Predators (2010)
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot Predators
"The hunt is on."
Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…
Royce
Hanzo
Mombasa
Berserker Predator / Falconer Predator
erwku
Binnen de context van het genre een prima formule film. Mooi gefilmd en een beklemmende sfeer.
Brody is even wennen, maar overtuigd redelijk met zijn opgezette Badman stem.
Predators is het enige juiste vervolg op Predator uit 1987 en verdiend niet beter. Immers Predator 1 was nou ook geen klassiek Meesterwerk te noemen.
Fijn dat ze de mooie partituren van het origineel gebruikt is, de muziek blijft sterk.
Toch zeker wel een goede film met een prima sfeer.
Deze film heeft een net wat andere uitgangspunt dan de predator film.
Maar hindert niet, er werd ook goed geacteerd en zag er verder prima uit.
3,5 ster
Pover.
Film die duidelijk in twee delen verdeeld is. Het eerste wil niet echt werken omdat alles eigenlijk al bekend is, het tweede deel omdat de actie gewoon echt niet goed genoeg is.
Een aantal mensen die niet weten waar ze zijn en elkaar niet kennen. Aardig uitgangspunt, maar met de geschiedenis van de Predator saga weet je als kijken wél hoe het zit. Zelfs de planeet was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk.
Film heeft ook te kampen met crappy designs. De honden zijn echt enorm lelijk, de Preds zelfs heb ik nooit echt mooi of stoer gevonden, ze zien er nog steeds redelijk idioot uit, zeker zonder hun maskers.
Ander pijnpunt zijn de acteurs. Brody valt enkel mee omdat hij eigenlijk compleet ongeschikt lijkt voor een rol als deze. Uiteindelijk is hij het ook, maar het had zeker erger kunnen aflopen. Ook Topher Grace heeft in deze film niks te zoeken, terwijl mensen als Fishburne en Trejo 2 kleine bijrolletjes toebedeeld krijgen. Ik neem aan dat Trejo andere verplichtingen had?
De rest van de cast hangt er ook maar een beetje bij. De gevangene, de Japanner, de rus ... wat deden ze in deze film? Als fodder gaan ze toch echt te lang mee en zitten ze toch in teveel shots.
Actie blijft pover, designs zijn niet goed, het enige wat een beetje meevalt is de jungle zelf, die zeker in het eerste uur het interessantste personage van de film is. Triest van een sci-fi actieverhikel met een hoop Predators.
Grootste probleem van deze film blijft echter de hele setup die voor geen meter klopt. Je kan de Predators geen eer doen als ze steeds verliezen tegen een hoopje lomp volk. Sinds de eerste film heeft de reeks daar al mee te kampen, net zoals de Alien saga trouwens, maar om dat tij te keren zullen beide reeksen toch een keer uit Hollywood moeten ontsnappen.
Gemiste kans in ieder geval, minste van de 3 (AvsP dingen even niet meegerekend), de reeks mag terug de vriezer in.
Kr!kke
Leuke film, die over de ganse lijn een ruime voldoende krijgt wat mij betreft.
Allereerst is er de leuke cast. Er is gekozen voor goede mix van bekendere en onbekendere acteurs, waarbij vooral de hoofdrolspeler (Brody) het zeker niet onaardig doet. Deze cast zet ook een mooi aantal verschillende personages neer, zodat het een leuk gezelschap is dat het moet opnemen tegen de aliens. Het verhaal is op zich niet zo bijzonder, maar wel uiterst vermakelijk. Er zitten bijvoorbeeld veel leuke actiescènes in, zodat de film een aardig tempo heeft.
Ik heb me dus zeker vermaakt bij het bekijken van deze film!
Madecineman (moderator films)
Mja, had meer ingezeten... Wel een verbetering tot de vreselijke AVP reeks maar goed ik heb altijd gevonden dat die eigenlijk niks met zowel de Alien als de Predator van doen had. In die zin is dit gewoon het vervolg op Predator uit 1987.
