• 9.373.561 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Zeer goede film!

avatar van len2

len2

Goede misdaadfilm.

De film blijft over de hele speelduur interessant en amuserend.

avatar van Don MN

Don MN

'If we get jammed up, we're holding court on the street.'

Vermakelijke thriller, die door middel van sterke actiescènes boven de norm uitstijgt. Visueel gezien prima in orde, fijne shoot-outs, stijlvolle achtervolgingen en erg amusante kostuums. De audio tijdens conflicten is daarnaast ook om van te smullen, goed verzorgd. De soundtrack is daarentegen wel erg standaard en soms zijn de Bourne-achtige tonen een beetje misplaatst in rustige scènes.

Verhaaltechnisch erg voorspelbaar met een redelijke romance die nooit heel geforceerd aanvoelt. Deze is alleen al interessant genoeg vanwege de ontmoeting tijdens de eerste overval. Komt de film alleen maar ten goede om zoiets erin te stoppen omdat deze, mits goed uitgevoerd, de spanning in rustige scènes erin kan houden. Verder heeft de film ook vrij weinig om het lijf.

Renner is qua acteren de enige die in positief opzicht opvalt, hij weet met zijn over-the-top performance als enige een gedenkwaardige rol neer te zetten, de rest speelde voor een voldoende, al was die FBI agent wel erg stereotype, was een iets minder glad persoon op z'n plaats geweest. Affleck's regie is absoluut in orde, Gone Baby Gone staat vanaf nu ook op het wachtlijstje.

avatar van Grgry

Grgry

Goeike

avatar van timelezz

timelezz

Aanrader

avatar van GioFunny

GioFunny

Het brein achter de overvallen.. ben zijn naam kwijt, die onlangs overleden is. Speelde altijd goede bijrollen.. name of the father zijn beste rol.

over de film.. erg vermakelijk, harde film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

ongelofelijk dat deze film zo hoog word beoordeelt!

hebben jullie wel een's gehoord van qliches! daar zat deze film vol mee!

En voor al die relatie tussen Ben affleck en Rebecca hall was

avatar van Waackx

Waackx

GioFunny schreef:

over de film.. erg vermakelijk, harde film.

Peter Postlewaithe

avatar van joerve

joerve

Film die naar hartelust jat uit Heat en Pointbreak alleen 4x zo langdradig is en volkomen onrealistisch is. (Ik laat de onrealistische stukken en plotholes maar even in het midden want die zijn te talrijk om op te noemen)

1. Er is nauwelijks bewijs tegen de crew van adffeck in toch worden ze gearrersteerd en moeten allerlei dingen oplezen en daar werken ze ook aan mee. Iedereen die discovery kijkt af en toe weet dat het onmogelijk is om iemand te arresteren zonder of met zeer gering bewijs. Laat staan dat ze hoeven mee te werken.

2. Meisje pikt na een overval de eerste de beste vent op in een wasserij en gaat ook gelijk met hem mee zonder enig argwaan.

3. Ben affleck weet voor een betonwerker wel erg veel van de wet en het wekt geen enkel argwaan bij het meisje.

4. Meisje liegt tegen de FBI over haar getuigenverklaring maar zegt het wel tegen de eerste de beste vreemdeling die uit de wijk van de overvallers komt.

5. Op het eind als affleck naar haar toe wil gaan staan al die agenten in haar huis voor het raam voor iedereen te zien. Zelfs als zij aan de telefoon is met affleck gaat er een politieagent zn shotgun herladen!! (lol??!!) wat duidelijk te horen is.

6. Ben Affleck loopt zo weg uit een met politie overspoelde wijk met zonnebril en tas zonder dat ook maar 1 agent hem controleert.

7. Die FBI agent was sneller dan Neo uit de matrix, hoe ie die kogels ontweek van Jem aan het einde. Zelfs met bullettime lukt je dat nog niet. Hij spreekt ook de eerste de beste agent aan en dat blijkt toevallig weer jem te zijn.

8. Iemand overleeft een schot uit een assaultrifle omdat ie een kogelvrijvest aan heeft. Assaultrifle kogels gaan door vesten heen als een heet mes door boter.

9. Het meisje in de film vraagt 2x naar wat er gebeurt is met Ben afflecks ouders, 1 keer op weg naar de boot en 1 keer in de bloemen tuin. En 2x krijgt ze exact hetzelfde antwoord.

Als ze Ben Afleck en die FBI agent hadden vervangen was het misschien nog wel wat geworden.

