Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Colt Boyd
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
Nou, wat zegt zijn naam dan? Daar kan jij aan zien wat zijn smaak is?
Je hoeft niet zo opgefokt te reageren als iemand je favoriete films niks vind. Neem ook je post daarboven, dat ze maar lekker Rocky 4 of Bloodfist 8 moeten kijken. Wat is het relevante aan die opmerking? Warrior is een redelijk clichematige film, dat zal zelfs de grootste fan mogen bekennen.
notoirefilmhater
Ik kan deze film toch een slechte beoordeling geven omdat ik er gewoon niets aan vond, en dat is te verklaren omdat ik totaal niet van vechtsporten houd.
Respect voor degenen die het allemaal superboeiend vonden hoor, maar ik geef gewoon mijn mening wat ik ervan vond. Ik mag aannemen dat er zat mensen die naar deze film gaan kijken die ook helemaal niet van vechtsporten houden en die dan vervolgens misschien ook de film vinden tegenvallen
Sitar
Vind ik nergens op slaan.
Een hoop mensen houden ook niet van ballet, maar kijken toch massaal Black Swan. Wat is je punt?
Thomas83
Wat mij betreft heeft deze film minder last van clichés dan bijvoorbeeld een Rocky....
Hele goede film (imo). Heeft me vrijwel de gehele tijd geboeit!
Hier was ik echt aan toe
@ thomas83:
Tommy een weinig subtiel personage? Je geeft in je eerste spoiler aan wat zijn 'verhaal' zou zijn.
Ik denk dat ik je wel helderziend mag noemen als je dat al voor de helft van de film door had...
Subtiliteit en voorspelbaarheid komen toch niet per se op hetzelfde neer? Wat ik met mijn kritiek bedoel is dat hij wel heel erg een held wordt gemaakt. Later in de film wordt hij misschien al wat minder sympathiek, maar neemt niet weg dat je door zijn achtergrond alleen maar sympathie voor hem kunt voelen als kijker.
Waren de clichés in Rocky eigenlijk allemaal al wel clichés te noemen, of heeft die film juist veel van de trucjes "uitgevonden"?
Child in time
Yeah! That's what i'm talking about!
Warrior grijpt je meteen bij de keel en houdt je twee uur lang in een voortreffelijke houtgreep!
Dit is een topper in zijn genre, daar bestaat geen discussie over.
Heerlijk botsende karakters, zeer goed weergegeven boksscènes, en wat in dit soort films zelden het geval is: ook de dialogen mogen er zijn!
Topfilm!
notoirefilmhater
Vind ik nergens op slaan.
Iedereen kijkt toch regelmatig goed gewaardeerde films, ook al spreekt hen dat onderwerp niet direct aan.
Naomi Watts
Ik kan je aardig volgen maar aangezien je zegd kennis van ma te hebben sla je toch vaak onzin uit. In deze film werd het toernooi als een van de grootste ooit beschouwd met een giga prijzen pot. Soort van best of he best en dat kwam helemaal niet tot uiting.
Helemaal geen best of the best, misschien net in het non pro circuit maar tuurlijk is dit niet één van de grootste toernooien anders hadden Evans en Bonnar nooit in de studio gezeten natuurlijk. In het universum van Warrior bestaat de UFC ook gewoon dus dit toernooi is verre van het allerhoogste niveau.
Naar mijn weten zijn alleen main event (en championship uiteraard) fights 5 rondes geworden maar dat terzijde. Uiteraard is het vermoeiend maar dat gaat echt niet alleen op voor Brendan, wat wel het discussiepunt was.
Daar zijn we het dus niet eens. Bovendien had alleen Coba een duidelijk gewichtsvoordeel. Maar ook was dit helemaal geen relevant discussiepunt wat betreft de kwestie.
Mooi drama maar wel eentje die vol zit met clichés en een hoog Amerikaans
- gehalte. Ook was de film zeer voorspelbaar want je kon op twee vingers uittellen wie er in de finale zou belanden en wie er zou winnen. Desondanks was het verhaal wel mooi verfilmd, waren de gevechten (wel vaak kort) goed en deden Tom Hardy en Joel Edgerton het meer dan voortreffelijk. Alleen al dankzij die twee krijgt de film al minimaal een voldoende. Ook de bijrol van Nick Nolte was zeer verdienstelijk, hetzelfde geldt voor Frank Grillo.
Qua verhaal vond ik het enigszins lijken op "Lionheart" met Jean-Claude Van Damme.
Beffrey28
Wrong Bet! Ook een heerlijke film!!!
DB10
Vermakelijke actiefilm met net wat te veel clichés en en inderdaad ook wat te veel Amerikaans sentiment. Desalniettemin heb ik me geen minuut verveeld. Vooral vanwege Tom Hardy, perfect gecast voor deze rol, angstaanjagend. Nick Holte was ook sterk, Joel Edgerton miste toch wel wat uitstraling. 3.5*
Wrong Bet! Ook een heerlijke film!!!
