• 9.378.082 stemmen

Met onder meer: Jackie Chan, Chris Tucker en Roselyn Sánchez

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Mandarijn

Releasedatum: 11 oktober 2001

Plot Rush Hour 2

"Get ready for a second Rush!"

De film gaat verder waar deel 1 ophield: Detective James Carter reist naar Hong Kong met zijn nieuwe vriend, detective Lee. Daar raken ze in een strijd verwikkeld met Chineze criminelen, en komen ze zo zelfs weer terug in Amerika terecht.

Yan Naing Lee

Captain Chin

Receptionist

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Nog steeds erg leuk,de humor van Tucker blijft gewoon leuk om naar te kijken(wat ik ook erg jammer vind omdat die in erg weinig films speelt),en Chan doet het ook gewoon naar behoren,

Leuk vervolg

3.5

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Vermakelijk vervolg, dat zelfs nog een stukje beter is dan deel 1.

De grappen werken beter in dit deel en het verhaal in z'n algemeenheid is beter.

Wel typisch dat ook in dit deel weer achter een Chinees restaurant een kamer vol met criminelen zit.

3*.

avatar van Film Pegasus

Minder dan deel 1. Chris Tucker is wederom irriterend en Chan doet blijkbaar graag mee om alle clichés van China op een rijtje te zetten. Chan had al eens laten vallen dat hij een hekel had aan de Rush Hour films, en dat enkel om het geld deed. Gelukkig zijn de actiescenes van Chan nog wel leuk, al heb ik toch al beter gezien. Deel 3 heb ik nog niet aangedurfd, gezien de neerdalende kwaliteit van de reeks...

avatar van Siorgi

Siorgi

Waanzinnig slechte film... Toch nog 1 ster omdat 0.5 gereserveerd is voor de Epic & Disaster Movies die ons om de oren vliegen.

avatar van dikkop

dikkop

Zeer leuke film, let maar niet op die negatieve mensen hier... Alsof dit een B-film is, schandalig gewoon!!!! Kijk dan niet naar goeie films. Tsjonge jonge... ik ben me erg aan het inhouden hier hoor....

avatar van leonjai

leonjai

Zeer leuke film met veel leuke grappen en goede stunts, hoewel het soms wel duidelijk te zien is dat Jackie Chan een dagje ouder wordt. Dit deel is de beste uit de reeks en bevat vele sterke grappen : don't worry, Chinese bamboo, very strong. Maarja je moet ook wel van zulke humor houden

avatar van angus

angus

is gewoon in 1 woord een topfilm!

avatar van historicus

historicus

dit is pas een komedie, geweldig die combo een chinees met een zwarte xD

avatar van Zinema

Overbodig.

Deel 1 vond ik al geen feest, maar nog meer van hetzelfde werkt in dit geval helaas alleen op de gaap-spieren. Ik blijf Tucker allesbehalve grappig vinden en dat helpt ook niet mee.

Deel 2, maar de uiers van de melkkoe zijn helaas nog niet uitgemolken.

Matig.

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een slap gedoe. Wordt nooit spannend, de vechtscenes heb ik wel eens beter gezien en grappig is ie op een enkele keer na ook niet.

avatar van Movielicious

Movielicious

Een leuke komedie met wederom het grappige duo Tucker en Chan. Jackie Chan laat je weer verbaast staan met zijn stunts maar Chris Tucker steelt wat mij betreft de show. Zijn stem, moves en humor, daar moet ik nou echt om lachen! Een film als deze kijk je niet om de spanning of diepgang in het verhaal, maar simpelweg om te lachen en af en toe was leuke stunts te zien. En dat biedt RH2, 3* dus!

avatar van film_kaza

film_kaza

Rush Hour is erg leuk. Jackie Chan zit vol actie en een beetje humor.

Chris Tucker zit vol humor en een beetje actie. Samen is dat veel lol.

Ze vormen één van mijn favorieten hero duo's. Alleen jammer dat, waar vele film duo's de fout in gaan, dat ze zelfs in een deel 2 nog ruzieën. Ik heb liever een duo dat echt samenwerkt dan een duo dat elkaar continu afzeikt. Chris en Jackie doen dat heel weinig. Gelukkig maar.

Elk deel is even leuk. Zo zijn er goeie actiescenes, goeie grappen, coole eind gevechten, en helaas een paar kleine downs. Waardoor ik bij geen 1 deel op een 4* uit kom.

Jammer dat er geen deel 4 komt. Dat mag zeker wel komen.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Weer een grappige film vol met humor en actie. Jackie Chan en Chris Tucker horen gewoon bij elkaar.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Hopelijk heeft het derde deel meer te bieden: 1.50 (1.40)

Een zeer flets vervolg welke vrijwel uit elke bocht vliegt die genomen wordt. Want hoewel het tempo zeer hoog ligt komt dat deze film geen moment ten goede. De scenes vliegen in sneltreinvaart aan de kijker voorbij en is het nog een geluk bij een ongeluk dat het script dermate oppervlakkig in elkaar zit dat er bij vlagen nog iets van te volgen was. Op een enkele grap na is het allemaal uitermate flauw en afgezaagd en moet Rush Hour 2 het nog veel meer hebben van alle actiescenes dan het origineel. Dat kon nooit lang stand houden en dat doet het dan ook niet. Chan en Tucker zetten hun personage zeer geforceerd neer, komen de komische dialogen lang niet zo goed uit de verf als in deel één en is de toegevoegde waarde van Ratner wederom gering. Dit moet beter kunnen, veel beter

avatar van Rosicky

Rosicky

Niet zo slecht als vele van z'n soortgenoten, maar nog steeds niet heel goed. Een enkele grap tovert wel een glimlach op het gezicht, maar over het algemeen is het allemaal nogal standaard. Daarbuiten is de film de gehele - korte - speelduur uitstekend vol te houden, al is het dus allemaal niet geweldig.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Deze vind ik toch iets beter dan deel 1. Meer actie en de grappen waren iets leuker naar mijn mening. Chan en Tucker doen het weer erg leuk en zijn een goed komisch duo. 4,0.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Erg vermakelijke film met goede actie (van Jackie-Chan). Daarnaast zijn de acteerprestaties ook redelijk tot goed.

avatar van Metalfist

Metalfist

The mouth of the West and the hands of the East are back!

Ik voelde me dit weekend niet helemaal in orde, de reden was een stomme valling die ik waarschijnlijk van iemand heb over gepakt maar dat gaf me dus wel, noodgedwongen, de kans om een aantal films te zien. Zaterdag had ik de eerste Rush Hour gezien en die was boven verwachting dus kon deel II niet lang uitblijven.

Rush Hour 2 gaat eigenlijk direct verder waar het eerste deel ophield, iets wat wel te verwachten was door de gigantische knipoog aan het einde van dat deel. Het is een onuitgesproken regel in Hollywood dat het vervolg, hoe goed geprobeerd ook, altijd slechter is dus ik had wel schrik voor deze Rush Hour 2. Oké, er zat wel een aantal jaar tussen de twee films, drie jaar die ze konden besteden aan het verzinnen van een diepgaander verhaal maar Rattner vond dat de moeite precies niet waard doordat het allemaal net niet lijkt te zijn. De dosering van de opmerkingen van Carter en de vechtscènes zijn niet altijd even goed gelukt en de poging om iet of wat interessant te doen met een plotwending is al even slecht. Gelukkig keek ik deze film niet voor het verhaal maar meer voor de actie die zich vooral concentreerde op Tucker-Chan en een kamer vol bad-guys.

