Misery (1990)
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: James Caan, Kathy Bates en Richard Farnsworth
Releasedatum: 29 maart 1991
Plot Misery
"Paul Sheldon used to write for a living. Now, he’s writing to stay alive."
Auteur Paul Sheldon zet een punt achter de populaire Misery serie en besluit om vanaf nu echte literatuur te gaan schrijven. Het onheil begint als hij vertrekt van zijn vast schrijfplek: hij wordt overvallen door een sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe maar compleet gestoorde fan. Het begin van een nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt.
Annie Wilkes
Anchorwoman
Reporter #1
Onslaught
Zeer goeie film.
Verhaal is niks op aan te merken. Ook de productie is voor een film als dit is goed. Acteurs doen hun ding op een erg realistische manier en ik werd soms echt een beetje bang van Kathy Bates haar spontane woede uitbarstingen.
Ik zou zo'n avontuur niemand gunnen!
MovieEter
Eenvoudig verhaal dat (bij vlagen erg) boeiend wordt gebracht.
Een van de betere King-verfilmingen met een sterke Caan en een sublieme Bates. De spanning wordt prima opgebouwd. Zeer goed.
ramon12121
Vindt dit toch een ijzersterke film met een goed verhaal.
ben ik het met je mee eens
krijgt een 4 van me
Ralf81
Prima King verfilming. Rob Reiner weet hoe hij zijn verhalen op een goede manier moet verfilmen (zie ook Stand by me)!
Kevin_1989
Goede King-verfilming. Op de achterkant van de dvd staat: oscarwinnende film en wordt tevens gezien als één van de beste films allertijden. Ietwat overdreven als je het mij vraagt.
Kathy Bates heeft voor deze film een oscar gekregen voor beste actrice van 1990. Ze acteerde goed, maar vond haar vaak erg irritant.
Film heeft veel goede en een paar angstaanjagende scenes, vooral de scene waarin de fan de voeten van Paul er met een hamer 'afhakt' is misselijk om te zien. Ook bij de scene waarin de sheriff dood wordt geschoten door de fan leef je erg mee en zou je de fan het liefst zelf neerknallen, wat je eigenlijk de hele film wel zou willen doen;) (zegt natuurlijk ook wel wat over de acteerprestaties van Kathy Bates).
Al met al een goede film, maar redelijk standaard in mijn ogen, en het einde zie je (helaas) al redelijk snel aankomen.
3,5 *
LDeVries
dit is een van de weinige goede verfilmingen van een Stephen King boek, en ik vondt Kathy Bates erg overtuigend als Annie Wilkes.
JohnWilliams
Ik denk één van haar grote doorbraken (of niet?) van Bates.
Vascago
Superspannend, met geweldige rollen van Bates en Caan.
Wat een verknipt wijf speelt Bates toch. Die wil je niet graag tegen je hebben.
Steve-a
Beste thriller die ik ooit heb gezien. Ik was gewoon echt bang. Dat heb ik echt nooit bij films. De spannendste film die ik ooit gezien heb. Echt briljant. Een beetje Hitchcock stijl, maar dan beter. Bates en Caan waren briljant. Ik ben al een groot Stephen King film fan, maar dit was wel zijn beste.
Alleen Goodfellas en 30 Days of Night kwamen meteen in mijn top 10, maar deze ook.
Ik ben echt overdonderd. Even van nakomen.
Gert P
Ik ben echt overdonderd. Even van nakomen.
Dit is ook een goede thriller en heb hem al vanaf het moment dat hij op dvd uitkwam maar of dit de bestw thriller is?
schillies
Geweldige film, prachtige acteerprestaties van Kathy Bates en James Caan. Die scene met die enkels was echt grillig trouwens.
3,5 sterren
Hip-Hop Drunkie
Aangezien het boek zo goed was , had ik enorm hoge verwachtingen van deze film....
Om te beginnen is het boek veel grimmiger qua sfeer en vind ik de Annie in deze film helemaal niet zo angstaanjagend....
Wel zeer goede acteerprestaties, dat wel maar deze film angstaanjagend? Nee....
Ik vond de film overigens ook wat te kort had makkelijk nog een uur langer mogen duren....
Gebruikte Annie trouwens in het boek geen bijl ipv van een hamer om z'n voeten af te hakken?
wibro
Uitstekende thriller die je voortdurend op het puntje van de stoel hield. Geweldig acteerwerk van Kathy James en James Caan.
Deze DVD (import UK) slechts voor € 5,00 gekocht bij Van Leest. Konden hem zeker niet kwijt omdat de film niet in het Nederlands ondertiteld was. Gelukkig was hij wel in het Engels ondertiteld, zodat het volgen van het verhaal voor mij geen enkel probleem was. Dit soort films mogen ze van mij bij Van leest vaker in de uitverkoop gooien.
DVD-T
Een erg sterke thriller die je van begin tot eind op het puntje van je stoel, bank of waar je dan ook op zit houd.
Er gebeurt vrij weinig maar de film is ongekend spannend. Heel goed acteerwerk van Bates, maar ook Caan laat zich van z'n beste kant zien. Farnsworth speelt trouwens ook fantastisch en zet een ontzettend leuk en warm karakter neer, net als de vrouw die zijn echtgenote speelt. De film kent enkele spannende scènes die je echt doen nagelbijten, vooral in de momenten wanneer Annie van huis gaat en terugkomt, en Paul er tegen moet "rennen" om onopgemerkt te blijven . De spanning zit hem ook in het karakter van Bates, die langzamerhand alleen maar gekker en gekker wordt, en door haar obsessie gruwelijke dingen doet. Een beetje jammer van het echte einde wat er nog achteraan geplakt is. .
Koert
Deze film doet één ding vooral heel goed. Dat is het neerzetten van een tergend wijf dat je echt intens gaat haten. Ik vind Kathy Bates niet denderend acteren, maar dat maakt haar personage des te irritanter. Ik vond Caan wel erg in z'n element moet ik zeggen.
Misery begint met een introductie van schrijver Paul Sheldon en bouwt dan op naar een climax. Het jammere is dat de film daar tussenin niet wist te boeien. Wanneer Sheldon wakker wordt in het vreemde bed is het concept nog best interessant. Je vraagt je af wat de vrouw nu precies wil en wat ze allemaal van plan is. Daarna is de film echter een opeenstapeling van voorspelbare momenten. Alles is overduidelijk - voorwerpen zoals de haarspeld, de pinguïn en de benzine worden nou niet bepaald subtiel in beeld gebracht - en er wordt hier en daar nogal simpel spanning gecreëerd: de momenten waarop de vrouw even naar het dorp gaat en Sheldon weer op tijd terug op zijn kamer moet zijn, bijvoorbeeld.
Het einde was wel echt een opluchting, eindelijk van die vreselijke bal gehakt af, dus dat deed de film dan wel weer erg goed. De ouwe sheriff was ook best aandoenlijk, leuk personage.
RandallFlagg24
Goeie film, die Kathy en James waren wel overtuigend hoor! Ik schrok me wel dood toen Paul ineens wakker werd in de nacht en je Annie's hoofd ineens zag en ze hem volspoot met die troep. Niet echt veel schrikmomenten maar wel erg spannend! Al met al krijgt deze 4**** sterren van mij. (Deze zou eigenlijk in de top 250 moeten als je het mij vraagt!)
Ja echt wel. Het verbaasde me dan ook dat hij er niet instond.
Zandadder
Maar even verhoogd naar 5*. Het boek is zoals zo vaak wel een stuk beter, bepaalde dingen lopen ook minder goed af als in de film.
M.Goodkat
Super film, super goeie Kathy Bates en James Caan (verbaasd).
Een topper in zijn vak
Subliem
4,5/5
misterwhite
Wat een film !!!
Het is 1 van de strafste gevallen van film die ik ooit heb gezien. Erg spannend en intens, je leeft gewoon mee met het verhaal. De film heeft een perfect speeluur voor dit soort films dus je blijft geboeit van de eerste seconde tot de laatste.
Echt een aanrader voor fans van thrillers.
charmed one
een vette film die moet je gewoon zien kathy bates is heel goed in zulke soort rollen zij speelt ook goed in delores claiborne en in de titanic natuurlijk
Bottleneck
Wat een mega-thriller, ik maak niet vaak mee dat ik 'bang' word, maar je wordt zo meegesleurd in het verhaal dat Annie angstaanjagend is. De ultieme crazy bitch aller tijden, je moet er niet aan denken dat zij je gijzelt in d'r huis.
Maar ach wat wil je, als de beste thriller-schrijver King goed wordt verfilmd..
charmed one
Maar ach wat wil je, als de beste thriller-schrijver King goed wordt verfilmd..
inderdaad ik ben het met je eens.
MartiN_
Altijd leuk om deze film weer aan iemand te laten zien, er zitten namelijk echt van die geweldige schrikmomenten in!
Ik heb het boek ook ooit gelezen (is ook gelijk het enige boek dat ik ooit gelezen heb volgens mij), grappig detail is dat de film iets anders verloopt (minder gruwelijk vooral, ja je leest het goed, 't boek is nog wat schokkender zelfs)!
AchmedATM
Paul Sheldon: Eat it till ya choke, you sick, twisted fuck!
Het engste van deze film is dat het best in het echt kan gebeuren. Dit is dan dus toch weer een brilliante verfilming van een Stephen King boek. En een van de beste die ik heb gezien, deze zit zeker in mijn Thriller/Horror top 10.
Mug
Nederlandse musical-versie in de maak. Met goedkeuring van King zelf; die was blijkbaar in een dronken bui?

Bekijk deze fantastische films voordat Prime Video ze uit het aanbod verwijdert

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Klassieke filmschurken van 1970 tot en met 2000

Stand by Me
Roadmovie / Drama, 1986

102 Minutes That Changed America
Documentaire / Historisch, 2008
verpleegstergebaseerd op boekcoloradopsychopaathorrorauto ongelukauteurslasherpsychologische thrillermartelenobsessed fanblizzardbedridden psycholunaticfemale psychopathclaustrophobicabductedobssesive fan rural settingcrazykidnapped faithful adaptationauthoritarianfight for survivalnutcase