkend moment in beeld kwam brak de film totaal los.

Ik ga niet alle momenten opnoemen, dat is al voorgedaan, maar wees toch voorbereid!

Kunnen filmmakers nog verder? Nog schokkender? Waarschijnlijk wel, en ik ben ook wel benieuwd, zolang het maar fictie blijft....