Misery (1990)
Met onder meer: James Caan, Kathy Bates en Richard Farnsworth
Releasedatum: 29 maart 1991
Bekijk via Prime Video
Plot Misery
"Paul Sheldon used to write for a living. Now, he’s writing to stay alive."
Auteur Paul Sheldon zet een punt achter de populaire Misery serie en besluit om vanaf nu echte literatuur te gaan schrijven. Het onheil begint als hij vertrekt van zijn vast schrijfplek: hij wordt overvallen door een sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe maar compleet gestoorde fan. Het begin van een nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt.
Annie Wilkes
Anchorman
Anchorwoman
Reporter #1
KoekieJason
Zeer goede film met lekker beklemmende spanning, die je aan de buis gekluisterd houdt!!
Zeer goed acteerwerk van de hoofdrolspelers.
flipsen
Vooral Kathy Bates vond ik erg goed. Zij zet een ontzettend angstaanjagend, psychopathisch en geoserdeerd personage neer. Je weet nooit wat je aan haar hebt, dan lijkt ze heel dom, dan heel slim, dan is ze boos, dan niet; je weet nooit wanneer ze nou finaal door het lint gaat. Erg goed gedaan.
Rujar
Tja fantastische film met inderdaad een geniale rol van Kathy Bates. Alleen het einde vond ik een teleurstelling (wat wel vaker het geval is bij een Stephen King verfilming) al met al een film die zeker in mij top 30 zou staan.
PS ik heb het boek ooit een beetje doorgelezen maar worden zijn voeten niet gewoon afgehakt in plaats van gebroken enkels. Wat ik overigens een zeer goeie keus vindt. Zag er best ranzig uit. Dat slash and dash kennen we wel.
malkovich
Zie pagina 2...
ThaMovieVoter
Herzien voor de eerste keer, Kathy Bates zet een rol neer van een ziekelijk (manisch) geobsedeerd persoon die maar weinigen kunnen nadoen. James Caan maakt alles compleet en de rest van de cast mag ook niet vergeten worden. Het camerawerk is fantastisch en de muziek bouwt de spanning nog verder op. Af en toe wat komische momenten zoals het knor knor gebeuren en de middelvinger zorgen voor een leuke afwisseling in deze film. Die gezichtsuitdrukkingen van James Caan zijn trouwens geweldig, je ziet per direct wat hij denkt en hoe hij zich voelt. Kathy steelt echter de show, ze heeft die oscar verdiend als geen ander.
remorz
Helemaal waar, fijn dat nog eens benadrukt te zien!
U-96
- 2080 stemmen
Ik blijf me nogsteeds verbazen over die middelvinger. Bij Wilkes kunnen dingen nog weleens in het verkeerde keelgat schieten...
Flipman
Ja, inderdaad! Ik dacht al, waarom loopt ze niet rood aan?
Ik heb de film net gezien, hij is gaaf
!!! Héél goed geacteerd, vooral door Kathy Bates, natuurlijk. Zou me niks verbazen als haar achternaam eigenlijk Bateman is
!
Nieke
Dat ze nog maar wéét dat de pinguins anders staan...
Mooi staaltje acteerwerk. 's Avonds laat zo ooit eens gezien, en ook al vergingen mijn ogen van groot naar spleetjes, ik heb weinig films zo interessant gevonden als deze.
Aanbidderij is soms verregaand...
Ruud4
geweldig!!!
In het boek vond ik Annie al eng, misschien wel een van de meest beangstigende personages uit de King boeken.
Kathy Bates brengt haar tot leven op een fantastische manier.
Naar mijn mening is dit de beste verfilming van de vele king-boeken die al op het witte doek verschenen. Een van de weinige films die er in slaagt de spanning op een zelfde manier over te brengen als Stephen King dat doet in zijn boeken.
mikoz
Dat ze nog maar wéét dat de pinguins anders staan...
Aanbidderij is soms verregaand...
een obsessie kan idd te ver gaan
Pow
'..you know, being your number one fan and all..'.
super, die kathy bates, zeker! ik krijg altijd zo'n tintelgevoel in mijn onderbenen bij het zien van deze film.
beetje minder was de manier waarop die sherrif annie wilkes begon te verdenken, met die kranteknipsels en dat boek enzo. maar ja, tis ook niet zo erg belangrijk..