Eigenlijk had ik een meer high-Tec Science-fiction film verwacht maar Predators gaat gewoon op hetzelfde jungle pad verder als waar het 1987 stopte. Gewoon lompe actie dus in de beste jaren '80 traditie. Kan echter nergens tippen aan het origineel en weet ook verbazend weinig nieuwe intresssante elementen toe te voegen (De Uber- en Unter Predators...? OMG
). Brody is ook duidelijk geen Arnie en mist de charme van lompe actieheld die een film als dit nodig heeft. Daarnaast moest Arnie zelf uitzoeken wat zijn tegenstanders zwakke punten waren en krijgt Brody het keurig op een presenteerblaadje opgediend. Eigenlijk niet eerlijk dat de Predators op deze manier op het einde het loodje moeten leggen
Helaas gebeurt er ook niet zo heel veel boeiends met de bijrollen (hoe kan je Trejo na 5 minuten al uit de film schrijven???). En waarom laat badass Fishburne die zich al 10 jachtseizoenen staande weet te houden zich zo makkelijk pakken? Had hem dan helemaal uit de film gelaten want dit slaat werkelijk nergens op zo...
Scripttechnisch is de film een kleine ramp maar eigenlijk heb ik me niet echt verveeld. De jungle ziet er gaaf uit en de film kent best een paar toffe actiescènes (Predator Vs Samourai).
Kleine 2.5* eigenlijk niet het waardige vervolg waar ik op gehoopt had.
clockwork72
Best een leuke film, haalt net niet de spanning van het origineel maar de Predators zagen er erg goed gemaakt uit, ook neemt de film voldoende tijd om de juiste spanning op te bouwen. Mooie effecten en die first-person view van de Predator blijft wel classic natuurlijk. Vermakelijke actiefilm.
Onslaught
Herzien.
Wel een redelijke actie sci-fi film.
De film weet goed te vermaken, zelfs na een 2de keer kijken, maar wanneer je film beter gaan analyseren dan wordt je toch redelijk teleurgesteld. Persoonlijk vind ik de predators zeer vette creaturen, maar het is jammer dat ze verliezen van een stel militairen, dit is een punt die Onderhond ook al aangaf.
Het origineel was erg goed, maar je kunt niet telkens hetzelfde willen presenteren maar dan net iets anders.
sinterklaas
Na 15 jaar en 2 vs-films later mag hij er toch wel eindelijk eens komen, een derde deel van Predator (Predators welteverstaan, net zoals Alien(s) ) En deze keer mogen we eindelijk eens kennismaken met de woonplaats van de Predator-ras: een jungle achtige planeet waar een groep huurlingen letterlijk uit de lucht komen vallen en terecht komen op dat planeet. Dit keer brengt de Predator niet een bezoekje aan een oorlogverscheurende situatie, nee, ditmaal ontvoerd ie gewoon vanuit elke uithoek van de wereld een Soldaat, huurling of gangster om zo de uitdaging uit te gaan. Niemand kent elkaar. We krijgen te maken met een Mexicaan (Machete Trejo
Wel jammer dat hij al vrij snel het hoekje omging ) een Yakuza-lid, een Rus, een Afrikaanse huurling, een sexy babe. En de leider word dan uiteindelijk: niet een gespierde kerel, niet Schwarzennegger, Ook niet The Rock (waar 5 jaar geleden nog over werd verteld dat dat de potentiele held zou worden in het derde deel van Predator) Nee, gewoon de normale Adrien Brody.
En als ik Adrien Brody hoor dan moet ik meteen denken aan een wanhopige Jood die huilend door de door Duitsers overhoop gehaalde Gettho in Warschau strompeld. Brody had altijd wel iets gevoeligs in de films. Maar deze keer niet. Nu mag hij met dat rugzakje een keiharde huurling spelen. Het is wel even wennen om hem zo te zien. Maargoed, is Predators slecht? Zeker niet. Een beetje Predator/actie fan kan dit toch wel waarderen denk ik. De film is natuurlijk wel plotloos, maar je kijkt deze ook niet voor het verhaal. Wel lijkt dit wel op een soort van Kopie van de eerste Predator, maar dan op een ander planeet. Het planeet lijkt in eerste instantie erg goedkoop, maar dat veranderd ook snel, der is heus wel wat gedaan met de montage. Verder zijn de actiescenes weer erg fijn en de onliners zijn ook schitterend. De technische snufjes zijn ook erg nice en de Predators gaan weer lekker smerig te werk. Niet alleen Predators trouwens, ook Predator neushoorns waren aanwezig.
Verder ook een paar mooie vechtscenes, zo vond ik die scene waarbij die Yakuza het met zijn zwaard opneemt tegen een Predator erg cool, en we krijgen ook nog even een Predator vs Predator. Het einde was ook best gelikt.
