• 9.374.070 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

paul83 schreef:

Mortal Kombat!? Dat is wel erg cru vind je niet?

Die vergelijking snap ik ook totaal niet, de vergelijking met Rocky kan ik wat beter begrijpen.

Maar aan het tijdstip van zijn post te zien, wellicht wat te diep in het glaasje gekeken...

avatar van Theunissen

Tijdens de gehele film had ik eigenlijk altijd het gevoel dat iemand dit ging roepen:

Warriors

avatar van NERD

NERD

Beetje Rocky, beetje The Fighter, maar dan wel erg erg goed! Op het puntje van m'n stoel en meeleven tot de laatste seconde. Ook erg sterk dat de twee broers beide een goede reden hebben om te willen winnen en dat de film niet direct onderscheid maakt in welke het nou belangrijker acht

Niet de meest originele film in dit genre, wel mogelijk de beste. Aangezien ik slechts 3 films in mijn leven 5 sterren gegeven heb en ik dan ook ERG selectief ben krijgt deze slechts 4,5 sterren. Maar dat vind ik op dit moment zelf eigenlijk nog te weinig.

avatar van erpunited

erpunited

Topper. Goed verhaal. Goed geacteerd. Je leeft helemaal mee. Je wordt helemaal de film ingezogen. Zeker een aanrader

avatar van parcival

parcival

Deze film heeft me diep geraakt, zeker het einde. Tranen rolde over mijn wangen toen Tommy aftikte na de erkenning van zijn broer. De pijn tussen de broers en de vader was zeer goed voelbaar in de film. Deed mij aan mijn broer en vader denken, dat komt dat nog meer binnen. Verder heel goed geacteerd (met daarin een pluim voor Nick Holte) en een mooi staaltje MMA in beeld gebracht.

Hmmm! jammer, het laatste half uur doet de film toch een beetje tekort wat mij betreft.

Toto die tijd is er een uitermate goede mix van prima gespeeld drama, verhaal en de MMA actie. maar op het laatst gaat het wat mij betreft helaas allemaal te veel over the top waardoor het naast niet geloofwaardig ook een beetje flauw wordt.

Dat de leraar echt uiteindelijk het toernooi wint kan ECHT niet en is gewoon stom. Daarnaast vond ik het hele Mariniersverhaaltje ook wel erg raar en niet in de film passend. En door de naam van zn moeder aan te nemen zou ie niet te vinden zijn door het leger? wtf?!

Nee, erg vermakelijke film verder, maar een beetje te ver doorgedreven qua verhaal helaas.

avatar van jadolino

jadolino

Na het zien van de trailer , de goede berichten hier over de film , de hoge score op imdb en mm. Kan je die niet laten liggen, ben beniewd.

avatar van Elineloves

Elineloves

Anders dan verwacht, maar toch een vermakelijke, onderhoudende film. Toch grotendeels eens met kos, het voorspelbare laatste half uur doet een klein beetje afbreuk maar enfin, ik snap de keuze wel, ookal is het wel een veilige keus om het zo te doen.

Voor iemand die al huilt als ze een pup met zielige oogjes ziet, heb ik het gek genoeg droog weten te houden. Misschien omdat ik weinig binding voelde met het personage van Tom Hardy. Ik snap dat de meeste mensen hem als een lieve, doch bikkelharde spierbundel zien, maar ik had meer met zijn broer. Ook leuk om Bryan Callen nog even te zien.

MMA doet me niks, ik kijk er niet naar en het zal nooit iets worden wat me interesseert, toch vond ik het best stoer om te zien in deze film.

Voor een film die af en toe flink 'Amerikaans' en 'er over' is (dat hele militairen gebeuren bijv, ik kon er niks mee, plus de flink aantal clichés) toch 2 uur lang boeiend.

avatar van JustMe77

JustMe77

Ik vond het een goede film met een mooie boodschap in de laatste regel.Dat is als de film is afgelopen...deze film is opgedragen aan Charles "Mask" Lewis Jr,die na een oefensessie in de sportschool,door een dronken automobilist is doodgereden...dus dat vond ik het beste,verder vrij realistische film.Daarom een 4.5

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

schitterend in beeld gebracht deze film, en ik had van te voren ook gelezen over die charles lewis jr. Echt realistisch gemaakt, geen moeilijk, maar wel diepgaand. Met het uiteindelijke gevecht als hoogtepunt.

avatar van davey

davey

Vondt de film niet geweldig acteerwerk was wel ok , het einde was een tegenvaller

avatar van M Wallace

M Wallace

Normaal niet mijn ding, maar ik moet zeggen dat deze vechtfilm mij echt wel kon bekoren... De gevechten zijn prima in beeld gebracht en ik leefde echt mee met de acteurs...

avatar van pollet

pollet

Ik geef 2 sterren, want ik vondt (met zo een taalfout gelooft niemand je mening).

