menu

Rush Hour (1998)

mijn stem
3,23 (1848)
1848 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson

Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JMiFsFQcFLE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Spetie
3,5
Erg vermakelijke film die volgens de bekende Buddy formule werkt.

Jackie Chan is iemand die vaak duidelijk moeite heeft met de Engelse taal. De manier waarop hij sommige zaken zegt spreekt niet van goed acteerwerk, maar het maakt zijn houding en uitspraak er soms wel grappig door en in deze film is dat ook het geval. Chris Tucker is zijn tegenhanger. Een drukke zwarte Amerikaan zoals er wel meer zijn, maar Tucker in hier ook best grappig. Maar het belangrijkst van deze film is nog wel dat de twee chemie met elkaar hebben, waardoor de film nog een stuk genietbaarder wordt.

Het verhaal heeft verder niet zoveel om het lijf. De humor is echter vermakelijk, waarbij de tegenstrijdigheden tussen de twee hoofdrolspelers soms leuk naar voren worden gebracht. Ook de soms best spectaculaire actie is goed, waarbij Chan weer eens goed laat zien wat hij kan en hoe gevarieerd en veelzijdig hij op dat gebied is. Leuk dus, maar de term de eerste de beste is bij deze filmreeks echter wel van toepassing.

3,5*

avatar van T-man
3,5
Erg leuke en grappige actie/komedie. Heb me prima vermaakt en het koppel Chan - Tucker is een gouden vondst.

avatar van mar007
4,0
film herzien.
soms heb je zin in een luchtige feel good movie dus deze maar weer eens bekeken.
ja nog steeds vind ik dit een erg leuke film.
binnenkort 2 en 3 ook maar weer eens zien.

ik heb me uitstekend vermaakt met deze herziening.

avatar van Betamax
3,5
Voor de derde keer gezienen nu in HD.
Jawel, nog steeds een dol komische film.

Dh PING
Pfff.

Triest om te zien dat buddycop actiefilms tot zo ver zijn verlaagd.

Hoewel ik dol ben op dit soort buddy-cop movies zoals Lethal Weapon, heb ik helaas over Rush Hour vrij weinig positiefs te vertellen. Dit is niets meer dan saai, overdreven cartoonesk en soms zelfs erg irriterend. Jammer; want audiovisueel zag de film er wel zeer schoon uit. Ook Chris Tucker en Jackie Chan hebben beiden ooit getoond dat ze degelijke acteurs zijn maar in deze film verlagen ze zichzelf weer tot hun verschrikkelijke typetjes.

Slechte film, zelfs met het audiovisueel aspect erbij geteld.
1 ster

avatar van stultmeister
3,0
Leuke film met een erg grappige Chris Tucker. Cliché ten top en alle buddy movie zaakjes komen voorbij. Nergens stoort me dit. Ik geef deze film 3 sterren.

avatar van xxERWINxx
3,0
Om eerlijk te zijn vind ik deel 2 en deel 3 mooier dan dit 1e deel.

Hier leren ze elkaar kennen en er zit redelijk wat actie en humor in, maar deel 2 en 3 zit meer actie in en spanning! maar leuk om gezien te hebben.

avatar van Velazques
Zeer vervelend mannetje deze Cris Tucker, zogenaamde ontdekking van Eddy Murpy. Ook zo'n schreeuwlelijk.

avatar van missl
3,0
In het begin moest ik heel erg wennen aan de stem van Tucker. Verder tja, het kabbelt wat voort. Maar dat vind ik van deze hele Rush Hour serie. De bloopers vond ik het grappigst maar het kijkt wel lekker weg.

avatar van tbouwh
3,5
Deze film kwam op tv vanavond, en aangezien ik wel zin had in een beetje komedie maar eens deze bekeken. Duurt niet te lang, en 3.23 gemiddeld is niet slecht voor een slapstick actie/comedy. Rush Hour is dan ook een degelijke film, die vooral zouteloos vermaak biedt. Alles in deze film is met een korreltje zout te nemen, maar daarom niet minder leuk. Het is even wennen aan de stem van Tucker, maar voor een Eddy Murphy-copycat is hij bij vlagen toch verrassend grappig met enkele mooie oneliners. Dankzij Chan, die ik sowieso wel mag, kentdeze film ook prima actie. Aardig om te zien wat Chan allemaal kan. Zoals gezegd, niet te serieus nemen, maar een stuk prima amusement is het gevolg. Zelfs op Veronica vloog de speelduur zo voorbij. Kleine 3.5*

3,0
Ik vind dat Eddie Murphy hier wel royalties van mag krijgen van deze film....
In bijna alles imiteert Chris Tucker Eddie Murphy. De film is qua muziek, sfeer, humor actie heeft het veel gelijkenissen met Beverly hills cop. Desalniettemin vermakelijke film, je weet vanaf het begin precies wat je krijgt en dat is soms ook wel eens fijn.

