Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
FlickyMartin
You got no business in the ring with those animals.
Warrior gaat over het grootste MMA toernooi ter wereld met een prijs van 5 miljoen, en de twee broers die er allebei voor hun eigen redenen aan meedoen.
Tom Hardy en Joel Edgerton vervullen deze rollen als Tommy en Brendan Conlon.
Tommy is een ex-marinier met een sinister verleden die liever bloed ziet als geld.
Brendan is een familieman die het geld nodig heeft om hun huis te kunnen betalen.
Hun band met elkaar en hun vader is zeer slecht, buiten de kooi proberen ze elkaar dan ook niet te zien.
Deze film heeft mij flink teleurgesteld.
Gavin O'Connor heeft deze film geregisseerd en had naar mijn mening een erg vervelende manier van filmen, de stukjes in het verhaal die kort en krachtig kunnen zijn melkt hij uit en de final battle is dan weer wat te gehaast.
Het eerste uur van de film was niet erg interessant en bevatte de family issues routine die we al zo vaak eerder hebben gezien.
Ik moet wel zeggen dat de film goed geheim houdt wat er tussen de twee broers speelt.
Teveel clichés en voorspelbaarheid zorgen er toch voor dat er weinig verrassingselement overblijft.
De vecht scene's zijn een prima gedeelte van de film en ook het acteerwerk is boven gemiddeld.
Een aardige maar enigszins teleurstellende sportfilm.
YAH87
Voorspelbaar, stereotype, langdradig. Zomaar enkele termen die je op deze film van Gavin O'Connor kan loslaten. Echter wil dit bij lange na niet zeggen dat Warrior een slechte film is. De personages voelen inderdaad wat stereotype aan (o.a. de in financieel zwaar verkerende broer, de alcoholistische vader op zoek naar vergeving) en dat de broers uiteindelijk tegen elkaar komen te staan, mag haast geen spoiler heten. Storend is dit allemaal echter niet. Dankzij Edgerton, Hardy en Nolte wordt de film tot een grote hoogte gebracht door hun overtuigende en sterke acteerprestaties waardoor je als kijker eenvoudig wordt meegevoerd in dit familiedrama en sympathie krijgt voor beide broers. Van de sport MMA zelf hoef je zelf weinig te weten en de vechtscenes worden tevens prima in beeld gebracht. Het emotionele einde is bevredigend en is een vrijbrief voor zelfs de stoerste mannen om een traantje te laten.
m1701
Jeetje wat een goeie film zeg!
Het verhaal is echt heel goed en krachtig
Het enige dat ik niet begreep is: waarom Tommy na zijn gevecht opgepakt zou worden....
Voor de rest een top film met een geweldig verhaal!
De gevechten zien er ook gaaf en realistisch uit!
Joel Edgerton is op deze filmposter wel erg gefotoshopt... in de film had hij helemaal geen sixpack
En Tom Hardy was weer lekker als altijd
ILDIB
Deze film is een dikke dikke vijf. Totdat het laatste half uur aanbreekt. Zo jammer. Elke amerikaans goody goody sufplot komt dan tevoorschijn.. Jammerlijk, de film had ook wel een rauw en donker einde mogen/moeten hebben.
JacoBaco
spoiler
Omdat hij een deserteur is en dat is strabaar. Dat hij dit deed, vertelt hij tegen zijn vader.
m1701
ok dankjewel!
De horror.
Onmogelijke combinatie van twee (!) zero to hero verhaaltjes die op grimmige, semi-realistische manier vormgegeven worden. Ik heb al niet zo veel met dit soort vechtfilms, maar een verdubbeling van de heroiek verspreid over twee uur is toch echt teveel van het goede.
Deed me sterk denken aan The Fighter, beetje dezelfde setting en personages. Iedereen heeft een zwaar verleden, een rauwe stem en heeft het moeilijk met z'n emoties. En moet dat vooral ook erg duidelijk uiten de hele tijd lang. Veel zwaar gestaar en moeilijk gegrunt richting iedereen. Oeh wat een drama.
In schril contrast de rare plotloops die ervoor zorgen dat de twee verloren broers in één of ander uit het niets opgerezen toernooi van MMA fighters - wat ze zelf niet zijn - in de finale tegenover elkaar komen staan. Geloof je deze idioterie nog niet, dan gooit O'Connor er nog een schepje bovenop met een hilarische "I love you" die leidt tot één van de meest groteske verbroederingsscenes ooit. Hoe hij hiermee wegkomt is mij een compleet raadsel.
Hardy vond ik echt slecht. Schrok even dat hij het was, kende hem enkel van Bronson en daar was hij geweldig (Batman even niet meegerekend, daar was hij vooral een masker). Lijkt wel alsof hij met een normale kop Stallone probeert na te apen, wat leidt tot de meest vreemde grimassen. Edgerton vond ik in tegenstelling erg sterk, al mist hij dan weer de fysiek voor z'n rol. Nolte is het 100e wiel aan de wagen, met een extra bagage aan drama waar niemand op zit te wachten. Het leidt alleen maar tot meer clichés.
Vond het MMA gebeuren ook weinig toevoegen. Iedereen spreekt over meer variatie, maar buiten wat worpen en een kick is het vooral brawlen tegen elkaar. Veel moois vind ik er niet aan, erg veel variatie zat er ook niet in. Moet wel zeggen dat O'Conner de gevechten goed opbouwt, gaat veel agressie en spanning vanuit.
Da's het enige positieve aan deze film. De stijl is goedkoop effectbejag, het acteerwerk (buiten Edgerton) ondermaats en het drama zo potsierlijk en verkracht dat ik schrok van een aantal hoge scores hier. Een clichétje witwassen is één ding, maar bij momenten is het lachen met tranen.
constructivist
Een van de meest voorspelbare clichéfilms die ik sinds tijden heb gezien. Verschrikkelijk gewoon...
Er wordt overdadig gebruik gemaakt van gele, groene en blauwe kleurenfilters. Tevens is het plot extreem ongeloofwaardig. (iemand die de deur van een pantserwagen/tank trekt? Een nauwelijks getrainde 40'er die het toernooi wint en nauwelijks een schrammetje heeft ondanks dat zijn hoofd ronden lang tot pulp wordt geslagen?). Nolte schmiert er bovendien op los. Ook worden de dramatische momenten aangedikt met bombastische paukslagen en/of zoetsappige strijkers. Hoe iedereen ook meegaat met het aanmoedigen van zijn favoriete vechter, zelfs diegenen die er in eerste instantie niets van moesten weten, komt zo bedacht en kunstmatig over dat het gewoon irritant is om naar te kijken. Hollywood op zijn slechtst.
RuudC
Tot halverwege de film was ik hard op weg om eveneens een laag cijfer te geven. Ik snap heel goed waarom sommige mensen hier niks mee kunnen. Het eerste stuk is dodelijk saai en duidelijk geïnspireerd op het ongelooflijk suffe The Fighter. Misschien dat ik er bij een herziening meer waardering voor kan opbrengen, want vanaf het moment dat het toernooi begint, werd ik steeds meer bij de film betrokken. Tom Hardy is daarbij ook een gave vechtersbaas. Jammer van het gemopper over Nick Nolte, die in mijn ogen de beste acteur van het stel is, ondanks dat zijn rol tegen het einde op een dood spoor komt. Jammer dat het begin zo suffig, want eenmaal op gang gekomen, vond ik het erg genietbaar en ook aan het einde heb ik me niet echt (meer) kunnen storen. Met minder bekende acteurs werkt dit een stuk beter dan een sterrenensemble, als in The Fighter, maar ook Warrior kan niet op tegen The Wrestler. Hier lukte het me uiteindelijk wel om waardering op te brengen voor de personages. Dit doet ook zeker niet onder voor een Best Of The Best of een Bloodsport.
Roel-
- 1978 berichten
Ondanks het soms net iets te aanwezige Amerikaanse sentiment heb ik genoten van de film. Erg sterk geacteerd waardoor het niet al te sterke verhaal in ieder geval wel geloofwaardig over kwam. Soundtrack keuzes verdienen een aparte melding. Beethoven's negende en The National wisten precies de juiste emotionele snaren te raken zonder dat het er al te dik op lag.
JDSsmetje
Nogal standaard overgewaardeerd typisch Amerikaans formulewerkje van een vrij specifiek subgenre, zonder dat de film daar echt iets aan toevoegt. De film doet erg zijn best emoties op te roepen bij de kijker, vaak op een nogal geforceerde en sentimentele manier. Soms werkt het, soms wordt het irritant. Voorspelbaar en vol clichés maar hebben we dat ooit anders gezien in het circuit van dit soort commerciële sportfilms? Het stoort niet echt, al heb je soms een beetje gevoel dat je de film al een keertje gezien hebt. Goed geacteerd dat wel, personages voelen allesbehalve afstandelijk aan en de regie is prima, maar het ontbrak zich over het algemeen toch aan enige subtiliteit.
