Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
AnitaKeeling
Gisteren de film gezien in de sneak preview...
Wat een verrassend goede film is dit! Eentje waar ook een goed verhaal in zit en de vechtscenes echt lijken. Zelfs als je niet van dit soort films houdt, ga je deze leuk vinden. Zowel actie als drama is hier duidelijk aanwezig.
Kortom, een echte aanrader!
Drs. DAJA
Wat op papier niet veel meer is dan pijnlijk Amerikaans sentiment (twee broers gaan allebei boxen, de ene voor zijn familie de ander voor een oorlogstrauma) pakt in praktijk opvallend sterk uit. En dat heeft vooral met de regie te maken, O'Connor heeft een goeie acteursregie (en goeie acteurs) en vind veel handige oplossingen voor de vaak clichematige situaties. Door soms net een iets andere toon aan te slaan en een lekkere grauwe cinematografie weet hij te boeien. ook heeft hij slimme vondsten, zo vond ik de manier waarop hij bij het grote toernooi zijn reporters er in verwerkte erg slim gedaan. Briljant wordt de film nooit, op papier is dit simpelweg een wat lullige soap rondom boxen maar als totaalplaatje is Warrior met gemak zeer degelijk vermaak te noemen.
voskat
Beste film in zijn genre van de afgelopen tien jaar.
De formule is inderdaad bekend, maar het gaat op overtuigende wijze verder waar de meeste andere films al leeggeknokt zijn. De keuze van MMA i.p.v. het veel monotonere boksen is perfect. Doordat er meer ruimte is voor creativiteit staat die sport dichter bij het leven, waarin we met hand en tand vooruit moeten zien te komen.
Qua acteerwerk is vooral Tom Hardy indrukwekkend, maar de rest doet prima mee.
Number23
Petje af hoor! Dit op papier zeer clichematige verhaal is zo goed uitgewerkt, dat het net lijkt alsof het de eerste film is uit het genre. Je ziet veel dingen al vantevoren aankomen(broers komen elkaar tegen in finale, vergeven elkaar na finale, vader begint weer met drinken na uitbrander zoon, schooldirecteur gaat toch mee gevechten kijken), maar er wordt handig mee om gegaan. En dat vind ik netjes gedaan. Af en toe iets te Amerikaans en misschien iets teveel sentiment, maar de scenes met Nolte die weer een vader probeert te zijn voor zijn boys en zoekt naar vergiffenis zijn niets minder dan hartverscheurend. Acteerwerk is zowieso goed, zeker Hardy speelt sterk. Ook een paar gevechten zien er erg goed uit.
wwelover
Vooraf niet eens zulke hoge verwachtingen, was ook bang voor de lange speelduur. Maar ik kan nu wel zeggen dat ik erg ben verrast. Het is een uitstekende film, ondanks dat dit thema al vaak is gebruikt. Maar Stallone mag de veters nog niet strikken van deze gasten. Ondanks dat het vrij voorspelbaar is, weten ze het ontzettend goed aan te pakken met het verhaal. En ik ben dan geen MMA liefhebber de gevechten zijn echt subliem geschoten. En dat is ook overigens een compliment voor de acteurs die echt door het stof zijn gegaan. Cinematografisch is het allemaal dus erg goed. En ik kan me best voorstellen dat deze film enkele Oscars gaat pakken. Ik ben verder niet echt bekend met de twee hoofdpersonen, maar ze acteerden beide bijzonder sterk. Met name Tom Hardy. Al was ik ook erg geraakt door Nick Nolte.
Naomi Watts
Niet erg verrast, had enorm vertrouwen in deze film met O'Connor aan het roer. Sinds Miracle weet ik wel wat ik aan 'm heb in dit soort films.
Clichematige storyline weet ie altijd enorm goed uit te werken en weet met voorspelbaarheid en cliche's toch die gevoelige snaar te raken. Erg sterke cast ook, Hardy is al een favoriet maar met Nolte, Edgerton, Morrison en Grillo heb je een prima cast. Feit blijft wel dat Hardy iedereen naar huis speelt. Ook erg mede dat zijn personage ook meer ruimte krijgt. Zowel zijn verleden als marinier als op privevlak versterkt zijn persoonlijkheid niet meer. Erg blij met die details en ook blij dat de aard van zijn karakter steeds duidelijker wordt zonder dat O'Connor uitleggerig wordt.
