• 9.378.061 stemmen

The A-Team (2010)

Avontuur / Actie | 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: The A Team

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 10 juni 2010

Plot The A-Team

"There Is No Plan B"

Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

John „Hannibal“ Smith

"Howling Mad" Murdock

Bosco "BA" Baracus

Templeton "Faceman" Peck

Charisa Sosa

General Morrison

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Hmm... Deze murdock deed het goed hoor vind ik, zijn eerste echte grap met die propelor. Deed me gelijk denken aan hangover

avatar van Q Jones

Q Jones

Of dat hij die auto ging starten Geniaal gewoon

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ajax&Litmanen1 schreef:

Kan jij de film niet eens gaan bekijken ofzo? Je gelul over elke keer niets begint nu een beetje vervelend te worden....

Laat die jongen toch !

avatar van Martijnnn

Martijnnn

eelco schreef:

Met een tank naar beneden aan 3 parachutes ahhaha

Dat zag je ook in de trailer... Had je zeker van te voren al bedacht dat je dat hier zou gaan zeggen

Elineloves

Gelukkig zijn de laatste berichten die ik hier lees nog positief, want dat gemierenneuk helpt niet echt bij mijn enthousiasme voor straks. Ik zie het wel, ik geloof nooit dat het zó slecht kan zijn.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Het is niet slecht! Het is leuk! Actie, Humor, en acteurs die er zichtbaar plezier in hebben, wat wil je nog meer!

avatar van The Oceanic Six

De film is ook helemaal niet slecht. Sowieso best een aardige actiekomedie. Als pure A-Team film had het wel beter gekund. Je zal dit best wel leuk vinden.

Elineloves

Ik ben natuurlijk geen die-hard fan van de serie, dus betreft het tegenvallen lijkt 't me sowieso een kleine kans.

Elineloves

You pancaked my van! I'm gonna kill you, fool!

-You can't park there, that's a handicap zone!

Wat heb ik een heerlijke avond gehad. Aangekomen in de zaal, bleek dat we vrijwel de enige meiden waren die de film kwamen kijken. Alleen maar mannen in de zaal, mij hoor je niet klagen. Ik had natuurlijk wel al gedacht dat deze film vooral een jongensavontuur zou zijn, maar oh boy, wat ben ik dan graag een van de jongens. Ik heb me werkelijk kostelijk vermaakt bij dit zeer geslaagde actiespektakel. Is het over the top? Ja. Is het onrealistisch? Ja. Is het een absurde film? Abso-fucking-lutely! And guess what, dit is de enige manier waarop je een goede remake kunt neerzetten. Een goede dosis humor, indrukwekkende actiescènes, prima special effects en een knuffelbare (Vooral de knappe Face, uiteraard) cast! What do I need more?

En ja, ik geef het toe: Ik ging alleen om Bradley Cooper te checken, want het feit dat ik jaren geleden met mijn pa de serie (mee)keek deed me niet meer veel. En ja, vanaf nu ben ik er zeker van: Het is niet alleen een cutey, maar ook nog een gevatte, overtuigende acteur. Leuk om Face te zien als iemand die meer kan dan alleen mooie vrouwtjes versieren. (Damn Jessica Biel!) De grote verrassing was echter Sharlto Copley. Ik moet bekennen dat ik mijn twijfels bij hem had. Mijn eerste reactie was dan ook: Sharlto wie? Copley? Wie is dát? Misschien is het maar beter ook dat ik hem niet kende, want ik ben erg onder de indruk. Jim Carrey, screw you! Copley in de huid van Murdock blijkt een briljante casting. ''You spin me right round baby, right round.. '' En zelfs met een pot blauwe verf weet hij een grote lach op je gezicht te brengen. Om nog maar te zwijgen over de scène op het vliegveld.. "Do you speak Swahili?". "Yeah, don't you?" De interactie tussen B.A. en Murdock was schitterend, iets wat ik me niet meer goed kon herinneren uit de serie maar in deze film absoluut goed zichtbaar was. Bij Quinton 'Rampage' Jackson had ik dezelfde reactie als bij Copley: Kennen we hem? Ik vond hem een betere B.A. dan ik gedacht had. De ''echte'' B.A. kan ik niet meer luchten of zien na de vele reclamefilmpjes waar hij zich voor geleend heeft, daarom was deze vent een fijne verandering. Niet alleen een krachtpatser die behangen is met gouden kettingen, maar dit karakter kreeg filosofische diepgang. Dat gezeur over zijn acteerprestaties neem ik maar met een korrel zout, want laten we nou niet doen alsof Mr. T. wél kon acteren. Hij wist zich prima staande te houden te midden van zijn ervaren collega's. ''He looks like a banana!'' Zelfs Liam Neeson stoorde me niet. Hij is een tikkeltje serieuzer dan wat we gewend zijn van een Hannibal maar dat is absoluut geen negatief punt. Over deze castleden hoor je mij dan ook niet klagen. Het enthousiasme spat er van af en ze slagen er in om dit op de kijker over te brengen.

