Misery (1990)
Met onder meer: James Caan, Kathy Bates en Richard Farnsworth
Releasedatum: 29 maart 1991
Bekijk via Prime Video
Plot Misery
"Paul Sheldon used to write for a living. Now, he’s writing to stay alive."
Auteur Paul Sheldon zet een punt achter de populaire Misery serie en besluit om vanaf nu echte literatuur te gaan schrijven. Het onheil begint als hij vertrekt van zijn vast schrijfplek: hij wordt overvallen door een sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe maar compleet gestoorde fan. Het begin van een nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt.
Annie Wilkes
Anchorman
Anchorwoman
Reporter #1
dttom
Pfff dit is echt heel lang geleden maar ik vond een paar scenes erg goed. Voor de rest redelijk goed.
BS
film naar verhaal van stephen king. Daar ligt het dus niet aan. Het acteerwerk is geweldig en de film is spannend en meeslepend.
Het enge is de spanning tussen de hoofdrolspelers. Hij probeert weg te komen maar zij houdt hem daar, ook al kost het hem onder andere 2 gebroken enkels. Dat stukje blijft eng om te zien.
4.5 ster
Blindfold
De scene dat ze hem straft omdat hij probeerde te ontsnappen roept bij mij nog steeds kippevel op (je moet trouwens niet teveel verklappen BS).
Jordy
Een paar zeer spannende momenten, en een fantastische rol van Bates. Naar het eind wordt het wat minder, dat is een beetje cliché, maar ik hou het toch op 3 en een halve ster.
FisherKing
Eerste uur een 5. maar zakt tegen het einde in.
Ralfke
- 2075 stemmen
Inderdaad erg beklemmend, maar toch ook - in veel aspecten - erg voorspelbaar. Maar zeker de moeite waard om te kijken! ***1/2
avalon_101
Gister eindelijk Misery gezien. En ondanks een paar voorspelbare scenes (psychopaten zijn NOOIT in één keer dood, dat had Sheldon toch moeten weten) was de film zeer onderhoudend. Bates fantastisch en Caan overtuigend.
film-liker
Dit is nou echt een topper! Bates speelt fantastisch!! Ze had er dan ook terecht een oscar voor gekregen. Maar James Caan speelt ook uitstekend in deze film. Hij probeert een slim spelletje te spelen met Bates. Schitterend. De spanning is ook niet om te harden. Ijzersterke pschychologische thriller!!
Goed voor 5 sterren.
Klein verhaaltje, maar zeer overtuigend gespeeld door Kathy Bates en James Caan.
De locaties dragen bij aan het aparte, desolate sfeertje.
Chainsaw
Wat een ijzersterke rol van Bates, werkelijk acteerwerk van de bovenste plank. Verder speelt ook Caan een sterke rol, het tweetal is perfect op elkaar ingespeeld. Het sfeertje is verder voortreffelijk en de film weet, ondanks dat er in principe maar weinig gebeurd, niet te vervelen.
Ruim 3,5 sterren.
MaTtIeBoY
Ik heb wel betere van hem gezien.*** sterren
jassonn
Vond 'm erg goed.Leuk verhaal, en Kathy Bates speelt erg goed.
3,5 ster.
SSeagal
Kathy Bates speelt inderdaad zeer goed, ze is lekker angstaanjagend. Weer een goede thriller van Stephen King, hoewel hij beter kan. ***
U-96
- 2070 stemmen
Ik heb dit altijd al een enge film gevonden. Die scene waarin die vrouw de enkels van die schrijver naar de mallemoeren slaat met die moker is gewoon doodeng.
jassonn
Inderdaad een zeer pijnlijke scene.Ik moet er niet aandenken....
Purmerend
Ziekelijke film over hoe iemand kan opgaan in haar of zijn idool. 4*
DieGo
Dit is toch de film met de prachtige uitdrukking 'Sick Twisted Fuck' ?
malkovich

Het boek is nog angstaanjagender. Daarin hakt Annie een van zijn voeten eraf met een bijl. En ze maakt de wond vervolgens dicht met een brander.
V
Het boek is nog angstaanjagender.
Ik ken dan ook geen horrorverfilming van een Kingboek die de spanning in het boek kan evenaren. Maar deze komt toch wel erg dicht in de buurt.
GFM
Gister voor het eerst gezien, zeer goede thriller, vooral het moment met de hamer en de voeten heeft aardig wat indruk gemaakt...
Take One
Terechte onderscheiding voor Bates. Afgezien van de mishandelingen wordt Caan verder heerlijk in de watten gelegd. Ja toch?

Bekijk deze fantastische films voordat Prime Video ze uit het aanbod verwijdert

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Klassieke filmschurken van 1970 tot en met 2000

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

102 Minutes That Changed America
Documentaire / Historisch, 2008
verpleegstergebaseerd op boekcoloradopsychopaathorrorauto ongelukauteurslasherpsychologische thrillermartelenobsessed fanblizzardbedridden psycholunaticfemale psychopathclaustrophobicabductedobssesive fan rural settingcrazykidnapped faithful adaptationauthoritarianfight for survivalnutcase