• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

JacoBaco

Het is een vechtsport en het is weer een manier om geld te verdienen. Maar wat jij nu doet is de zaken een beetje verbloemen. Het is een agressieve vechtsport. Ja, wanneer je eraan meedoet, dan weet wat wat je kunt verwachten. Dus dan is het ineens niet meer agressief? Kijk, en dat slaat pas nergens op. Worstelen is een fysieke krachtsport. Dat vind ik eerlijk gezegd niet agressief. MMA daarentegen wel. Je blootstellen aan dit soort situaties is absoluut geen excuus om de agressie te relativeren. Wat je nu doet is het puur opnemen voor de MMA zonder het echt realistisch te benaderen. Ik heb geen hekel aan MMA. Ik vind het zeker wel tof, maar tegelijkertijd (is het) ook een agressieve vechtsport.

Naomi Watts

Heeft weinig met verbloemen te maken. Vechtsport heeft dan niets met agressie te maken. Blijft een misvatting van newbies en het zijn gewoon zaken die binnen de grenzen van de sport toegestaan zijn. Ik benader het juist wel realistisch.

Blijft een beperkte gedachtegang wat mij betreft. Een vechtsport gelijkstellen aan agressie. Een fighter agressief noemen kan, maar de sport die benaming geven. Totaal misplaatst.

JacoBaco

Ik begrijp wat je bedoeld, maar hier kan ik gewoon weer hetzelfde antwoord als net op geven. Maar ik probeer het nu maar even via een andere weg dan. Agressief zijn of agressief handelen mag je best scheiden van elkaar. Het is dus niet zo dat ze daadwerkelijk ruzie met elkaar hebben en (bewust altijd) bepaalde grezen overschrijden. Er zijn grofweg 4 soorten agressie. MMA valt onder doelgerichte agressie. Je past agressie toe om te winnen. Maar zoals ik al aangeef, is het niet daadwerkelijk agressief zijn, maar wel agressief handelen als je begrijpt wat ik bedoel. Kortom, het blijft een agressieve vechtsport.

Naomi Watts

Ik snap wel wat je bedoelt nu. Ik begreep je verkeerd. Blijft ook lastig om bij vechtsport de juiste nuance te vinden.

avatar van QuentinTarantino

QuentinTarantino

Volgens mij mis ik wat. Ik ben fan van mma en ufc, hou van drama en vechtfilms, maar voor mij sloeg warrior echt de plank mis. Drama was, behalve Nick Nolte, slecht. Het verhaal sloeg nergens op en was cliché-matig, teveel toevalligheden en onzin-wendingen. De vechtscènes waren oké, maar niets onverwachts. Leuk in beeld gebracht, maar heb er weinig goeie woorden voor over.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Naomi Watts schreef:

Valt met agressiviteit reuze mee in MMA. Als er een sport streng gearbitreerd wordt is het MMA. Misvatting.

Dat haalde ik ook wel uit de film zelf. Als volstrekte leek in die vechtsport verbaasde het mij dat er in de film zo streng werd toegezien door de scheidsrechters. Het heeft zeker mijn beeld van de vechtsport ten goede veranderd.

Ik gebruikte het woord agressief om de tegenstelling aan te geven met de gevoelige mannen die er in de film aan meedoen.

Naomi Watts

Ik begrijp je wel, ik hang ook een net iets zwaarder gewicht aan de term agressief maar is gewoon ruim interpretabel. My bad .

avatar van Murphyus

Murphyus

Onze beste man Bas Rutten schreef altijd twee R'en op zijn handen voor de matches. Stond voor rustig. Hij had dus altijd wel agressie in zich tijdens de sport. En zijn repertoire liegt er niet om.

Murphyus schreef:

Je zegt het zelf al, agressieve fighters.

Bovendien is de MMA sport veel professioneler geworden in deze tijd waar vooral gehamerd wordt op discipline. Dat was in de tijd van Rutten ook wel anders.

avatar van Agrippa

Agrippa

Ik meng me er ook even in hoor, ik denk dat je het zo moet zien:

Een (vecht)sport bestaat niet zonder enige vorm van agressie. Om goed te presteren zul je op een bepaalde manier wel gebruik moeten maken van de agressie in jezelf. Bij goede sporters is dat een zeer gecontroleerde agressie om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het jezelf oppompen, uitdagen, de adrenaline losmaken, opzoek naar die krachtige focus in jezelf om alles wat er in zit er uit te halen. Dat doen de meeste sporters zelfs, niet alleen vechtsporters. Maar dat is als het goed is niet een agressie die naar buiten is gericht (naar een ander persoon of voorwerp), zoals de meeste mensen denken, als ze aan de term agressie denken. Je zoekt juist jezelf op, "Kom op sukkel, waar ben je nou mee bezig, je geeft het weg, je kunt beter, kom op, zet hem op, geef alles wat je hebt, focus, aarggggghhh!!!" (Vaak gecombineerd met het jezelf fysiek op, bijvoorbeeld, de bovenbenen slaan). Ik weet zeker dat de sporters onder ons dit herkennen.

Kortom agressie in (vecht)sport, ja dat zeker, dat kan niet anders. Echter is dit wel de enige vorm van agressie die wat mij betreft toegestaan is en gelukkig worden ze daar bijvoorbeeld bij een aantal vechtsporten en andere sporten ook steeds strenger in.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Briljante film over de puinhoop tussen 2 broers en een vader met een zwaar drankverleden!

Cliché zeer goed uitgewerkt immers zonder cliché is een film onverkoop baar in dit genre.

Het hele filmwereldje in een groot cliché en het woord Cliché bij elke recensie wordt zo onderhand ook een cliché maar het woord cliché klink zo mooi Uitspraak: kliˈʃe het -woord cliché's Zelfst. Naamw. iets dat al zo vaak gezegd is dat het niet veel meer betekent

(Bron: op Encyclo bedankt !)

Elke vechter ongeacht welke in deze film die in de kooi stapt willen de meeste mensen toch liever te vriend houden in een donker steegje. goede getrainde en afgebouwde lichamen zijn in zo'n hollywood productie een must en zijn ook goed aanwezig.

Camera voering lekker rauw gefilmt goede belichting" not overdone" blijkt soms nogal eens moeilijk te zijn in een kooi met duizenden mensen eromheen een goede still neer te zetten.

Verhaal zit wel goed in elkaar dat er genoeg mensen zich kunnen inleven in deze film,ook zeer goed uitgewerkt door de regisseur Chapeau mr O'Connor.

Vechtscene's waren soms iets te snel afgelopen(te zware impact Mr unbeatable Tommy) en hadden wel beter uitgewerkt kunnen worden.(vind ik wel jammer maar dat is persoonlijk)

Jammer dat er geen goede intro's waren met wat verhaal over de tegenstanders had wat beter kunnen zijn ik vond alleen dat Mr Nolte een paar keer My son(Brendan) liet vallen terwijl iedereen het fijne van de Tommy wilde weten dus iedereen had vragen aan Mr Nolte kunnen vragen over Tommy en waarom hij tegen Brendan son zou zeggen(maar er zijn wel meer mensen in Amerika die son tegen een jongen zeggen net als kid terwijl het geen familie is).

Dus over het algemeen een goede film waarin de Underdog zeer goed in de worstelscene's ingespeelt werd, en ook zeer goed zijn uitgewerkt.

En voor de echte Bikkels jullie mogen/moeten eens een kijkje gaan nemen in de Grote havens van Europa waar soms Containergevechten zijn (ilegale circuit) ging ik dik 20 jaar geleden ook wel eens naartoe om mee te spelen en soms een aai over iemands bol te geven.

Weet niet of deze theekransjes nu nog plaatsvinden omdat het nu in de ring afspeelt wereld wijd.(Grote geld) en er voor gezorgt heeft dat het nu een cliché is met elke naam van K-1 UFC MMA etc etc.En niet meer in de container-dokken van Antwerpen etc etc.(wat ik een goede zaak vind)?

Daar kon je zien hoeveel adrenaline er in een donkere haven ilegaal in containers werd geknokt met kans op Politie en rijkswacht op de hielen.

En de Agressie die moet je uitstrallen naar je tegenstander is de look en Psychologische druk.

Maar in de ring moet je wel gefocust zijn en dan is de agressieve factor storent en zijn emoties ongepast.(discipline behouden geeft meer win kans).

Een dikke 4 **** omdat er meer in gezeten had.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Ik vond hem persoonlijk te vluchtig gaan. Had veel meer diepgang in gemogen. Het is me nog onduidelijk waarom de 2 broers uit elkaar zijn gegroeid. En Nick Nolte kunnen ze van mij ook afschrijven. Maar goed, al met al vind ik het zeker wel een voldoende. Vooral het camera werk en de vechtscene's, erg goed gedaan en hartverwarmd einde. Ik wist trouwens niet dat Arjen Robben ook een rolletje had in deze film? (als 1 van de 2 commentatoren van het tournooi?) nee geintje, was schijnbaar een dubbelganger.

Anyway, al met al goed geacteerd (Joel Edgerton een van mijn fav. Australische acteurs)

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Movie-Addicted schreef:

zijn er meer dan?

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Film's met de acteurs wel . Maar deze film niet echt?Deze film is er maar een van!!

avatar van Bobo_27

Bobo_27

dit is samen met rise of the planet of the apes de verrassing van het jaar tot nu toe voor mij. wat heb ik genoten van deze film zeg ! mensen die beweren hier dat nick holte slecht acteerde die hebben het helemaal mis in mijn ogen , wat acteerde die man geweldig samen met alle andere acteurs. kan eigenlijk niks slechts bedenken wat slecht is aan deze film , het acteerwerk was subliem , camerawerk was top en de muziek was ook geweldig. dikke vette aanrader ! wel echt een mannenfilm maar dat lijkt me vrij logische. zit nog na te genieten maar zal nu toch moeten gaan slapen aangezien het 5:00 in de ochtend is , zal moeilijk worden . ga hem zien mensen ! 5*****

avatar van Dalliance

Dalliance

Een modern Abel en Kaïn verhaal sugarcoated in MMA waarin broedermoord verruild wordt voor het verenigen en verdedigen van bloedbanden. Zeer zeker het bekijken waard.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Een vecht film zoals volgens mij alleen de amerikanen ze kunnen maken. Typisch zoals we wel meer gezien hebben. Toch was het acteren wel goed, maar ondanks de lengte van de film in mijn ogen niet uitgediept genoeg. Maargoed, het is ook niet echt mijn genre (drama/sport)

al met al toch wel prima. 3.5

p.s. maar het was wel zo voorspelbaar al de pest! In bijna alle opzichten!

avatar van deGVR

deGVR

Groot fan van Tom Hardy. Wat een geweldige, veelzijdige acteur. Daarom heb ik deze film in eerste instantie gekeken. Maar wat een film zeg: Zeker beter dan Rocky! (als we het dan toch met een 'vechtfilm' moeten vergelijken, want het hele MMA-gebeuren had ook vervangen kunnen worden door dammen, en dan was het nog steeds een aangrijpende film geweest.)

Niet alleen Tom Hardy, maar ook de andere acteurs doen geweldig hun best en het met het mooie verhaal dat clichés (al dan niet succesvol) uit de weg probeert te gaan vind ik dit een van de mooiste films (uit 2010/2011). Des te vreemder dat we er zo weinig van hebben gehoord in de media.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Een 5* vind ik zelf te hoog gegrepen.

JacoBaco

Volgens mij is deze film wel een beetje geflopt. Best jammer eigenlijk.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Deze moet ik dus wel even zien zeer dik cijfer.

avatar van Ultrax

Ultrax

Agrippa schreef:

Ik meng me er ook even in hoor, ik denk dat je het zo moet zien:

Je hebt Vechtsport en Martial Arts 2 totaal verschillende dingen...;)

avatar van De GeuS

De GeuS

Na 'Rocky' is elke boksfilm clichématig, maar niet minder leuk om te kijken; 3,5*

avatar van johnrambo

johnrambo

Een echte "American feel good sport flick" die met het grootste gemak van Disney had kunnen zijn.

Soms lag het er allemaal te dik bovenop en dat kwam de geloofwaardigheid niet ten goede.

Ondanks deze "negatieve" zaken heb ik me een dikke twee uur goed vermaakt met deze film.

avatar van sdr

sdr

Heb vaak wel wat gezien van deze zogenaamde sport op youtube, of bij mijn kinderen die er helemaal gek van zijn, er zit dan ook een steekje los volgens mij, want zo hebben wij ze niet opgevoed. Ben al blij dat ze er alleen maar naar kijken en het niet beoefenen

Lekker elkaar de hersens inslaan, hoe dom moet je zijn.

De film heeft op mij totaal geen indruk kunnen maken.

heb hem ook niet helaaml afgekeken hoor, want het raakt kant nog wal.

En een sport kun je dit in mijn ogen ook niet noemen.

avatar van Mrjoker

Mrjoker

Zeer mooie film met de nodige drama en actie. En wist mij voornamelijk door die combinatie van begin tot eind te boeien.

avatar van nino120

nino120

Deze was na mijn mening wel de beste MMA film tot nu toe, zeer sterk verhaal en raakt je gewoon echt! Prachtig gewoon.

avatar van Beer82

Beer82

Ontzettend standaard verhaal in een zeer goed jasje! Gevechten fantastisch in beeld gebracht en acteerprestaties voldoende om het zoals al eerder gezegd, clichématige drama mooi over te laten komen. Hou niet echt van boks/vechtfilms, maar deze wist mij vreemd genoeg toch te boeien. 3,5* + 0,5* voor de mooi in beeld gebrachte gevechten, waarbij iemand die vol geraakt wordt, realistisch in één keer knock out gaat.

avatar van Nohands

Nohands

Wat een gave film, voor mij is dit de nieuwe Rocky van deze eeuw!!! Voor alle liefhebbers van vechtsporten maar ook voor buitenstaanders die niks met vechtsporten hebben!!! Mooi verhaal, goed in beeld gebrachte gevechten,liefde,haat,eer,familie alles komt er in voor.

avatar van Will1973

Will1973

Ik ben wel gek op dit soort films, van de underdog die boven zichzelf uitsteekt. Een beetje kruising tussen Cinderella man en Rocky. Voor mij de verrassing en beste film van het jaar.