• 9.376.713 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Russisch

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Predators

"The hunt is on."

Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…

Je bent gewoon verwend

ja, dat hou je toch als je een vergelijking maakt met predator 1.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Best een aardige film. De Predators zijn goed vormgegeven, en de opnamelocaties en de soundtrack zijn geheel in stijl met het origineel. De film begint lekker mysterieus en de beelden zijn erg mooi (het begin doet wat aan Lost denken). Halverwege de film is het al grotendeels duidelijk welke richting het verhaal op gaat, daar doen wat stomme plottwists niks aan. De actie is ook wel vermakelijk. Adrien Brody is een slechte vervanger van Schwarzenegger, maar voornamelijk natuurlijk omdat Schwarzenegger natuurlijk bij de absolute actietop hoort.

Het "eervolle" karakter van de Predators wordt goed uitgediept, en de eindscene is een leuke en slimme variant op de modderinsmeerscene uit het origineel. Wel zijn de Predators in het origineel veel sterker, zo lijkt het.

PLOT:
Mentaal gehandicapten belanden zonder aanleiding op een planeet waar computeranimaties in de jungle leven. Danny Trejo gaat dood. Iedereen besluit te jagen op elkaar. De mentaal gehandicapten omvatten elk een etnische variant van een terrorist. American Pseudo-intellectual-musscle-man wint. De film begint opnieuw.
EINDE PLOT

Dit klinkt trouwens beter dan het was.

Leuk verhaal hoor. Maar zet dat liever ergens op FOK ofzo.....

avatar van Phantasm

Phantasm

Viel mij een beetje tegen en echt spannend werd het nooit, had meer in kunnen zitten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

paul83 schreef:

Leuk verhaal hoor. Maar zet dat liever ergens op FOK ofzo.....

Ach ja, hij doet gewoon een gooi naar het memorable quotes topic. Het geforceerde druipt er vanaf.

avatar van *film fan*

*film fan*

Nou eindelijk gezien.

Niet zo een geweldige film.

Wil geen vervolg van zien.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

PLOT:
EINDE PLOT

Je zit vast met tranen in je ogen van het lachen je eigen reactie na te lezen. Ik vind het een puntloos verhaal. En een etnische variant van een terrorist? Waar heb je het over?

avatar van schram101

schram101

Waar het eerste deel mij al niet kon bekoren. Dit sequel kan dat ook niet echt. Bijzonder slecht acteerwerk, haha die gozer in die oranje overall.. Jemig wat slecht. Ook Brody doet het ver ondermaats. Vreemd, want hij kan het wel. Slechte muziek. Geen spanning.

Beetje zonde allemaal. Sommige special effects hadden echt beter gekund en gemoeten. Ook de manier waarop die tweede Predator dood ging.. Notabene door een zwaardgevecht.... Hadden ze echt niets beter kunnen verzinnen..?

Toch zitten sommige actiescenes goed in elkaar, is het redelijk vermakelijk, en Alice Braga is bloedmooie vrouw!

tukkerstein schreef:

die etnische varianten, De film bevat o.a. (ben er vast 1 vergeten)

- Mexicaans bendelid

- Russische Maffia

- Amerikaanse Serial Killer

- Amerikaanse Commando

- Japansa Yakuza

Het is echt te treurig voor woorden hoe simpleminded ze allemaal handelen vanuit de cliche's die je verwacht: de stille chinees, die toch nog effe uithet niets zijn ancient sword-battle moet hebben, de Comrad Maffia, De maria-aanbiddende mexicaan. De normale man die een intelligente serial killer blijkt. Het (in jouw optiek loze) punt van mijn verhaal is dat de film eigenlijk gaat over: America's Army wint, KEER OP KEER! En voor het idee red hij het meisje, het sterke, zelfverzekerde meisje (zzzzzzz)dat uiteindelijk toch de hulp nodig heeft (zzzzzzzz). Echt een inspiratieloos stuk poep.