Nee, zeker geen slechte deel. Ik vond hem zelfs gelukt en beter dan ik had verwacht. Zal de 5de deel van Alien dan op aarde afspelen voor de verandering?
El Loco
The most dangerous killers on the planet... but this is not our planet.
Predators was alweer zo'n titel die op mijn verlanglijstje stond, want aan de originele met Arnold heb ik alleen maar positieve herinneringen. Ik was dan ook enorm benieuwd of deze remake met Adrien Brody van hetzelfde niveau ging zijn, al had ik zo mijn twijfels.
Uiteindelijk is, zoals zo vaak, het origineel superieur. Deze film kan bij lange na niet tippen aan het originele. Predators begon nochtans vrij veelbelovend met de verschillende personages die letterlijk uit de lucht komen vallen, waardoor je toch met een aangenaam gevoel de film aanvat. De film kent geen opbouw, geen ellelange intro, geen onzinnig plotje waarin we ieder personage leren kennen of geen weet ik wat nog voor tijdrekkers. Er wordt zelfs niet eens de tijd genomen om de namen van de personages te vermelden, die we uiteindelijk pas op het einde kennen. Jammer genoeg ging het na een tijdje alleen nog bergafwaarts. Qua actie is deze film een enorm zware tegenvaller, juist datgene waar het originele zo ijzersterk in was. Het is juist bij het kijken van zulke films dat je begint in te zien hoe geweldig Arnold, en eigenlijk alle actiefilms uit de 80’ wel niet waren. De scène waarin de Yakuza het in een samoeraigevecht opneemt tegen een superpredator is dan ook het eenzame hoogtepunt van de film. Jammer, want als de film meer van dit soort scènes had gekend dan had ik nog wel een hogere score kunnen geven. Die scène deed me overigens een beetje denken aan Billy die in de originele ook achterbleef om de anderen te helpen. Op het einde krijgen we dan ook nog eens een erg vreemde plottwist voorgeschoteld. De braaf uitziende arts blijkt toch niet zo lief te zijn zoals hij ons niet vermoeden, maar blijkt een moordenaar te zijn en hij wil op de koop toe ook nog eens deel uitmaken van de superpredatorclan. En natuurlijk mocht ook hier het cliché der clichés niet ontbreken, waarbij Royce en Isabella als enige overlevenden overblijven.
Ik had serieus mijn twijfels over Adrien Brody. Ik vond hem eerlijk gezegd nogal vreemd gecast voor zulke film, waar de hoofdrol doorgaans gespeeld wordt door een stoere spierbundel. Niet dat ik Adrien Brody een slechte acteur vind, integendeel zelfs. Ik vind hem een uitstekend acteur en misschien één van de betere van zijn generatie, maar deze rol is gewoonweg geen spek voor zijn bek. De vergelijking maken met Arnie mag misschien niet eerlijk zijn voor hem, toch was dat hetgeen me de hele tijd bezighield. Brody komt totaal niet geloofwaardig over als killer en is bovendien echt niet stoer genoeg voor zulke rollen gestalte te geven. Brody mag dan wel slecht gecast zijn, de snelle dood van Danny Trejo is een al even grote fout. Toen ik een tijdje geleden de trailer zag, kon ik al bijna niet meer wachten om Trejo aan het werk te zien, vooral door zijn geweldige prestatie als Machete ben ik hem erg gaan waarderen. Maar spijtig genoeg stelt zijn bijrolletje dus helemaal niets voor. Grote blunder. Ook het rolletje van Laurence Fishburne sloeg werkelijk nergens op. Eerst komt hij vertellen dat hij al 10 jaar in de jungle in de jungle leeft en zowat alles al heeft meegemaakt, maar toch slaagt hij erin om onmiddellijk vermoord te worden, nadat hij zijn huis in brand heeft gestoken.
Verder vond ik de onderlinge strijd tussen de 2 predatorclans volledig fout. Ten tijden van Schwarzenegger waren ze allemaal op zichzelf aangewezen om de predators een kopje kleiner te maken, maar nu blijkt dat er ook nog een soort van “goede” predators rondlopen. Soit, het hele script is gewoon één grote miskleun. Zelfs bij die hondachtige beesten in het begin vroeg ik me af hoe ze erop kwamen die in de film te proppen. Kortom, Predators was een fameuze tegenvaller die het niet eens waard is om het vervolg te zijn van de geweldige film uit 1987.
Decec
Een goede Actie/SF film...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Adrien Brody speelt wel goed...
Knap werk voor een monsters...
Prima verhaal...
Mooi HD kwaliteit....
Perfect geluid (Dolby Digital)...
Vinokourov
Zoals de Predator-voorgangers lekker gemakkelijk weg te kijken en super qua monster. Niet geniaal, zeker het acteerwerk laat te wensen over. Maar daarvoor moet je deze film natuurlijk ook niet zien. Het is weer een jolig avontuur in de vorm van een voorspelbare afvalrace geworden.
Aapje81
Ik ben absoluut geen fan van de voorgaande Predatorfilms maar was door dit exemplaar erg verrast. Vooral het eerste half uur vond ik bijzonder sterk en spannend. Daarna valt de spanning wat weg en beginnen de zwakke dialogen wat te irriteren. De niet onaardige effecten en een redelijk tot goed acterende Adrian Brody maken echter veel goed.
Gemiddeld.
Sergio Leone
Niet echt geslaagd.
Het verhaaltje is eigenlijk hetzelfde als dat van het origineel, maar een echte remake is dit niet daar er verwijzingen zijn naar het origineel (het modderverhaaltje van Arnie - waarom dat genegeerd wordt in het verdere verloop is een behoorlijk manco).
De film opent best leuk. Hoewel de kijker (zeker zij die het origineel gezien hebben) alles kan voorspellen kent het openingskwartier een redelijke spanningsopbouw.
Na dat kwartier en de dood van Trejo's personage zakt de boel ineen. De honden van de Predators zijn een eerste kapitale fout, maar zal lang niet de enige blijken.
De speelduur wordt volgemaakt met een voorspelbare afvalrace (het is tijd dat de Japanner sterft, dus wat doen de schrijvers? Juist, hem een samuraizwaard geven en laten vechten tegen een Predator). Ergens in het midden is er nog een leuk intermezzo met schizofreen, maar dat is ook al snel vergeten door nieuwe domme dingen zoals de "uitdieping" van enkele personages en de dark side van de dokter - als hij daar wil blijven, dat hij dan blijft, waarom heeft hij dan Isabelle nodig?
Wat belangrijk is bij een actieflick als deze is de cast. Ook daarin schiet Predators schromelijk tekort. Adrien Brody neemt zichzelf veel en veel te serieus en probeert lekker stoer te wezen met een zware, schurende stem en halve zinnen.
Voorts zijn Topher Grace en consorten geen actiehelden, maar Alice Braga kan er nog net mee door. Laurence Fishburne is zowat de enige die begrijpt dat hij zichzelf met een korrel zout moet nemen, Danny Trejo begrijpt dat ook, maar krijgt de kans niet om uit te blinken.
Voor een film uit 2010 ziet de actie er tamelijk belabberd uit. Het oogt namelijk nogal rommelig en weinig gestructureerd. Ook de SE lijken nergens op. De explosies en de honden zijn te lelijk voor woorden. Ook de Predator heeft me nooit kunnen bekoren, maar dat ligt aan het design - ook in het origineel vind ik het maar een dom ding.
De jungle had trouwens beter gebruikt kunnen worden. In het openingskwartier gebeurt dat nog, maar na een tijdje wordt het niet meer benut, terwijl dat in het origineel net zo'n toevoegende waarde heeft.
john mcclane 2
zojuist voor de tweede keer gezien,de eerste keer viel hij tegen omdat ik iets totaals anders had verwacht.
maar nu (kijk je toch met andere ogen)is het best een waardig deel.natuurlijk is brody geen actie held,.maar hij stond z'n mannentje.
op bluray is ie best goedkoop bij mediamarkt,en de beelden en spfx zijn in orde.
best leuk voor een keertje,maar een derde keer is ie net niet goed genoeg voor,geen klasieker ofzo.
Matige film waarin een groep vreemdelingen gedropt wordt in een jungle vol monsters. Deels een vervolg en deels een remake van Predator. Meer science-fiction elementen, en afgezien van het laatste gedeelte, minder actie. Niet echt spannend en de film weet zich moeilijk te onderscheiden van soortgelijke monsterfilms.
Thorongil
Zaten een aantal leuke verwijzingen in naar het origineel Guatemala 1987 wordt vermeld, het concept dat zij op de Predator wereld terechtkomen is ook best goed gevonden. Toch konden de actie en personages me maar matig boeien. Had meer actie in moeten zitten en wat gespierdere though guys.
K. V.
De originele film eens in een ver verleden gezien en me dus maar eens aan deze gewaagd. 'k vond het geen slechte film, maar ook geen super goeie film. Eentje voor je verstand op nul. Hij kijkt wel vlot weg en er gebeurt genoeg in om je te entertainen.
Verder is het geen zo'n speciale film. Leuk om eens mee te pikken als ze hem op tv tonen.
killerfreak
Na jaren van ongeduld wordt de Predatorserie nieuw leven ingeblazen. Met nieuwe acteurs, maar dezelfde bloeddorstige predators.
Was na afloop beetje twijfelachtig over de film, maar hij heeft me toch in die mate weten te overtuigen dat ik 3.5* geef. Suspens is er zeker voldoende, en ook het acteertalent vind ik goed genoeg. En ja, predators blijven zo'n aangename wezens om naar te kijken he
VincentL
Predators
Het tot dusver laatste deel van de serie. Waar de serie hoogte- en dieptepunten kent had ik gehoopt om af te sluiten met een knaller. Het plot belooft al veel goeds. Eens iets anders dan we tot dusver gezien hebben. Wie weet weet Predators wel wat origineels te bieden.
Om even positief te beginnen: de vaart zit er goed in aan het begin van de film. De uitverkorenen hoeven niet een uur op onderzoek uit te gaan voor ze weten wat ze opjaagt. Ze hebben het vrij snel door dus kan de actie snel beginnen. Toch laat die actie lang op zich wachten, is in zeer marginale hoeveelheden aanwezig, en ziet er belabberd uit. De schandalige poging om de personages diepgang te geven had verwijderd mogen worden. Dit had nooit toegevoegd mogen worden. Het einde is open, dus we hebben nog best kans dat er een vervolg ontstaat...
Over het acteerwerk ben ik de gehele serie - op deel 1 na - eigenlijk al niet zo erg te spreken. Helaas hier ook niet. Topher Grace spant de kroon. Zijn volta aan het einde van de film is misschien wel de meest traantrekkende scène uit de hele reeks. Daarnaast spelen ook Adrien Brody en Alice Braga onder maat.
Danny Trejo weet nog wel vermakelijk te zijn. Jammer dat hij zo snel dood gaat.
Voor een film uit 2010 is de film cinematografisch ook een schande. De predators hebben er de gehele reeks nog nooit zo slecht uitgezien. Iets te goedkope CGI gebruikt ben ik bang. Tevens is de sfeer in de film niet aanwezig. Angst of spanning ontbreekt geheel, wat de film vaak saai doet aanvoelen; sterker nog: soms zelfs saai is.
Predators had een leuk nieuw concept, en is zeer mager uitgewerkt. Jammer.
schram101
Laatst grotendeels weer herzien op tv. Toch een halfje erbij. Film haalt het uiteraard niet bij de cheesy film met Schwarzenegger maar zo slecht is het ook weer niet. De cast is aardig, de foute samenstelling (een Chinees, een donkere, een vrouw, een Rus en een blanke held) is uiteraard veel te goed over nagedacht maar is verder alleen bedoeld om ieder zijn momentje te geven voor zijn sterven. (haha) . Visueel is het ook allemaal heel aardig.
Kleine voldoende.
Roger Thornhill
Moeilijk deze film te verdedigen: hij biedt niets nieuws, de personages zijn stuk voor stuk clichématig neergezet en de CGI zijn soms ronduit slecht (die alien dogs of hoe je ze ook wilt noemen...). Toch heb ik er al een paar keer naar gekeken en elke keer vind ik hem toch weer leuk: misschien straalt het plezier van de regisseur erop af, misschien is het de energieke manier waarop de cliché's worden ingevuld, misschien is het de grappige manier waarop het "tien kleine negertjes"-gegeven wordt uitgewerkt, misschien is het de herinnering aan de veel betere oerfilm die door deze film levend wordt gehouden, en misschien is het ook de pret om een lekker vette en ongecompliceerde B-film. Echt goed kan ik hem absoluut niet noemen, maar ik beleef er gewoon elke keer weer heel veel plezier aan (en de twist op het einde met die sympathieke dokter –trouwens wèl erg goed neergezet door Topher Grace– vind ik nog altijd geweldig). "I want off this planet!"
kleintje 2
Ik vind het niet de beste film van allemaal, maar ze hebben het wel erg goed bij de oude versie gehouden. Een alien achtig bos, en een man in een predator kostuum. Het heeft ook niet echt de gewenste special effecten, maar het had iets wat er de spanning er in hield. Ze hebben goed evenwicht kunnen houden tussen de personages en het beeld op de Alien.
thoyouknow1980
Vermakelijke sci-fi actiefilm
Nergens zo goed als het geniale eerste deel met Arnie.
Brute harde actie scenes maken echter veel goed.
Leuk verzonnen verhaal en de acteurs doen hun best
Fisico
Een herziening louter omdat ik eens geen zin had om na te denken gisterenavond. Het is een veelvoorkomend probleem van topactiefilms bij sequels, remakes en dergelijke meer dat die amper nog het niveau halen van de originele films. Hier dus ook met Predators. Waar de originele film uit 1987 met Arnie nog hoge toppen scheerde, is het nu qua originaliteit, script, CGI en actie maar armoe troef.
Dat men het melodietje kopieert kan ik nog mee leven. Het is nu eenmaal de tune van de film, dus enige herkenbaarheid mag wel. Gratuit kopiëren van bepaalde scènes is vervolgens not done. In dat opzicht doen de val in de waterval, een Japanse maffiosi in plaats van Billy, een Rus in plaats van Blain met zwaar geschut en ga zo maar door. Ik dacht eventjes naar een herhaling te kijken.
Ook het plot stelde niet veel voor. Het jachtterrein van de predators in de jungle was nog best ok, maar dat gedrop uit het niets is toch maar vreemd te noemen. Alsof de inspiratie op was, toen al. Het opduiken van Laurence Fishburne was een lachertje en had erg weinig om het lijf. Laat staan dat de laatste plottwist geloofwaardig was, bah!
Tot slot stelde de CGI met die jachthonden bitter weinig voor en behalve die ene aanvalsscène verdwenen ze van het toneel. De predators waren behoorlijk, maar de rivaliteit tussen de twee soorten was eigenlijk ook voor niets nodig. Brody zie ik liever elders zijn talenten ontplooien. Hier was het maar een leeg personage die stoer probeerde te doen, maar naar het einde toe een cliché emo-wending nam. Veel ergernissen dus, maar als puur popcornvermaak wel eens tof. Ik gaf ook geen zier om geen enkel personage: hoe meer slachtoffers, hoe beter dacht ik zo. Teleurstellende 2,0* dus.
Tarkus
Goede actiefilm die wat meer lijkt op het eerste deel dan het mindere 2de.
Dat 20 jaar na het 2de deel deze film betere special effects zou hebben leidt geen twijfel, het ziet er allemaal stukken beter uit.
Met Adrien Brody haalt men een grote naam binnen, maar ik had mijn twijfels met Brody als actieheld, je kan hem toch moeilijk wat betreft fysiek gelijkstellen met een Arnold Schwarzenegger in zijn topperiode, maar uiteindelijk viel het nog best mee. En dat geldt voor de ganse cast trouwens.
Ik weet niet of men hier nu nog een vervolg gaat aan breien, maar als men dat doet, een iets beter scenario graag.
Toch heb ik me wel vermaakt met deze actieprent waar aardig wat vaart in zit.
Ga niets aan mijn mening veranderen bij deze film, ik vind het een goede derde film uit de reeks.
knusse stoel
Vaak een zelfde verhaal maar op steeds wisselende locaties (hier op een andere en dus vreemde planeet) en ook nieuwe acteurs. Het verhaal begint voor kijkers met hoogtevrees in een angstaanjagende scène; Royce komt bij zijn positieven, terwijl hij door de wolken heen stortend, richting grond valt!
Later zien we hem omringt door 7 andere personen die ook aanwezig zijn op de planeet en langzaam komen ze achter het doel van hun aanwezigheid op deze vreemde planeet. En wat dat betreft lijken de Alien-films veel op elkaar.
Dan komt voor de kijker een belangrijk gegeven om de hoek; is dit meer van hetzelfde?
Voor mijzelf ben ik tot de conclusie gekomen dat Alien in het algemeen meer van hetzelfde is en simpel gesteld niet veel toevoegt aan de andere in deze reeks. TOCH een leuke film die voldoende scoort op de meeste vlakken! Van mij een ruime 7!
Even een reactie op het verhaal van Roger Thornhill die schrijft over Mahershala Ali, deze acteur heeft nogal want nominaties en prijzen in de wacht gesleept sinds ongeveer 2015.
Een geweldig acteur en een eigen persoonlijkheid!
