• 9.376.801 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

avatar van The Oceanic Six

Nou, wat zegt zijn naam dan? Daar kan jij aan zien wat zijn smaak is?

Je hoeft niet zo opgefokt te reageren als iemand je favoriete films niks vind. Neem ook je post daarboven, dat ze maar lekker Rocky 4 of Bloodfist 8 moeten kijken. Wat is het relevante aan die opmerking? Warrior is een redelijk clichematige film, dat zal zelfs de grootste fan mogen bekennen.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Ik kan deze film toch een slechte beoordeling geven omdat ik er gewoon niets aan vond, en dat is te verklaren omdat ik totaal niet van vechtsporten houd.

Respect voor degenen die het allemaal superboeiend vonden hoor, maar ik geef gewoon mijn mening wat ik ervan vond. Ik mag aannemen dat er zat mensen die naar deze film gaan kijken die ook helemaal niet van vechtsporten houden en die dan vervolgens misschien ook de film vinden tegenvallen .

avatar van Sitar

Sitar

notoirefilmhater schreef:

Vind ik nergens op slaan.

Een hoop mensen houden ook niet van ballet, maar kijken toch massaal Black Swan. Wat is je punt?

avatar van Thomas83

Thomas83

elst1982 schreef:

Wat mij betreft heeft deze film minder last van clichés dan bijvoorbeeld een Rocky....

Hele goede film (imo). Heeft me vrijwel de gehele tijd geboeit!

Hier was ik echt aan toe

@ thomas83:

Tommy een weinig subtiel personage? Je geeft in je eerste spoiler aan wat zijn 'verhaal' zou zijn.

Ik denk dat ik je wel helderziend mag noemen als je dat al voor de helft van de film door had...

Subtiliteit en voorspelbaarheid komen toch niet per se op hetzelfde neer? Wat ik met mijn kritiek bedoel is dat hij wel heel erg een held wordt gemaakt. Later in de film wordt hij misschien al wat minder sympathiek, maar neemt niet weg dat je door zijn achtergrond alleen maar sympathie voor hem kunt voelen als kijker.

Waren de clichés in Rocky eigenlijk allemaal al wel clichés te noemen, of heeft die film juist veel van de trucjes "uitgevonden"?

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Beste film van 2011 zonder twijfel!

avatar van Child in time

Child in time

Yeah! That's what i'm talking about!

Warrior grijpt je meteen bij de keel en houdt je twee uur lang in een voortreffelijke houtgreep!

Dit is een topper in zijn genre, daar bestaat geen discussie over.

Heerlijk botsende karakters, zeer goed weergegeven boksscènes, en wat in dit soort films zelden het geval is: ook de dialogen mogen er zijn!

Topfilm!

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Vind ik nergens op slaan.

Iedereen kijkt toch regelmatig goed gewaardeerde films, ook al spreekt hen dat onderwerp niet direct aan.

thamike schreef:

Ik kan je aardig volgen maar aangezien je zegd kennis van ma te hebben sla je toch vaak onzin uit. In deze film werd het toernooi als een van de grootste ooit beschouwd met een giga prijzen pot. Soort van best of he best en dat kwam helemaal niet tot uiting.

Helemaal geen best of the best, misschien net in het non pro circuit maar tuurlijk is dit niet één van de grootste toernooien anders hadden Evans en Bonnar nooit in de studio gezeten natuurlijk. In het universum van Warrior bestaat de UFC ook gewoon dus dit toernooi is verre van het allerhoogste niveau.

Verder zou je in de UFC zonder een gedegen aantal maanden never nooit een paar gevechten achter elkaar kunnen draaien. Een UFC titel match is over 5 ronden en ik heb er een flink aantal gezien maar de meeste kunnen geen stap meer zetten aangezien dit een van de meest intensieve vechtsport ooit is.

Naar mijn weten zijn alleen main event (en championship uiteraard) fights 5 rondes geworden maar dat terzijde. Uiteraard is het vermoeiend maar dat gaat echt niet alleen op voor Brendan, wat wel het discussiepunt was.

In de UFC vechten we niet voor niets in ontzettend veel verschillende gewichtsklasse, aangezien dit enorm bepalend kan zijn maar dat onze leraar op vrij makkelijke wijze zijn zelfde submissions kon uitvoeren was uiterst ongeloofwaardig.

Daar zijn we het dus niet eens. Bovendien had alleen Coba een duidelijk gewichtsvoordeel. Maar ook was dit helemaal geen relevant discussiepunt wat betreft de kwestie.

avatar van Theunissen

Mooi drama maar wel eentje die vol zit met clichés en een hoog Amerikaans - gehalte. Ook was de film zeer voorspelbaar want je kon op twee vingers uittellen wie er in de finale zou belanden en wie er zou winnen. Desondanks was het verhaal wel mooi verfilmd, waren de gevechten (wel vaak kort) goed en deden Tom Hardy en Joel Edgerton het meer dan voortreffelijk. Alleen al dankzij die twee krijgt de film al minimaal een voldoende. Ook de bijrol van Nick Nolte was zeer verdienstelijk, hetzelfde geldt voor Frank Grillo.

Qua verhaal vond ik het enigszins lijken op "Lionheart" met Jean-Claude Van Damme.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Theunissen schreef:

Wrong Bet! Ook een heerlijke film!!!

avatar van DB10

DB10

Vermakelijke actiefilm met net wat te veel clichés en en inderdaad ook wat te veel Amerikaans sentiment. Desalniettemin heb ik me geen minuut verveeld. Vooral vanwege Tom Hardy, perfect gecast voor deze rol, angstaanjagend. Nick Holte was ook sterk, Joel Edgerton miste toch wel wat uitstraling. 3.5*

avatar van Theunissen

Beffrey28 schreef:

Wrong Bet! Ook een heerlijke film!!!

"Lionheart" is "Wrong Bet". De laatste is de alternatieve titel, die me trouwens ook is bijgebleven.

avatar van decicco

decicco

WOW!

Wat een geweldige film. Heb echt met trillende handen naar deze film gekeken.

Ik hou normaal gesproken niet van vechtsporten maar deze film heeft mij zeker geraakt.

Heerlijk die emoties die in de gevechten naar buiten kwamen en de verborgen liefde tussen broers en vader. Geweldig gewoon, is de 2e film die ik nu beoordeel met 5 sterren.

Chapeau!

avatar van SprengStoff

SprengStoff

Ook al is dit een film vol clichés, voor mij is dit alleszins één van de beste vechtfilms die ik tot nog toe gezien heb. Ook super acteurs die hier volledig in passen. Ook één van de betere films van 2011 voor mij!

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Na herziening verhoogd naar 4,5*. Voor mij de beste vechtfilm allertijden. En na deze herziening blijken alle argumenten van ongeloofwaardigheid kant noch wal te raken. Ik ben benieuwd of er een soort van vervolgfilm komt!

Naomi Watts

Eens. Warrior is uniek in zijn soort en kent zijn gelijke niet. Ook voor mij het beste vecht drama aller tijden, en op eenzame hoogte.

avatar van The Oceanic Six

Mhow, vind dat een film als Rocky (1) niet voor dit onder hoeft te doen als drama. Enige verschil is dat beide films een andere sport als hoofdpunt hebben. Deze MMA sport vind ik ook boeiender. Rocky vind ik alleen weer een mooier personage.

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic + reacties verwijderd.

avatar van vantagev82

vantagev82

[quote]Jeroen87 schreef:

Beste film van 2011 zonder twijfel![/quote

Eens!