Grootste pluspunt is toch wel dat dit MMA als middelpunt heeft. Niet dat monotone boksen of welke andere rechtlijnige vechtsport dan ook. Nee, dit is de superbowl van de vechtsport, opties te over, alles behalve eentonig of saai. Ook erg fijn dat er flink wat ground game in zit. Toch één van deb oeiendste facetten van deze sport. De MMA actie is dik in orde, goed geschoten, sterke choreografie en de fighting cast om zeer geloofwaardig over. De schokkerige manier van filmen zorgt echt voor een immersive experience in the cage. Leuke cameo's van Rosenthal, Bonnar en Rashad. Geven het nog meer MMA credibility. Wel erg jammer dat WCW/WWF vechter Kurt Angle de rol speelt van beest Koba, Angle is zeer ongeloofwaardig als MMA fighter. Had dan een balletje opgegooid bij Wanderlei SIlva of Brock Lesnar.
Erg sterke film. Met sterke geloofwaardige MMA scenes, de nodige submissions, een sterke cast (en een Hardy op exceptioneel niveau) en een clichematige storyline die gewoon werkt. Zeker niet de eerste in zijn soort, maar zeker wel de beste.
Bollywood-Rocker
geweldig goede film! Meesterwerk en een goede combi van drama en actie!
AANRADER!
JacoBaco
Wat hebben films als Raging Bull , Rocky 1, Cinderella Man, Ali, Million Dollar Baby en The Fighter met elkaar gemeen? Ze combineren op glorieuze wijze een boksfilm met drama. Maar ze gaan dus wel allemaal over boksen, dus waarom niet is een keer een andere tactische vechtsport? Het heeft even geduurd (tenzij ik nu een film over het hoofd zie), maar Warrior probeert het.
Ik ga het niet over de voorspelbaarheid van de film hebben, want deze zijn verre van storend. Clichés zijn prima, mits goed uitgevoerd en dit doet Gavin O'Connor uitstekend. Daarnaast speelt haast iedereen zo'n beetje de rol van zijn leven. Nick Nolte laat weer is blijken wat voor een acteerkanon hij eigenlijk is. Prachtig gespeeld! En natuurlijk ook Tom Hardy doet het weer fenomenaal. Joel Edgerton ken ik eigenlijk niet, maar zet ook absoluut een geloofwaardige rol neer! Ik kom hem binnenkort wel weer tegen in The Thing.
Het eerste uur van de film neemt rustig de tijd om ons de personages wat beter te leren kennen. Al blijft Tommy (Tom Hardy) een beetje mysterieus. Het draait dus eigenlijk om zijn oudere broer Brendan, maar Tommy krijgt uiteindelijk wel gewoon de aandacht die hij verdiend. Tom Hardy is echt 1 blok beton in deze film, echt een tank. In de ring is hij serieus intimiderend. Joel Edgerton is een beetje de zachtaardige van het stel. Al is Tommy in werkelijkheid ook maar een heel kwetsbaar een breekbaar persoon, maar dit weet hij goed te verbergen.
De MMA gevechten kunnen haast niet beter. Het is niet overdreven opgeblazen en bloederig. Het komt zeer overtuigend over. Nu moet ik wel toegeven dat ik het nooit echt gevolgd heb dat MMA, maar als het een beetje is als in deze film, dan ben ik nu toch wel erg benieuwd. Ik vind het daarentegen wel een beetje jammer we Tommy niet echt zien vechten. Als je de film ziet, begrijp je wat ik bedoel. Maar wat je ziet is wel fucking cool.
Warrior is een prachtige film die eindelijk is drama combineert met iets anders dan boksen. En MMA is een prima keus. Wat kleine nadelen zijn echter wel de wat grappig bedoelde momenten. Bijvoorbeeld de vrouw en collega van Brendan die zich helemaal laten meeslepen door de gevechten. Wat ik helemaal begrijp, maar op de 1 of andere manier werkte dit niet voor mij. Op mij komt het in ieder geval een beetje te gespeeld over.
Warrior is zonder twijfel 1 van de beste films van het jaar.
bergt
Werkelijk geweldig in zijn genre, sowieso de bestte vechtfilm van de laatste 10 jaar!!!
