Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
Naomi Watts
Slecht acteerwerk vind ik dan wel opvallend. Tuurlijk kan je dat dan vinden maar dan kan je toch ook aangeven als je gevraagd wordt wat je zo slecht aan het acteerwerk vindt. Vomd juist het tegenovergestelde het geval, vooral in zo'n soort film. Van een hetze is geen sprake, als je gewoon antwoord geeft of zegt dat je er geen antwoord op hebt ben je toch gelijk klaar?
Hij geeft aan dat het acteerwerk te sentimenteel en te cliché was, lijkt me dan echt dat je het probleem vind liggen in het schrijfwerk. Maar toen ik dat ook aangaf werd er nou ook niet helemaal correct op gereageerd.
Het kan dat iemand de rollen overdreven gespeeld vond worden. Of dat hij zich niet in kon leven in een rol. Een leraar die het MMA toernooi wint...het kan zijn dat zoiets stoort, inclusief de uitwerking. Persoonlijk vond ik het prima gespeeld, maar dat kan verschillen.
En op zich heeft Pitakaas uitgelegd wat hem stoorde aan het acteren:
Dit zei hij.
Naomi Watts
Juist. Zoals ik al aangaf heeft dat meer te maken met het schrijfwerk dan het acteerwerk.
decicco
Ik vind dat ik nog vrij sociaal blijf tegenover Pita.
Maar vind het van de andere kant een beetje triest dat hij met zulke zinnen gaat gooien van '' moet ik nu van mm af? '' Ik wilde puur weten wat hij zo slecht vond aan het acteerwerk omdat ik daar verder geen duidelijke informatie over zag staan in zijn recensie. Dat was het enige dat ik vroeg.
Maar Pita voelde zich duidelijk aangesproken en reageerde een beetje lullig.
En nadat hij een simpele uitleg had gegeven over het acteerwerk dat volgens hem '' te sentimenteel en cliché '' was, heb ik hem ook met rust gelaten. Ach, discussiëren blijft voor velen vervelend.
_Casper_
Ik heb me opzich wel vermaakt met deze film, maar toch viel hij me na het lezen van al die positeive en hoge reviews & cijfers een beetje tegen. Het was een goeie film, maar zeker niet uber ofzo. Ik vond het verhaal een beetje standaard en nergens word de film echt heel bijzonder ofzo.
Hij kijkt gewoon lekker weg, maar tis geen film die me nog tijden bij gaat staan ofzo.
gewoon 3* leuk een x gezien te hebben
Filmkriebel
Is dat nodig? Het is een standaardverhaal, dat uitstekend in elkaar zit. Voor mij mogen ze alles herkauwen tot in het oneindige. Als een regisseur dat goed aanpakt zoals hier kan ik het gebrek aan originaliteit makkelijk vergeven.
Dutchmeister
O ach ik schrijf het niet voor jullie eigenlijk, meer voor mijzelf.
Als je voor jezelf schrijft post dan ook niks hier op MM. Mensen lezen hier de mening van andere mensen, probeer op z'n minst zo'n lap tekst een beetje te ordenen. Leest gewoon een stuk makkelijker.
leuk wegkijk filmpje. vond de acteerprestaties wel een beetje aan de lage kant. Vooral Tom Hardy was érg onder de maat.
SaNDuTjE
Vind Hardy toch eigenlijk wel de ster van de film die met z'n voorkomen en uitstraling de titel 'Warrior' toch behoorlijk eer aan doet.
Naomi Watts
Zit 'm niet echt in het uiterlijk in een MMA warrior. Het is geen Last of the Mohicans o.i.d.
Rinarosh
Ik heb hem toch 3,5 ster gegeven omdat ik, naarmate de film vorderde, de film beter vond worden. Ik vond hem dus een beetje traag op gang komen. Uitgangspunt voor de film was zoals ik het zag een psychologisch drama in de familie waarin de broers deelgenoot van uit maakte. een van de broers speelt hierin een hoofdrol waarbij hun verleden nadrukkelijk een rol spelen. Op zich een aardig gegeven voor deze film alleen ik vond de rol van de gescheiden vader hierin wat wazig neergezet. 3,5 ster.
Euro551
Na maanden waardeloze films gezien te hebben eindelijk weer een echte topper. Wat een geweldige film zeg! Goed drama, goed geacteerd, goede vechtscene's, goed verhaal! Alles gewoon goed aan deze film!
booyo
Hele mooie film, met super gevechten (man, wat ziet dat er echt uit) en een kippenvel einde (the National, briljant). Helaas is het af en toe wel iets te onrealistisch (leraar, zonder training, wint hét vechtkampioenschap van de wereld?) en te Amerikaans (tenenkrommend die soldaten op de tribune, of de leerlingen van Brendan). Hierdoor slechts 3,5*, was het allemaal wat rauwer geweest was er minstens een halve bij gekomen.