Hendrick99
Ik ken de Predator-cyclus niet goed, maar heb begrepen dat je deze film los daarvan kunt zien. De eerste 30 minuten zijn nog te pruimen. Er wordt spanning opgebouwd door het onbekende terrein, valstrikken, booby traps, wantrouwen enz. Doet enigszins denken aan de oorlog in Vietnam.
De rest van de film is van een veel minder niveau. Allerlei onlogische en onzinnige wendingen. De special effects zijn nog wel redelijk tot goed te noemen.
Deze tegenvaller deed mij sterk denken aan een andere teleurstelling: "Misson to Mars".
filmfan0511
Predators heeft op papier een heel coole premisse, ziet er visueel haarscherp en prima uit en is, het moge gezegd worden, gewoonweg een vrij vermakelijke film. Toch ga ik er geen voldoende aan uitdelen, want er zitten ook véél storende mankementen in de film. Het script en de dialogen zijn te vaak van een tenenkrommend niveau, en de personages maken assumpties en doen dingen die helemaal niet logisch zijn. Soms lijken bepaalde personages dingen te zeggen of te doen, alsof ze net zoals de kijker de vorige Predator films hebben gezien. Ik vond dat maar matig uitgewerkt allemaal, en dan hoef je nog niets eens te beginnen over de domme 'twist' met betrekking tot het personage van Topher Grace. En het uitgangspunt is dan wel cool op papier, op vlak van de uitwerking wordt toch totaal niet het onderste uit de kan gehaald. Het speelt zich dan af op een totaal vreemde planeet, maar op een paar scènes na had het zich evengoed in eender welke jungle op Aarde kunnen afspelen. Zoiets noem ik dan toch een gemiste kans om eens écht zot en creatief te doen. Maar bon, zoals ik zei is het buiten die minpunten om, absoluut wel vermakelijk. Er zitten enkele coole actiescènes in, goed gedoseerd doorheen de film, en vanaf seconde 1 zit er een gigantische vaart in het geheel. Het design van de Predators ziet er hier ook prachtig uit.
Ik vind het tot zover de minste film uit de franchise, maar dat komt voornamelijk omdat het echt aanvoelt als een gemiste kans. Veel potentieel, maar uiteindelijk een matige uitwerking. 2.5*.
joolstein
Ach, men komt met deze film de tijd wel door, zó slecht is hij niet. Acht vreemdelingen vallen letterlijk uit de lucht in het midden van een jungle. De besten op het gebied van moorden maar wat ze nog niet weten is dat ze nu zelf de prooi zijn van buitenaardse jagers. Wat volgt is het gekende spelletje van de tien kleine negers en wordt er dus bijna geheel teruggekeerd naar de essentie van de eerste film. In de uitwerking van de personages is er verder ook niet zo heel gek veel veranderd. Het zijn dezelfde tweedimensionale, inhoudsloze macho’s. Goede speciale effecten, een vlot tempo wat nieuwe toevoegingen, zoals de 'jachthonden', en andere wezens waar ook op gejaagd wordt en enkele verrassingen voor de fans van het origineel maken van dit toch een degelijke en vermakelijke film. Toch is helaas niet alles even goed. Want in de finale dreigt de film te ontsporen door rommeligheid en onnodige déjà-vu. Een best te pruimen actiefilmpje.
Kondoro
Ben het wederom eens met 'joolstein'. De film is vermakelijk, meer niet. Nadat ik gisteren het saaie en wel slechte tweede deel van de 'AVP' reeks had gezien was ik lichtelijk sceptisch over de uitkomst van deze film, alles wat ik hoopte was alleen dat hij niet weer zo donker was. En aangezien hij dat niet was, kun je gelijk merken dat de uitkomst veel beter is. Verwacht geen rustig zit momentje, die ga je dus niet krijgen. De film zit in een constante spiraal van actie en geweld wat het opzich wel weer leuk maakt, aangezien de film niet terugdeinst om enige bloed te laten zien, en de 'Predator' ziet er gaaf uit (blijft een favoriet). Al om al, zeer vermakelijke film, met een leuk kat en muisspel die we mogen zien in een toch relatief lange tijd. Dit zorgt er dan wel weer voor dat de ontknoping wellicht wat langdradig aanvoelt, was de film een vijftien / twintig minuten korter, dan keek je hem moeiteloos uit.

Predator: Killer of Killers

1990

Predator
1987

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986