Het verhaal mag dan misschien chichematig zijn maar het word verdomd goed neergezet!
wat mij betrefd een echtte aanrader dus!!
Onweerstaanbaar drama, meeslepend en vaak behoorlijk aangrijpend. De emotioneel beladen verhaallijnen en het indrukwekkende akteerwerk van de hoofdrolspelers zorgen ervoor dat de film al snel het predikaat van de zoveelste Rocky-kloon weet te ontstijgen. Daarnaast zit alles visueel piekfijn in elkaar en heeft de film een prachtige soundtrack. Hardy is opzienbarend in de moeilijke hoofdrol; zijn personage straalt zoveel opgekropte agressie uit dat het haast pijnlijk is om aan te zien. Edgerton en Nolte zijn ook uitstekend. Natuurlijk kent het verhaalverloop een enigzins voorspelbare opbouw, maar alles wordt met zoveel overgave gebracht dat dit feitelijk niet uitmaakt. Indrukwekkende film, met ook nog eens zeer opwindende gevechtsscenes.
Geweldig mooi drama en zeer aangrijpend , deze film hoort bij de beste 5 films van het jaar, en wat een rol van Nick Nolte (die na zijn rol in Rich Man, Poor Man een echte ster werd) telkens als hij in beeld komt is het een lust voor het oog hij steelt de show als de vader van die twee jongens. Een kleine rol voor Jennifer Morrison voor het vrouwelijke schoon en prima leadrollen van Tom Hardy en Joel Edgerton zorgen er voor dat je je geen seconde hoeft te vervelen het enige minpuntje vond ik dat ze dieper op de relatie met de moeder samen met de problemen van de vader haden in moeten gaan bv in het begin van de film en laten zien hoe de jongens bij hun ouders op groeide had makelijk gekunnen en je had dan ook een mooie speelduur van ruim drie uur gehad.
Filmpie1
Zelden een actie film gezien met met een goed verhaal en uitstekend acteerwerk als in Warrior.
Jawaddedadde
Prima drama doorspekt met actie-elementen.
En beide delen worden erg overtuigend gebracht. Het dramagedeelte is best aangrijpend en mooi om zien hoe beide broers elkaar finaal terugvinden. Ook de vader krijgt vergiffenis.
Ik ben niet vertrouwd met MMA, maar vond de gevechten er erg realistisch uit. Ik heb echter één kanttekening en dat is dat ik wat last had met de fysieke uitstraling van Joel Edgerton. Vergeleken met de andere vechters is hij fysiek echt van een ander kaliber. Dat hij dan ook het toernooi wint was toch even slikken. Maar goed, er zijn meerdere manieren om te winnen en kennelijk kon hij goed incasseren en was hij erg bedreven in houdgrepen.
Vond sowieso de uitstraling van Hardy geweldig. Wat een beer. Ben nu al benieuwd naar z'n vertolking als Bane in The Dark Knight Rises.
Prima!
Rianneke_Dan
Tom Hardy en Joel Edgerton
Verplicht mee gegaan met mijn vriend maar daar heb ik achteraf geen spijt van gehad. Best een lekkere film en nee dan doel ik niet alleen op de twee hoofdrolspelers. Film heeft een bepaalde sfeer en mooi neergezet verhaal wat mij verbazingwekkend genoeg toch wel snel te pakken had. Ik ben geen fan van MMA, zal ik ook nooit worden, maar ik heb weleens meegekeken met mijn vriend, de 'echte' gevechten dan, en dit vond ik er eigenlijk precies hetzelfde uitzien, was dus wel goed gedaan was naar mijn mening.
Visueel zag het er goed uit, sowieso de gevechten maar ook het drama werd goed in beeld gebracht. Ik had zo enorm veel sympathie voor Brendan. Bij de laatste scene zat ik dan dus ook gewoon bijna te huilen, had ik ook niet verwacht als ik heel eerlijk ben. Viel me dus echt alles mee ondanks dat het thema niet mijn ding is.
Film is wel erg cliché hier en daar, maar dat word op zo'n goede manier gebracht dat het niet storend is. Ik kan dat typische Amerikaanse sfeertje wel goed hebben. En Hardy en Edgerton zijn beide erg goede acteurs met veel uitstraling en in het begin had ik bij Hardy wel zoiets van wat moet ik hiermee, maar ik ben nu toch wel aan hem gewend en die man heeft toch wel iets.