JacoBaco schreef:

Helaas zonder succes. Nu is het ook een deeltje frustratie, ik hoopte op een lekkere film, krijg je zoiets voor je bakkes. Dat doet mij pijn als fan van deel 1.Daar moet iets over gezegd worden, en dit is mijn vorm. Ik hoopte even lachwekkend als de film te zijn, met dezelfde stiekem droevige ondertoon, maar kennelijk is dat me niet gelukt. Geforceerd inderdaad, maar je doet net alsof dat slecht is. Mijn verhaal zegt iets over wat ik van de film vond, jouw verhaal zegt iets over wat jij ergens van vindt. What's the deal?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

2 sterren is nog best hoog als ik je betoog zo lees. wat vond je er wel goed aan eigenlijk?

moviemafketel schreef:

De Jungle. Een buitengewoon fijne setting voor dit type verhaal, en de soundtrack inspireerde mij. Weliswaar voor iets heel anders, maar toch. Daarnaast ken ik slechtere films.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

VanRippestein schreef:

Dat was inderdaad een zo niet het enige goede aan deze film.

avatar van psychopath

psychopath

VanRippestein schreef:

die etnische varianten, De film bevat o.a. (ben er vast 1 vergeten)

- Mexicaans bendelid

- Russische Maffia

- Amerikaanse Serial Killer

- Amerikaanse Commando

- Japansa Yakuza

Ten 1e, die chinees is een japanner, je zegt het zelf ook al JAPANSE Yakuza (er is trouwens geen andere Yakuza)en die comrad is niet van maffia.

Dat zwaard kwam niet uit het niets, die had ie in het schip gevonden, wat is er bijzonder aan maria aanbiddende mexicaan? Ben je wel is in Mexico geweest, blijkbaar niet anders had je wel geweten dat het vrij normaal is.

Technisch gezien wint American army niet omdat hij een huurling is

Logisch dat dat meisje hulp nodig heeft aan het einde want ze is verlamd door die nerd van that 70's show.

Anywayz, tuurlijk is het niet de beste in de reeks maar wil je dingen bekritiseren doe het dan wel goed

avatar van WeZet

WeZet

Een Predator film vol clichés (hoewel deel 1 en 2 dat natuurlijk ook waren in het foute jasje) welke weinig nieuw licht op het Predator universum werpt. Deze heet niet voor niets geen Predator 3, het is eerder een spin off in hetzelfde jasje. Heel de multiculturele samenleving wordt gerepresenteerd en een Joris en de draak/prins op het witte paard 'parodie' zit er uiteraard in verweven. De zogenaamde plottwists (in onderlinge relaties bijvoorbeeld) verassen geen moment omdat je eigenlijk meteen al weet waar zaken op uit lopen (doet het na 50 jaar nog steeds goed). Op zich is dit een aangename, doorsnee film die er visueel prima uit ziet! Maar aangezien dit een Predator film is, doe ik er een half puntje af want zoals gezegd wordt er weinig uitgelegd en uitgebouwd binnen het Predator universum. De setting (thuisplaneet?) is interessant, maar de clichés en het gebrek aan informatie haalt er een half puntje af.

Het lijkt bijna alsof dit een (aardige) op zichzelf staande film is, voor mensen die niet bekend zijn met de Predator geschiedenis, zoals vele tieners/twintigers. Een reboot, het begin van een saga (dit verklaard het gebrek aan diepgang). Het is alleen maar de vraag of dit 'nieuwe' universum nog uitgediept gaat worden. De hommages aan het origineel zijn in ieder geval ruimschootsaanwezig. Vaan een waterval tot een ruggenmerg, opoffering en een groot deel van de originele muziek... Ik geef het een voldoende en zeg geen nee tegen een, veel sterker, gewaagder en waar mogelijk vernieuwender deel. Een nieuwe AvP zou ook niet verkeerd zijn. Deel 2 was vreeslijk, maar heb me aardig vermaakt met deel 1.

Technisch gezien wint American army niet omdat hij een huurling is

nja, t ging om het idee. Daarnaast is die verlamming natuurlijk slechts een aanleiding om haar te redden. Ik zou zeggen, logisch dat ze verlamd wordt: ze moet tenslotte nog gered worden om het cliche in stand te houden

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik dacht dat Predators lief waren

Toch wel erg vermakelijk. Had dit absoluut niet verwacht. Het begin is al erg goed. De film nodigt je uit om verder te kijken. Je wilt weten hoe het allemaal precies ziet. Ook de jungle-achtige omgeving vond ik erg vet.
De hoofdrol spelers vond ik allemaal interessant. Vooral Brody erg cool. Topher Grace daarentegen iets minder. Ik vond dit geen geschikte rol voor hem + ik vond zijn character totaal niet boeiend. Vooral op het einde vond ik het een beetje raar wat ie deed. Vond het raar dat niemand zich af vroeg wat hij daar deed.
Ook een kleine nadeel is dat je van te voren al weet wie er dood gaat en wie overleeft. Dit was dus een beetje cliché. De hele film was een beetje cliché, maar des ondanks vond ik het toch erg vermakelijk.
De aliens vond ik vet. Ik dacht overigens dat de predators menselijk waren, als je de vorige films hebt gezien.

Mede door de actie, omgeving en avontuur, een zeer vermakelijk film. Ik heb de volle 107 minuten genoten!

[quote]VanRippestein schreef:

[quote]psychopath schreef:

Inderdaad hoort hij niet bij het Amerikaanse leger aangezien hij helemaal niets met patriotisme heeft. Het maakt hem niet uit voor welk land hij vecht.

Probeer volgende keer ook meer als een volwassene (als je dat bent) te schrijven, want dit is wederom om te janken.

avatar van psychopath

psychopath

Predators bestaan gewoon, kijk maar Klik

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Predators bestaan gewoon, kijk maar Klik

Haha dat ziet er op een vreemde manier wel heel vet uit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

VanRippestein schreef:

Die is er niet. Wat je nu zegt, is dat wij elkaar vrijlaten in hetgeen wat we willen zeggen zonder dat 1 van ons zegt dat het niet mag. En dat is ook precies wat er gebeurde.

JacoBaco schreef:

Ik vind 'em briljant

avatar van zwiemelaar

zwiemelaar

Ik vind het wel een goede film

paul83 schreef:

Gaat deze topic nu verder over de film of over jouw mening over Fok, mijn leeftijd, over het feit dat je moet huilen, of over het feit welke berichten jij briljant vind? Ontopic gast, wat je zegt: plaats dat soort berichten op Fok ofzo. Als je je niet kunt vinden in een mening is dat prima. Inhoudelijke discussies erover zijn ook helemaal top. excuseer mijn kennelijke grote inhoudelijke fout. Het was een aanduiding voor de bordkartonnen personages en mijn irritaties daarover. Dat je daar zo over valt vind ik erg vervelend voor je, als je daardoor echt totaal de rode lijn van mijn mening kwijt bent ook.

Maar, zit je hier nou daadwerkelijk om andermans verschrikkelijke berichten af te zeiken? Of zit je hier om te lezen wat iedereen van de film vond?

avatar van Pete_033

Pete_033

De grootste teleurstelling op filmgebied van het jaar 2010. Een film met zo veel potentieel. Een goede regisseur en een geweldige misleidende trailer. Erg..erg jammer

VanRippestein schreef:

Ik lees wat jij er van vindt en reageer daarop. Dat soort kinderachtige berichten zijn namelijk een doorn in m'n oog. Als je normaal had verteld dat het verhaal te simpel was en de karakters niet uitgediept zijn dan had je mij niet gehoord over je taalgebruik.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Pete_033 schreef:

Je hebt kennelijk the last airbender nog niet gezien

avatar van Theunissen

Pete_033 schreef:

Naar trailers moet je eigenlijk ook nooit kijken want die zijn meestal misleidend.

avatar van Neder0001

Neder0001

Vrij saaie film, begon goed en had er ook meer van verwacht. Helaas.

avatar van Pete_033

Pete_033

ExXxtreme schreef:

Je hebt kennelijk the last airbender nog niet gezien

Die heb ik inderdaad, nog, niet gezien en ben het ook niet van plan