menu

Rush Hour 2 (2001)

mijn stem
3,10 (1430)
1430 stemmen

Verenigde Staten / Hongkong
Actie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Jackie Chan, Chris Tucker en Roselyn Sanchez

De film gaat verder waar deel 1 ophield: Detective James Carter reist naar Hong Kong met zijn nieuwe vriend, detective Lee. Daar raken ze in een strijd verwikkeld met Chineze criminelen, en komen ze zo zelfs weer terug in Amerika terecht.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=SCTzYY95Aw4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Ik heb zitten kijken vanaf het stukje dat Tucker Billie Jean zingt.
Heb ik veel gemist?( wat ik vanaf daar gezien had zag er goed uit!)

1,0
jansma schreef:
(quote)


Rush Hour vergelijken met Epic movie getuigt van een zeer zwak beoordelingsvermogen. Stem dan niet als je de film niet goed vindt.


Zei de persoon die aan alle films ofwel 5 sterren geeft ofwel een half sterretje

Mocht je enkel mogen stemmen op films die je goed vindt, zou het een nogal scheef getrokken boel worden.

In vond deze film ook vreselijk irritant. Het verhaaltje is er één van 13 in een dozijn, de "humor" slaat bij mij totaal niet aan, en de acteurprestaties van de hoofdacteurs zijn zodanig over the top dat het nog weinig met acteren te maken heeft.
Met moeite uitgezien.

avatar van Vinokourov
3,0
Rush Hour 2 is een routinematige klus, aardig om eens naar te kijken, maar nooit opzienbarend. De actiescenes van Jackie Chan waren nog best cool uitgevoerd, maar dat Peppi en Kokki-achtige gedoe tussen hem en Tucker is niet bepaald geweldig.

avatar van Spetie
2,5
Het eerste deel was een succes en dus kon een vervolg niet uitblijven. Maar zoals wel vaker bij vervolgen gebeurt is het soms moeilijk om het eerste deel te overtreffen, laat staan te evenaren. Ook hier lukt dat helaas niet.

Waar in de eerste film alles goed in balans was en Chan en Tucker elkaar prima aanvoelden, is dat in deze film minder het geval. Beiden hebben gelukkig nog steeds een sterke chemie met elkaar, maar waar tucker in de eerste film nog redelijk in toom werd gehouden, daar krijgt hij hier wat meer de overhand. Chan heeft minder actiescènes dan in de vorige film, terwijl Tucker meer grappen spuit. Het komt de film niet ten goede want juist die actiescènes waren een groot pluspunt in de vorige film.

Gelukkig is de film nog redelijk onderhoudend en zijn de laatste twintig minuten van de film duidelijk het hoogtepunt van de film. Het verhaal is echter niets bijzonders en Tucker begint hier toch wel enigszins te irriteren. Dat alles zorgt ervoor dat deze film toch bij lange na niet in de buurt komt van het vorige deel, wat wel echt een leuke film was.

2,5*

avatar van samuel10
5,0
beste jozan volgens mij heb je totaal geen ervaring van films kijken want anders had je het een top film gevonden heb nu een nieuwe website dis is het adres Home - De website van animatienieuws! - animatienieuws.jimdo.com

avatar van Bushidomus
5,0
De mensen die deze film onder de 2,5 geven moeten denk ik niet naar actie komedie films gaan kijken want deze film is echt een absolute topper als het om dit genre gaat.
Persoonlijk vind ik dit het beste deel van alle 3 door de goede balans tussen actie, komedie en sterkte van het verhaal.
Een film die, als je van komedie houdt, absoluut niet uit gaat zetten
dikke 5,0 dus van mij^^

avatar van stultmeister
3,0
Een lekker vlotte buddy film. Een prima vervolg. Soms wat te speels en kinderachtig, maar Christ Tucker zorgt op de een of andere manier altijd voor een glimlach op mijn gezicht.

Een kleine 3 sterren!

avatar van xxERWINxx
3,0
Goede actie/komedie! alle 3 de delen zijn even leuk en grappig! je kan hem altijd terug kijken.

avatar van Onderhond
2,0
Gewoon vervolg.

Niet veel beter, niet veel slechter. Eigenlijk vooral een herhaling van het eerste deel. Vaak geldt dat zoiets tijdens de eigenlijke release van een film als minpunt wordt gezien, maar een paar jaar later (zeker wanneer de hele reeks van films gesettled is) kraait amper er iemand nog naar.

Zo ook met deze. Inderdaad neemt dit tweede deel aardig wat over van de eerste film, maar die liep nu ook niet meteen over qua originaliteit. Een iets betere cast misschien, met Zhang als degelijke bad guy, al is ze toch ook tot meer in staat.

Gevechten blijven een beetje pover. Chan kan véél beter en Tucker is duidelijk geen vechtmachine. De humor tussen de twee valt mee, maar echt grappig wil het niet worden. Verder een weinig aan de hand filmpje dat gelukkig niet al te lang aansleept, waardoor de vaart er wel inblijft en het ook nergens gaat vervelen.

2.0*

avatar van Daniël44
3,0
Redelijke actie/komedie. Chris Tucker speelde zijn rol niet overtuigend en Jackie Chan kan ook een stuk beter.

avatar van Panta Rei
Zag ik hier nou Martin Lawrence in een klein rolletje?

avatar van Phantasm
3,0
Net zo leuk als zijn voorganger, prima vermaak.

avatar van xxERWINxx
3,0
Herbekeken, ik vind deel 3 nog het mooist, daarna komt dit deel en daarna deel 1.

Deel 3 zitten wat meer mooiere beelden in van Parijs, deze film is in Hong kong en Las Vegas, net iets minder actie ook.

avatar van K. V.
3,5
Dit was een leuk vervolg. 'k vond het een prima vervolg die me zeker niet tegenstak. De cast zat weer goed in z'n rol en er was een goeie mix van humor en actie.
Het verhaal was ook boeiend genoeg om anderhalf uur te boeien.
Leuke film waar je niet te veel moet bij nadenken, 'k heb me het alvast niet beklaagd.

Dick2008
Ik ben met deze film begonnen, dus die 1 en 3 ken ik verder (nog) niet. Ik word een beetje moe van zo'n komiek als Chris Tucker hij ratelt maar door, bovendien doet hij hetzelfde als Martin Lawrence, wel grapjes maken over blanken, maar o wee als het andersom gebeurt.
Toch werkt de combinatie tussen Chan en Tucker wel goed. Het begint leuk met o.a. de Michael Jackson-imitatie en Chan, behoorlijk serieus weet de film in evenwicht, te houden, want lastig altijd die overheersende komieken en weet halverwege de komische rollen ook wel om te draaien, met o.a. die granaat.
Mooi gefilmd, goed verhaal en leuke stunts. Een actiekomedie die tot einde amusant blijft. 4.0

avatar van Kondoro0614
3,0
Rush Hour 2

Vandaag heb ik dan toch eindelijk een stap verder gezet in de Rush Hour reeks. Na het zien van Rush Hour heeft het een poosje geduurd voordat dan toch eindelijk Rush Hour 2 op mijn beeldscherm af begon te spelen. Toch vind ik Rush Hour 2 een normaal vervolg die er niet leuker op is geworden, ja ik vond Rush Hour wel leuker maar toch kon ik Rush Hour 2 toch nog prima verteren en was het best vermakelijk om te kijken.

Het verhaal van Rush Hour 2 was vermakelijk en het concept vond ik prima bedacht. Heb me gewoon goed vermaakt en ik zit klaar voor Rush Hour 3, die ga ik hopelijk morgen even opzetten. Het acteerwerk van Chan en Tucker waren gewoon prima en ik heb erg om deze twee jongens kunnen lahcen. Helaas is de films soms wat saai en vallen er stillen momenten dus dat vond ik erg jammer. AL om al, leuk tweede deel.

3.0*

avatar van tbouwh
2,5
misterd3000 schreef:
Ik heb zitten kijken vanaf het stukje dat Tucker Billie Jean zingt.
Heb ik veel gemist?( wat ik vanaf daar gezien had zag er goed uit!)


Je bedoelt Don't Stop Till' You Get Enough?

avatar van tbouwh
2,5
Kolderiek vermaak in de geslaagde buddyformule Chan/Tucker. Zeker in de eerste helft van de film valt er genoeg te lachen. De heren hebben het net zoals in het eerste deel naar hun zin, en dat enthousiasme komt goed over. Het verzacht het feit dat het plot los zand is, en dat de actiescènes wel heel erg op de automatische piloot worden uitgevoerd. Ook enkele bijrollen zijn vrij beroerd ingevuld. Het maakt Rush Hour 2 geen goede film, maar wel een vermakelijk tussendoortje. Ik heb tóch weer zin in deel 3 (over een tijdje). 2,5*

Houdt niet op. Twijfelgeval die nog net een voldoende krijgt. Dat komt daar sommige grappen en de actie. Maar het verhaal en het acteerwerk van Jackie Chan vallen erg tegen.