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film waar ik gezien het torenhoge gemiddelde toch wel wat meer van had verwacht.

Het eerste deel van de film vond ik ronduit saai, op die eerste vechtpatij na dan.

De film begint pas echt interressant te worden wanneer het toernooi gaat beginnen maar dan is de film al meer dan een uur bezig!

Wat er voor zorgt dat de film wat langdradig wordt.

Verder hangt de film met cliche`s aan elkaar en is hij weinig verrassend.

De vechtscene`s zijn dan weer wel goed en worden mooi in beeld gebracht maar konden er niet meer voor zorgen dat deze film voor mij de topper was waarop ik had gehoopt.

avatar van jay73

jay73

kos schreef:

Helemaal mee eens, kos. En daarom geef ik 3 ***

Ik vind ook dat de mma niet helemaal goed uit de verf komt: scheidsrechters die veel te laat tussenbeiden komen en het gebrek aan gameplan scheppen het beeld van dom hak- en beukwerk. Wat mma dus absoluut niet is.

En als de filmmaker een liefhebber van de sport is, heeft hij daar wat mij betreft toch een kans of verantwoordelijkheid laten liggen. De sport moet nog geaccepteerd worden door een heel groot publiek namelijk.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Topfilm. Ik ben geen zo'n fan van sportfilms maar heb zelden zo gespannen als een veer naar een film zitten kijken de laatste tijd. Dit was echt fantastisch. De balans tussen drama en actie is nagenoeg perfect, en het eindgevecht is de ultieme vrijlating van een jarenlange ingehouden woede over het leed dat de broers in hun leven hebben ondergaan meer dan een sportieve prestatie. Dat voel je aan den lijve. Als ik de volledige film nog eens afspeel in mijn hoofd, dan kan ik mij uiteindelijk geen ander duel voorstellen. Nick Nolte vond ik ook zo'n prachtig personage : de vader die de fouten uit het verleden rechtzet. Schrijnend hoe de zonen geen goed woord willen gunnen en hem telkens als een hond behandelen. Prachtige scène waarin hij terug hopeloos naar de fles grijpt omdat het toch niks meer uitmaakt . Het familiedrama en het toernooi zijn heel de film door erg boeiende verhaallijnen. Enige minpunt is dat hele "Iraq war hero" gedoe rond Tommy. Waarom moest dat er weer bij?

Ik hou mijn 5* notering nog eventjes in beraad. Heeft me ook nieuwsgierig gemaakt naar "The Wrestler" al verwacht ik me daar aan 75% drama en 25% actie.

avatar van boondocksaint30

boondocksaint30

Beste film die ik in tijden heb gezien. Dit is zo'n film waar ik weken naderhand nog aan moet denken! En wat een shrugs heeft die Tom!

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Ik hou helemaal niet van knokfims, maar deze kreeg mij toch te pakken!

avatar van dirkveldkamp

dirkveldkamp

Ik heb hem net gekeken en wat vond ik dit een geweldige film!!!

Ik ben zelden zo meegesleept in een verhaal.

Zat met zweethandjes te kijken en zat echt helemaal kapot te gaan tijdens het finalegevecht.

Pffff... ben d'r nog van ontdaan... heerlijk als een film je zo kan raken.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Sterke film. Hoewel het einde nogal cliché is ben ik best bereid daar doorheen te kijken omdat het eerste deel en de helft van het het tweede deel gewoon enorm sterk zijn. Fysiek van Tommy is trouwens ook indrukwekkend.

Pitakaas

Om een titel als Warrior kun je niet heen: dit is zowaar weer een vechtfilm. Zodra de film echter begint met 'The National' (en niet iets uit het rijtje Survivor ) krijg je al een beetje een vermoeden dat de film toch ook een beetje de diepte in wilt gaan op drama gebied. Nu is The National natuurlijk al een beetje een pretentieus bandje met hun gepingel, en het bleek zowaar een voorbode voor de film...

