Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson
Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn
Releasedatum: 18 maart 1999
Plot Rush Hour
"The fastest hands in the East meet the biggest mouth in the West."
Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.
Lee
Consul Han
Agent Whitney
Sang
Jordy
Ik hou niet van Jackie Chan films, maar dit is een uitzondering. Het is dan ook geen typische Chan-film, maar een erg grappige komedie. De film is vooral leuk door de chemistry tussen Tucker en Chan, wat enkele zeer grappige momenten oplevert ("Do you hear the words that are coming out of my mouth!!?!!"). Het verhaal (wat niet veel voorstelt) en de actie zitten ook prima in elkaar, ik hou het op 3 en een halve ster.
dttom
Erg leuke film en ik vind Jackie Chan juist wel koel maar goed dat is mijn mening.
neo
ik heb me stem maar ff aangepast van 2.5 naar 3.5 sterren sterren.die ie in de bios kwam kon ik totaal niet lachen om deze film.gisteren ben ik erachter gekomen dat ie toch wel erg leuk is.chris tucker is gewoon supergrappig en jackie chan is weer errug cool.
shayed
Vecht e actiescenes zijn gewoon cool en de combinatie Tucker/Chan is gewoon grappig.***1/2
jackie
Dan kan ik je aanraden ook deel 2 te kijken want die is veeel leuker en beter.
Ben niet zo'n fan van Chan maar deze film is erg grappig en zit vol met actie. Erg leuk
tom
Een erg grappige film, goede chemistry tussen de acteurs.
Feel-good stukjes bijv wanneer ze 'War' zingen.
3.5 sterren
Ralfke
- 2075 stemmen
Beetje clichématig en flauw allemaal. Te weinig goede actie en te weinig doeltreffende humor vind ik... **1/2 dan maar; ik ben benieuwd of deel II beter is. 'Mr. Nice Guy' is bijvoorbeeld veel leuker/spannender/grappiger...
Spacejet
Nou wat meer sterren geven kan ook wel he. Ralfke 2.5 sterren is wel heel weinig. De actie was juist heel goed!
Linda
toch nog een aardig leuke film.
had er niet zo veel van verwacht omdat ik het niet zo op actie vermengd met comedy heb. (met the hard way als uitzondering dan)
maar vond hem uiteindelijk toch nog wel aardig en soms zelfs nog wel grappig.
en het leukste is natuurlijk de bloopers op het einde. 3 sterren
Danté
Dit is een goede jackie chan film en ik heb er verder niks op aan te merken.
Chrizzlle
Vond het wel een grappig film, heb van de week deel 2 gekocht. Van het weekend maar kijken of hij net zo leuk is!
sn@ke
- 2077 berichten
Vrij vermakelijke buddymovie met goede chemistry tussen Tucker en Chan. Veel cliches, soms grappig en een beetje actie. Niet meer en niet minder. Voor mij blijft bad boys de ultieme buddymovie. Deze krijgt alvast drie sterren.
gandalf
Grappig dat die massage door een paar mooie chineze vrouwen, wat Tucker aankaart op het eind van de film, in deel 2 ook echt is verwerkt
izzycerino
errugg leuke film ... heb m op dvd (import-versie) en de normale die pas later is uitgekomen op dvd.
de imiport-versie heb ik nog, maar die kijk ik niet, die zal ik wel aan iemand cadaeu geven.
maar de film vind ik leuk,grappig en met actie. ik heb m echt heeel vaak gezien en hij BLIJFT leuk.
De GeuS
Ben een beetje verzadigt met "duo" films; paar aardige actiescenes en grappen in een verder standaard verhaaltje; krappe 3*....
Don piedro
Vind het best wel een leuke film vooral tussen het duo is het dikwijls lachen geblazen
Bigking.nl
Duo-agenten films zijn natuurlijk enorm cliché, maar dit is toch een van de betere. Jackie Chan is de sympathieke, rustige vechtersbaas. Chris Tucker de opgefokte, loslippige, typisch Amerikaanse agent. De de actie is leuk, de grappen zijn goed en de chemie tussen de twee is zeer duidelijk merkbaar. Soms cliché, maar altijd goed uitgewerkt.
Lekkere lichte actie comedy, die eigenlijk geen moment verveelt. Geen echt overbodige emotionele liefdes scenes, maar gewoon puur vermaak. De soundtrack laat je hoofd bovendien ook anderhalf uur knikken.
Nieke
Vind ik nog altijd één van de beste films qua humor...
Heb RH 1 & 2 gezien, toen Shangai Noon (of Nights? weet ni meer welke eerst kwam), en eigenlijk zijn deze drie de beste films van Jackie.
SUPER BLOOPERS!!!!
aurora
Erg leuke film, de samenwerking tussen Tucker en Chang is erg goed. Niet zo'n grappige film meer van beiden gezien na deze.
Tanja83
Leuke actiefilm, beetje fanta hier en daar, maar zo serieus moet je deze film niet nemen.
Leuk hoe culturen en personage lekker stereotype en cliche worden neergezet -> Chan en Tucker zijn hier dan ook de uitgewezen personen voor!
"Doooo youuuuu un-der-stand the words that are coming out of my mouth?"
Super!
FillumGek
Superfilm! Tucker is echt grappig als vlotgebekte afro-amerikaan. En Chan is dan weer goed in veel actiescenes. Echt een hele vermakelijke film. 4.0*
Mischa
Leuke quote's ook:
Carter: This is the LAPD. We're the most hated cops in all the free world. My own mama's ashamed of me. She tells everybody I'm a drug dealer
This is the United States of James Carter. I'm the president, I'm the emperor, I'm the king. I'm Michael Jackson, you Tito. Your ass belongs to me.
Beste personage-naam: MC Hammer Daddy

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Se Ying Diu Sau
Actie / Komedie, 1978

Enter the Dragon
Misdaad / Actie, 1973
vechtsportenfbichinese mafiatwo man army los angeles, californiëeast asian leadbuddy copconsul crime lordart treasuresroses are red poem ontvoering van kinderenduringcreditsstingeraction hero