Het enige minpunt vond ik -sorry heren- Jessica Biel. Waarom krijgt zij deze rol? Puur vanwege het feit dat het een mooie vrouw is? Zo lopen er wel meer rond. Ik vond haar allesbehalve geloofwaardig als bikkelharde ''Captain''. Hoe sexy ik haar normaal gesproken ook vind, deze rol heeft meer nodig dan alleen mooi zijn.

Natuurlijk zijn er een aantal situaties waar je de knop moet omzetten naar ''verstand op nul'', denk aan de scène waar het Duitse vrouwtje brood aan het snijden is en haar man in het vissersbootje vissen aan het vermoorden is met bommetjes, maar dit is juist waarom de film zo leuk is. De belachelijkheid maakt het enorm grappig.

De stijl van de film is prima, lekker vlot. Terwijl de kijker enerzijds uitleg krijgt betreft de voorbereiding van een volgende missie, krijg je tegelijkertijd flashforwards te zien waardoor de film fijn wegkijkt en je als kijker niet het gevoel hebt dat je naar ''hetzelfde'' zit te kijken.

Ik kan er niks anders van maken: Deze cast van het A-Team is voor mij het 'echte' A-Team geworden. Na het kijken van deze remake ben ik de originele acteurs al vergeten, en dat is een positief teken. Carnahan heeft erg goed werk geleverd. Zijn regie, de stijl die hij hanteert, de zorgvuldig gekozen actiescènes en de mooie beelden maken dit voor mij een topwerkje.

Ik twijfel tussen een 4.0* en 4,5*, maar omdat ik zo'n heerlijke avond heb gehad en me ontzettend vermaakt heb met deze film (sinds tijden weer een film waar ik écht enthousiast over ben) krijgt hij gewoon een 4.5*! Zo dan!

avatar van luked45

luked45

@ Elineloves:

Ik heb deze film nog niet gezien, laat ik dat even vooropstellen.

Ik ben bijna 53, dus ik heb de serie destijds bewust gevolgd. Nu het oude A-Team weer op SyFy wordt uigezonden, kijk ik er niet meer naar. Gedateerde ouwe koek.

Jouw reactie op de nieuwe A-Team-film is geen reactie, maar een professionele recensie...sterker nog, hij is nog béter dan een professionele recensie. Ik heb in de jaren 70/80 4 jaar op de redactie van een huis-aan-huisblad gewerkt, en ik mocht in mijn artikeltjes zeg maar mijn "goddelijke gang" gaan, waar ik ook danig misbruik van heb gemaakt.

Maar als ik nu jouw recensie lees, vind ik dat ik een héle kleine jongen was wat dat betreft. Ik weet niet of je in het dagelijks leven ook iets met schrijven te maken hebt; zo nee: doe er wat mee.

Je verhaal nodigt volgens mij de grootste negatieveling t.a.v. dit soort remakes uit om die tóch te gaan bekijken. Mij heb je in ieder geval over de streep getrokken!

luked45,

Wat een ontzettend mooi compliment zeg, en ik ben blij te horen dat ik je over de streep heb getrokken. Nee, ik doe eigenlijk zelden iets met schrijven, voornamelijk omdat ik onzeker ben over mijn spelling en zinsbouw, want daar zitten vaak fouten in. Dus daarom beperk ik mijn schrijven tot recensies op MovieMeter. Dit doe ik ook pas sinds een aantal maanden, dus ben er helemaal niet ervaren in. Bij deze film was het voornamelijk mijn enthousiasme waardoor ik niet uitgepraat raakte.

En het klopt inderdaad wat je zegt, betreft de ''gedateerde ouwe koek'', dat is volgens mij ook de hoofdreden waarom ik deze frisse, nieuwe actiefilm zo goed kan waarderen.

Ik hoop dat de film je net zo goed zal bevallen als dat hij bij mij deed, veel plezier alvast!

avatar van The Goss

The Goss

Lekkere overtrokken actie en een vleug humor. Samen met een vriend geweest en steeds maar roepen...Tatatata...Tatatata!!!! Kostelijk vermaak!!!!

Elineloves

Dat deuntje werd achter mij ook steeds geneuried door een kerel, dat vond ik iets minder prettig. Was jij dat toevallig?

avatar van The Goss

The Goss

Denk het niet. Er zat geen vrouw in de zaal en we deden het uiteraard op bescheiden volume. Heb er namelijk zelf een gods gruwelijke hekel aan als mensen door een film geluid zitten te maken. Het was ook voornamelijk bij de eindcredits toen ook de oude theme gespeeld werd.

avatar van Pink'eltje

Pink'eltje

Eindelijk weer een film die alles in huis heeft voor een geslaagd avondje uit.

Heerlijk om mensen bezig te zien die met zoveel enthousiasme een film maken, het plezier dat ze eraan beleefde straalde ze uit tot in de achterste rijen van de bioscoopzaal.

Zelf heb ik vooral heel veel gelachen, als een van de weinige had ik de indruk.

Maar we waren dan ook de enige 2 meiden in de hele zaal, de mannen zullen toch om een andere reden kijken.

De regie was super, bijvoorbeeld als hanibal het plan uit de doeken doet heb je steeds een korte flashforward waardoor je niet eerst een hele monoloog krijgt en dan pas de actie zelf.

Een lekkere verstand-op-0-en-kijken-film.

4.5 sterren omdat het de eerste film sinds tijden is die de moeite is om de dag erna te bespreken.

avatar van Draconian

Draconian

Ik vond hem geweldig.

avatar van boez

boez

Beter dan ik had verwacht!

avatar van 69movie

69movie

zeer goede film, veel actie maar ook zeer veel humor die er wordt ingevoerd.

Elineloves

Ja, echt waar. Kom op, je gaat me niet vertellen dat Mr. T. jou sowieso niet al je strot uithing? De ''echte'' Hannibal kan ik me al niet meer voor de geest halen. En Bradley vond ik een betere Face. Dan hebben we Murdock nog, en ach..

Ik ben gewoon zeer impressed en verrast.

Elineloves schreef:

Ik ben gewoon zeer impressed en verrast.

Er is maar 1 BA en dat is Mr. T. De rest zijn het niet. En zeker niet deze mislukte worstelaar. Die was echt matig zeg.

Hannibal vind ik ook matig vervangen. De oude Hannibal was luchtig maar slim. Zijn cynisme en charisma zijn niet echt te vervangen.

Face en Murdock vond ik in de oude serie niet echt heel opvallend. Tenminste, niet zo als BA en Hannibal. Die zijn nu best redelijk vervangen, maar dat was ook niet zo moeilijk.

Elineloves

Mr.T. kon niet acteren en was vooral populair vanwege zijn agressie en zijn gouden kettingen. Verder was hij ook niet om over naar huis te schrijven. Rampage kwam veel menselijker over, minder King Kong achtig dan Mr. T.

avatar van The Oceanic Six

BA moet juist lomp overkomen. DAT is nou BA. En in de rol van BA was Mr T. een prima acteur. Dat ie er verder weinig van bakte na die serie doet me niet zo veel. Er zijn ook mensen nodig die de Flavorwave aanprijzen voor Tell Sell

Elineloves

Dan verschillen we daarin wat onze mening betreft.

avatar van The Oceanic Six

Haha klopt. Ik denk dat ik meer waarde hecht aan de oude serie dan jij dat doet. Niet dat dat erg is hoor. Als jij een leuke avond met deze film had, dan is het toch goed?

Ik vond de film trouwens best leuk hoor. Alleen heb ik wat meer minpunten gevonden

Elineloves

Kan ja, ik heb de serie nooit intensief gevolgd dus ik kan ook niet steeds op zoek gaan naar vergelijkingen en/of minpunten. Wat dat betreft ben ik ''leeg'' deze film in gegaan.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

BA moest lomp overkomen? Hij hoort de powerhouse te zijn van het team.

avatar van H1905

H1905

Echt een geweldige film

avatar van rep_robert

Ik ging met een laag verwachtingspatroon heen en kwam met een big smile de bios uit.

Het ideale moment is natuurlijk om na een wk wedstrijd van Oranje naar de bios te gaan, ik had zaal 1 te pakken en dus lekker veel plek om er is voor te gaan zitten.

Het begin van de film was helaas zoals ik al van tevoren had verwacht, vrij dramatisch. Het ontmoeten van de teamleden komt erg geforceerd over. Het feit dat ze allemaal een tattootje hebben en in het leger hebben gezeten vind ik alles behalve een goede reden om je leven op het spel te zetten voor een vreemde.

Gelukkig zat de sfeer er gelijk wel in en was op dit slappe begin na de film toch een stuk beter. Er zit veel humor in en de actie is zeer vet in beeld gebracht. Over de actie gesproken, je moet de film natuurlijk niet al te serieus nemen. Alles is namelijk zo erg over de top in beeld gebracht dat je niets anders kunt doen dan genieten van de Special Effects en de geweldige stunts + creatieve actiemomenten.

Waar ik voor de film het meest voor vreeste waren de acteurs. Ik was bang dat de nieuwe mensen, respectievelijk Neeson, Cooper, Jackson en Copley de oude acteurs niet zouden kunnen doen vergeten.

Ik moet zeggen dat het me allemaal reuze meeviel, misschien komt dat ook wel omdat de originele cast natuurlijk ook geen topacteurs waren. De typetjes zijn allemaal trouw gebleven aan de serie en het plezier bij het maken van deze film straalt echt van de cast af.

Waar de "Grote 4" niet teleurstellen vind ik bijvoorbeeld de bijrol van Jessica Biel compleet overbodig en niets toevoegend. Ondanks dat ze er sexy uitziet en dat ze niet dramatisch acteert vind ik dit soort bijrolletjes helemaal niet passen binnen zo'n film. Zo krijg je weer van die geforceerde liefdesverhaaltjes die totaal niet passen in de lijn van de rest in de film. Het leukste moment was dan ook het moment dat Biel en Cooper in het pasfotohokje zaten en dat er iemand in de zaal een dikke scheet liet. Zo'n gevoel had ik dus ook bij deze geforceerde romantiek.

Het verhaal is weinig verrassend, maar ook niet bepaald slecht te noemen. Het leent zich prima uit om de vetste stunts in beeld te brengen en vooral de eindscene in de L.A. Harbour is spectaculair als einde. Ook zaten er veel knipoogjes in de film naar de oude serie, zoals het opzetten van een A-Team dvdtje in een gekkengesticht. Erg humoristisch en tegelijkertijd ook spectaculair.

Ik kan me overigens wel voorstellen dat Benedict en die andere originele Murdock niet tevreden zijn met het eindproduct, want hun cameo na de aftiteling is best geinig, maar helaas was de zaal ook al leeg. Over de rest van de film ben ik het niet eens met Mr. T en de anderen, want het is een perfecte over the top popcorn film voor in de bios!

avatar van LeeGer

LeeGer

Elineloves schreef:

Je kunt er niet verder naast zitten!

Ik geef toe, voor een humorvolle actiefilm is de film zeker geslaagd. Maar als remake van The A-team? Absoluut rampzalig! Met een goede dosis humor, indrukwekkkende actiescenes, prima special effects en een goede cast kun je een geweldige actiefilm neerzetten, maar zeker niet automatisch ook een remake van The A-team. Die naam hebben ze er mijn inziens aan de haren bijgesleept vanwege de bekendheid, want deze film heeft niets met de serie van doen.

Beter hadden de makers de film een andere titel gegeven en de castleden een andere naam, dan was het een geweldige actiefilm geweest die op zijn eigen merites goed gescoord had.

De enige in de cast die nog een beetje aan de rol in de serie doet denken is Murdock. De overige castleden kunnen zo weer ingewisseld worden voor iemand anders.

Als actiefilm geef ik de film 3,5 sterren, maar puur als remake? Dan komt de film niet verder dan 1,5 sterren.