Laat dat dan net juist hetgeen zijn waar Rattner wel goed in slaagt. Oké, Chan heeft minder vechtscènes en Tuckers opmerkingen zijn soms te goedkoop maar wanneer ze dan uiteindelijk beginnen te knokken is het weer lachen geblazen. De lenigheid van Chan is nog altijd de moeite waard en wanneer hij Tucker betrekt in zijn geknok blijkt dat die zelfs ook nog altijd wel kan knokken. Vooral de climax in het casino is weer van vroeger niveau en overstijgt deel 1 bij vlagen. Vooral het stuk waar Chan de bom in zijn mond heeft zitten of wanhopig probeert de vaas te redden behoren tot het beste van de twee Rush Hours die ik tot nu toe heb gezien. Wat me wel opviel was dat Chan zijn Engels nog altijd niet echt veel beter was ten opzichte van het eerste deel. Er zijn 3 jaar gepasseerd en hij heeft toch in Shangai Noon een deftige rol neer gezet maar hij blijft wel even onverstaanbaar als in het eerste deel. Waar ik wel blij voor was, was dat Tucker niet meer zo'n verschrikkelijke hoge stem had, misschien dan toch eindelijk een baard in de keel gekregen? Voor de rest mankeert Rush Hour 2 ook een rol zoals die van Chris Penn al is de mooie Roselyn Sanchez wel een waardige vervanging en natuurlijk is er geen scène zoals het War nummer dat fantastisch was in deel 1.

Vermakelijk vervolg dat een tikkeltje minder is dan het eerste deel. Gelukkig is dit nog meer dan ik verwacht had omdat meestal de vervolgen op onverwachte hits redelijk sucky zijn. Op naar deel 3!

avatar van 606

De mislukte stukken op het eind zijn magisch

Verders vind ik deze film zeker zo geslaagd als deel 1

Alweer doen jackie en chris het erg goed.

avatar van Pasion

Pasion

Leuke film maar vond toch het eerste deel leuker.

Toch was het weer een leuke en vermakelijke film en krijgt daarom van mij 4 stars!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Ik hou wel van dit soort films.

In tegenstelling tot deel 1 is er weinig veranderd.

Leuke humor en geweldige vechtscènes.

4,0 *

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

alhoewel deel 1 beter scoort vind ik persoonlijk deel 2 leuker. In deel 2 is Chris Tucker gewoon geweldig grappig, er zit meer komedie in deel 2 en de actie is er natuurlijk nog steeds. Het verhaal zelf vind ik ook leuker.

avatar van pgm

pgm

Tja, ze kunnen het niet na het slappe 1 is deze geen haar beter.

Zonde van de kijktijd.

avatar van IronHide

IronHide

Net zo geinig als de eerste. Gewoon drankje erbij, wat te eten en rustig kijken. Lekkere vrouw die Roselyn Sanchez. Mooie toegevoegde waarde.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Mij betreft de leukste van de drie. Nu inmiddels over de 20 keer gezien, maar hij bljft gewoon leuk. Pas na de kijkbeurt van gisteren viel mij op dat Don Cheadle ook in deze film speelt. Volgende week deel 3 nog maar eens kijken.

avatar van JustMike

JustMike

Zoals ik al zei: hun twee klikken gewoon.

avatar van jansma

jansma

geweldige film, heb deze al 9x gezien en het verveelt nooit.

avatar van the new guy

the new guy

Leuke film. Het viel me gisteren wel op hoe oud deze film ineens leek. Toch uit 2001.

avatar van dave

dave

Veel minder dan het bij wijlen hilarische eerste deel. Tucker balanceert op de grens tussen geinig en vlakaf irritant, terwijl Chan de man met de gemoedelijke glimlach moet voorstellen. Het samenspel tussen de twee acteurs voelt wel danig contrastrijk aan, maar nooit op een prettige manier, iets wat nochtans de grootste kracht was van de voorganger. Veelal een geforceerde boel. Verder is de bad-guy een lachertje en boeit het simpele verhaaltje met de beste wil van de wereld niet. Ik durf niet eens zeggen dat er meer in had gezeten.

2,50 (2,25)

avatar van jansma

jansma

Siorgi schreef:

Rush Hour vergelijken met Epic movie getuigt van een zeer zwak beoordelingsvermogen. Stem dan niet als je de film niet goed vindt.