4,0
Vermakelijk vervolg!

avatar van Left4Dead
2,0
Een partij flauwe grappen en slappe actie.......
Die Amerikanen toch met hun slappe humor.

avatar van BBarbie
2,5
Ik heb doorgaans niets met dit soort actiekomedies. De aanwezigheid van Ziyi Zhang in de cast maakte mij evenwel nieuwsgierig. Ik had mij de moeite kunnen besparen, want ze heeft maar een mager rolletje in deze knokfilm. Niet goed, maar ook niet slecht. Simpelweg niet mijn ding.

avatar van FillumGek
4,0
Als ik echt moest kiezen dan kies ik voor het origineel, maar ik vind eigenlijk dat deze er prima naast mag staan. Het verhaal is ook hier weer een kapstok om Chan en Tucker door de meest bizarre omstandigheden heen te loodsen en dankzij de chemie tussen de twee is dat ook weer prima vermaak.

De gevechten zijn iets minder dan in het eerste deel, maar gelukkig is de humor van Tucker van minimaal hetzelfde niveau. Toch wel grappig dat hij ook veel improviseert. Een sterke bijkomstigheid is Zhang als slechterik. Haar rol is dan wel niet zo groot, maar heb wel een zwak voor de vrouw. Was denk ik ook de eerste film die ik van haar zag.

Na vele herzieningen staat deze nog steeds in het persoonlijk toprijtje actie-komedies.

avatar van Shadowed
2,5
Beter.

Alhoewel Ratner nu flink in de penarie zit was het vroeger een best succesvol regisseur. Met meerdere blockbusters op zijn naam is het geen onbekend regisseur. Maar een bekende regisseur is iets anders dan een goede regisseur, alhoewel Rush Hour 2 beter is dan deel 1.

Ratner lijkt wat te hebben bijgeleerd na de droge actiefilm Rush Hour. Vorige week vond ik dat nog een mislukt resultaat. Droge actie, zoutloos gebeuren. In dat opzicht heeft Ratner wel wat bijgeleerd in dit deel, geholpen door een hoger budget die waarschijnlijk een beetje de doorslag heeft gegeven.

De actiescènes zijn nu wat grootser en epischer. Vooral de finale in het casino heeft nog wel wat in zijn mars. Voor de rest regisseert Ratner nu wat energieker en laat de actie wat lekkerder doordenderen. Het volgt elkaar wat beter op dan in deel 1.

Tucker is een beetje een love-him-or-hate-him geval. Ik neig in ieder geval meer naar het eerste, alhoewel hij wel de 105% geeft. Maar het is niet mijn humor. Chan weet alleen wat toe te voegen met zijn snelle bewegingen, maar qua acteren is het niet al te best.

Ratner zet de actie wel wat beter neer, maar het is nog steeds adrenalineloos. Mede door afstandelijk camerawerk en een veilige manier van filmen. Ratner lijkt zichzelf nooit uit te dagen. De actie blijft altijd op veilige sets en bestaat voornamelijk uit trappen en slaan.

Schurken zijn ook niet erg intimiderend of speciaal. Ziyi ziet er schattig uit, maar qua acteren valt ze door de mand. Ook altijd jammer wanneer de bijrollen zo serieus opgezet worden naast de übermelige hoofdrollen (Sanchez bijvoorbeeld, vreselijke rol trouwens). Het vloekt altijd een beetje en doodt het tempo vaak wat. Het leidt ertoe dat ik na een uur alweer klaar was met de film.

Het is een verbetering ten opzichte van deel 1. Die vond ik zeer ondermaats. Dit is wat beter, filmisch wat frisser. Omdat de film wat beter door weet te denderen krijgt het dus ook een hoger cijfer. Even kijken of Ratner de kaarten wat uitdagender kan spelen bij deel 3. Het budget belooft in ieder geval wat.

avatar van Daan258
2,5
Deel 2 ook weer is opnieuw bekeken maar achteraf was dit wel een stuk minder dan zijn voorganger.
zowel verhaal als actie als comedy.
Maar Chan en Tucker blijven wel een tof duo samen.

2,5*

avatar van Movie Jim
4,5
Dit Rush hour deel vond ik persoonlijk veel beter als deel 1.
Chris Tucker is een talent vind ik zelf, het inspelen op humor.
Jackie Chan haalt ook weer goede stunts uit, al zou hij nooit uitgroeien tot wereld ster acteur.
De chemie tussen Chris Tucker en Jackie Chan vond ik veel beter in dit deel dan deel 1,
erg om te lachen dus.
En Chris Tucker die zogenaamd een karate trap krijgt op de boot van Steven Reign
Het verhaal ja, ik blijf persoonlijk altijd pleiten voor een goed script en dat heeft Rush hour 2 wel.

avatar van rebelkush
4,0
I cannot believe i flew 10,000 miles for this shit

Iets grappiger dan deel 2, aardig verhaal en twee prachtige dames.
Man ik heb wederom kei en keihard gelachen

Gast
geplaatst: vandaag om 09:47 uur

geplaatst: vandaag om 09:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.