• 9.197.087 stemmen

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 10 mei 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Jackie

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van marximaal

marximaal

masterton schreef:

Eigenlijk gooit ze een blikje cola over de accu heen, en niemand hier heeft daar vragen over ,dit gebeurde 5 minuten voor het einde, hebben jullie de film eigenlijk wel gezien ?

Gebeurde ook eerder in de film al eens door Holly, dit deed ze volgens mij om de contacten wat te ontroesten voor betere geleiding, wat natuurlijk onzin is maar wel stoer lijkt.

Verder vond ik het een leuke film met een leuke twist aan het eind.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Wel oké. Ik vind Carice, Jelka en Holly Hunter goed spelen, maar het verhaal greep mij niet. Het voelde wat vlak. Echt saai vond ik het niet, de landschappen zijn mooi en het keek vrij makkelijk weg, maar het geheel mist een wow, wat mij betreft. Een kleine voldoende (6). 3*

avatar van Mescaline

Mescaline

Niet echt een bijzondere maar wel een vermakelijke film van eigen bodem, het drama en het comedy gehalte gaan ook redelijk goed samen en Carice van Houten & Jelka van Houten zijn duidelijk sterk op elkaar ingespeeld en halen het beste in elkaar naar boven.
Holly Hunter deed het ook leuk, alhoewel haar personage best wat meer "uit de bocht" mocht vliegen. Het deed mij meermaals denken aan The Guilt Trip (2012) heel toevallig? uit het zelfde jaar.

Eerlijk is eerlijk, ik zag de twist met Melissa/Jackie niet aankomen.

Jackie is de moeite waard geworden en leuk om eens mee te pakken, maar tegelijkertijd kleurt het iets te netjes binnen de lijntjes om echt een bovengemiddelde film te kunnen zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het was al weer een tijdje geleden dat ik Jackie gezien had, maar toch best wel een aardige roadmovie met Holly Hunter en de zusjes van Houten. Het is toch niet voor niks dat Carice van Houten een het buitenland gevraagd word voor rollen, want het is gewoon een goede actrice. Ook hele mooie opnames van het landschap tijdens de roadtrip.

avatar van frans123

frans123

Ben er mee bezig en kijk zeker af vandaag. Van het verhaal moet de film het niet hebben ...cut. Een "' vrouwenfilm ".

Roadmovies blinken uit door geen verhaal te hebben maar vaak goede dialogen. teksten / grappen etc.

Opvallend goed gespeeld door de zusjes van Houten - naturel - en in mindere mate Holly Hunter - over acting, typisch Amerikaans.

Sterke rol van Carice, aardige , leuke ,teksten/dialogen en geen mooi maar wel indrukwekkend landschap.De enige reden dat ik kijk., want het verhaal vind ik nul.

( wat deed die stier daar ? )

avatar van frans123

frans123

gauke schreef:

Hoewel het niet zozeer om het verhaal (weinig origineel, bedaard en eentonig), maar om de personages gaat, gebeurt er in deze conventionele, simpele, luchtige roadmovie, rond het belang van het moederschap, te weinig. Door het uitstekende spel van de drie hoofdrolspeelsters en de haast voelbare sfeer toch prettig om naar te kijken. De mooi geschoten beelden van de Amerikaanse natuur waren voor mij het hoogtepunt van de film.

Hahah ik had precies hetzelfde, het enige boeiende aan de film is het landschap, ik zou daar best met een comfortabele ( airco!!) camper willen rijden....met Carice.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Ik ben duidelijk positiever dan de gemiddelde reviewer hier. Wel een disclaimer, want ik heb wel een zwak voor roadmovies in het algemeen. En dit is een uitstekende, klassieke roadmovie zoals ik ze graag zie.

De film is zeker niet perfect. De ontwikkeling van Jackie kwam wat te plotseling, telefoonbereik op de meest afgelegen plaatsen, onduidelijk hoe ze de echte jackie ineens vinden, de emoties komen soms wat te snel en gemakkelijk. Allemaal waar, maar het is de film vergeven. Wat spelen de zusjes van Houten geweldig! Ik zag later pas dat het twee zusjes zijn, maar tijdens de film dacht ik 'het lijkt wel of ze écht zussen zijn zo goed geacteerd!'. Holly Hunter acteert ook prima, maar blijft iets achter. Haar personage ontwikkelt zich wat te weinig vloeiend en neigt soms naar enige mate van overacting maar gelukkig wordt het nooit storend. De droge humor is ook erg leuk (vooral Carice is goed op dreef). Prachtige landschappen ook. Daarnaast zet de film aan tot het heroverwegen van je eigen keuzes die je maakt in het leven. Laat ik me inperken door anderen? Doe ik wat ik écht wil doen? Leef ik echt? Prachtig om te zien hoe iedereen zichzelf tijdens de roadtrip terug vindt met alle ups en downs die daarvoor nodig zijn. De cultuur van de VS is wat sterk aangezet op momenten maar zeker goed voelbaar. Oh ja, en Jelka van Houten kan echt wel goed zingen ook!

Ik vond het één van de beste roadmovies die ik de laatste jaren gezien heb. Ondanks dat de hoofdpersonen bestaan uit alleen vrouwen, vond ik het zeker geen vrouwenfilm. Voor mij 4,5 ster. Ik ben royaal, ik weet het, maar de foutjes is de film vergeven.

avatar van mrklm

mrklm

Tweelingzussen Sofie [Carice van Houten] en Daan [Jelka van Houten] zijn liefdevol grootgebracht door hun vader Marcel [Paul Hoes] en Harm [Jaap Spijkers]. Dan krijgen ze te horen dat hun draagmoeder Jackie [Holly Hunter] hen als naaste familie heeft opgegeven bij een Amerikaans ziekenhuis en dat ze iemand nodig heeft om haar op te vangen. Roadmovie profiteert van de uitstekende chemie tussen de drie hoofdrolspelers en een scenario dat op humoristische en bij vlagen ontroerend wijze de persoonlijke ontwikkelingen de veranderende onderlinge verhouding schetst.