• 8.760.323 stemmen

Releasedatum: 10 mei 2012

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Jackie

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van marximaal

marximaal

masterton schreef:

Eigenlijk gooit ze een blikje cola over de accu heen, en niemand hier heeft daar vragen over ,dit gebeurde 5 minuten voor het einde, hebben jullie de film eigenlijk wel gezien ?

Gebeurde ook eerder in de film al eens door Holly, dit deed ze volgens mij om de contacten wat te ontroesten voor betere geleiding, wat natuurlijk onzin is maar wel stoer lijkt.

Verder vond ik het een leuke film met een leuke twist aan het eind.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Wel oké. Ik vind Carice, Jelka en Holly Hunter goed spelen, maar het verhaal greep mij niet. Het voelde wat vlak. Echt saai vond ik het niet, de landschappen zijn mooi en het keek vrij makkelijk weg, maar het geheel mist een wow, wat mij betreft. Een kleine voldoende (6). 3*

avatar van Mescaline

Mescaline

Niet echt een bijzondere maar wel een vermakelijke film van eigen bodem, het drama en het comedy gehalte gaan ook redelijk goed samen en Carice van Houten & Jelka van Houten zijn duidelijk sterk op elkaar ingespeeld en halen het beste in elkaar naar boven.
Holly Hunter deed het ook leuk, alhoewel haar personage best wat meer "uit de bocht" mocht vliegen. Het deed mij meermaals denken aan The Guilt Trip (2012) heel toevallig? uit het zelfde jaar.

Eerlijk is eerlijk, ik zag de twist met Melissa/Jackie niet aankomen.

Jackie is de moeite waard geworden en leuk om eens mee te pakken, maar tegelijkertijd kleurt het iets te netjes binnen de lijntjes om echt een bovengemiddelde film te kunnen zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het was al weer een tijdje geleden dat ik Jackie gezien had, maar toch best wel een aardige roadmovie met Holly Hunter en de zusjes van Houten. Het is toch niet voor niks dat Carice van Houten een het buitenland gevraagd word voor rollen, want het is gewoon een goede actrice. Ook hele mooie opnames van het landschap tijdens de roadtrip.