• 9.376.848 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

Wat was dit een geweldige film, tijdens het kijken en ook na afloop zat ik op het puntje van mn stoel..zeer goede acteerwerk en de spanningsopbouw was top! Een echte aanrader..

avatar van tok121

tok121

Goede film, de trailer was wel echt een gigantische spoiler!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ietwat overgewaardeerd, maar oerdegelijk drama.

Zoals in bovenstaande meningen al meermaals gezegd is, schuwt Warrior geen enkel cliché. Op zich stoort zoiets niet als het goed uitgewerkt wordt. En het wórdt goed uitgewerkt, maar helaas geitenkaas is het einde óók cliché, terwijl ik dat liever harder had gezien. Een bitter einde waarin Tommy Brendan (of omgekeerd) halfdood mepte om dan in het eindshot met spijt en verbittering achter te blijven of iets dergelijks had voor mij beter geweest.
Nu is de ommekeer van Tommy niet helemaal logisch, daar hij Brendan eerst niet genoeg kon meppen.

Tom Hardy overtuigt zeer zeker in zijn actiescènes - hij is dan echt zo'n opgefokt beest -, in zijn emotionele scènes ligt het er soms net te veel op. Een uitzondering daarop is de scène waarin hij uitvliegt tegen zijn vader; in die scène acteert hij top.
Joel Edgerton (wie?) overtuigt evenzeer in zijn acteerwerk. Bij hem heb ik het omgekeerde gevoel: vooral goed in de emotionele scènes, maar net een tikkeltje minder in de actiescènes.
Ook de bijrollen zijn goed bezet. Nick Nolte is fantastisch gecast (hij ziet er ook effectief uit alsof hij een alcoholverleden heeft). Ook Jennifer Morrison en Frank Grillo zijn niet slecht.

Over het camerawerk heb ik gemengde gevoelens. Het lijkt soms wat overhaast. Bij de gevechtsscènes is dit allemaal niet erg, maar bij de rustigere scènes heb ik liever een vaste camera.
Voorts weet deze film wel over te komen. Het heeft een zekere impact en ik moet toegeven dat ik op een zeker moment eventjes kippenvel kreeg - de spanning in enkele gevechtsscènes is dan ook voelbaar. Net het einde weet me niet te overtuigen. Jammer.

3,5

avatar van blurp194

blurp194

Ik ben niet echt kapot van deze film.

Ondanks de best lange introductie blijven de karakters nogal aan de platte kant. Geen van de vechters wordt me sympathiek, en de vader zeker al niet. Verderop in het verhaal komt dan nog wat hypocrisie binnensluipen in de enige rol die nog ergens wel wat aardigs heeft - Tess - waardoor zij ook al afvalt. Tel dat even op bij het moeizame getob met families en relaties, de setting in weer het zoveelste gezeur over crisis zus en crisis zo, en ik begin het echt wat teveel een zeurverhaal te vinden. Nou mag dat voor een drama wel - maar, met de gemakzuchtige en mierzoet plakkerige cliche-manier waarop het verhaal zich dan naar een einde draait vind ik het echt absoluut geen schoonheidsprijs meer verdienen. Jammer, dat doet echt af aan de film.

Jennifer Morrison acteert best goed - hoewel ik dus zoals ik al zei moeite heb met de opstelling van haar karakter. A zeggen en B doen, een karakter zonder karakter zeg maar. Nick Nolte valt me dan weer tegen, die hondeogen hangen ook snel de keel uit, het subplotje over z'n drankgebruik en hoe hij dat speelt vind ik echt nergens overtuigen. Dan doen de vechtersbazen het een stuk beter - als ze aan het vechten zijn lijkt het best wel ergens op vind ik. Maar de strandscene kan ik toch echt niet gelukt vinden. Tom Hardy komt daar misschien nog het beste weg, omdat zijn rol nauwelijks om acteren in de normale zin van het woord vraagt.

De beelden zijn op zich best goed, alleen de handheld camera irriteert me af en toe behoorlijk. En wat ik dan ook wel weer erg leuk vind is dat Vysotsky even langskomt in de soundtrack. Ook een cliche.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

avatar van Insignificance

Insignificance

Dat is al eerder gevraagd:

SaNDuTjE schreef:

Beide films combineren drama met sport maar The Wrestler is veel realistischer, rauwer en aangrijpender uitgewerkt en daardoor voor mij een stuk intenser. Oordeel zelf en ga kijken zou ik zeggen

avatar van Number23

Number23

1 Oscar-nominatie:

- Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Nick Nolte

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Zó, wat een verrassend hoog gemiddelde !

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Deze overgeslagen omdat verhaal mij wel erg doet denken aan The Fighter met Wahlberg en Bale. Hoop dat ik er geen spijt van krijg.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Je bent best wel bekrompen als dat de reden is dat je een film overslaat.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Al DeNiro schreef:

O jawel hier zul je spijt van krijgen. Een film met een dergelijk gemiddelde sla je toch niet over?

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

zzzooo goed geacteerd!!! Wat een TOP film. Ben zelf fan van UFC, dus dit is voor mij sowieso een top film. Goed geacteerd, vooral door Tom Hardy, SUPER!!!! een echte aanrader!!

laundromat

Gehuurd om Tom Hardy en hoge ratings. Indrukwekkend, maar topfilm (IMDb-top250-waardig) weet ik nog niet...je weet qua uitslag waar het naar toe gaat...maar toch was het spannend. Heb niets met vechtsporten en MMA, maar ik was toch geboeid. Kwam realistisch over dat de leraar iedereen in de greep had. Ik was op het laatst wel emotioneel, kwam goed over. Mooiste scène is als de een Tommy niets meer kan en zijn broer zegt: laten we stoppen en dan samen de kooi uit. En toen kwam de aftiteling; perfect! Relatie tussen Nolte en Hardy is hartverscheurend en mooi om te zien dat de rollen worden omgedraaid als vader weer dronken is (ik dacht shit, ben je 1000+ dagen nuchter...) en relatie tussen de broers...familieband is er, of de band nou goed of slecht is. .

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

. Vier sterren, nog best genereus . Ook roerend eens, ook beiden dezelfde favoriete drama segmenten.

laundromat

Film blijft door me hoofd spoken , niet eens specifiek Hardy Sport en drama gaat gewoon goed samen voor mij.

avatar van Mezelf

Mezelf

Bij mij blijft Hardy juist wel door mijn hoofd spoken.

Ga denk ik dit weekend de film maar weer kijken, puur voor het genieten.

laundromat

Ik keek de film in eerste instantite om Hardy, maar de film zelf is ook top. Dat bedoel ik.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Tommy is het sterkste personage vind ik. Letterlijk en figuurlijk. Zijn personage maakt een hele ontwikkeling door. Helemaal in het begin valt er nog wel een greintje amicaliteit te bespeuren, maar naarmate de film zich vordert, word hij steeds afstandelijker en hatelijker. Maar de film belicht dat het tegelijkertijd ook een heel kwetsbaar iemand is. Ik vind dat Tom Hardy dit subliem doet. Waarom hij steeds hatelijker wordt, is mij niet helemaal duidelijk. Vanaf het moment dat hij die pillen moet inleveren, word hij steeds onaardiger! Dus het zou aan die pillen kunnen liggen natuurlijk.

avatar van J0HAN

J0HAN

Banjo schreef:

Nee.

avatar van mixmaster

mixmaster

wow , wat een geweldige film met fantastische acteurs zeg.

de film is gewoon 1 lange sensatie van actie en drama.

na Rocky heb ik eigenlijk nooit meer zo´n goeie film gezien , met vechtsport en drama , maar deze mag er zeker wezen .

een regelrechte topper.

avatar van Wies76

Wies76

Verrassend goede film! Heerlijk die combi van actie, drama en zeer goed acteerwerk, zeker een topper in zijn genre te noemen!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ennnn, de zoveelste boksfilm. Moest hem gezien het hoge gemiddelde echt zien, maar stond er niet om te springen.

Toch vermaakt. De mannen spelen zeer overtuigend en de film wordt naar het einde toe gelukkig steeds spannender.

Einde was (zoals verwacht) wel erg cliché, maar wel toepasselijk.

Kan me goed voorstellen dat liefhebbers van dit soort films lyrisch zijn over Warrior. Ik val helaas niet onder die categorie en vond dit niet meer dan 'gewoon' een lekker actie filmpje!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weinig op aan te merken maar het is geen boksen. Foei .

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Mixed Martial Arts dan, of zoiets Er worden in ieder geval klappen uitgedeeld !

avatar van StephanRR

StephanRR

Ontzettend goede film!

Acteerwerk was top, verhaal was goed, spanning en drama zat er goed in.

De manier waarop de verhaallijnen van twee personages verfilmd zijn vind ik mooi gedaan. Je leeft zeg maar mee met beide personages en hoopt bij beiden dat ze winnen.

Zeker een aanrader voor iedereen, ook al hou je niet zo veel van martial arts films.

avatar van dave

dave

Hardy is fenomenaal, om meteen met de deur in de kooi te vallen. Een van de krachtigste acteerprestaties van de afgelopen jaren. De moeizame relatie met zijn vader, Nick Nolte godbetert, en zijn broer vormt een stevige steunpilaar. Het einde, waarop alles op magistrale wijze samensmelt, trekt het niveau naar ongeziene hoogten. Broodnodig in mijn geval, aangezien MMA niet bepaald tot mijn waaier aan interesses behoort. De familiale misère en financiële tegenspoed van Brendan waren eveneens niet bijzonder meeslepend. Extra punten in ieder geval voor de schitterende muziek tijdens de verzoening (hoog Godspeed You! gehalte) en nogal beweeglijke, maar aangename regie.

3,50

avatar van NERD

NERD

Banjo schreef:

J0HAN schreef:

Nee.

Dat zou ik niet zo hard zeggen. Weldegelijk in het gegeven dat ook al is het een film over een vechtsport, het vooral ook gaat om de relaties binnen een ontspoorde familie en/of personen met persoonlijke problemen.

avatar van schip010

schip010

Een film over een sport die altijd een overkill met zich meedraagt in films. Deze niet.Schitterend!

Zo goed! Beter dan the fighter, vind ik.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Tja ... beter dan de Fighter ? Neen hoor

avatar van schip010

schip010

Smugmarty schreef:

Tja ... beter dan de Fighter ? Neen hoor

Dan verschillen wij van smaak, maar dat mag hoor.