• 9.376.040 stemmen

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: James Caan, Kathy Bates en Richard Farnsworth

Releasedatum: 29 maart 1991

Plot Misery

"Paul Sheldon used to write for a living. Now, he’s writing to stay alive."

Auteur Paul Sheldon zet een punt achter de populaire Misery serie en besluit om vanaf nu echte literatuur te gaan schrijven. Het onheil begint als hij vertrekt van zijn vast schrijfplek: hij wordt overvallen door een sneeuwstorm, krijgt een ongeluk en wordt vervolgens wakker in het bed van een trouwe maar compleet gestoorde fan. Het begin van een nachtmerrie, die met geen pen te beschrijven valt.

avatar van The One Ring

The One Ring

Spannende thriller met sterke rollen van Kathy Bates en James Caan. Jammer alleen dat er een aantal grote clichés naar voren komen. Dat die politie-agent dood zou gaan wist ik al op de seconde dat hij de opracht kreeg Paul te gaan zoeken. En natuurlijk dat je op het einde denkt dat Anne verslagen is en ze toch nog een aanvalspoging waagt. En de laatste scène kwam me ook verdacht bekend voor. Gelukkig doet dit weinig af van een verder sterke thriller met een leuk verhaal. En misschien vreemd, maar ik vond de film op een bepaalde manier grappig. In ieder geval voor de grote martelingen begonnen.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Ik had de film anders en ook saaier verwacht, maar de film veel reuze en reuze mee. Vond het een goede film, met sterke rollen van James Caan en Kathy Bates, een paar spannende scenes, en een apart en sterk bedacht verhaal. En inderdaad een paar enge scenes, waarbij ik me echt wel rotschrok, want dat was zo in beeld gebracht, dat je wel moest schrikken. Bovendien spelen de gebeurtenissen zich eigenlijk vooral af, in dat huis van die gestoorde fan, en toch bleef de film op de een of andere manier boeiend. Verder vond ik film wel apart, en soms ook wel lachwekkend (vooral de scenes met dat gestoorde wijf, die er best wel eng uitzag ). En verder een best wel spannend einde!

Ik persoonlijk vind de film geen 4 sterren waard, maar zeker wel een *** en een half (3,5).

Echt de moeite waard!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Echt een interessante film waarin vooral ( zoals al vaker is benoemd ) Kathy Bates de show steelt. Lekker droge humor en lichte spanning naarmate het einde vordert. *4.

avatar van fabbyke

fabbyke

Wat zie ik de laatste tijd toch geweldige films . Ik had met hoge verwachtingen naar Misery gekeken en hij was nog beter dan ik mij had voorgesteld. Ik heb echt genoten van deze film en was blij toen annie dood was ik hate dat rotwijf 4*

avatar van Guyke

Guyke

Goede verfilming van King. Vooral sterk omdat ondanks het originele uitgangspunt de film nergens ongeloofwaardig overkomt. Het labiele karakter van de hoofdrolspeelster zorgt voor een duistere en geheimzinnige atmosfeer. De film weet de spanning constant aan te houden. Ik kan mij voorstellen dat als Hitchcock nog zou leven hij dit een geweldige film zou vinden.

4/5

avatar van MoTh

MoTh

Kathy Bates op haar best!

avatar van tukker1966

tukker1966

Zeer goede film...

Kathy Bates speelt inderdaag een zeer goede rol...

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Idd onverwacht prima film, niet fantastisch, maar het weet een mysterieuze sfeer te scheppen wat zorgt voor een groot inlevingsvermogen in Paul Sheldon. 3,5 *

avatar van pablo petresco

pablo petresco

De allerbeste Stephen King-verfilming die er is! Kathy Bates is de vrouwelijke versie van Hannibal Lecter. De Oscar die ze voor deze rol kreeg is dan ook zeer verdiend. Ze heeft ook goed gekeken naar vrouwelijke seriemoordenaressen uit het verleden. Wie haar kleding heeft ontworpen weet ik niet, maar die is werkelijk weerzinwekkend, en doet me denken aan sterke Kenau-achtige en diepgelovige krankzinnige vrouwen. Vergelijkbaar is de mannelijke lerares uit de film Matilda. BUT I DIDN'T CHEER! THEY DIDN'T GET OUT OF THE KAKA....DOODLY CAR! Of iets dergelijks.

avatar van hinie

hinie

Hele spannende en mooie film.

avatar van stijn1313

stijn1313

Ik had de film heel anders verwacht, eerlijk gezegd vond ik deze film zelfs saai!

het boek was zooo veel beter! de goede momenten uit het boek waren weggelaten en het verhaal was gedeeltelijk verdraaid!

ik heb spijt dat ik hem gekeken heb

avatar van Waku

Waku

Ondanks het op eerste gezicht lijkende saaie lokatie.

Film speelt zich prachtisch af enkel in de slaapkamer is "Misery"tergend spannend. Mede dankzij briljant acteerwerk van James Caan en Kathy Bates.

Uiteraard is de netelige situatie van Caan's personage ook

behoorlijk schrijnend spannend.

Slim gevonden thriller

avatar van malkovich

malkovich

Hmm.. het enige dat ik eigenlijk kan vinden in de film wat (heel misschien) wel vraagtekens oproept, is de soms wat naieve houding van Annie. Dat staat in groot contrast met de slimmigheid die ze soms toont (het mes, de pinguin, de 'sleutel', etc. Maar ok.. je hebt er zulke mensen bij zitten natuurlijk.

