• 9.371.495 stemmen

De Vrais Mensonges (2010)

Komedie / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Nathalie Baye en Sami Bouajila

Gesproken taal: Frans

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot De Vrais Mensonges

"Love. Hard to find. Easy to fake."

Op een mooie lentedag ontvangt Emilie een liefdesbrief, mooi en bezield, maar anoniem. Ze gooit hem eerst in de vuilnisbak, maar dan ziet ze er een middel in om haar moeder Maddy te redden die na het vertrek van haar man alleen en droevig achtergebleven is. Zonder nadenken stuurt ze haar de brief op. Maar Emilie weet nog niet dat de auteur van de brief haar verlegen werknemer Jean is en dat Maddy verliefd zal worden op zijn woorden. Ze kan ook niet weten dat dit het begin is van een reeks vergissingen en misverstanden. En nog minder dat ze stapelverliefd zal worden op de man die ze in de armen van haar moeder gedreven heeft...

Le père d'Emilie

La cliente à la frange

L'homme au magazine

Cliente chinoise 1

Cliente chinoise 2

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Titel gewijzigd van Soins Complets (Working title) naar De Vrais Mensonges.

avatar van blurp194

blurp194

Gezien met de originele Franse ondertitels voor doven en slechthorenden... nou is mijn Frans absoluut niet goed genoeg om daarmee alle denkbare nuances langs te krijgen. En voor een goede recentie heeft Kappeuter het gras al voor m'n voeten weggemaaid. Maar wat ik van deze film vind is echt wel makkelijk samen te vatten:

Audrey Tautou, je vous aime

avatar van magnifique

magnifique

Een vrolijke goed-gevoel film...een prettige komedie!

avatar van gauke

gauke

Vooral de eerste helft is geweldig met een goede mix van drama en luchtige komedie, echter halverwege gaat de vaart eruit, de film wordt volgestouwd met overdreven cliché's, het script springt van de hak op de tak en de humor wordt ingeruild voor dramatiek. De cast is overtuigend, in het bijzonder de (weer) naïeve Audrey Tautou.

avatar van stinissen

Leuke Rom/Kom met weer een uitstekende rol van de alles kunner Sami Bouajila wat een heerlijke acteur is dit toch , iedereen heeft het over Audrey Tautou maar persoonlijk vond ik

Nathalie Baye die haar moeder speelde vele malen mooier en veel sensueler.

avatar van Noodless

Noodless

Fijne leuke romantische komedie die het vooral moet hebben van het uitstekend spel van de drie hoofdpersonages. Sami Bouajila speelt zijn rol voortreffelijk en de twee dames zijn ook uitstekend op dreef. De positieve omwenteling naar het einde toe had voor mij n weggelaten kunnen worden. Deze scène komt wat onlogisch en snel afgehandeld over. 7/10

avatar van henkula

henkula

In Drôle de Félix heeft Sami een prachtige rol neergezet.

Audreu als Amélie, nu als Émilie, ik zie dat toch wel als een trend.

Het verhaal is een gewone romantische komedie, maar de dialogen zijn zo goed, dat je het vergeet, net als de voor ingenomen meningen.

Dat deze film zo weinig bekeken is verbaast mij.

avatar van Movie Kris

Movie Kris

Gewoon een leuke romantische film. Verhaal is een beetje te ongeloofwaardig om je echt helemaal mee te slepen, maar het geheel is charmant tijdverdrijf. Niet meer dan dat.

avatar van Movsin

Movsin

Af en toe flauw, maar in zijn geheel wel grappig, deze Franse romantische komedie berustend op een misverstand; vaak een excellent gegeven om er een komedie rond te verzinnen.

Mist wat dynamiek en echt gelachen moet er ook niet, maar gelukkig zijn Tautoutje en Nathalie Baye klasrijk genoeg.

avatar van pintjebier

pintjebier

Ik word afgeleid door de actrices. Tautou is ongezond dun en speelt flets, overacting Nathalie Baye moet haar excentrieke moeder zijn, maar ziet er niet uit als 60+. Het verhaal is erg beperkt en eenvoudig, maar toch chaotisch verteld. Die vreemde dranktaferelen bijvoorbeeld raken kant noch wal.

Pluspunt voor Stéphanie Lagarde die als de compagnon van Emélie.

avatar van Katharina

Katharina

Wel leuke film, alleen Audrey Tautou speelde niet echt een leuke rol (tja, ik weet, dat kan ook niet altijd ) en wat een ongelofelijk irritant figuur was die moeder. Het is allemaal een beetje vergezocht en afgezien van het feit dat ik een beetje negatief doe, vond ik het best wel een leuke film voor een keertje.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een vrouw een liefdesbrief die voor haar bedoeld is doorstuurt naar haar moeder, met alle gevolgen vandien. Een leuk gegeven voor een vermakelijke romcom met genoeg komische ontwikkelingen. Het acteerwerk is wat aangedikt, maar Audrey Tautou is weer innemend. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van De specialist

De specialist

Het begin van dit ‘spel der vergissingen’ belooft veel goeds. Het leuke van dit genre is dat de protagonisten niet weten hoe de vork in de steel zit en lij als kijker wel.

Zodra een aantal van de personages weten wat er precies aan de hand is, verspeelt de film zijn grootste troef en hobbelt de film braaf af op het einde waarin alle kreukels nog even glad gestreken moeten worden. En dat is jammer.