De enige gezichtsuitdrukking die ben affleck schijnt te beheersen is glazig voor zich uitkijken, en die FBI agent hebben ze uit een aflevering van scooby doo gehaald.

avatar van manifestos

manifestos

Cliché´s en Ben Affleck moet echt stoppen met acteren, tenminste als je dat zo kan noemen. Ondanks dit toch een prima filmpje die goed weg te kijken is. Ik vind wel dat de film te hoog score heeft, zo goed was hij nou ook weer niet. Jeremy Renner vond ik het best acteren. Klein ventje viel me op in deze film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Het klopt Allemaal! Joerve..

deze film is zo LEK als een zeef en daarom zak ik een halfje

1 1/2 ster

avatar van mnrk

mnrk

Don MN schreef:

Ik sluit me aan bij de mening van "Don MN"....het acteerwerk in deze film was trouwens ook in orde met Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner als meest in het oog springend.

avatar van Vascago

Vascago

Heel aardig geregisseerd en ook geacteerd. Maar helaas is het script een opeenstapeling van cliche's en duurt het veel te lang voordat er iets leuks gebeurd. De 1ste 5 kwartier vond ik behoorlijk saai. Pas in de laatste 3 kwartier kwam er wat meer vaart in en werd het een stuk leuker. Het einde is tenenkrommend.

avatar van HTrilla

HTrilla

goede film met vermakelijke actiescenes, maar de film heeft toch wel als minpunt ben affleck. Belabberde prestatie van hem. Dit is bijna geen acteren te noemen. Hij past zich nergens goed aan. zet maar een willekeurig gezicht op en lijkt alsof die zijn tekst zit voor te lezen. blijf vooral doorgaan als regiseur maar stop maar als acteur.

avatar van joerve

joerve

The town, ben affleck die glazig voor zich uit zit te kijken

zeer geslaagde misdaadfilm goede en keiharde actie vooral op het einde ook niet echt

afgeraffeld, minpuntje misschien voor de verhaallijn maar niet zo cliche matig dat het

vervelend is. Ook vondt ik ben aflleck erg goed spelen.

Oftewel zeer zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van joaquim05

joaquim05

zwaar overated!

avatar van bonothecat

bonothecat

Matige en veel te lange film. 2,5*

avatar van Dreman

Dreman

Op zich keek de film best aardig weg, maar gezien zijn hoge rating valt ie me toch tegen. Al tijdens de film en ook bij het nadenken erover ná de film waren er teveel zaken die niet klopten, hierboven zijn (door joerve) de belangrijkste al genoemd. Ik zou daar nog wel aan toe willen voegen dat het ook bijzonder vreemd op me over kwam, dat als je toch al weet dat je in de picture van de FBI staat (arrestaties, foto's) en je dus weet dat je vast wel gevolgd wordt, je toch gewoon weer een nieuwe overval gaat beramen. En verrassend hoor, het stikt er opeens van de politie en alles loopt in de soep...
2,5* omdat er toch ook nog genoeg goeie scenes in zaten, maar er had toch veel meer in gezeten.

avatar van Rickmans

Rickmans

Mag zich van mij in het rijtje scharen naast HEAT e.a.

Eindelijk weer eens een leuke film over bankrovers. Ik heb me vermaakt.

avatar van ashiharry

ashiharry

Vond het een zeer vermakelijke film.

Point break, maar dan anders

Door het prima acteerwerk, decor en spanning zijn de cliche's voor mij niet storend geweest.

avatar van Octo

Octo

Prima misdaadfilm. snap de commentaren niet zo.

avatar van Waackx

Waackx

Octo schreef:

Prima misdaadfilm. snap de commentaren niet zo.

Dan moet je ze lezen

avatar van mooiweer

mooiweer

goeie film niks mis mee, 2.5 uur zo voor bij. pilsje er bij en genieten

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Wat mooiweer zei, bier en chips film met iets meer dan gemiddelde diepgang. Je moet er ook niet meer van verwachten denk ik. Een 7. (3,5*)

avatar van Octo

Octo

Waackx schreef:

Dan moet je ze lezen

Zal het anders formuleren:

De film zit prima in elkaar en er wordt goed in geacteerd. Met een vergrootglas zie je altijd zaken die minder geloofwaardig zijn, ze waren echter beperkt en niet storend in deze film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Geen slechte film dit, al had ik wat meer actie verwacht.

Maar het scenario is wel prima, en ook de vertolkingen mogen er zijn.

Ik heb de extended versie gezien, ruim 30 minuten langer, en ook dat beviel me wel.

