• 9.372.459 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Fergus "Fergie" Colm

Stephen MacRay

avatar van cor1946

cor1946

Een goede film, ook Ben die speelde zowaar een goede rol. Goed verhaal dus 4 sterren waard.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Mooie film, al moet ik wel zeggen dat ik niets heb gezien in de film dat ik al niet eerder gezien heb. Goede acteerprestaties en aardig verhaal. Gewoon een goede film.

3,5

avatar van gentenaar

gentenaar

Ik vond deze film toch zeer geslaagd, affleck eindelijk nog eens in een goede rol

film wist me aangenaam te verrassen. Verhaal is best spannend en zit goed in mekaar

avatar van Catscan

bollepeer

inderdaad

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

ik vond hem echt slecht. gewoon een zoetsappig drama is het geworden. weinig actie geen diepgang in het verhaal, veel relatiegedoe en zoetsappig emotionele crap. bah. wat een teleurstelling.

avatar van bruce007

bruce007

Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat ik de dialogen al een keer eerder had gehoord in een ander jasje. Doet sterk denken aan Good Will Hunting alleen dan een stuk minder. Had een actiefilm verwacht, maar blijkt veel overlozer. Teveel naar mijn idee. Ben Affleck kan blijkbaar maar een kunstje en dat is ongeloofwaardig anekdotes opdissen. Acteren kan ik het niet noemen. Geen aanrader.

avatar van Str00pwafel

Str00pwafel

Gisteren gezien, heerlijk fimpje.

Zeker 4 sterren waard.

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Geen verwachtingen voor ik hem ging kijken, aan het einde positief verrast!

Hou wel van dit soort films!

avatar van Mambanda

Mambanda

Aardige film, deed me een beetje denken aan The Departed in zekere zin. Vond Ben Affleck eindelijk een keer aardig acteren, maar de shootout aan het einde was erg saai en duurde gewoon te lang.

avatar van DB10

DB10

Vermakelijke film wel. Sfeertje in Boston is mooi, voor de rest lijk het erg op Heat. Affleck vond ik matig, Renner was prima. Voldoende waard. 3.0*

avatar van Reinbo

Niet goed, niet slecht en morgen weer vergeten. Toch een 3,5*

avatar van Blokland

Blokland

Net iets onder de verwachtingen, na Gone baby gone...

avatar van assowise

assowise

Zelfs Ben Affleck haters moeten toegeven dat dit toch een erg goede film is. zowel vanuit zijn regie (heerlijk gevoel van een stad) als van zijn acteerwerk.

Verassend goed, al had Affleck met Gone Baby Gone ook al een zeer sterke film afgeleverd. Een absolute aanrader!

avatar van Gedep

Gedep

Wel een aardige film, maar geen echte topper. Vond vooral de slechte acteerprestaties van de FBI-agent erg storend. Ik had telkens het idee dat hij zijn tekst voorlas/opdreunen.

Kortom: kijkt lekker weg, maar dat is 't dan ook wel.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

assowise schreef:

Moet ik me misschien maar eens aan gaan wagen, Gone Baby Gone. Bijna exact evenveel stemmen met exact hetzelfde, redelijk hoge, gemiddelde.

avatar van Brother Grimm

Brother Grimm

onverwacht denk je nu al af? Maar gaat door die film, goeie chips! Bijna nivoo blood in blood out xox

avatar van ejtemmas

ejtemmas

Een goede film met aardig wat actie.

Het was leuk om te kijken!

Helaas niet meer dan dat, verder niks bijzonders... 3,5 ster

avatar van bigwillem

bigwillem

een van de vele... bende pleegt overval wordt achterna gezeten door politie bende bedenkt slim plan om te ontsnappen..

Ben affleck was redelijk , Jeremy Renner was goed zoals hij meestal is. die gozer die FBi speelde was echt waardeloos.

kortom een van de vele.

avatar van TheDenMan

TheDenMan

Knap hoe bijna alle clichés in één film kunnen worden gestopt. Waardeloze film zeg!

avatar van Kaydee1965

Kaydee1965

Gisteravond hier eens voor gaan zitten en moet zeggen heel aardige film. Van begin tot eind, ruim 2 uur, onderhoudend. Affleck redelijk tot goed, Hall prima.

avatar van DBTim

DBTim

Mwah, matig. Flinterdun verhaal die nergens écht boeiend of interessant wordt. Personages deden mij ook niets, hoewel Rebecca Hall echt een prachtige verschijning is Voor de rest een dertien in een dozijn actiefilm. Had er meer van verwacht

avatar van Zeriel

Zeriel

Een Dertien in een dozijn-film. Daar sluit ik me bij aan. Voor een actie-film te weinig actie, voor een romance, te weinig chemie. Oninteressant geheel, er gebeurd net genoeg om te blijven kijken.

De titel klopt ook niet, omdat "The Town", zelf nauwelijks uit the verf komt.

avatar van Triple G

Triple G

Ok, het voelt, zoals al vaker is verhaald hier, alsof ik het allemaal al es eerder heb gezien en gehoord. Toch onderhoudend en aardig geacteerd. Beetje meer chemie, zoals Zeriel al schrijft, had zeker leuk geweest. Juist uit dit gegeven had meer moeten komen.

avatar van ErickZonderK

ErickZonderK

The Town is wat mij betreft één van de betere films van het jaar 2010. Ben Affleck speelt zowel de hoofdrol als dat hij de regie op zich neemt. De film lijkt verdomd veel op The Departed. Eigenlijk is het ook ongeveer hetzelfde over de misdaad in Boston.

BEN AFFLECK EN EEN GROEP ANDERE STOERE MANNEN DIE BANKEN OVERVALLEN MAAR DAN KRIJGT BEN AFFLECK EEN LOVE INTEREST EN VRAAGT HIJ ZICH: WIL IK ECHT ZO'N LEVEN LEIDEN?

Het bevat veel actie, het is vermakend en het acteerwerk is helemaal geweldig.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een goede en boeiende film.

Ik heb de 152min. versie gezien. Misschien dat deze toch net iets te lang duurde, gezien er scenes in zaten die erg lang leken te duren. Het verminderde de vaart in de film enorm.
Toch waren deze scenes goed voor de ontwikkeling van de personages.
Qua actie vond ik de film toch wel erg mee vallen...dus mensen, als je voor een echte actie film gaat..kom hiermee bedrogen uit. Ik denk dat er wel getelt zo een 3 a 4 actie scenes in zitten.
Het verhaal zat goed in elkaar, hoewel alles toch net iets meer naar de drama neigt te gaan dan Misdaad. Misschien dat je romantiek er ook wel aan toe kunt voegen.
Je weet dat je naar "the bad guy's " aan het kijken bent, en toch leef je enorm met ze mee...vooral bij de laatste overval vond ik het heel erg spannend...gaan ze het wel of niet halen..
Qua acteerwerk vond ik het allemaal ruim voldoende hoewel ik de "chemie" zoals hierboven ook al eens beschreven stond inderdaad vond ontbreken tussen Doug en Clair.
Verder gebeurd er genoeg gedurende de film, om jou als kijker geboeid te laten.
De soundtrack is spannend en onderhuids. Klonk erg goed.
Tja, ik heb me goed geamuseerd. Van mij een 3,5*

(maar volgende keer kijk ik toch de bioscoop versie)

avatar van Melvv

Melvv

Boeiende actie film met prima acteer werk!

avatar van mfreak

mfreak

Goed acteerwerk. Daar kan je niet omheen draaien.

Wel deed film mij veel denken aan HEAT. Op de manier hoe bank werd overvallen en dat er een badguy politieagent hem achterna zat..

Al met een al zeker een film die het moeite waard is om naar te kijken

avatar van rslwd

rslwd