SDG030
hutchence schreef:
Ik vind dat Eddie Murphy hier wel royalties van mag krijgen van deze film....
In bijna alles imiteert Chris Tucker Eddie Murphy.
Eddie Murphy en Chris Tucker hebben wellicht een hoop gelijkenissen, maar Chris Tucker zou ik niet een copy-cat willen noemen. De man lijkt voornamelijk zichzelf te spelen. Zeker als je hem bezig hebt gezien in making-offs, interviews, Michael Jackson home-videos e.d.

avatar van Onderhond
2,0
Matig.

Sowieso vind ik Ratner geen al te bekwaam regisseur, maar Chan heeft ondertussen genoeg credit verdiend. Al behoort z'n Amerikaanse werk eigenlijk zelden tot het betere wat hij laten zien heeft. Ook deze film heeft daar wat onder te lijden.

Chan's stunts zijn erg bekend. Paar keer springen, wat draaien en je hebt het meest spectaculaire al gezien, behalve z'n val in het gordijn dan, dat zag er nog best leuk uit. Verder draait deze film vooral rond de humor en het samenspel met Tucker. DIe laatste is op het randje, maar in combinatie met Chan levert het links en rechts wel een leuke scene op.

Verder een wat flauwig buddy cop vehikel. Het is allemaal wat vlakjes, weinig scenes die erg uitspringen en vooral veel clichés die één voor één plichtsbewust de revue passeren. Deel 2 komt er binnenkort wel aan, écht vervelend vond ik het ook weer niet, maar met Chan kan je zoveel meer doen.

2.0*

avatar van Kondoro0614
4,0
Rush Hour

Zeer leuke Actie / Komedie! En het is me toch nog beter bevallen dan dat ik dacht!

Chris Tucker vond ik zeer leuk acteren! En kon bij de meeste grappen van deze man toch nog wel even goed lachen! Jackie Chan daar in tegen vindt ik altijd wat minder ik films waar hij Engels in moet praten! Zo merk je dat ook hier weer.. Maar Jackie Chan verbeterde dit altijd wel in de lollige actie scene's en de fouten die hij maakt tijdens het praten! Ook hierom kon je goed lachen! De rest van de cast deed het ook wel goed!

Niet iedereen houd van films zoals Rush Hour.. Net zoals bij Big Momma's House (2000) etc... Gelukkig vindt ik deze films (http://www.moviemeter.nl/film/2) ook leuk dus kon me prima vermaken met deze film! Maar ik vond de film pas echt leuk toen Jackie Chan en Chris Tucker elkaar leerde kennen bij het vliegtuig.. De apen streken van Jackie Chan kwam al snel naar boven.. Waar Chris Tucker snel achteraan moest komen... Helaas is hij blijkbaar niet zo'n aap als Jackie Chan! De grappen kunnen er naar mijn mening ook wel wezen bijvoorbeeld toen Chris het wapen af pakte van die Chinees.. Of dat Jackie Chan zijn badge wou laten zien maar helemaal die mist in ging! Natuurlijk is dat mijn persoonlijke mening! Maar ik vindt die reactie's altijd wel komisch!

Al om al heb ik erg genoten! Ik geef deze film daarom ook een 4.0*!

avatar van soom
4,5
Pffff. Ietsje minder ADHD mag wel, Tucker. Het is ook zonder die maniertjes duidelijk, dat er een tegenstelling met Jackie is. Hoewel het wel heerlijk werkt. Dat moet ik wel zeggen. Het kan wel het feit zijn dat ik een loeiboel wijn achter mijn kiezen voelde, maar ook al was de hele wereld ineens supergrappig, ik noteerde wel jouw gedrag in mijn grote boek als net te overdreven, net iets te leuk willen zijn. Je bent goed zoals je bent.. Ik geloof niet dat je ook prive zo aan het stuiterballen bent..

