• 9.375.027 stemmen

Met onder meer: Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 18 maart 1999

Plot Rush Hour

"The fastest hands in the East meet the biggest mouth in the West."

Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had deze film eens gezien toen ik 11 was en toen vond ik hem erg leuk. Ik was toen ook een echte Jackie Chan-fan. Laatst had ik deel 1 en 2 bij Blokker gekocht (5 euro per stuk) en gister deze weer eens bekeken en hij was weer erg leuk. Chris Tucker speeld gewoon geweldig met zijn hoge stemmetje en Jackie Chan laat weer eens wat leuke kunstjes zien. Het verhaal was ook weer op zijn Jackie Chan's, veel Chan-films gaan over ondvoeringen.

Gewoon leuk om weer eens te zien. Vanavond deel 2 maar eens kijken denk.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Werkelijk alle logica ontgaat me in deze domme en chemieloze buddycopprent. Chris 'please, shut up' Tucker is als vanouds mateloos irritant en Brett Ratner bewijst andermaal dat hij geeneens beschikt over enige aanleg voor regie. 'Rush Hour' is zowaar nog van een beschamender niveau dan 'Bad Boys' en dat zegt wat mij betreft genoeg. Gelukkig hebben we nog 'Lethal Weapon' en het meer recente en superieure 'Kiss Kiss Bang Bang', om in tijden van nood op terug te vallen. Niet toevallig twee prenten waarin Shane Black zijn talent tentoonspreidde.

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke film om te zien toch met een leuke samenwerking tussen Chan en Tucker. Leuke humor en goede actie.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van martinovitch

martinovitch

Zeer fijne actiekomedie !

Chan en Tucker op zijn best !

voor mij 4 sterren

avatar van BoelieNL

BoelieNL

Leuke film! Ook leuk gespeeld door Tucker met ze hoge stemmetjes en ze sarcastische opmerking richting Chan

avatar van The Oceanic Six

Hele leuke film. Jacky Chan en Chris Tucker zijn echt een geweldig duo in deze film. Chan als de brave burger en Chris Tucker als de man die zich nergens druk om maakt en alles aan de laars lapt.

Een film vol met geweldige dialogen, sterke actiescene's en mooie stunts...ik ben er dik tevreden over.

avatar van film88888

film88888

Weer een super actie-komedie van Brett Ratner, en vind hem wel even goed ongeveer als Money Talks.

Chris Tucker laat iedereen zijn lachspieren weer goed werken, en de mooie vechtkunsten van Jackie Chan zijn ook dik in orde.

Niet meteen een orgineel verhaal, maar ik keek meer naar de vechtscene's, en de lach scene's.

Deel 2 is ook wel een aanrader voor de mensen die deze goed vinden, en straks deel 3 kopen en lekker kijken.

Een 4,0

avatar van gentenaar

gentenaar

Hier had ik toch meer van verwacht, beetje tegenvaller

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actiekomedie, waarin de vermakelijke tucker en chan elkaar goed aanvullen. zij brengen hun rollen erg goed. verder bevat de film veel actie, met een flinke dosis humor. 4 sterren.

avatar van KdB

KdB

echt super grappige film!

voor eens een avondje te relaxen.

avatar van vwtune

vwtune

Kijkt lekker weg.

In vergelijking met de twee andere delen is deze het beste

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke Film met een Goed acterende Jackie Chan en Chris Tucker, Verder deed de rest het ook wel Goed en het Verhaal boeit me wel, Geen Topfilm maar absoluut een huurtip vind ik.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film met een goed verhaal.

Ik heb lang gewacht om deze film eens te bekijken en ben blij dat ik het nu toch heb gedaan, vond hem wel goed.

Goede acteerprestaties van beide hoofdrolspelers en ook de stunts waren leuk om zien.

Ben toch benieuwd naar beide vervolgen....

avatar van Wassup !

Wassup !

Rush Hour laatst nog bekeken op 2 BE en ik was positief verrast, hoewel ik het 2de deel ook al eens eerder had bekeken wist ik waar ik mij aan kon verwachten. Stevige actie met hilarische momenten, het verhaal is simpel, maar in Rush Hour gaat het vooral om het amusement en dat heeft Rush Hour zeker en vast!

Wie Rush Hour dus nog niet bekeken heeft moet deze film gewoon binnenkort bekijken, het zal zeker weten je niet zuur opbreken, pretentieloos amusement!

Cijfer: 4,0*!

avatar van matthias92

matthias92

Fantastisch, Jackie en Chris op top (qua humor dan. Vechten kan beter.) Hilarisch, en deel twee ook. 3 is ook wel grappig en moet je wel zien maar die vond ik wat minder dan 1&2

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Doodgaan van het lachen!....

avatar van Marintje

Marintje

Mooie film, en zeker een goed duo !

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Absoluut een leuke film. Vermakelijk tot aan het eind. Rush Hour is gewoon een film die leuk in elkaar is gezet, en lekker wegkijkt. Jackie Chan en Chris Tucker vormen samen een goed duo. Goed en leuk uitgekozen dus. Vind het vervolg trouwens (bijna) net zo leuk als het eerste deel.

avatar van Lad

Lad

Hilarisch, zalig duo die Chan en Tucker. Chan voor de actie, Tucker voor de humor. Schitterend vermaak!

avatar van bobolinski

bobolinski

leuke film, heb veel gelachen om Chris tucker. Twas alweer even geleden dat ik hem zag maar hij blijft leuk.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Weinig originele, doch redelijk vermakelijke actiekomedie.

De film bevat een flinterdun verhaal, dat niet eens erg sterk wordt uitgebouwd, maar daar draait het eigenlijk niet om. De film moet het hebben van wat grappig bedoelde scènes en one-liners, van het komische samenspel tussen de hoofdrolspelers en van een hoop geknal (bommen en vuurwapengevechten). En daarin slaagt de film wel, zij het met een krappe voldoende.

Grappig is het om te zien dat het lijkt alsof achter elk Chinees restaurant in Amerika een kamer zit vol met Aziatische gangsters en bakken met geld. Dat was ook zo in Lethal Weapon... deze film probeert ook wel een beetje mee te liften op het succes van de Lethal Weapon-reeks, maar Rush Hour is van een iets lager niveau.

3*.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Leuke film!

Vond Tucker erg grappig en de vechtscenes met Chan zijn ook altijd leuk om te bekijken.Ze vormen ook een best goed duo,verhaal is idd flinterdun maar lekker boeiend,het is toch maar een komedie waar het nooit om het verhaal gaat dus vind het een beetje een dom argument.Vond de bijrol van Cheadle ook best leuk gedaan.

4.0

avatar van niethie

niethie

Zoveelste cop/buddy film die met de jaren (mede dankzij de vervolgen) vreselijk is gehypt. Chan en Tucker zijn best een leuk duo en de humor kon me bij vlagen ook wel bekorren maar over het algemeen vind ik het gewoon geen bijzonder filmpje.

2,5 sterren

avatar van doodah

doodah

Geweldig grappige film. Jammer dat Chris Tucker maar zo weinig films heeft. Als stand-up comedian doet het het ook geweldig. Die kerel is echt grappig!

Ook Chakie Chan vond ik goed. Die man is toch acrobatisch en kan zo goed vechten.

Ook de bloopers waren weer hilarisch.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Helemaal eens met Doodah, Geweldige film! en zo lachen!

avatar van wingstone

wingstone

Je kan zeggen wat je wilt over de film, maar de bloopers aan het eind bij deze heeft nog geen enkele film kunne overtreffen. Ik heb daar echt krom om gelegen. Ik vind de film trouwens zelf ook top!

avatar van DeCol

DeCol

Leuke film met een leuk duo. Het is natuurlijk zo'n typisch verhaaltje maar ik kan er altijd wel van genieten. Alle clichés en toevalligheden achterwege gelaten is het een aardige film. Ik heb er om kunnen lachen en de actie is ook nog wel te pruimen.

De bloopers op het einde zijn inderdaad prachtig!

avatar van Tun-89

Tun-89

Echt een hele leuke film!

Had nooit verwacht dat ik deze zou kijken en leuk zou vinden, ik kende Jackie Chan niet echt eigenlijk. Chris Tucker was echt super grappig in deze film. Het verhaal is misschien wat cliché maar zeker vermakelijk!

3,5 *

avatar van doodah

doodah

Voor al degene die deze film amusant en hilarisch vinden, kan ik je zeker de volgende twee delen aanraden.

Ook weer een hele hoop bloopers.

avatar van dikkop

dikkop

Zeker een van de leukere politie actie-komedies. Acties zijn gewoon heel goed en de komische toevoeging van Tucker is zeer geslaagd.