Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson
Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn
Releasedatum: 18 maart 1999
Plot Rush Hour
"The fastest hands in the East meet the biggest mouth in the West."
Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.
Lee
Consul Han
Agent Whitney
Sang
TheRisingSun
Leuke actie comedy waar de chemie tussen Tucker en Chan goed aanwezig is. Tucker heeft af en toe echt opmerkingen waar je helemaal dubbel om ligt. En Chan is echt fabuleus in zijn vechtsport. Geweldig om te zien die gevechten! De film zelf is vermakelijk genoeg voor 1,5 uur.
otherfool
Hmm. Tja, ik wilde exact hetzelfde schrijven, dus die moeite kan ik me weer besparen
Rush Hour krijgt van mij zelfs nog een halfje extra, dus 3,5* voor deze zeer vermakelijke film.
jackie chan
Dan kan ik je aanraden ook deel 2 te kijken want die is veeel leuker en beter.
En nu gaan ze een deel 3 maken!!! ik kan niet wachten. deel 1 was goed deel 2 ook. Zie www.jackie-chan.nl dan kun je al het nieuws niet missen.
Jackie Chan is echt de beste in zijn actie. En deze niet helemaal typisch Jackie Chan maar was echt goed.
Tucker en Chan zijn in hollywood.
Lola3
redelijk maar der zijn betere films van Jackie, het verhaal vond ik wel zeer cliché:2 agenten die alles oplossen tegen een hele organisatie maar de actie was wel goe. Die zwarten zijn humor wa ook heel geslaagd.Wel slecht acteerwerk van die chinees me zijn blond haar
italian
wel een vermakelijke film voor een zaterdagavond maar zeker niet mer dan dat...
het acteerwerk was niet van hoog niveau en die Tucker vond ik echt heel flauw met die dans scene!
moest ik daar nu om lachen of zo
maar wat in zo'n film telt is natuurlijk de actie en die is bij de meeste films van Jackie Chan wel spectaculair goed!
dat die dat bijna allemaal kan zonder stuntmants...
Chapeau!!
generalni
kan er nooit genoeg van krijgen ...
jammer dat chris niet andere comedy films speelt...
kijk ook naar ,,money talks'' is ook een leuk van chris en dezelfde regisseur als van rush hour.
ps: ik vind deel 2 beter dan dit deel.
ik heb deze film toch zeker 10 keer gezien. Hij blijft altijd leuk,
Deel 2 was ook super
en deel 3 is in de maak
wanneer is het nou een mooi vervolg want ik lees vaak dat deel 2 slecht was maar wanneer is het dan een goede of slechte vervolg?
Linn
Net het laatste stuk nog gezien op tv en ik moet zeggen dat deze film vermakelijk blijft. Vooral Chan met zijn ongelofelijk slechte engels.
lowhusky
ik heb deze film te vaak gezien
over 10 jaar wil ik hem weer zien anders vind ik hem niet meer leuk
film_kaza
deze is fijn met aktie van jackie chan en chris tucker. ik moet wel zeggen dat deel 2 leuker was en chris op het begin veel te veel aan het kletsen was.
3,5
tukkerstein
Ik ben een grote fan van Jackie Chan met z'n stunts. Deze film was weer geweldig, met actie en spanning. 4*
tukkerstein
Hoe kun je ooit zeggen dat dit een saaie film is met non-stop actie en ontploffingen? Geef dan een toelichting.
jackie chan
ja, als er films zijn die saai is kan deze dat nooit zijn, komedie, aktie, martial arts, er zat genoeg in.
Mescaline
deze film is zeker niet saai deze film is echt goed gemaakt het is goede humor en goede actie wat wil je nou nog meer deze film krijgt van mij en wel verdiende 4
Whboint
super toffe film
goed acteerwerk en aparte mix tussen jackie chan en chris tucker!
ook goede actie en coole stunts
*3,5
samsun_55
Jackie Chan & Chris Tucker zijn gewoon een fantastische duo..
Ik zelf vond deel 2 iets beter maar deze is ook absoluut een aanrader.
waanzinnige actie/komedie film ..!!
een 3,5*
my style
goede film! leuke actie/ komedie film met natuurlijk prachtige momenten van jackie chan. Ik vind zelf chris trucker echt een mindere speler. In deze film is hij niet de slechste. toch met plezier naar gekeken 3*
Mescaline
Film nog eens bekeken en deze film blijft gewoon goed
Verdiend een plaats in mijn top 10 4,5 sterren
skipy05
zeer goed, goede actie, toffe komedie
weer een goede film met jackie chan
Usual Suspect
Heerlijke buddy-movie met flink wat humor van de heren Chan en Tucker.
Verder zijn de actie scene's mooi gemaakt, en zitten er aardige wat stunts in.
4****
boschenaar
Dit is voor mij een van de beste film die jackie chan gemaakt heeft.
Veel humor en actie Ik geef hem een 9
Filmfreaker
Leuke actiekomedie. Erg grappig en een leuke combinatie, Chris Tucker en Jackie Chan. Heel mooi gedaan. Ook mooie vechtstunts en actie. Ik heb me echt vermaakt bij deze film.
een 4,0.
Leviathan
Blijft een goede grappige film, ook na meerdere malen gezien te hebben. En de stukjes achteraf zijn ook altijd lachen in jacky chang films.
Barcel
Echt leuke actiekomedie film! Een 4 voor de film, zeker!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Negotiator

Se Ying Diu Sau
Actie / Komedie, 1978

Enter the Dragon
Actie / Misdaad, 1973
vechtsportenfbichinese mafiatwo man army los angeles, californiëeast asian leadbuddy copconsul crime lordart treasuresroses are red poem ontvoering van kinderenduringcreditsstingeraction hero