Ja vermakelijke film, stukken beter dan wat ik had verwacht. Ga deze zeker nog eens opzetten
Shinobi
Erg mooie en toch best rauwe film over te zien over de sport waar ik toch best wel groot fan van ben MMA en dan met name UFC waar soms ook wel verwijzingen naar worden gemaakt. Zo zeggen ze dat Brendan in de UFC heeft gevochten en zie je ook enkele vechters eruit en de karakteristieke octagon. Overigens ook wel lachen om de Amerikaanse worstelaar Kurt Angle erin te zien als de Rus Koba.
En de gevechten worden echt goed in beeld gebracht, niet overdreven. Maar gewoon zoals ze ook op tv te zien zijn.
Het verhaal is op zich vrij simpel doorspekt met Amerikaanse sentiment. Zo komen we erachter dat Tommy een oorlogsheld is en zie je op het eind dan ook het Amerikaans leger dat hem toezingt vanuit het publiek om maar een voorbeeld te geven.
Naarmate het verhaal vordert kom je wel dingen te weten over de vader en de moeder die dus dood is, hoe de broers uit elkaar gegroeid zijn en met welke problemen ze te maken krijgen. Hier wordt niet al te veel uitleg over gegeven, maar dat hoeft ook niet want het wordt vanzelf allemaal duidelijk.
Iedereen ziet natuurlijk al ver van tevoren de confrontatie tussen de twee broers aankomen en it so happens to be dat ze toevallig allebei in de finale zitten en het tegen elkaar moeten opnemen. Dat was me wel een erg mooie scène moet ik zeggen, er zat veel emotie met het mooie About Today van The National op de achtergrond. Om eerlijk te zijn moest ik bij deze scène toch een aantal traantjes wegpinken.
Dikke 4,0 sterren.
david bohm
Zeer onderhoudende film over twee behoorlijk verschillende broers die allebei aardig kunnen vechten. De aanloop naar het toernooi had ik wat langer verwacht, maar ondanks de prettig trage opbouw duurde het gevoelsmatig vrij kort voordat de heren in de ring stonden. Puntje van kritiek is dat ondanks de speelduur het allemaal behoorlijk aan de oppervlakte blijft. De enige die zijn rol echt van reliëf voorziet is Nick Nolte, die echt overtuigt. Aanrader.
sirecc
Naomi ik ben het voor de volle 100% met je eens dat een noob op het gebied van mma niks kan zeggen over geloof waardigheid van de film
veder vond ik het een goede film niet te veel gezeur over hoe mma in elkaar zit
Lekkere vlotte film
Mooie gevechten en is voor iedereen kijkbaar
Aanrader voor personen die van sportfilms houd
timbo_
Het enige wat het filmjaar 2011 nog miste was een echt goede mainsteamfilm. Blijkbaar was die er wel maar had ik hem alleen even gemist. Warrior is namelijk imponerend. De plot, over twee broers die tegenover elkaar belanden in een martial arts toernooi, is weinig vernieuwend, maar de uitwerking feilloos. Regisseur Gavin O'Connor weet er voor te zorgen dat cliché's niet storen en haalt het beste uit zijn cast. Joel Edgerton en vooral de meesterlijke Tom Hardy zijn grandioos als de twee broers. De verbale confrontatie tussen het duo op het strand is zelfs een ware cursus hogeschoolacteren.
Ook de bijrollen zijn uitstekend. Nick Nolte laat als de vader van de broers nog maar eens zien het acteren nog lang niet verleerd te zijn en zelfs House hulpje Jennifer Morrison is prima op haar plaats. Daarnaast zijn ook de lekker rauwe vechtscénes een lust voor het oog. O'Conner weet met Warrior een standaard verhaal om te turnen tot een meeslepend drama boordevol goed geregisseerde actie. Het maakt van Warrior met afstand de beste mainstreamfilm van 2011.
Mirckje
Hij begon wat stroef. Je valt plotseling in een moeilijke relatie tussen vader en zoon waarna ik later pas doorkreeg wat dat eigelijk betekende. Ook het verhaal leek af te stevenen op een samenhoop van cliche's.
Maar na een half uur oid begon de film sterker te worden naarmate het verhaal sterker werd. Leuk bedacht verhaal van twee broers die mooi met mekaar gingen clashen. Twee uitersten in vechtstijlen en ook in karakters die mekaar in de ring weer tegen komen.
Zowel qua aktie als emotie een prima film met grote climax.
Insignificance
Sport verbroedert. Het heeft eigenlijk alles om de nekharen meer dan twee uur recht overeind te laten staan. Op sociaal en sportief vlak against the odds met scènes te over die onderstrepen om wat voor een verscheurd gezin dit gaat. En dan loopt er ook nog eens een Rus rond met een CV waarop staat dat ie iedereen binnen een ronde vermorzelt.
De plot lijkt flink aan te zetten, maar eenmaal in beeldtaal valt het allemaal nog best mee. O'Connor weet er met zijn cast, zeker buiten de ring, toch vaak met kleine nuances een draai aan te geven die het allemaal net verteerbaar maakt. Hardy maakt wat dat betreft best indruk als gesloten figuur en briesende stier. Nolte is zelfs steengoed.
Uiteindelijk wordt het allemaal uiteraard te kleverig, maar tegen die tijd is het sporthart al gaan kloppen en ben ik net zo fanatiek supporter als die schooldirecteur. Met harde MMA actie en commentatoren die de boel opleuken herleven tijden van Rocky Balboa, Frank Dux en Peter Aerts. Ik heb daar geen weerstand tegen. Met boter en suiker dus.
De 140 minuten vlogen voorbij.
Vooraf had ik zo mijn twijfels over deze film. Het verhaal leek me een opzet voor een oversentimentele film vol cliché's, die alleen eens een keertje niet over boksen gaat, maar over mixed martial-arts. Gelukkig had ik het mis!
De film heeft even nodig om op gang te komen, maar is daarna een geweldige adrenalinerush richting het einde toe. De film bevat zeker wel cliché's, maar ik heb me er geen seconde aan gestoort. De regie omzeilt de cliché's, door ze soms net even iets anders aan de kijker voor te schotelen.
Het acteerwerk in de fim is erg goed. Hardy is het best, maar Edgerton en Nolte doen nauwelijks voor hem onder. De gevechten zijn gaaf opgezet, met geweldig commentaar erbij. Daarnaast leefde ik op een gegeven moment echt volledig mee tijdens de gevechten. Het enige echte minpunt was het soms iets te overdreven aangezette Amerikaanse sentiment. Maar verder dus erg genoten.
Wat lijkt boksen trouwens saai vergeleken met dit!
Werkende clichés.
Ondanks dat dit actie-drama niet helemaal evenwichtig is, doet men wel een uitstekende poging qua dramatiek. Een halfslachtige, zo verraadt het verdere verloop. Toch werkt de ellende wel en schept het gelijk wat diepgang, hetgeen bij Hardy misschien onvoldoende is om volledig te kunnen volgen. Het is echter juist zijn karakter dat de meeste indruk achterlaat, in dit grauwe familiedrama dat ontspoort in een simpele, maar uiterst prettige knokfilm.
Na Bronson zet de acteur wederom een zeer sterke rol neer als de door emoties overmande en doordraaiende oorlogsveteraan, die bovenal kampt met zijn jeugdtrauma's. Ook hier steelt hij de show. En dat is best knap met het prima tegengas dat Edgerton en Nolte hem bieden. De film is eigenlijk behoorlijk Hollywoodvoer, maar de makers weten met deze uitvoering een uiterst onderhoudende en vermakelijke film weg te zetten. Clichés kunnen best werken, zo bewijzen O'Connor en de acteurs.
Zeer goed.
Ik ben blij dat ik deze film nog in de laatste dagen van 2011 heb gekeken, want anders had ik 1 van de beste films van dit filmjaar gemist voor mijn eindejaars toplijst. Warrior is namelijk een zeer geslaagde film geworden die elke minuut wist te boeien. En dat is best knap, want 140 minuten is best wel lang voor een film die toch wel voorspelbaar verloopt. Des te knapper dat het een geweldig onderhoudende film is geworden over een verscheurde familie en mixed martial arts vechten. Dit is vooral te danken aan de rollen van pa en zijn 2 zoons. Geweldige prestaties van Nolte, Hardy en Edgerton.
Tijdens de film kom je langzaam aan steeds meer te weten waarom ze van elkaar vervreemd zijn. Op 1 of andere manier wist het me erg te boeien, want het is niet de eerste film over een verscheurde familie. Het knappe van de film is ook dat je niet meteen een kant kiest. Je snapt de broers, maar later krijg je ook wel wat medelijden met pa, die toch eigenlijk wel de veroorzaker van het leed is. Iedereen heeft zijn achtergrond, geweldig uitgewerkt zonder dat het als een aflevering GTST voelt.
Het slot van de film kan iedereen zelf wel uittekenen, maar dat wordt geen moment vervelend omdat alles geweldig gebracht wordt. Schitterende beelden, een mooie soundtrack (persoonlijk vond ik de theme van Beethoven erg fraai) en acteerwerk op hoog niveau. Denk eens aan de confrontatie van de broers op het strand, prachtige scene! En wat ik ook wel eens fijn vind is dat de vechtsport ditmaal niet boksen is. Dat hebben we bij onder andere Rocky, Cinderella Man, Raging Bull en Million Dollar Baby al wel genoeg gezien. Deze MMA sport is toch wel veel stoerder, ondanks dat ik echt helemaal niks met vechtsporten heb. Ik snap nooit waarom mensen vrijwillig elkaar kapot willen rammen. Maar dat terzijde verder, de MMA momenten wisten namelijk erg te boeien.
Ik twijfel eigenlijk tussen 4* en 4,5*. Ik hou het toch maar op 4*, dan zit er bij een herziening nog altijd een verhoging in.
Mooi drama maar wel eentje die vol zit met clichés en een hoog Amerikaans
- gehalte. Ook was de film zeer voorspelbaar want je kon op twee vingers uittellen wie er in de finale zou belanden en wie er zou winnen. Desondanks was het verhaal wel mooi verfilmd, waren de gevechten (wel vaak kort) goed en deden Tom Hardy en Joel Edgerton het meer dan voortreffelijk. Alleen al dankzij die twee krijgt de film al minimaal een voldoende. Ook de bijrol van Nick Nolte was zeer verdienstelijk, hetzelfde geldt voor Frank Grillo.
Qua verhaal vond ik het enigszins lijken op "Lionheart" met Jean-Claude Van Damme.
martijn011
- 2034 berichten
Jammer dat ik deze film niet een dag eerder heb bekeken. Had meteen op nummer één gestaan in de lijst van beste films van dit jaar.
Maar goed, dat maakt de film er niet minder om. Wat heb ik enorm genoten en wat heb ik meegeleeft met de twee broers. Werd helemaal in de film gezogen en heb zelden zo gebaald dat een film was afgelopen.
Dit is met stip de beste vechtfilm die ik ooit heb gezien. Ben normaal nooit zo van die knokfilms, maar met deze personages en dit verhaal kan elke vechtsporthater er nog van genieten.
De gevechten zien er ook echt magistraal uit. Enorme klappen worden er uitgedeeld en de knockouts ontbreken dan ook niet. Natuurlijk weet je als kijker dat de twee broers in de finale tegenover elkaar komen te staan, maar dan nog is het erg spannend. Ook in de rondes ervoor. Wat je natuurlijk niet weet, is wie er gaat winnen en vooral hoe diegene wint. Daar menig film op zo'n belangrijk moment teleurstelt doet deze dat zeker niet. Ondersteund door geweldige muziek, schreeuwende coach, opgejutte menigte en enthousiaste commentatoren wordt het mooiste gevecht wat ik ooit heb gezien ons voorgeschoteld.
De reden dat ik niet meteen het volle pond geef is dat ik dat bijna nooit doe met films die ik voor het eerst zie. Maar dat deze 'Warrior' dat ook zal krijgen is haast vanzelfsprekend. De beste film van het jaar en een mooie afsluiter van dit mooie filmjaar voor mezelf met de beste vechtfilm ooit!
Hmmm! jammer, het laatste half uur doet de film toch een beetje tekort wat mij betreft.
Toto die tijd is er een uitermate goede mix van prima gespeeld drama, verhaal en de MMA actie. maar op het laatst gaat het wat mij betreft helaas allemaal te veel over the top waardoor het naast niet geloofwaardig ook een beetje flauw wordt.
Dat de leraar echt uiteindelijk het toernooi wint kan ECHT niet en is gewoon stom. Daarnaast vond ik het hele Mariniersverhaaltje ook wel erg raar en niet in de film passend. En door de naam van zn moeder aan te nemen zou ie niet te vinden zijn door het leger? wtf?!
Nee, erg vermakelijke film verder, maar een beetje te ver doorgedreven qua verhaal helaas.
Elineloves
Anders dan verwacht, maar toch een vermakelijke, onderhoudende film. Toch grotendeels eens met kos, het voorspelbare laatste half uur doet een klein beetje afbreuk maar enfin, ik snap de keuze wel, ookal is het wel een veilige keus om het zo te doen.
Voor iemand die al huilt als ze een pup met zielige oogjes ziet, heb ik het gek genoeg droog weten te houden. Misschien omdat ik weinig binding voelde met het personage van Tom Hardy. Ik snap dat de meeste mensen hem als een lieve, doch bikkelharde spierbundel zien, maar ik had meer met zijn broer. Ook leuk om Bryan Callen nog even te zien.
MMA doet me niks, ik kijk er niet naar en het zal nooit iets worden wat me interesseert, toch vond ik het best stoer om te zien in deze film.
Voor een film die af en toe flink 'Amerikaans' en 'er over' is (dat hele militairen gebeuren bijv, ik kon er niks mee, plus de flink aantal clichés) toch 2 uur lang boeiend.
jay73
Helemaal mee eens, kos. En daarom geef ik 3 ***
Ik vind ook dat de mma niet helemaal goed uit de verf komt: scheidsrechters die veel te laat tussenbeiden komen en het gebrek aan gameplan scheppen het beeld van dom hak- en beukwerk. Wat mma dus absoluut niet is.
En als de filmmaker een liefhebber van de sport is, heeft hij daar wat mij betreft toch een kans of verantwoordelijkheid laten liggen. De sport moet nog geaccepteerd worden door een heel groot publiek namelijk.
Filmkriebel
Topfilm. Ik ben geen zo'n fan van sportfilms maar heb zelden zo gespannen als een veer naar een film zitten kijken de laatste tijd. Dit was echt fantastisch. De balans tussen drama en actie is nagenoeg perfect, en het eindgevecht is de ultieme vrijlating van een jarenlange ingehouden woede over het leed dat de broers in hun leven hebben ondergaan meer dan een sportieve prestatie. Dat voel je aan den lijve. Als ik de volledige film nog eens afspeel in mijn hoofd, dan kan ik mij uiteindelijk geen ander duel voorstellen. Nick Nolte vond ik ook zo'n prachtig personage : de vader die de fouten uit het verleden rechtzet. Schrijnend hoe de zonen geen goed woord willen gunnen en hem telkens als een hond behandelen. Prachtige scène waarin hij terug hopeloos naar de fles grijpt omdat het toch niks meer uitmaakt . Het familiedrama en het toernooi zijn heel de film door erg boeiende verhaallijnen. Enige minpunt is dat hele "Iraq war hero" gedoe rond Tommy. Waarom moest dat er weer bij?
Ik hou mijn 5* notering nog eventjes in beraad. Heeft me ook nieuwsgierig gemaakt naar "The Wrestler" al verwacht ik me daar aan 75% drama en 25% actie.
Pitakaas
Om een titel als Warrior kun je niet heen: dit is zowaar weer een vechtfilm. Zodra de film echter begint met 'The National' (en niet iets uit het rijtje Survivor
) krijg je al een beetje een vermoeden dat de film toch ook een beetje de diepte in wilt gaan op drama gebied. Nu is The National natuurlijk al een beetje een pretentieus bandje met hun gepingel, en het bleek zowaar een voorbode voor de film...
Zoals gezegd zien we dus langzaam hoe het verhaal zich uitvouwt over een gezin met 2 broers die hun eigen weg gaan en een vader die hiertussen in een zwart gat valt en eigenlijk geen kant kan kiezen. Uiteindelijk wordt deze vete dus uitgespeeld in een MMA vechttoernooi genaamd Sparta. Een toernooi in de stad van het geluk moeten 16 man met elkaar gaan uitvechten wie er de stoerste badass is van de planeet. De manier waarop de 2 Conlon broeders het toernooi binnenrollen is echter nogal een beetje ongeloofwaardig. De oudste broer Brendan gaat 3 weekjes trainen nadat hij er 2 jaar uit heeft gelegen en krijgt zowaar nog een kans van Frank Campana om dit 5 miljoen dollar toernooi te mogen bijwonen ook. De motivatie van Campana ontgaat mij echter compleet aangezien men hier totaal geen aandacht aan besteed. Ik vermoed omdat men zo snel mogelijk wil starten met het vechten zelf. Helaas is het verhaal van de benjamin van de familie Tommy niet veel geloofwaardiger. Een deserteur die gewoon in de publiciteit kan komen en een toernooitje kan komen knokken zonder dat 1 iemand hem kent (tot de commentatoren en organisatie aan toe...!). Aangezien de film een kleine tweeënhalfuur duurt stopt O'Connor er genoeg drama in. Helaas komt dat totaal niet uit de verf. De scene op het strand van AC aan de vooravond van het toernooi is redelijk slapjes geacteerd, waar ik Hardy als stoere jongen nogal makkelijk vind gespeeld door een beetje moeilijk te kijken en kaakjes op elkaar te zetten. Het is al voorgedaan door mannen als Seagal en Stallone, en hun prijzenkast staat nou niet bepaald bomvol Oscars en Emmy's. Brendan is juist weer het tegenovergestelde, die zijn rol vele malen overtuigender kan brengen maar als vechtersbaasje totaal geen indruk maakt. Het zal helaas altijd kiezen of delen zijn aangezien ik geen 1 man ken die zo'n rol goed neer zou kunnen zetten. De aanvulling van de cast is dan toch sterker, met Nick Nolte als zeer sterk spelende vader van het zootje.
Dit is ook een beetje het moment in de film waarop de clichés al tegen mijn irritatieniveau zitten. De schoolkiddo's die er kapot van zijn dat hun leraar niet meer les mag geven was lachwekkend, en een stukje patriottisme mag ook niet ontbreken in de vorm van wat militairen die oorlogsheld Tommy even komen aanmoedigen. Rocky all over again. Het sterkste punt zit hem in de gevechten zelf. Ok, het is een beetje geloofwaardig dat een middleweight champion in 30 seconden geen leraar kan chocken en het gevecht tussen Mad Dog en Tommy heeft een heerlijke tension building maar een verschrikkelijke anti-climax is dramatisch, maar toch wordt de film zowaar spannend. Het gevecht tussen Brendan en Koba is heerlijk in beeld gebracht en een echte knokaflevering.
We hadden het al over clichés, en dan mag het einde natuurlijk niet ontbreken. Als ik zeg dat er 2 broers met een dik achtergrondverhaal meedoen aan een toernooi en hun vader komt kijken die de nacht daarvoor weer in zijn oude zondes is hervallen, hoef ik eigenlijk niet te zeggen wat de finale is. Ja, uiteraard is het spannend, maar de grote vraag is of dat aan de film ligt of aan het element MMA fighting zelf. Ikzelf neig naar het laatste. Geef 2 sporters een emotionele rugtas en laat ze met elkaar knokken, en iedere kijker leeft mee. Dit betekent echter niet dat het een goede film is. Want het drama gedeelte is echt gewoon dramatisch uitgewerkt. Het verhaal in Tekken 3 vond ik al beter en op een gegeven moment had ik meer het idee dat ik naar een Amerikaanse Nike reclame zat te kijken met al die juichende scholieren en dat muziekje er onder. De film wil gewoon teveel hooi op de vork nemen door beide mannen onwijs goed uit te willen werken, het verhaal samen te willen laten komen en daarnaast ook nog eens een spannende sportfilm willen afwerken. Het resultaat is helaas dat de film daarom in geen enkel aspect ergens uitblinkt. Een GTST heeft meer emoties en als ik sport wil kijken kan ik beter MMA aanzetten dan Warrior. Van de drama blijft dus weinig over, waardoor deze film net zo goed Rocky 6 (of was het dan 7?) kunnen heten...

Prisoners
Thriller, 2013