The Oceanic Six schreef:

Rocky heeft de deuren voor dit soort films geopend maar qua drama vind ik deze toch veel sterker. Met Hardy heb je een acteur van wereldklasse en ook al is Stallone ook erg goed maar zijn personage is veel te plat. Qua personage vind ik vooral Tommy veel boeiender en heeft itt Rocky diepgang te bieden.

avatar van apolicum

apolicum

Vind ik nergens op slaan.

Ik houd ook niet van vechtsporten, maar een film die hier een gemiddelde krijgt van 4* die wil ik sowieso zien, zelfs al gaat de film over de onderbroek van Moeder Theresa (wat me dus nog minder interesseert dan vechtsporten).

En kijk, de film is me zeker bevallen

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Jammer dat ik deze film niet een dag eerder heb bekeken. Had meteen op nummer één gestaan in de lijst van beste films van dit jaar.

Maar goed, dat maakt de film er niet minder om. Wat heb ik enorm genoten en wat heb ik meegeleeft met de twee broers. Werd helemaal in de film gezogen en heb zelden zo gebaald dat een film was afgelopen.
Dit is met stip de beste vechtfilm die ik ooit heb gezien. Ben normaal nooit zo van die knokfilms, maar met deze personages en dit verhaal kan elke vechtsporthater er nog van genieten.

De gevechten zien er ook echt magistraal uit. Enorme klappen worden er uitgedeeld en de knockouts ontbreken dan ook niet. Natuurlijk weet je als kijker dat de twee broers in de finale tegenover elkaar komen te staan, maar dan nog is het erg spannend. Ook in de rondes ervoor. Wat je natuurlijk niet weet, is wie er gaat winnen en vooral hoe diegene wint. Daar menig film op zo'n belangrijk moment teleurstelt doet deze dat zeker niet. Ondersteund door geweldige muziek, schreeuwende coach, opgejutte menigte en enthousiaste commentatoren wordt het mooiste gevecht wat ik ooit heb gezien ons voorgeschoteld.

De reden dat ik niet meteen het volle pond geef is dat ik dat bijna nooit doe met films die ik voor het eerst zie. Maar dat deze 'Warrior' dat ook zal krijgen is haast vanzelfsprekend. De beste film van het jaar en een mooie afsluiter van dit mooie filmjaar voor mezelf met de beste vechtfilm ooit!

avatar van cimbom91

cimbom91

dikke yarrak

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Warrior

In mijn ogen beste film van 2011. Tot de laatste minuut van de film op me puntje van me stoel gezeten.

Super!.

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Wat een geweldig goede film is dit. Ik had er een hard hoofd in om eraan te beginnen maar in no-time zat ik er middenin! Wat een klapper! Absolute aanrader. Mijn sterren krijgt hij allemaal.

avatar van the new guy

the new guy

Bizar dat dit zo goed is. Moet er toch maar aan geloven dan. Als je de synopsis leest, moet je eigenlijk alleen maar lachen.

avatar van Olivia

Olivia

Wat sentimenteel allemaal, maar toch een mooie film die indruk gemaakt heeft. Je word er in meegezorgen.

Ik houd ook niet zo van vecht- en boksfilms, maar de karakters werden mooi neer gezet en sleepten je toch die film door. Het was hier en daar wel flink voorspelbaar, maar alle emoties, alle drama, alle menselijke trekjes, de liefde tussen twee broers...en tijdens de gevechten betrapte ik mezelf er vaak op dat ik mijn adem aan het inhouden was.

avatar van Useless

Useless

Ik zag geen verschil met een zoveelste Rocky of een Mortal Kombat. Het is wel leuk in beeld gebracht en de acteurs doen hun best (behalve Tom Hardy, die is gewoon grappig met zijn machogedrag), maar het verhaal boeit nauwelijks en de flinterdunne sentimentaliteit werkt niet alleen op de lachspieren, het is vaak ook gewoon vervelend. Fijn voor wie zijn dagen vult met MMA kijken, maar als film is er niets memorabels aan.

avatar van paul83

paul83

Useless schreef:

Mortal Kombat!? Dat is wel erg cru vind je niet?