• 9.384.374 stemmen

The A-Team (2010)

Avontuur / Actie | 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: The A Team

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 10 juni 2010

Plot The A-Team

"There Is No Plan B"

Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

John „Hannibal“ Smith

"Howling Mad" Murdock

Bosco "BA" Baracus

Templeton "Faceman" Peck

Charisa Sosa

General Morrison

avatar van Thom1994

Thom1994

LeeGer. Ze zit er niet naast, het is een kwestie van smaak.

Niet iedereen houdt van dezelfde films. Misschien ben jij wel degene die er naast zit.

AchmedATM

Zeur, zeur, nag, nag...... Ga toch terug naar de 80's, het werd eens tijd voor een vernieuwing.

LeeGer schreef:

Beter hadden de makers de film een andere titel gegeven en de castleden een andere naam, dan was het een geweldige actiefilm geweest die op zijn eigen merites goed gescoord had.

Kijk hoe oppervlakkig jij bent, dus als het niet de naam A-team had was het gelijk beter. Dat is de domste redenering die ik ooit heb gelezen. A-team was ook een average serie die gemiddelde score's haalde bij de critici. Je legt het op een veel te hoog standaart.

avatar van Quentin

Quentin

Toon van deze remake was eigenlijk best ok, humor en 'serieuzere reboot' gingen prima samen. Maar de ongelooflijk ongeloofwaardige en vooral slecht geanimeerde 'grote' actiescènes (tank en haven sequentie) deden echt veel van het kijkplezier bederven. Gemiste kans.

AchmedATM schreef:

Er zeurt maar 1 iemand en dat doe jij.

Nogal logisch dat dit vergeleken wordt met de oude serie, aangezien ze immers een remake erop maken. Puur als losse actiefilm had ik deze film wel meer dan 3* kunnen geven maar als je de oude serie een beetje kent en hebt gekeken dan vergelijk je dat met dit en puur als A-Team remake valt er genoeg aan te merken op het eindresultaat.

avatar van rep_robert

Alleen zeggen mensen dat het een remake is...de film is geen remake. Of wil je 98 afleveringen verfilmen

Na het zien van de film kan ik niet anders zeggen dan dat het een prequel op de serie is.

The Oceanic Six schreef:

Er zeurt maar 1 iemand en dat doe jij.

, hoe kan ik zeuren, als dit me eerste bericht is in het gesprek van LeeGer. Je behandelt de serie blijkbaar als de Holy Grail. Je mag heus wel vergelijkingen maken, maar ik vind het ridicuul als je zegt "Dit is niet zo goed omdat het niet als de serie is". De serie komt uit een heel ander tijd.

avatar van Elineloves

Elineloves

Juist, dankjewel Achmed. Ik heb het over nu, niet over die gedateerde tv afleveringen van toen. In 2010 moet je gewoon een nieuwe weg inslaan. Als ze de oude, stoffige manier van filmen hadden gebruikt net als in de serie, dan waren ze pas veel kijkers kwijtgeraakt.

avatar van rep_robert

Vindt dat ze qua personages nog wel redelijk trouw zijn gebleven aan de serie. Heb niet echt verschillen kunnen ontdekken qua gedrag van de personages.

avatar van Elineloves

Elineloves

Alleen het uiterlijk van B.A. dan, hij zag wel wat minder ''al draagt een aap een gouden ring..'' achtig uit.

avatar van rep_robert

Gelukkig maar zou je denken, het moet ook geen kopie worden he Tegenwoordig zou ik het alleen met die kansloze rappers vergelijken ipv B.A.

AchmedATM schreef:

Goh, jij typte net toch ''zeur, zeur''. Je verwijten zijn gewoon raar. Nogal logisch dat je deze film vergelijkt met de oude serie. En voor veel fans van de oude serie is de remake zelf niet echt A-Team achtig genoeg.

Naomi Watts

Vergelijken is niet zo raar, ook beetje vreemd om dit als gezeur te zien. Bij een verfilming vergelijk je met het bronmateriaal, lijkt me simpel. Dit was dé serie voor mij vroeger, ik durf de film ook niet echt te gaan zien. Dit soort dingen lopen 99 van de 100 keer fout af, ik wacht wel op een goed ripje.

Wat ik zag van de film weten ze het campy jaren 80 sfeertje totaal niet tot leven te wekken. Juist de kracht van de serie. Het lijkt me ook niet veel dit. Meer leuk voor mensen die de serie niet een warm hart toedragen lijkt me.

Naomi Watts schreef:

So true

Puur als actiefilm is dit goed kijkbaar, maar een echt goede A-Team film is dit niet. Daarvoor zijn zeker BA en Hannibal niet authentiek genoeg en mist het inderdaad dat campy 80's sfeertje. The A-Team staat voor mij toch vooral voor dat ze met 3 planken, een paperclip en een stuk karton een tank konden maken

The Oceanic Six schreef:

Goh, jij typte net toch ''zeur, zeur''.

Dat was een samenvatting van de "argumenten".

So true

Die eighties sfeer is onmogelijk om terug te krijgen, we leven immers in 2010. Heb nog geen enkele remake/verfilming gezien van een oude film/serie die ook dezelfde sfeer heeft.

Als ik puur naar de horrorfilms kijk heeft geen enkele remake de 70's of 80's sfeer te pakken gekregen. Komt deels ook door de technologische vooruitgang.

Het is allemaal wel erg over de top, maar de finale is wel zoals jij het omschrijft. Van een paar poppen en zakjes ketchup weten ze toch een heel goed plan te smeden. In hoever het kan hebben ze toch wel wat typische A-Team dinkies in de film gestopt, alleen in een 2010 jasje.

avatar van Mescaline

Mescaline

Het is helemaal niet onmogelijk om de jaren 80 sfeer te behouden hoor, het is alleen wat meer werk

avatar van rep_robert

Ook al bevatten films wel degelijk een goede sfeer, het is en blijft een film uit een ander tijdperk. Dat betekent andere camera's, andere technieken.

Als je echt dat sfeertje goed wilt pakken neem je dezelfde camera's, dezelfde acteurs, dezelfde ouderwetse technieken, dezelfde stunts en dezelfde locaties.

Iets wat dus niet realistisch is.

Daarbij komt ook nog dat the A-team een tv serie is/was, dus ze zaten ook met een vorm van censuur opgescheept. Iets wat nu in de film losgelaten kon worden en eigenlijk ook niet meer kan anno 2010.

avatar van Mescaline

Mescaline

anno 2010 kon er een hele leuke comedy film van gemaakt worden, want de serie was ook comedy

Maar nee.. ze maken er een serieuze actie film van

avatar van rep_robert

Kan dit echt lastig een serieuze film noemen hoor

AchmedATM schreef:

Dat was een samenvatting van de "argumenten".

Dat geeft dan weer jouw niveau weer.

avatar van pumpking

pumpking

Moet hem nog zien, maar in de trailer merk je het inderdaad, is zeer anno 2010, en willen ze het brede publiek aanspreken moeten ze dat doen, maar heb een voorgevoel dat ik die oude serie toch leuker zal vinden...

rep_robert schreef:

Tuurlijk kan dat wel, als je technologie zijn tijd vooruit is kan je wel die tijd laten herleven. Alleen als de technologie achteruit gegaan was was het lastiger geweest. Bovendien heeft sfeer niet alleen te maken met de opnameapparatuur maar puur met decors, jaren 80 lore, kleding, kapsels etc. Niet zo moeilijk te realiseren hoor.

Nee, komt puur door de intenties van de regisseur en waar hij de nadruk op wil leggen. de remake van Friday the 13th beweest dat en dan heb je nog house of the Devil om maar even gauw ééntje te noemen.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik vond Murdock nog het best gecast.

Heb mij beter vermaakt dan met het nederlands elftal gister, al zegt dat ook niet veel

3 sterretjes

Naomi Watts

Een 1* film is nog beter dan het Nederlands elftal gister .

avatar van donkied

donkied

Had er een stuk minder van verwacht eigenlijk. Vooral Liam Neeson was leuk

Naomi Watts schreef:

Ook de Friday remake straalt totaal geen ouderwets sfeertje uit. Kan het moeilijk beschrijven, pleur maar zo´n oud dvdtje erin. Zo´n ouwe, grauwe sfeer die films als TCM en Friday bevatten vindt je totaal niet terug in de remakes.

Je kan wel kapseltjes, muziek en decors in jaren 80 stijl doen, toch krijg je nooit de echte eighties feeling die films en series uit de jaren 80 gewoon hebben. Zo heeft elk decennium eigenlijk wel z´n eigen look/feeling en muziekstijl.

rep_robert schreef:

Lukt aardig goed in de remake trouwens. Vooral de belichting doet me aan de oude Fridays denken. Tuurlijk weet de film niet identiek in de buurt te komen maar erg dichtbij komen ze wel. Volgens je stemtabel heb je de originele Friday niet eens gezien. Ik vraag me af hoe zwaar het gewicht moet zijn dat ik aan jouw beweringen moet hangen.

Bovendien is het ook niet aan de orde horror met the A-Team te vergelijken. Last House on the Left vond ik anders ook qua sfeer een erg goede remake.

Ik ben het ook weer zwaar oneens met je beweringen omdat het natuurlijk onzin is dat het niet kan. Heeft totaal met de pretenties van de maker te maken. Er zijn genoeg films die tijden tot leven weten te wekken. Ooit gehoord van pride & Prejudice, The Duchess, The Other Boleyn Girl, Marie-Antoinette. Dat zijn films waar de regisseur die bedoeling wel hadden, en ook de Friday remake. Al die laatste niet geheel identiek, de film doet het toch heel aardig. Ik heb de Friday reeks afgelopen weken herzien en kan alleen maar tot de conclusie komen dat het een goede remake is.

avatar van rep_robert

Ik ben overigens een groot fan van de Friday the 13th reeks hoor. Had ze allemaal op videoband en inmiddels ook allemaal op dvd(zelfde geldt voor Halloween, Anoes, Hellraiser, Children of the Corn etc.). Juist dat campy sfeertje uit het origineel, i.c.m. de geniale score maakt het origineel voor mij een horrorklassieker.

Op dat punt gaan veel horrorfilms tegenwoordig ook de fout in, de muziekscore is nergens onderscheidend en schrikeffetjes worden altijd ondersteund door geluidverhoging. Maarre ik draaf nu te ver door over die film.

Dat een tijdsbeeld goed wordt neergezet in verscheidene films staat buiten kijf. Daar ben ik het volkomen met je eens, je ziet alleen wel dat het producten zijn van een bepaald decennium. Dat probeer ik te zeggen, het beeld ziet er allemaal veel te scherp uit en het is allemaal High Definition tegenwoordig.

Wat ik geweldig vind aan oude films en series zoals the A-team is het feit dat het allemaal geen HD kwaliteit is en dat het er lekker oud uit ziet. Soms is het gewoon niet nodig om alles superscherp in beeld te hebben.

Je merkt bij deze film dat de 4 gewoon zoals in de serie zijn, alleen door al die technische foefjes en die superscherpe plaatjes blijft het gewoon een 2010 product. Dan kan je bijvoorbeeld de kapsels en de decors nog veranderen, je zult het altijd blijven zien in de huidige films.

Naomi Watts

Ben het grotendeels met je eens, wat ik eigenlijk aan wil geven dat niet elke strohalm wordt aangegrepen om dat A-Team sfeertje te evenaren. Ik ben het met je eens, dat een identieke sfeer uit iets van de jaren 70/80 lastig te realiseren is.

Ah toch een fan van de originele reeks, erg nice. Dan kan ik dus aardig wat gewicht aan je opmerking hangen . Maar de remake benaderde toch wel aardig de benadering van de originele Friday, vond je niet?

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ze verfilmen tegenwoordig echt alles he,jeetje waar is orginaliteit als je

nodig hebt.My eyes need Orginality.