Verder vraag ik me nog af hoe Paul Sheldon weg komt uit het huis. Autorijden zit er nog niet in neem ik aan, de telefoon ontbreekt en de buren wonen op grote afstand.

Al met al muggezifterige dingetjes, die de film niet verdient. Goede verfilming van het boek trouwens met een sublieme Bates als psycho, degelijke Caan als slachtoffer en een prima Farnsworth als sheriff.

avatar van otherfool

otherfool

Jajaja, erg fijne King-verfilming. Grootste pluspunt zijn natuurlijk de beide hoofdrolspelers die er iets heel erg moois van maken; Caan is intens als altijd en Bates is monsterlijk in haar beste rol. Er zit een komische noot in met Farnsworth en de film ademt een geweldige lading sfeer. Jammer alleen van het sprongetje in de tijd aan het eind.

4,5*, aanrader!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima thriller! Kathy Bates is heel goed op dreef met haar puriteinse maniakale spel! Erg creepy... ik vond hem in het midden wat inzakken..

avatar van Dumbledore

Dumbledore

stijn1313 schreef:

ik heb spijt dat ik hem gekeken heb

Helemaal mee eens!!!

avatar van the red guy

the red guy

als je naar het camerawerk kijkt dan zie je dat dat bijdraagt aan de spanning.......als james caan tegen cathy bates praat dan wordt er van onderuit gefilmd waardoor zij dreigender overkomt......als cathy bates tegen james caan praat dan is de camera hoog.....dus vanuit haar point of vieuw waardoor paul sheldon hulpelozer lijkt..............stephen king heeft misery ooit geschreven met de volgende gedachte in het achterhoofd "stel dat ik niet zou kunnen stoppen met schrijven omdat ik van mijn lezers nieuwe boeken MOET schrijven......in hoeverre ben ik een gevangene van mijn eigen beroep?"......het personage paul sheldon is eigenlijk stephen king zelf.

avatar van nikita_6

nikita_6

Éen van de beste verhalen van Stephen King, tevens ook een van de beste verfilmingen. Cathy Bates is geniaal in deze rol en als ik me niet vergis heeft deze haar een oscar opgeleverd. Absoluut de moeite waard, vooral voor de thriller/drama liefhebbers. Zeer goede film.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Over spanning gesproken... een film om van begin tot eind op het puntje van je stoel te gaan zitten.

Zowel Kathy Bates als James Caan spelen geweldig.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Idd, misschien zelfs beter dan The Shining!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

JoeCabot schreef:

Idd, misschien zelfs beter dan The Shining!

Zeker weten!

avatar van Mescaline

Mescaline

vond de film zeer goed heb deze film al 2 keer gezien en het blijft een top film 4,5

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Waar is de spanning? Vergeleken met het boek is dit een Disney-film! 2 sterretjes voor de moeite...

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 5,0. een hele spannende film beter dan het boek

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Applaus voor regisseur en editor: ik vind deze film bijzonder goed gemonteerd, omdat er eigenlijk geen saaie momenten inzitten en de film een erg prettig tempo heeft

Daarnaast zijn Caan en Bates erg overtuigend in hun rollen, Bates is angstwekkend echt

Ook kun je goed zien dat regisseur Coen deze film goed bekeken heeft toen hij Fargo maakte. Die film heeft natuurlijk een ander verhaal, maar overeenkomsten als sneeuw, een rustig dorp als locatie en een sloom, klein maar gedegen opererend politiecorps zijn overeenkomsten. Deze hoofdagent vind ik in tegenstelling tot die bij Fargo echter wel erg goed overkomen, hij is een mooi personage en heeft enkele leuke scenes met zijn vrouw. Wat ik echter niet snap is dat hij niet eerder aan Bates gedacht heeft, aangezien zij toch een dubieus verleden heeft

Maar uitstekende thriller, met enkele horrorelementen die het uiterste vragen van je maag Perfect einde ook!

4,5 ster

avatar van *kelly*

*kelly*

Dit is dus echt wel een serieuze thriller die je met verstomming zal slagen als je de goede actrice Kathy Bates aan het werk ziet.

Haar enthousiasme in samenwerking met aangeboren talent maakt van deze thriller een goede en smaakmakende film die je gewoon gezien moet hebben!

enjoy---->4*

avatar van Nassira

Nassira

Zeer goede film... *5

avatar van kort0235

kort0235

Ik heb van deze film genoten van begin tot einde. Goed verhaal en spannende verfilming.

Een 4.0*

avatar van martlybra

martlybra

Kathy Bates is echt geweldig in deze film! 4*

avatar van Doom

Doom

Misery (1990) is een vrij aardige thriller met een paar sterke martelscènes en schrikeffecten. Ook vind ik het einde, ondanks de clichés, aardig spannend. De muziek is helaas wel vrij zwak en op sommige momenten zelfs erg afleidend. Ook komt Misery vrij lachwekkend over. Dit komt denk ik voornamelijk door het (te?) gestoorde personage Annie.

Misery is gewoon een aardige thriller, maar zeker niet een bovengemiddelde thriller. Daar komt de film te laat voor op gang.