• 9.374.485 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

avatar van Taskmaster300

Taskmaster300

Contrast tussen de broertjes is leuk.

Met name als je wat verstand hebt van de technieken in het MMA (hun persoonlijkheid word goed weergegeven in hun manier van vechten).

Verhaal is leuk. Beetje rocky achtig maar zeker de moeite waard.

Af en toe een beetje over de top.

avatar van hkoster16

hkoster16

Knappe film maar nummer 90 in de top 250 terwijl de film drie jaar oud is?????

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Het plot had ik beter verwacht, maar desondanks een must om te bekijken

avatar van JacoBaco

JacoBaco

hkoster16 schreef:

Knappe film maar nummer 90 in de top 250 terwijl de film drie jaar oud is?????

Met voldoende stemmen en een gemiddelde wat hoog genoeg is, maken alle films na twee jaar kans op een plekje in de top 250.

avatar van Phoenix

Phoenix

Totaal voorspelbaar en tegelijkertijd ongeloofwaardig Amerikaans verhaal vol effectbejag. Het vreemde is alleen dat dit allemaal bijna niet stoort en dat is te wijten aan de immense uitstraling van Tom Hardy, de goed presterende supporting cast en de adrenalinepompende scènes in de ring. Ondanks dat je weet hoe het afloopt zit de spanning er zeer goed in, en dat verdient lof.

avatar van engelse

engelse

Helemaal eens met Phoenix... Scenarieël rammelt het maar wat een protagonist! Een jaar later schitterde Tom Hardy in The Dark Knight Rises.

Én heel knap geregisseerd en in beeld gebracht: beklijvend!

avatar van filmoloog

filmoloog

Ging deze film zien met een argwanend oog. Maar gezien de acteer prestaties van alle drie de hoofd personages en de hele verhaal lijn heeft deze film toch wel indruk gemaakt. Heftige scenes tussen vader(Nick Nolte) en zoon(Tom Hardy) uitstekend geacteerd. Goed camera werk en montage ook met de vecht scenes. Een fascinerend familie drama met een verzoenend einde.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Zeker een goed uitgevoerde film. Met name Tom Hardy en Nick Nolte zetten acteerprestaties van hoog niveau neer. Ik ben normaal niet zo dol op dit soort vechtfilms, maar doordat er ruim aandacht wordt besteedt aan de beide hoofdpersonages draagt het tweede uur veel intensiteit met zich mee. Het slotgevecht tussen de broers is geweldig, met de soundtrack van The National op de achtergrond helemaal. Visueel vind ik de film niet zo heel interessant, hoewel de gevechtsscenes wel goed in beeld zijn gebracht. Ik twijfel nog een beetje tussen 3,5 en 4 maar begin met de laagste.

avatar van joerve

joerve

Warrior, dat is toch die film met die gasten die na 4 jaar niet trainen en een alcoholprobleem na een kwartier sparren iedereen de ring uit slaan?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

joerve schreef:

Nee, die film bestaat niet.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

joerve schreef:

Ongeveer net zo realistisch als die Cubaan die zich in no time opwerkt tot drugskoning van Miami, en pas het loodje legt bij de 28e kogel...

avatar van prutnek

prutnek

man man wat een overdosis cliche's

ze kwamen op een gegeven moment uit al mijn lichaamsholtes stromen ik kon t gewoon niet meer aan

avatar van möök

möök

Familiedrama in een vechtersjasje. Onbegrijpelijk alleen dat er weer een gevaarlijke Rus ten tonele wordt gevoerd. Een beetje MMA/K1-volger weet toch dat wij Nederlanders in die disciplines al jaren de toon zetten!

avatar van Ricardos

Ricardos

Ik zet niet vaak een film uit, dus dat zegt genoeg. Na circa 45 minuten wist de film mij nog steeds niet te raken. Kostte heel veel moeite om mijn aandacht erbij te houden.

avatar van tattoobob

tattoobob

Sterke Martial Arts film......sterkste die er uit gebracht is denk ik.(in het MMA gebied)

Supergoed acteerwerk van de hoofdrol spelers...en ook Nick Nolte zet een goede rol neer,verder een meeslepend verhaal,goede choreo van de vechtscenes,spanning en er is tijd voor een traan.Alles is aanwezig in deze knokfilm dus echt een aanrader voor wie van zulke films houd maar ook zeker voor de fans van het MMA.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Topfilm!

In het begin denk je dat je naar een boksdrama aan het bekijken bent. Trage dialogen, Personages waar we van weten dat er meer in hun schuilt. Verhaallijnen die netjes uitgeschreven worden en enkele sterke acteerprestaties zoals van Hardy zorgen ervoor dat je meteen in het verhaal gezogen kan worden. Daarna komen we in een nogal simpele actie-omgeving terecht maar net door de opbouw vooraf krijgt het net dat tikkeltje actie.

Tot de laatste akte heb je wel het gevoel: langs de ene kant verhoogt de actie een dramafilm maar verlaagd de drama een actiefilm. Maar in die laatste akte gaat de film nog een versnelling hoger, kleine twists die je doen twijfelen aan de effectieve afloop en een slotgevecht waarin je zo word meegesleurd door de emoties van de personages. Zoals hierboven mocht er misschien nog een langer einde geweest zijn waarin alles word uitgelegd. De laatste scène was nogal onsamenhangend met de rest van de film maar

niettemin is Warrior een uitstekende actiefilm die vist in de vijver van vele Direct to DVD-films maar het niveau vertienvoudigd dankzij uitstekende personages, uitstekende acteerprestaties, een goed verhaal en heerlijke actie van de bovenste plank.

avatar van IH88

IH88

Echt 140 minuten genoten van deze film. De acteerprestaties zijn top, de vechtscenes zijn geweldig in beeld gebracht en wat een geweldige soundtrack(The national, bewerking van de muziek van Beethoven). De acteurs weten ook wel raad met de emotionele scenes en het einde zorgt voor kippenvel.

avatar van comely

comely

Eerste helft; aardige drama.

Tweede helt; rocky kloon

avatar van BOBA MOVIE

BOBA MOVIE

Goed acteerwerk, camaravoering en regie. Goed tot het tweede gedeelte. Daarna zakt 't even in.

Om dan te eindigen in een rauwe 'feel good movie ' Een tranentrekker.

avatar van jippie2010

jippie2010

Prachtige film! Het echte gevecht vond buiten de ring plaats. *4.0

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Ja, prachtige film. Echt een aanrader voor iedereen, en nog meer een aanrader voor MMA fans (Er zit zelf een cameo van Rashad Evans in!). Mooi drama waar je op het begin nog niet veel van voelt, echter richting het einde merk je steeds meer dat het ook zeker een drama is, maar ook zeker actie. Het begin vertelt het verhaal over de broers en waarom zij geld nodig hebben en hoe ze in de MMA terecht komen, dan het laatste uur krijgen we het tournament wat prachtig in beeld wordt gebracht, de gevechten lijken net echt.
Tja, dit is een echte "aanrader ".

PS. was die ene dude die Tommy tijdens het sparren K.O. sloeg met die halve hanenkam gebaseerd op Chuck Liddell?

avatar van Rosicky

Rosicky

Het leek mij bij voorbaat nogal voorspelbare kost. Een familievete die wordt beslecht in de boksring, de familieman die het geld voor zijn gezinnetje bij elkaar moet vechten, de underdog die iedereen verbaast. Kan het nog sentimentele, Amerikaanser en meer afgezaagd?

En hoewel de plot ook niet zo veel voorstelt, pakte Warrior me toch in. O'Connor neemt rustig de tijd om ons te laten kennismaken met de broers en hun vader, vooraleer hij aan het boksen begint. Het is juist daarom dat het me ook echt wat kon schelen hoe het daarna met ze zou verder gaat. Onderweg blijven er steeds nieuwe hoofdstukken aan hun achtergrond worden toegevoegd, waardoor Warrior niet uitloopt op een standaard vechtfilm, waar ik eigenlijk bang voor was.

Een aantal emotionele scenes waarvan ik normaal gesproken braakneigingen zou krijgen, werkten hier wonderwel. Vooral het moment waarop Nick Nolte voor het eerst in jaren weer aan de drank gaat. Waanzinnig geacteerd. Vond Nolte sowieso de beste van de drie trouwens.

Compliment ook voor de beeldvoering. Normaal gesproken vind ik dat grauwe een beetje saai en voorspelbaar, maar hier werd het niet overdreven en werkte het prima. Camerawerk is ook erg goed, vooral tijdens de gevechten in de ring. Dat je einde van mijlenver ziet aankomen, kon Warrior voor mij niet meer verpesten.

Veel beter dan verwacht.

avatar van Macady

Macady

De hoge scores verbazen me hier weer eens...Totaal ongeloofwaardig verhaal Dus het allegrootste mma evenement ooit wordt georganiseerd en er doen 2 mensen mee waar niemand ooit van gehoord heeft, dit blijken broers, en vechten de finale tegen elkaar? met naar mijn inziens slecht uitgewerkte vechtscenes. Ook de "emotionele"scenes waarin iedereen hier aan refereert hebben weinig om het lijf. Een tegenvaller en voor mij een raadsel waarom iedereen zo lyrisch is...

avatar van tbouwh

tbouwh

Jemig, wat een film. Intens, hard, pakkend en steengoed. Twee topacteurs nemen het tegen elkaar op en tillen elkaar naar een geweldig niveau. Regie is geweldig, de gevechten zijn perfect in beeld gebracht. Van begin tot eind was ik geboeid. Knap, want de film duurt lang en er is zeker niet sprake van non-stop actie. De dialogen zijn echter ook van oerdegelijk niveau, vooral de plotlijn van Edgerton (ondersteund door Nolte, tevens in een ijzersterke rol) trok mij aan. De beperkte geloofwaardigheid en voorspelbaarheid van het plot werden tijdens het kijken volledig naar de achtergrond verdrongen dankzij de zeldzame sfeer en intensiteit die van het beeldscherm afspatte. Dit is sowieso de beste boksfilm die ik tot nu toe zag, en behoort daarnaast tot de betere werken überhaupt. De top-250 notering is mijns inziens dan ook volledig terecht. Wellicht druk ik mij iets te lyrisch uit, wanneer ik dit schrijf rolt de aftiteling nog van mijn scherm. De tijd zal het leren, want dat ik deze nog eens ga herzien, staat wel vast. 5*

avatar van IH88

IH88

“Lock up the china because the boys are at it again”.

Echt 140 minuten genoten van deze film. Tom Hardy en Joel Edgerton zijn geweldig als twee broers en voormalig MMA vechters die van elkaar vervreemd zijn geraakt en na jaren weer recht tegenover elkaar komen te staan in de ring. Warrior is een schitterend familiedrama met daar bovenop ook heerlijke MMA gevechten die gefilmd zijn op een manier waardoor het lijkt alsof je er zelf bijzit.

Edgerton speelt Brendan, die het vechten in de ring vaarwel heeft gezegd en nu een brave huisvader is en leraar op een High School. Door geldproblemen pakt hij zijn oude leventje weer langzaam op. Hardy speelt de terugkerende militair Tommy, die weer bij zijn vader (waar hij niets van moet hebben) gaat wonen en het vechten gelijk weer oppakt. Nick Nolte is geweldig als de alcoholische vader Paddy, die zijn leven wil beteren maar ook wel inziet dat zijn zonen niets meer met hem te maken willen hebben en het waarschijnlijk te laat is om weer een band op te bouwen. Wanneer zowel Tommy als Brendan zich inschrijven voor een groot MMA toernooi komt alles samen. Alle opgekropte emoties en gevoelens komen naar buiten en de drie acteurs zijn weergaloos. Hardy laat zien één van de beste acteur te zijn die er rondloopt en ook Edgerton gaat helemaal op in zijn rol. Daarnaast heeft de film een geweldige soundtrack met The National, bewerking van de muziek van Beethoven en Strauss. Warrior is veel meer dan alleen een sportfilm en geeft een schitterend kijkje in de levens van de familie Conlon.

avatar van Daan258

Daan258

Een erg goed filmpje.

Hij stond al lang op m'n lijst, maar elke keer kwam het er maar niet van om hem te bekijken omdat de speelduur redelijk lang is.

Gister uiteindelijk is bekeken en de 140 min vlogen echt voorbij.

Een mooie en goede drama film met echt uitstekend acteerwerk en een hele toffe cast. Daarnaast waren de vechtscene's ook nog is heerlijk om naar te kijken.

Ik heb hier zeker van genoten en heeft me geen moment weten te vervelen.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Geweldige film. En wat is Tom Hardy toch een begenadigd acteur. Voor mij persoonlijk 1 van de beste.

Het vreemde is alleen dat als iemand 1000 keer megahard op zijn bek wordt geslagen, hij 1. Niet knock-out gaat, en 2. Er geen bloed te zien is. Helaas kan je ook wel raden wie er in de finale tegenover elkaar staan, wat toch een deel van de spanning weg haalt. Begrijpelijk hoor, die eindstrijd, maar dat had ik persoonlijk liever wat anders gezien. Dat houdt me dan af van het geven van de volle mep. Maar ach, dat is zeuren om kleine dingen, want die eindscène is en blijft natuurlijk sensationeel. Een absolute aanrader.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

MDRAIJER schreef:

Ja dat idee kreeg ik ook inderdaad.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Macady schreef:

Helemaal mee eens. Ongeloofwaardige, clichématige en onnodig lange draak van een film. Deze film is al zo vaak gemaakt met net iets andere jasjes eromheen.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Voor de derde keer gezien en schaam me diep want deze behoort tot 1 vd beste vechtfilms die ik gezien heb en nog niet beoordeeld had. Steengoed dramatisch verhaal en bijzonder goed geacteerd in mijn ogen. Wilde een 4 geven maar betrapte me erop dat ik geen 1 minpunt kon vinden,dus een dikke 5 van mij !