AC1
Volledig mee eens, JDSsmetje. Had eerst het gevoel dat Warrior een wat rauwer en meer ingetogen beeld wou schetsen maar na een tijdje nam de film een ontzettende U-turn en was het alle remmen los met alle trucjes en clichè's van dien. Het ging er volledig over.
nadrin
Nolte grandioos en hoe clichématig en al the American way het ook moge zijn. De laatste 20 minuten van de film zijn grandioos. Ik ben er bijna zestig maar ik zat op het puntje van men zetel met tranen in 't oog te kijken. Wat een finale van een film, die trouwens zeer ingetogen en intens opbouwde.
yorgos.dalman
Bad-ass film. Verder geen probleem van maken...
MichaelMovie
Overgewaardeerde film die voorspelbaar is door de vele clichés.
De gevechten werden iets te veel in close-up gefilmd en voor mij mocht er meer bloed aanwezig zijn.
joerve
whahaha iedereen die een beetje kennis van MMA of K1 heeft gelieve niet te kijken.
Dronkelap die na 2 dagen in de gym de toekomstige wereldkampioen verslaat, bonestaak wiskundeleraar die na jaren afwezigheid in de ring ineens alles wint...
yorgos.dalman
@joerve,
Hey man, this is the movies...
paul83
komop zeg....
Och och och, daarom een 0,5? Treurig als je zo films beoordeeld.
Timba69
komop zeg....
Misschien dat je gezien je filmscores van 2014 beter een andere hobby kunt gaan zoeken... Gemiddeld een 1,45 over de laatste 10 films. Wat zal dat afzien geweest zijn zeg. Of misschien je beter voorbereiden op een film, zodat je weet wat je te wachten staat. Scheelt je een hoop frustratie.
joerve
Dat komt omdat er ook geen fatsoenlijke films meer uitkomen tegenwoordig, het is allemaal remakes of poep.
DragQueen
Onderhoudende Actie-Drama film. Het camerawerk is rauw, en bevat een wat sombere toon. Verder wordt er sterk geacteerd door de cast. Hardy en Edgerton brengen hun rollen met de nodige inleving, en ook Nick Nolte vond ik erg overtuigend. Het verhaal is op zich ook prima uitgevoerd. Het enigste minpunt vond ik dat het verloop en de gebeurtenissen nogal voorspelbaar waren. Wel prima kijkvoer verder. De gevechten zagen er ook goed uit. 3,5 Ster.
Bladspinazie
Rauw en somber neergezette film zoals hier al eerder vermeld. Hierdoor heb ik eigenlijk de gehele film zitten wachten op 'iets' dat nog moest komen. Maar helaas kwam dit niet. Hierdoor is de film op dat vlak bij mij tegengevallen. Een goede uitvoering van de sfeer met veel potentie, helaas onbenut.
Het verhaal is voor mij wel wat ongeloofwaardig. Ik ben niet zo thuis in de MMA, maar het lijkt me een sport van jarenlange training en discipline. Dat twee broers elkaar dan in een tijdsspanne van een aantal weken treffen in de grote finale is nogal onwaarschijnlijk.
Het verwijt van sommige over het te grote Hollywood gehalte is m.i. wat overdreven. Ja de film kenmerkt zich geheel aan Hollywood. Welke film doet dat nou eigenlijk niet? Om films te kijken waarin de invloeden van Hollywood niet zo duidelijk zichtbaar zijn zul je toch echt opzoek moeten naar een heel ander type film. Bij films als Warrior had je dat van te voren kunnen verwachten.
Ik geef de film drie sterren voor rauwe sfeer die ze hebben weten neer te zetten. Lager zou m.i. onterecht zijn want hij verdient gewoon een voldoende. Hoger zou de film overwaarderen omdat hij niet uitblinkt.
Laseth
Een van mijn persoonlijke favorieten! Het verhaal is goed, maar vooral de uitwerking ervan is erg sterk. Een topper in zijn genre. Ook is de soundtrack (The national - about today) erg goed.
Redlop
Gekeken omdat ik ergens las dat dit meer is dan een standaard boks (vecht) film. Maar dat bleek niet zo te zijn. Eén groot cliché. Fout kan soms leuk zijn maar ook dat is hier niet het geval.
lucdecoster
Ik dacht eerst 4* te geven maar uiteindelijk wordt het 3,5*. Het laatste gevecht was een teleurstelling voor mij en totaal ongeloofwaardig.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Prisoners
Thriller, 2013