Het was grappig dat de ontvoerde dochter Soo Yung heette, het was grappig op het laatst. Die ongelooflijke dis, en die reactie die erop volgde: On-betaal-baar. Eigenlijk hangt de hele film van de ene geslaagde grap na de andere aan elkaar. Zeer solide, mooie opbouw, locaties waren mooi.
Die droge humor ligt me in elk geval wel. Of is het de hoeveelheid alcohol die hier sluimerend aan het woord is?

avatar van Phantasm
3,0
Vermakelijke film die lekker wegkijkt.

Dick2008
Toch een aardige afknapper dit, vergeleken met de tweede film maar ook als actiekomedie. Er zitten wat goede stunts in, Chan is behoorlijk snel, een aantal conversaties tussen hem en Tucker zijn ook wel grappig, maar als combinatie komen ze toch matig uit de verf. Eigenlijk is alleen de eerste ontmoeting leuk. De film zelf verloopt ook moeizaam. Het moet leuk zijn maar dat wil het niet echt. Het verhaal is te serieus, de humor is te spaarzaam en de actie te weinig spectaculair waardoor het meer de richting op gaat van een misdaadkomedie dan die van een actiekomedie.
"Leuk" om eens gezien te hebben, maar ik had er toch wel wat meer van verwacht. 3.0/2.0

3,0
Houdt niet op. Twijfelgeval die nog net een voldoende krijgt. Dat komt daar sommige grappen en de actie. Maar het verhaal en het acteerwerk van Jackie Chan vallen erg tegen.

avatar van IH88
3,5
“I'm gonna kick your ass and then I'll take your ass to jail.”

Het begin van het fantastische duo Tucker en Chan. Het verhaal is een standaard politie/bad guy verhaal, maar als buddycop movie is Rush Hour erg vermakelijk. De luchtige toon wordt afgewisseld met een aantal aardige actiescènes en vooral Jackie Chan mag zijn vechtkunsten tonen. Tucker is ook sterk als snelpratende en arrogante Carter. Samen zijn ze een gouden duo.

4,0
Hele grappige en vermakelijke actie comedie film!

avatar van Left4Dead
3,0
Aardig maar zeker niet meer dan dat. Lichte onspanning met een dun verhaal aan de basis voor deze buddy copfilm. Maar je moet houden van Chan en Tuckers humor, niet echt mijn kaliber dus.
Prent kijkt gemakkelijk weg, leuk voor opeen druilige dag, maar was naar het einde toe wel klaar met alles.

Blijf bij 3**.

avatar van FillumGek
4,0
Eén van mijn favoriete buddy-cop films die ik tientallen keren heb gezien. De laatste keer dateert echter alweer van heel wat jaren geleden. Ondanks het verstrijken van tijd blijft het erg vermakelijk.

Rush Hour is een fantastische combinatie tussen actie en humor. Zowel Tucker als Chan zijn beide acteurs die je wel moeten liggen. Er zijn mensen die spontaan wegzappen bij het zien van de capriolen van Chan. Ik smul er van. Hetzelfde geldt voor Chris Tucker die met zijn vlotte babbel achter de vrouwtjes aangaat. Heerlijke mimiek ook, erg jammer dat hij zo weinig films op zijn naam heeft staan. In combinatie met de serieuzere Chan een gouden zet.

Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf, maar de gênante, komische en gevaarlijke waar de twee voortdurend inrollen zorgen voor een continue glimlach.

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Anno 1998 had Jackie Chan al een stevige carrière achter zich, weliswaar vooral in Hongkong. In het westen begon hij stilaan ook op te vallen en het was dan ook kwestie van tijd voor hij zou meespelen in een Amerikaanse film. Wat ook de wens was van Jackie Chan. Als je zo'n man inlijft, ga je voor de kwaliteiten van de acteur. Of je gebruikt zijn naam en een deeltje van zijn talenten om je eigen ding te doen. En dat laatste is Rush Hour geworden. Een parodie (?) of verder bouwen op de buddyfilms die toen alsmaar populair werden. Met Chris Tucker als de nieuwe Eddie Murphy.