"Lionheart" is "Wrong Bet". De laatste is de alternatieve titel, die me trouwens ook is bijgebleven.
decicco
WOW!
Wat een geweldige film. Heb echt met trillende handen naar deze film gekeken.
Ik hou normaal gesproken niet van vechtsporten maar deze film heeft mij zeker geraakt.
Heerlijk die emoties die in de gevechten naar buiten kwamen en de verborgen liefde tussen broers en vader. Geweldig gewoon, is de 2e film die ik nu beoordeel met 5 sterren.
Chapeau!
SprengStoff
Ook al is dit een film vol clichés, voor mij is dit alleszins één van de beste vechtfilms die ik tot nog toe gezien heb. Ook super acteurs die hier volledig in passen. Ook één van de betere films van 2011 voor mij!
Beffrey28
Na herziening verhoogd naar 4,5*. Voor mij de beste vechtfilm allertijden. En na deze herziening blijken alle argumenten van ongeloofwaardigheid kant noch wal te raken. Ik ben benieuwd of er een soort van vervolgfilm komt!
Naomi Watts
Eens. Warrior is uniek in zijn soort en kent zijn gelijke niet. Ook voor mij het beste vecht drama aller tijden, en op eenzame hoogte.
Mhow, vind dat een film als Rocky (1) niet voor dit onder hoeft te doen als drama. Enige verschil is dat beide films een andere sport als hoofdpunt hebben. Deze MMA sport vind ik ook boeiender. Rocky vind ik alleen weer een mooier personage.
vantagev82
[quote]Jeroen87 schreef:
Beste film van 2011 zonder twijfel
martijn011
- 2034 berichten
Jammer dat ik deze film niet een dag eerder heb bekeken. Had meteen op nummer één gestaan in de lijst van beste films van dit jaar.
Maar goed, dat maakt de film er niet minder om. Wat heb ik enorm genoten en wat heb ik meegeleeft met de twee broers. Werd helemaal in de film gezogen en heb zelden zo gebaald dat een film was afgelopen.
Dit is met stip de beste vechtfilm die ik ooit heb gezien. Ben normaal nooit zo van die knokfilms, maar met deze personages en dit verhaal kan elke vechtsporthater er nog van genieten.
De gevechten zien er ook echt magistraal uit. Enorme klappen worden er uitgedeeld en de knockouts ontbreken dan ook niet. Natuurlijk weet je als kijker dat de twee broers in de finale tegenover elkaar komen te staan, maar dan nog is het erg spannend. Ook in de rondes ervoor. Wat je natuurlijk niet weet, is wie er gaat winnen en vooral hoe diegene wint. Daar menig film op zo'n belangrijk moment teleurstelt doet deze dat zeker niet. Ondersteund door geweldige muziek, schreeuwende coach, opgejutte menigte en enthousiaste commentatoren wordt het mooiste gevecht wat ik ooit heb gezien ons voorgeschoteld.
De reden dat ik niet meteen het volle pond geef is dat ik dat bijna nooit doe met films die ik voor het eerst zie. Maar dat deze 'Warrior' dat ook zal krijgen is haast vanzelfsprekend. De beste film van het jaar en een mooie afsluiter van dit mooie filmjaar voor mezelf met de beste vechtfilm ooit!
Kosjenot
Warrior
In mijn ogen beste film van 2011. Tot de laatste minuut van de film op me puntje van me stoel gezeten.
Super!.
MovieMadman
Wat een geweldig goede film is dit. Ik had er een hard hoofd in om eraan te beginnen maar in no-time zat ik er middenin! Wat een klapper! Absolute aanrader. Mijn sterren krijgt hij allemaal.
the new guy
Bizar dat dit zo goed is. Moet er toch maar aan geloven dan. Als je de synopsis leest, moet je eigenlijk alleen maar lachen.
Olivia
Wat sentimenteel allemaal, maar toch een mooie film die indruk gemaakt heeft. Je word er in meegezorgen.
Ik houd ook niet zo van vecht- en boksfilms, maar de karakters werden mooi neer gezet en sleepten je toch die film door. Het was hier en daar wel flink voorspelbaar, maar alle emoties, alle drama, alle menselijke trekjes, de liefde tussen twee broers...en tijdens de gevechten betrapte ik mezelf er vaak op dat ik mijn adem aan het inhouden was.
Useless
Ik zag geen verschil met een zoveelste Rocky of een Mortal Kombat. Het is wel leuk in beeld gebracht en de acteurs doen hun best (behalve Tom Hardy, die is gewoon grappig met zijn machogedrag), maar het verhaal boeit nauwelijks en de flinterdunne sentimentaliteit werkt niet alleen op de lachspieren, het is vaak ook gewoon vervelend. Fijn voor wie zijn dagen vult met MMA kijken, maar als film is er niets memorabels aan.
paul83
Mortal Kombat!? Dat is wel erg cru vind je niet?

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime