Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
GinolaEHV
Lijkt wel of die buikspieren van die gast links van puur staal zijn... Als je daar tegen slaat, dan breek je volgens mij je hand.
Number23
Petje af hoor! Dit op papier zeer clichematige verhaal is zo goed uitgewerkt, dat het net lijkt alsof het de eerste film is uit het genre. Je ziet veel dingen al vantevoren aankomen(broers komen elkaar tegen in finale, vergeven elkaar na finale, vader begint weer met drinken na uitbrander zoon, schooldirecteur gaat toch mee gevechten kijken), maar er wordt handig mee om gegaan. En dat vind ik netjes gedaan. Af en toe iets te Amerikaans en misschien iets teveel sentiment, maar de scenes met Nolte die weer een vader probeert te zijn voor zijn boys en zoekt naar vergiffenis zijn niets minder dan hartverscheurend. Acteerwerk is zowieso goed, zeker Hardy speelt sterk. Ook een paar gevechten zien er erg goed uit.
Murphyus
Ik kijk hier als MMA-fan echt heel erg naar uit! Hoge verwachtingen.
wwelover
Vooraf niet eens zulke hoge verwachtingen, was ook bang voor de lange speelduur. Maar ik kan nu wel zeggen dat ik erg ben verrast. Het is een uitstekende film, ondanks dat dit thema al vaak is gebruikt. Maar Stallone mag de veters nog niet strikken van deze gasten. Ondanks dat het vrij voorspelbaar is, weten ze het ontzettend goed aan te pakken met het verhaal. En ik ben dan geen MMA liefhebber de gevechten zijn echt subliem geschoten. En dat is ook overigens een compliment voor de acteurs die echt door het stof zijn gegaan. Cinematografisch is het allemaal dus erg goed. En ik kan me best voorstellen dat deze film enkele Oscars gaat pakken. Ik ben verder niet echt bekend met de twee hoofdpersonen, maar ze acteerden beide bijzonder sterk. Met name Tom Hardy. Al was ik ook erg geraakt door Nick Nolte.
LauraCharlotte
ik hou totaal niet van boksfilms maar kreeg deze te zien in de sneak en was blij verrast! De film blijft tot het einde boeien. Het verhaaltje is wat magertjes, voorspelbaar en niet erg reeel maar heb toch genoten. Vooral tijdens het toernooi op het einde wordt het best spannend en heftig en zit je op het puntje van je stoel.
Naomi Watts
Niet erg verrast, had enorm vertrouwen in deze film met O'Connor aan het roer. Sinds Miracle weet ik wel wat ik aan 'm heb in dit soort films.
Clichematige storyline weet ie altijd enorm goed uit te werken en weet met voorspelbaarheid en cliche's toch die gevoelige snaar te raken. Erg sterke cast ook, Hardy is al een favoriet maar met Nolte, Edgerton, Morrison en Grillo heb je een prima cast. Feit blijft wel dat Hardy iedereen naar huis speelt. Ook erg mede dat zijn personage ook meer ruimte krijgt. Zowel zijn verleden als marinier als op privevlak versterkt zijn persoonlijkheid niet meer. Erg blij met die details en ook blij dat de aard van zijn karakter steeds duidelijker wordt zonder dat O'Connor uitleggerig wordt.
Grootste pluspunt is toch wel dat dit MMA als middelpunt heeft. Niet dat monotone boksen of welke andere rechtlijnige vechtsport dan ook. Nee, dit is de superbowl van de vechtsport, opties te over, alles behalve eentonig of saai. Ook erg fijn dat er flink wat ground game in zit. Toch één van deb oeiendste facetten van deze sport. De MMA actie is dik in orde, goed geschoten, sterke choreografie en de fighting cast om zeer geloofwaardig over. De schokkerige manier van filmen zorgt echt voor een immersive experience in the cage. Leuke cameo's van Rosenthal, Bonnar en Rashad. Geven het nog meer MMA credibility. Wel erg jammer dat WCW/WWF vechter Kurt Angle de rol speelt van beest Koba, Angle is zeer ongeloofwaardig als MMA fighter. Had dan een balletje opgegooid bij Wanderlei SIlva of Brock Lesnar.
Erg sterke film. Met sterke geloofwaardige MMA scenes, de nodige submissions, een sterke cast (en een Hardy op exceptioneel niveau) en een clichematige storyline die gewoon werkt. Zeker niet de eerste in zijn soort, maar zeker wel de beste.
johnhendrikos
Ik ben iets minder enthousiast over deze film. Het accent ligt veel te veel om het familiedrama. zoons kunnen niet elkander overweg en ook niet met pappa. Het zou een aflevering van dr phill kunnen zijn. De gevechten zijn ook niet echt spectaculair en lijken vaak op elkaar. vaak dezelfde technieken. De uiteindelijke winnaar van het toernooi is absoluut ongeloofwaardig, het is het slapste mannetje van het hele toernooi die wint. Uhm ok dan.
Over het algemeen wel aardig om een keer te zien, maar er had van mij zo ie zo een half uur familiedrama weggemogen en langere gevechten of meer of betere voor in de plaats gemogen.
Absoluut geen rocky in de verste verte niet, maar een voldoende nog wel.
TragieStar.*
Jezus, wat een lekkere mannen op de poster ..!
Dat is al 1 reden om de film te gaan kijken. Maar ik denk niet dat dit een film voor mij word.
Naomi Watts
Het accent ligt veel te veel om het familiedrama.
Leek me op voorhand toch al duidelijk dat daar de focus op lag.
Vraag me af wat er zo ongeloofwaardig aan is. Hij is zeker niet de sterkste maar wint dan vooral om submissions. En uitblinken in MMA heeft niet alleen met krahct te maken maar met agiliteit en supplesse. Zijn BJJ ground game was gewoon zeer goed, en daardoor won ie dan ook. Weinig ongeloofwaardigs aan.
En zoals al gesteld in de film is MMA een sport waar iedereen kan wennen. Een inschattingsfout kan gelijk fataal zijn. Underdog zijn zegt dan ook niet zo veel.
supplesse. .
Excuseer. Souplesse natuurlijk.
revengeyo
ik vond het tot de pauze een erg goede film.
na de pauze vond ik het maar slapjes.
Sam_Bracke
Wat een super vette film!! Ben zelf helemaal gek op de UFC!!
Vecht scènes waren schitterend, mooi verhaal, SUPER!! Ik hou van dit soort films
westsaid013
Deze moet je gezien hebben, heb m net gezien. Leuk verhaal met mooie beelden erin. Het is wel een typisch film waarbij je al weet waar het op uitdraait, maar de vader van deze gasten verdiend van mij een oscar voor zijn rol. Heb die gast nooit zo goed zien acteren. Emotie, Drama, Acie en spanning zat er toch wel in als je het mij vraagt. zeker wel een 4, wie fighter goed vond, dit evenaart het zeker wel op zijn eigen manier. 4 sterren
Mr_White
- 2067 berichten
Best oké. Ik volg de UFC zo nu en dan dus het hele MMA gebeuren interesseert me wel, en Tom Hardy heeft mijn interesse altijd. Helaas staat Gavin O'Connor aan het roer, een regisseur die weinig vernieuwends brengt, en dat hoef je hier dus ook niet te verwachten. Regie en script zijn erg mat en over 140 minuten is dat soms even slikken. O'Connor laat de boel gelukkig nooit verslappen maar wordt daarbij af en toe wel gered door de cast die het uitstekend doet. Nick Nolte in het bijzonder speelt sterk, en zijn scènes met Hardy zijn met gemak de hoogtepunten van de film.
Daarnaast was ik vooral blij om te zien dat de MMA sport redelijk getrouw is weergegeven. De gevechten kennen cliché momenten (net volhouden tot de bel gaat, de lastigste worpen en slagen/trappen lukken allemaal) maar ze blijven tot het eind realistisch aanvoelen. Dat is dan nog een pluspuntje voor O'Connor, waardoor de film overeind blijft ondanks de zware aanwezigheid van slappe Hollywood-clichés.
Bollywood-Rocker
geweldig goede film! Meesterwerk en een goede combi van drama en actie!
AANRADER!
cordiacovens
zeer sterke en goede film, zowel het drama aspect als het mma gebeuren waren beiden goed uitgewerkt en de film bleef tot het einde boeiend.
het acteerwerk van Tom Hardy is hier echt weergaloos, maar ik vind Nick Nolte als de dronken vader echt geweldig spelen. mede door deze acteerprestaties en het goede( wel wat clichématige script) is dit een heel erg goede film geworden. zeker een aanrader voor iedereen.
Photoshop.....
JacoBaco
Wat hebben films als Raging Bull , Rocky 1, Cinderella Man, Ali, Million Dollar Baby en The Fighter met elkaar gemeen? Ze combineren op glorieuze wijze een boksfilm met drama. Maar ze gaan dus wel allemaal over boksen, dus waarom niet is een keer een andere tactische vechtsport? Het heeft even geduurd (tenzij ik nu een film over het hoofd zie), maar Warrior probeert het.