Commercieel gezien was het een succes. Er volgden nog 2 delen na deze film en de Amerikaanse carrière (helaas meestal in flauwe films) was begonnen. Er is blijkbaar toch een publiek voor de afgezwakte stunts met meer aandacht voor de humor dan de stunts van Jackie Chan. In Rush Hour moet hij zich inhouden. Alsof je een nieuwe John Wick film gaat maken en meer aandacht aan zijn hond gaat besteden met 5 minuten gevecht van John Wick zelf. Hetzelfde jaar maakte Jackie Chan de film 'Who am I' een wereld van verschil in niveau waar hij wel laat zien wat hij kan.

Chris Tucker is toch wel de Eddy Murphy van den Aldi. Verschrikkelijk irritant en ik kan me voorstellen waarom zijn collega's in deze film niet met hem willen werken. Het wordt met momenten best wel genant.

Rush Hour laat een hele andere Jackie Chan zien, die deze film enkel maakte voor het geld om zijn eigen projecten te financieren en Amerika te veroveren. Bij de bloopers op het einde zie je dat hij zich op zich wel amuseert, maar ik denk dat de man gewoon professioneel zijn ding heeft gedaan en dit louter als een verplichte job zag. En bij de schaarse gevechten in de film zie je toch even de sprankel van wat hij echt kan. Geef mij maar zijn Hongkong films.

avatar van Shadowed
1,5
Pff.

Rush Hour doet vraagtekens oproepen bij mij. Vraagtekens in de vorm van Ratners carrière. Qua actie wist enkel X-Men: The Last Stand een voldoende bij mij te scoren, maar tot nu toe vind ik hem qua actieregie serieus een ondermaatse regisseur. En X-Men was voornamelijk omdat ik de effecten zoveel beter vond dan die van Singer. En terwijl hij hier nog jong en fris was. Dan zou er toch juist adrenaline en energie vanaf moeten stralen?

Die energie straalt er in ieder geval niet vanaf. Ik had een beetje gehoopt dat Ratner zijn echte stempel met Rush Hour kon afleveren. Net zoals PTA deed met Boogie Nights. Die frisheid mis ik volop bij Rush Hour. Wat mij betreft had een 70-jarige regisseur dit net zo gedaan. Waarschijnlijk zelfs iets beter.

Rush Hour volgt erg braaf de typerende buddy-cop elementen. De bingokaart voor buddy-copclichés kan er in ieder geval bij gepakt worden want er komen er vast genoeg voorbij om een prijs mee te winnen. Alles in deze film is eigenlijk voorspelbaar. Het enige wat niet te voorspellen was waren de trekjes van Tucker.

Chan is in ieder geval niet al te best qua dialoog. Hij probeert een beetje de komiek uit te hangen hier, maar omdat zijn Engelse accent zo beperkt is is het een beetje ongemakkelijk om naar te luisteren. Tucker leek wel plezier te hebben, maar de humor van zulke types ligt me gewoon wat minder. Grappig, omdat Murphy wel op mijn lachspieren kan werken.

Qua actie is het allemaal niet al te bijzonder. Ik schrik ervan dat het budget nog rond de 40 miljoen lag, want ik kan het me maar moeilijk voorstellen. Ratner slaagt er in geen enkele wijze in om de kijker te betrekken in de actiescènes en qua actie zelf is het allemaal aan de tamme kant. Braaf wapengeweld, wat stofwolkjes en wat Chan-gehuppel.

De leukste scenes komen dan wel weer van de moves van Chan. Die laat af en toe nog wel soepele bewegingen zien. Jammer dat Ratner er niks mee kan doen qua regie. Tijdens de slotfase hoop je ook op iets spectaculairs, waar de film naartoe werkt, maar ook daar blijf je als actiefan op je honger zitten. Vond het maar een matig gebeuren allemaal.

avatar van Daan258
3,0
Jackie Chan en Chris Tucker zijn echt een leuk duo samen.
Al zo vaak gezien maar vervelen zal het nooit doen. De actie (vooral de gevechten met Jackie Chan) zagen er goed uit en vermakelijk om naar te kijken.

Binnenkort ook de volgende delen weer is opnieuw bekijken.

Een dikke 3,0*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:42 uur

geplaatst: vandaag om 09:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.