mikoz
Boeken vinden meeste mensen leuker omdat als je een boek leest je een idiaal beeld voor je zelf creeerd lijkt me logisch dan
morreke
sterke film, een dikke 4*
heeft mijn aandacht er van begin tot eind bijgehouden, en dat was lang geleden ...
SSeagal
Na een herkijkbeurt, verhoog ik toch naar 4 sterren. Mijn god, wat blijft deze film eigenlijk zo goed! Gewoon een tijdloze thriller die mij zelfs voor de tweede keer kijken weer de rillingen gaf. Daarom vind ik dat Misery een ster meer verdiend.
maurice74
Zelfs na 4 of 5 keer kijken, blijft deze film ontzettend spannend. Kathy Bathes heeft natuurlijk een prachtig rol en die sheriff is erg grappig.
Rene1971
Spannende film! Het boek is echer beter, maar dat is vaak zo. Ik vind bij deze film wel dat het aardig gelukt is om het boek goed neer te zetten op het witte doek!
Bulle
Ik heb het boek niet gelezen maar ben overtuigd dat het daarmee ook wel goed zal zitten. Echt een onwijs goede film die je van het begin tot het eind op het puntje van je stoel houd. Blijft spannend hoe vaak ik m ook kijk.
J.S.
Goeie film, vooral de rol van Bates was echt fenomenaal, vlotte verhaallijn ook en goed geacteerd door James Caan.
3.5* nét geen 4*.
mikoz
Dit blijft nog steeds een van mijn top films.
Prachtige kerstsfeer , lekker spannend , top gewoon.
Erg sterke rol van Bates die geweldig is in haar obsessie vor de schrijver.
Al met al nog steeds op 5* en erg dicht bij ene top 10 plaats.
Diesel
Spannende thriller van Reiner met veel sneeuw en cartoonish freakishness van Kathy Bates. Goede rollen ook van James Caan en de altijd geweldige Richard Farnsworth. 3,5*
Eat it till ya choke, you sick, twisted fuck!
Bas17
Verassend oke film eigenlijk. 3.5 of 4 sterren. Verassend spannend bij vlagen.
Bobby Digital
Een heel goed resultaat deze film, zeer goed acteerwerk en helemaal door Kathy Bates, film bevat erg hoge spanning, deze film is me nog mij nog altijd bijgebleven.
Dennis Evahi
Gewoon een hele goede spannende film. Blijft goed! Kathy Bates is weergaloos als Annie! ....superb geacteerd!
****-sterren
wildthing1964
een van de betere King verfilmingen...Hoewel het boek nog steeds beter is vind ik ook de film behoorlijk beklemmend...Geweldig geacteerd!!
4.5*!!
Tun-89
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo'n goede film.
Het was een beetje hetzelfde de hele tijd, die vrouw werd om de zoveel tijd eens goed kwaad, waardoor het leek dat ze een gestoord wijf was, (was ze ook) en de breek-de-been scene was heftig. Voor de rest niet spannend, niet grappig, ook niet eng, wel gekeken maar vond het niet veel aan. Volgens mij ben ik 1 van de weinigen met zo'n mening over deze film maar goed. Had er veel van verwacht, het leek me een hele mysterieuze en spannende film.
RookWorstje
Had er iets heel anders van verwacht maar het was n prima film
Turkeyloverz
Na een lange tijd, eindelijk weer een (echt) goede film gezien. Ik vond alles perfect in het verhaal, Anne gaf me soms kippevel en Paul acteerde akelig goed en geloofwaardig. Er was niet echt afwisseling in het verhaal maar de rest maakte het alweer goed.

Bekijk deze fantastische films voordat Prime Video ze uit het aanbod verwijdert

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

Klassieke filmschurken van 1970 tot en met 2000

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

102 Minutes That Changed America
Documentaire / Historisch, 2008
verpleegstergebaseerd op boekcoloradopsychopaathorrorauto ongelukauteurslasherpsychologische thrillermartelenobsessed fanblizzardbedridden psycholunaticfemale psychopathclaustrophobicabductedobssesive fan rural settingcrazykidnapped faithful adaptationauthoritarianfight for survivalnutcase