Ben Affleck heeft in het verleden een paar flops op zijn naam gezet, maar sinds 'Gone Baby Gone', waar hij alleen de regie doet, en met deze film heeft hij toch weer aan krediet gewonnen, ook als acteur in deze film.

avatar van benni

benni

Mooie film. Beter dan al die vervelende trage films die ik laatste dagen gezien heb met hele hoge waarderingen en veel respect van sommige gebruikers. Pff, Vanmiddag nog laatste stuk van ene Bridges of..., weet ik veel.

Dat is uitzitten, de Town is genieten. Ik bedoel, ik heb nog steeds griep. Dan wil je even geen griep voelen. Dat kon zelfs met Black Swan.niet.Maar dus wel met The TOWN.

Vond Ben als karakter niet echt passen als zo'n crimineel. Maar voor de rest, Rebecca en ook de rest van de cast, ok.

Kijken wat we morgen weer vinden op de HDD>

avatar van PhongForce

PhongForce

Aangezien het de tweede film van Ben Affleck was kon ik niet wachten om het te zien.

Ten eerste, Gone Baby Gone van hem was fabolous, totaal onverwachts kwam die film en de sfeer is meeslepend en de locaties lekker gedurfd.

In The Town kun je ongeveer hetzelfde sfeer verwachten, Boston, de achterstandswijken met Ierse hoodlums.

Het verhaal was wat cliche, de personages waren leuk gespeeld door oa. Jeremy Renner (Oscar Nominee), Blake Lively en Peter Postletwaite..

Het verhaal is simpel een, ierse robbery crew beroven een bank en nemen Rebecca Hall mee als gijzelaar en vervolgens laten ze haar gaan.

De crew bestaat uit 4 gasten, die close zijn als familie.. ze nemen het in bloed. zoals je van tevoren een beetje kunt verwachten.

Ben Affleck zoekt diezelfde gijzelaar op voor de loose ends en word vervolgens verliefd..

De liefde lijkt mij iets te cliche, het is ook moeilijk om zon verhaal in beeld te zetten maar het kan ermee door omdat Charlestown (waar de film zich afspeelt in Boston) gewoonweg te interessant is..

Ben Affleck speelt zeg maar het engeltje in de flm, die zijn eigen issues heeft en er aan denkt om The Town achter zich te laten.. en Rebecca Hall voegt de energie toe bj Affleck vol sympathie..het publiek kan er warm van worden of ook niet maar goed dat is hun mening.. Ikzelf vond de film zeer gedurfd, de personages zoals bij Gone Baby Gone erg leuk om naar te kijken en de sfeer was fantastisch..

Naast het verhaal zelf, probeerde Affleck natuurlijk ook veel van Charlestown te laten zien, erecodes, de movement van het volk en wel meer. Ben Affleck kan ik nu wel noemen: de filmheld voor het ierse volk in arbeiderswijken, dus een soort Martin Scorcese maar dan voor ieren.

Cliches hier en daar maar alsnog maakt The Town een indruk achter, misschien minder goed als Affleck's eerste film maar dat maakt niet veel meer uit..zodra je bijv Jeremy Renner ziet acteren..

Affleck zelf acteerde iets minder, soms kwam hij een beetje autistisch over (emotieloos)maar give the guy a break.. het was een mooie film om er naar te kijken, met een oke einde. wel cliche maar acceptable..

Ook de shoot-out scenes waren indrukwekkend, met opvallende kostuums..zoals kustuums van Nonnen, best ironisch want religie betekend veel daarzo..

Maar ook de car chase scene was erg interessant om te zien en herkenbaar (Ronin uit 1998) paying homage , inspiratie, copycat, whatever mensen het noemen..het was spannend !

Een 4

avatar van film88888

film88888

Sterke misdaad drama prent.

Ben Affleck het brein achter deze film, en ook de zeer overtuigende hoofdrol speler.

Ben niet meteen een Affleck fanaat, maar hier zat het toch allemaal mooi in elkaar.

Prachtig verhaal, en mooie ontknopingen, en zeer flitsende actiescenes dat me fel lieten denken aan de bankoverval scene uit Heat.

Jeremy Renner dat ik vooral van de film S.W.A.T ken vond ik hier net als in S.W.A.T heel sterk acteren, en dat geld net het zelfde voor Pete Postlethwaite die ze uit het stof hebben gehaald voor een heerlijk personage te vertolken.

Deze film zal me nog wel een hele tijd bijblijven.

4,0