Ik ga het niet over de voorspelbaarheid van de film hebben, want deze zijn verre van storend. Clichés zijn prima, mits goed uitgevoerd en dit doet Gavin O'Connor uitstekend. Daarnaast speelt haast iedereen zo'n beetje de rol van zijn leven. Nick Nolte laat weer is blijken wat voor een acteerkanon hij eigenlijk is. Prachtig gespeeld! En natuurlijk ook Tom Hardy doet het weer fenomenaal. Joel Edgerton ken ik eigenlijk niet, maar zet ook absoluut een geloofwaardige rol neer! Ik kom hem binnenkort wel weer tegen in The Thing.
Het eerste uur van de film neemt rustig de tijd om ons de personages wat beter te leren kennen. Al blijft Tommy (Tom Hardy) een beetje mysterieus. Het draait dus eigenlijk om zijn oudere broer Brendan, maar Tommy krijgt uiteindelijk wel gewoon de aandacht die hij verdiend. Tom Hardy is echt 1 blok beton in deze film, echt een tank. In de ring is hij serieus intimiderend. Joel Edgerton is een beetje de zachtaardige van het stel. Al is Tommy in werkelijkheid ook maar een heel kwetsbaar een breekbaar persoon, maar dit weet hij goed te verbergen.
De MMA gevechten kunnen haast niet beter. Het is niet overdreven opgeblazen en bloederig. Het komt zeer overtuigend over. Nu moet ik wel toegeven dat ik het nooit echt gevolgd heb dat MMA, maar als het een beetje is als in deze film, dan ben ik nu toch wel erg benieuwd. Ik vind het daarentegen wel een beetje jammer we Tommy niet echt zien vechten. Als je de film ziet, begrijp je wat ik bedoel. Maar wat je ziet is wel fucking cool.
Warrior is een prachtige film die eindelijk is drama combineert met iets anders dan boksen. En MMA is een prima keus. Wat kleine nadelen zijn echter wel de wat grappig bedoelde momenten. Bijvoorbeeld de vrouw en collega van Brendan die zich helemaal laten meeslepen door de gevechten. Wat ik helemaal begrijp, maar op de 1 of andere manier werkte dit niet voor mij. Op mij komt het in ieder geval een beetje te gespeeld over.
Warrior is zonder twijfel 1 van de beste films van het jaar.
betamovie
een 3 sterren film, beetje voorspelbaar, maar het laatste kwartier, wow 3,5
maus9
Photoshop.....
Klopt. Je kan op google afbeelding exact dezelfde foto vinden alleen zijn de buikspieren geen ''perfecte'' blokken zoals op deze cover.
Donkerwoud
Twijfel een beetje tussen de 3.5* en de 4*, maar de brok in mijn keel en de tranen in mijn ogen bieden overwicht op mijn ratio. Het mag dan bij vlagen allemaal iets te zijn (de militairen...brrrrr), maar het desalniettemin een goed geacteerde sportfilm over hoe gevoelige mannen zich staande houden in zo'n agressieve sport als MMA. Past mooi bij het rijtje recente films als Million Dollar Baby, The Fighter en The Wrestler.
Naomi Watts
over hoe gevoelige mannen zich staande houden in zo'n agressieve sport als MMA.
Valt met agressiviteit reuze mee in MMA. Als er een sport streng gearbitreerd wordt is het MMA. Misvatting.
JacoBaco
Relativeren kan vrijwel altijd wel, maar het is toch echt wel een agressieve sport. Daarom is een strenge scheidsrechter inderdaad nodig.
Dat dit mogelijk is, zegt eigenlijk al genoeg. YouTube - "IN FOR THE KILL" KNOCKOUTS MMA HIGHLIGHTS SUBS UFC REEL PRIDE WEC DREAM K1 KO HD 2010 CAGERAGE En dan is een argument als een extreem voorbeeld laten zien ondergeschikt in de zin van oninteressant.
Geweldig filmpje overigens!
Butterbean
Naomi Watts
Je moet er gewoon rekening mee houden dat je aan vechtsport doet. Dit zijn puur elementen waarvoor je weet dat je blootstelt aan dit soort situaties. Dit maakt het nog geen agressieve sport. Vechtsport gelijkstellen aan agressie slaat nergens op natuurlijk.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod