Genre: Drama / Komedie
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot De Gelukkige Huisvrouw
Maak kennis met Lea Meijer, een vrouw die jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd is met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Maar Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig. Maar Lea niet.
Lea Meijer
Beau
Enzo
Brigit
tal1b
begin vd film vond ik niks, 2e gedeelte in 't gesticht vond ik carice grappig spelen eind vd film ook redelijk doorsnee.
robertus65
Ietwat overschatte film vind ik, er vreselijk veel tijd besteed aan een bevalling en Carice van Houten speelt zoals altijd op zijn Hollywoods, overacting, je moet er maar van houden. Ze kwam wel af en toe grappig over met haar cynische opmerkingen, maar voor de rest geen topper.
brasp070
helemaal mee eens ik wist niet dat dit van eyeworks was.
Maar na dit gezien te hebben, verwonderde het mij niet.
Ze moeten gewoon stoppen met die flut films te maken.
Quido
Quido
Nee hoor, ik mag mijn mening zeggen
En gezien je uitlatingen bij Komt een Vrouw bij de Dokter is het ook ronduit kinderachtig.
Raffael77
Dat soort figuren heb je er altijd bij zitten Quido. Gewoon links laten liggen.
Deze film vind ik toch goed geslaagd. Veel diepgang en uitstekend acteer werk.
Verhaal is mooi en goed uitgewerkt.
Dacht eerst het zal wel een vrouwen film zijn maar bleek geweldig goed te zijn.
De_Hollander
Ik ben niet de enigste die het een slechte film vindt.
en deze film hetzelfde, o ja ik heb dit gevonden over deze film:
Met hetzelfde productieteam onder leiding van Reinout Oerlemans.
mer1973
Ik ben niet de enigste die het een slechte film vindt.
en deze film hetzelfde, o ja ik heb dit gevonden over deze film:
Met hetzelfde productieteam onder leiding van Reinout Oerlemans.
Quido, laat maar lullen, bekijk zijn stemmen op de gemiddelde film maar eens. ZEGT GENOEG
De_Hollander
wat zijn jullie allemaal aan het doorzeiken, alsof ik een film niet mooi mag vinden, erg kinderlijk.
Zeriel
Een stuk beter dan Komt een vrouw bij de dokter. Carice is top. Interessant onderwerp. Zoiets durven ze in Hollywood echt niet te maken.
Prima mee vermaakt.
tal1b
mag wel hoor
Ajax&Filmfreak
idd wel een stuk beter dan komt een vrouw bij de dokter ja
Multivitamine
Wat een vreselijk slecht en saai verhaal. Zie nu ook dat het mede een komedie is, denk dat ik de grappen dan allemaal gemist heb..
Het is maar goed dat Carice van Houten niet overal hoeft te acteren zo lijkt het nog een beetje of ze talent heeft
Terwijl zoveel echt talent met kleine rolletjes in de film zitten, zoals bijvoorbeeld René van 't Hof.
Penrue
Nee hoor, ik mag mijn mening zeggen
Tuurlijk, alleen is een niet-onderbouwde mening vrij waardeloos.
Ik vond het een hele leuke film, ik merk echt dat de Nederlandse films elke keer beter en beter worden. Ben naar deze film geweest in de bioscoop met een vriendin en gewoon heel erg genoten ervan.
Op sommige momenten zelfs "een stofje in mijn oog" gehad.
Multivitamine
in de bioscoop met een vriendin en gewoon heel erg genoten
3 sterren. Met name voor de eerste drie kwartier en voor Carice. Terecht de beste rol van het jaar...
IcU
De film is gratis online te bekijken bij rtl. Snap niet helemaal de bedoeling er achter. De dvd is net uit, dus ik neem aan dat ze daar nog even aan willen verdienen?
Ter promotie van die RTL-site lijkt me. Een dealtje tussen Eyeworks en RTL, die er voor zal moeten betalen.
Stephan
Carice zeilt van briljant naar irritant en naar houterig. Bizar om zoiets te zien. Patiënten stalen de show, maar de hoofdpersonages waren ongeloofwaardig en gewoon vervelende mensen.
En dan die muziek die de luchtigheid moest onderstrepen. Dat werkte bij mij als een lach-band bij een foute sitcom.
De bevalling was nog redelijk gedraaid, maar daar kwam gelukkig (in de omslag) de vaardigheid van Carice te hulp.
Tegenvaller.
timbo_
Ik behoor tot de kleine groep Nederlanders die niet structureel wegloopt met Carice van Houten. Weliswaar haalt ze altijd een dikke voldoende, maar wat mij betreft is het niet altijd zo overdonderend als ik overal hoor en lees. Na de Gelukkige Huisvrouw ben echter ook ik (voorlopig) overtuigd. De balans die zij weet te vinden tussen intens drama en humor is magistraal en maakt (Waldemar Torenstra doet de rest) van de Gelukkige Huisvrouw één van de beste Nederlandse films ooit. Met afstand haar beste rol in een verder ook op alle andere denkbare vlakken uitstekende film.
Sukantara
Ik weet soms gewoon niet wat te vinden van Carice. Ze is erg mooi, dat zeker, maar ik irriteer me soms gewoon aan haar. En ik weet niet waarom.
Emma'
Waar slaat dat nou weer op?
Joynoah
weer een slechte film van oerlemans, hij kan beter ermee stoppen.
De film is geregisseerd door Antoinette Beumer hoor....!!??
tafkan
Mijn reactie op deze zeer boeiende film is de volgende;
Ik begrijp vaak niet hoe iemand zo negatief kan reageren op een karakter die hier zo goed is neergezet Carice van Houten.
Ik denk dat je zoiets zelf meegemaakt moet hebben om er uberhaupt een mening over uit te kunnen spreken.
Ik kon me zo goed verplaatsen in verschillende karakters en dan ben ik slechts alleen degene wiens vrouw een soortgelijke ervaring heeft doorstaan.
Tafkan
klapgeest
Ja, dit is een topper!
Erg goed acteerwerk. Tsjonge wat is die vrouw veelzijdig.
Gelukkig is de verhaallijn niet verkloot met overerotische scenes zoals we vaak zien in de NL producties, zeer goede dosering waardoor er een heerlijke balans in het kijkgenot zit.
Liefde, angst, verdriet, boosheid, onzekerheid, blijdschap, vriendschap, enz, enz. - top!
Johnny-31
Leuke goede film, onderhouden en kijkt lekker weg.
Maar geen topper

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland