• 9.377.938 stemmen

De Gelukkige Huisvrouw (2010)

Drama / Komedie | 100 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titel: The Happy Housewife

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Antoinette Beumer

Met onder meer: Carice van Houten en Waldemar Torenstra

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 april 2010

Plot De Gelukkige Huisvrouw

Maak kennis met Lea Meijer, een vrouw die jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd is met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Maar Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig. Maar Lea niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

In eerste instantie zou Paula van der Oest deze film regisseren.

O jee, een Heleen van Royen film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Wedden dat dit weer zo'n typisch Nederlandse film met heel veel seks en kots wordt?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Kots, is dat ook alweer typisch Nederlands?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Jep... het viel mensen zelfs op in Ellis in Glamourland...

avatar van Mug

Mug

In Turks Fruit werden de rode bietjes gewoon uitgepoept, niet uitgekotst...

avatar van Kippie.

Kippie.

Het boek vond ik werkelijk verschrikkelijk, dus ik houd mijn hart vast voor deze film. In Carice heb ik altijd wel vertrouwen, dus ben benieuwd..

avatar van Elineloves

Elineloves

Carice kan hopelijk mijn lage verwachtingen van deze film opkrikken.. Verhaal staat me nu al niet aan, en het boek heb ik nooit willen lezen.

avatar van rose

rose

Heb het boek niet gelezen, maar de film trekt me wel. Ben benieuwd.

avatar van raymon

raymon

Nieuwe site online en de trailer:

De Gelukkige Huisvrouw

na het zien van de trailer verwacht ik een meeslepend, dramatische en grappige film met sterke acteurs. Ben benieuwd

avatar van mikey

mikey

Een flm over een postnatale depressie Je moet het maar willen.

hehe, ja da's ook het eerste wat ik dacht.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Het boek had ik na 10 bladzijden weggelegd. Maar goed, ik heb Heleen van Royen nooit een goede schrijfster gevonden. Kijken of Antoinette Beumer er wat beters van kan maken. Wel mooi dat ze Carice hebben weten te strikken.

avatar van Silarean

Silarean

Yes! Het boek is verfilmd! Met Carice van Houten nog wel!!!

avatar van rose

rose

mikey schreef:

Een flm over een postnatale depressie Je moet het maar willen.

Zal voor veel vrouwen een herkenbaar iets zijn.

Na het zien van de trailer ben ik helemaal benieuwd.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Hoor hele goede verhalen over de film. En vooral over Carice van Houten.

avatar van rebelman

rebelman

Shit die trailer belooft niet veel goeds, veel hysterie , slecht geluid , oubollige muziek , kortom een oer hollandse productie.

avatar van erik1677

erik1677

lijkt me echt een supergoeie nederlandse film

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik heb behoorlijk wat extreme exploitatiefilms gezien maar een dusdanig heftige geboortescene als in De Gelukkige Huisvrouw heb ik nog nooit meegemaakt. De film teistert haar kijker het eerste half uur met een ronduit briljant verhaal rondom een postnatale depressie. Geweldige psychologie, erg goed geschreven en Carice van Houten is ijzersterk. Probleem zit hem in de rest van de film. Zodra ons hoofdpersonage wordt opgenomen bevinden we ons in een soort misplaatste Loenatik situatie en wordt de verfijnde psychologische vertelling overboord gegooid. Hadden we eerst te maken met een confronterend psychologisch verhaal lijkt het nu alsof de schrijver nog nasukkelt na een eerste kennismakings curcus met het werk van Sigmund Freud. De laatste drie kwartier werken niet zo goed en staan helaas duidelijk in de schaduw van het ijzersterke begin.

avatar van Fabian123

Fabian123

Drs. DAJA schreef:

Nou nou...

avatar van Kippie.

Kippie.

Vanaf donderdag in de bioscopen, ben heel benieuwd hoe deze film het gaat doen.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik wil hem heel graag zien, heb het boek gelezen, de film zal voor veel moeders herkenbaar zijn.

Als je net bevallen bent zit je niet alleen maar op een roze wolk.

Tevens zit er in het boek een combinatie van humor en diep verdriet, ben benieuwd hoe ze dat in de film gaan combineren.

avatar van megaman

megaman

Die drama/comedy films met elke keer de zelfde acteurs en actrices komen ook je neusgaten uit in dit kikkerlandje Verder vond ik de trailer wel leuk maar ik ben bang dat het niet echt mijn ding is. Jammer dat Carice niet gecast was voor Zwart Water want die film lijkt me wel goed.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Lekker de draak steken met 'Avatar': ''Wat een mooie blauwe vriend heb jij, he, jaaa...'' Goeie trailer, ben benieuwd.

-edit- Naar een boek van Heleen van Rooyen, dat had ik niet gedacht.

avatar van Kiralona

Kiralona

Heftige maar ook erg vermakelijke film, ook echt veel moeten lachen wat ik helemaal niet had verwacht. Zeker een aanradertje en Carice heeft het niet beter kunnen doen!

avatar van Quido

Quido

Premièreverslag (interviews + scènes): YouTube - Premiere 'De gelukkige huisvrouw'

avatar van queenie

queenie

Ik kon het boek niet, maar de film was erg mooi. Carice speelt een sterke rol. Ondanks dat het best een beladen onderwerp is wordt de film mooi neergezet met hier en daar ook wat humor erin.

avatar van missl

missl

de film begint heel sterk, is ontzettend spannend, na de pauze word het echter een stuk minder boeiend en dat is niet omdat carice slecht speelt, maar hoe het verhaal loopt.

van waldemar ben ik niet gecharmeerd.

avatar van lindsss

lindsss

ik heb em al gezien!

hij is echt goed!!!!

avatar van Boxmeer

Boxmeer

Gister avond naar de bioscoop in venray gegaan en zaten in totaal met 3 jongens en 40 vrouwen in de zaal. Denken zoveel mensen dat dit echt een vrouwen film is?

Ik vond hem iniedergeval super goed. De eerste 30-45 min is het veel lachen en daarna wordt ie steeds zieliger.

@ missl

Carice speelt slecht? Heb je iets tegen dr ofzo

Een van de beste actrices op dit moment lijkt me zo.