Pitakaas
Sorry.
m_bremer
Ik heb erg van deze film genoten. Inderdaad hier en daar een tikkeltje onrealistisch maar daar heb ik me niet aan gestoord. Acteerwerk vond ik geloofwaardig genoeg. Ik wist niet precies wat ik van de film kon verwachten maar heeft me zeker verrast.
egelhunter
Na lang aandringen van een vriend, de film toch maar gekeken. Wat een topfilm! Geweldige vechtscenes en een goed verhaal. Mijn beste film van 2011. 5*
fantagezicht
Zeker 1 van de betere films van 2011 in mijn ogen
Enigste waar ik me dan aan stoorde was dat Tommy zo afstandelijk was tegen zijn vader maar toen die dronken was hem ineens ging troosten / knuffelen
En die kinderen die bij de directeur weg liepen alsof de halve wereld was vergaan omdat er niet in de aula naar de wedstrijd gekeken mocht worden ( dan kijk je toch gewoon thuis met een paar vrienden whats the big deal )
Voor de rest helemaal top het verhaal neemt je helemaal mee
O ach ik schrijf het niet voor jullie eigenlijk, meer voor mijzelf.
Als je het alleen voor jezelf schrijft moet je hier niks neerzetten vind ik
Maar goed iedereen is vrij om zijn mening te geven
Waarom ga je dan toch de reacties bekijken die er op je bericht zijn gekomen als je toch alleen voor jezelf schrijft
Of misschien voel je je een beetje op de tenen getrapt omdat iemand er wat van zegt
Och och. Ik vraag het toch niet aan jou om te lewis? Daarnaast zou ik als ik jou was maar mijn mond houden met zulk analfabetisch inzicht.. Mijn god....
Over analfabetisch inzicht gesproken: Ik vraag het toch niet aan jou om te lewis?
Wat klopt er niet aan deze zin ?
Rickmans
Echt een fantastische film... Nolte in een wereldrol en de emotie, beleving, etc...
Alles klopt aan deze film. Meesterlijk!!!
LoganMCV
ik vind de film toch wat overschat..hij is zeker goed maar niet beter dan rocky
Ik heb dus even gekeken wat Rocky scoort en heb daarom mijn waardering omlaag bijgesteld.
De film begint erg rommelig met weinig diepgang, het midden is zo traag dat ik hem bijna heb uitgezet maar het einde is weer sterk en doet inderdaad aan rocky denken.
Overall..leuke film maar hij ontstijgt niet het niveau van kickboxer.. ik vind het al met al een B film met een A einde
<edit> net de score van kickboxer bekeken..wat ook een betere film is..en daarom de score nog verder omlaag. </edit>
SaNDuTjE
Beetje vreemd om je score te baseren op de score van andere films over een soortgelijk onderwerp.
RonHoogvliet
Na vele recensies gelezen te hebben over hoe geweldig deze film zou zijn is hij me toch behoorlijk tegengevallen. Ja, de gevechten zijn heel mooi in beeld gebracht en Tom Hardy acteert inderdaad goed. Nick Nolte heb ik wel eens beter zien acteren trouwens maar dat is mijn persoonlijke mening. Wat mij het meest stoorde was het enorme Amerikaanse hero Sausje waar de film mee was overgoten. De vergelijking met Rocky vind ik totaal mank gaan. Die film won een oscar voor beste film, dat zie ik met deze echt niet snel gebeuren.
paul83
ik vind de film toch wat overschat..hij is zeker goed maar niet beter dan rocky
Kickboxer een betere film...... Wtf man.
JacoBaco
Maar LoganMCV is bouwjaar 1971 en Kickboxer is bouwjaar 1989. Heeft er wel iets mee te maken.
fantagezicht
@LoganMCV Jou mening klopt echt van geen kanten eerst zeg je dat de film zeker goed is
Vervolgens geef je een 3 als cijfer ( wat ik kan begrijpen als je de film goed vind maar niet meer dan dat ) En dan pas je later het cijfer aan naar een 2
Zeg dan gewoon dat je het een slecht film vind want dat kan is jou mening natuurlijk
Maar zeg niet dat ie goed is en geef vervolens de film een 2
En je vergelijking met Rocky en Kickboxer slaat ook nergens op
Ten eerste zijn beide films al meer dan 20 jaar oud dus hoe kan je dat vergelijken
Ik vond Rocky ook beter maar dat vind ik toch een hele andere film de enigste overeenkomst is dat het draait om een vechtsport dat is alles
Dus met jou onderbouwing en vergelijkingen sla je de plank compleet mis
dimi303
Niet te geloven dat deze film geen oscarnominaties in de wacht gaat slepen. Nick Nolte en Tom Hardy verdienen er zeker één.
Mezelf
Tom Hardy :

Say AMEN to that! Helloo
Genoeg geslijmd
Warrior, een mooie film. Een verhaal met veel open plekken maar die het juist interessant maken. Geweldige gevechten, echt! Heerlijk om naar te kijken. En Tom Hardy en zijn lichaam verdienen alleen al 4,5 sterren!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'