Zoals gezegd zien we dus langzaam hoe het verhaal zich uitvouwt over een gezin met 2 broers die hun eigen weg gaan en een vader die hiertussen in een zwart gat valt en eigenlijk geen kant kan kiezen. Uiteindelijk wordt deze vete dus uitgespeeld in een MMA vechttoernooi genaamd Sparta. Een toernooi in de stad van het geluk moeten 16 man met elkaar gaan uitvechten wie er de stoerste badass is van de planeet. De manier waarop de 2 Conlon broeders het toernooi binnenrollen is echter nogal een beetje ongeloofwaardig. De oudste broer Brendan gaat 3 weekjes trainen nadat hij er 2 jaar uit heeft gelegen en krijgt zowaar nog een kans van Frank Campana om dit 5 miljoen dollar toernooi te mogen bijwonen ook. De motivatie van Campana ontgaat mij echter compleet aangezien men hier totaal geen aandacht aan besteed. Ik vermoed omdat men zo snel mogelijk wil starten met het vechten zelf. Helaas is het verhaal van de benjamin van de familie Tommy niet veel geloofwaardiger. Een deserteur die gewoon in de publiciteit kan komen en een toernooitje kan komen knokken zonder dat 1 iemand hem kent (tot de commentatoren en organisatie aan toe...!). Aangezien de film een kleine tweeënhalfuur duurt stopt O'Connor er genoeg drama in. Helaas komt dat totaal niet uit de verf. De scene op het strand van AC aan de vooravond van het toernooi is redelijk slapjes geacteerd, waar ik Hardy als stoere jongen nogal makkelijk vind gespeeld door een beetje moeilijk te kijken en kaakjes op elkaar te zetten. Het is al voorgedaan door mannen als Seagal en Stallone, en hun prijzenkast staat nou niet bepaald bomvol Oscars en Emmy's. Brendan is juist weer het tegenovergestelde, die zijn rol vele malen overtuigender kan brengen maar als vechtersbaasje totaal geen indruk maakt. Het zal helaas altijd kiezen of delen zijn aangezien ik geen 1 man ken die zo'n rol goed neer zou kunnen zetten. De aanvulling van de cast is dan toch sterker, met Nick Nolte als zeer sterk spelende vader van het zootje.

Dit is ook een beetje het moment in de film waarop de clichés al tegen mijn irritatieniveau zitten. De schoolkiddo's die er kapot van zijn dat hun leraar niet meer les mag geven was lachwekkend, en een stukje patriottisme mag ook niet ontbreken in de vorm van wat militairen die oorlogsheld Tommy even komen aanmoedigen. Rocky all over again. Het sterkste punt zit hem in de gevechten zelf. Ok, het is een beetje geloofwaardig dat een middleweight champion in 30 seconden geen leraar kan chocken en het gevecht tussen Mad Dog en Tommy heeft een heerlijke tension building maar een verschrikkelijke anti-climax is dramatisch, maar toch wordt de film zowaar spannend. Het gevecht tussen Brendan en Koba is heerlijk in beeld gebracht en een echte knokaflevering.

We hadden het al over clichés, en dan mag het einde natuurlijk niet ontbreken. Als ik zeg dat er 2 broers met een dik achtergrondverhaal meedoen aan een toernooi en hun vader komt kijken die de nacht daarvoor weer in zijn oude zondes is hervallen, hoef ik eigenlijk niet te zeggen wat de finale is. Ja, uiteraard is het spannend, maar de grote vraag is of dat aan de film ligt of aan het element MMA fighting zelf. Ikzelf neig naar het laatste. Geef 2 sporters een emotionele rugtas en laat ze met elkaar knokken, en iedere kijker leeft mee. Dit betekent echter niet dat het een goede film is. Want het drama gedeelte is echt gewoon dramatisch uitgewerkt. Het verhaal in Tekken 3 vond ik al beter en op een gegeven moment had ik meer het idee dat ik naar een Amerikaanse Nike reclame zat te kijken met al die juichende scholieren en dat muziekje er onder. De film wil gewoon teveel hooi op de vork nemen door beide mannen onwijs goed uit te willen werken, het verhaal samen te willen laten komen en daarnaast ook nog eens een spannende sportfilm willen afwerken. Het resultaat is helaas dat de film daarom in geen enkel aspect ergens uitblinkt. Een GTST heeft meer emoties en als ik sport wil kijken kan ik beter MMA aanzetten dan Warrior. Van de drama blijft dus weinig over, waardoor deze film net zo goed Rocky 6 (of was het dan 7?) kunnen heten...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Is Warrior vergelijkbaar met the Wrestler?

avatar van timbo_

timbo_

Nee verre van. Warrior is veel meer een popcornfilm die makkelijk wegkijkt.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Filmkriebel schreef:

Is Warrior vergelijkbaar met the Wrestler?

Beide films combineren drama met sport maar The Wrestler is veel realistischer, rauwer en aangrijpender uitgewerkt en daardoor voor mij een stuk intenser. Oordeel zelf en ga kijken zou ik zeggen

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

He Pitakaas ooit gehoord van alinea's en de enterknop?

Pitakaas

O ach ik schrijf het niet voor jullie eigenlijk, meer voor mijzelf.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

doe het dan op een a4 velletje of in word voor je eige

Pitakaas

Och och. Ik vraag het toch niet aan jou om te lewis? Daarnaast zou ik als ik jou was maar mijn mond houden met zulk analfabetisch inzicht.. Mijn god...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jullie zijn beide(n) niet goed bezig. Mond houden in deze context is namelijk ook niet correct.

Pitakaas

Gaan we op die tour beginnen?

Zo ja: het is beiden en niet beide.