• 9.374.473 stemmen

Met onder meer: Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 18 maart 1999

Plot Rush Hour

"The fastest hands in the East meet the biggest mouth in the West."

Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Leuke actie comedy waar de chemie tussen Tucker en Chan goed aanwezig is. Tucker heeft af en toe echt opmerkingen waar je helemaal dubbel om ligt. En Chan is echt fabuleus in zijn vechtsport. Geweldig om te zien die gevechten! De film zelf is vermakelijk genoeg voor 1,5 uur.

avatar van otherfool

otherfool

TheRisingSun schreef:

Hmm. Tja, ik wilde exact hetzelfde schrijven, dus die moeite kan ik me weer besparen Rush Hour krijgt van mij zelfs nog een halfje extra, dus 3,5* voor deze zeer vermakelijke film.

jackie schreef:

Dan kan ik je aanraden ook deel 2 te kijken want die is veeel leuker en beter.

En nu gaan ze een deel 3 maken!!! ik kan niet wachten. deel 1 was goed deel 2 ook. Zie www.jackie-chan.nl dan kun je al het nieuws niet missen.

Jackie Chan is echt de beste in zijn actie. En deze niet helemaal typisch Jackie Chan maar was echt goed.

Tucker en Chan zijn in hollywood.

avatar van Lola3

Lola3

redelijk maar der zijn betere films van Jackie, het verhaal vond ik wel zeer cliché:2 agenten die alles oplossen tegen een hele organisatie maar de actie was wel goe. Die zwarten zijn humor wa ook heel geslaagd.Wel slecht acteerwerk van die chinees me zijn blond haar

avatar van italian

italian

wel een vermakelijke film voor een zaterdagavond maar zeker niet mer dan dat...

het acteerwerk was niet van hoog niveau en die Tucker vond ik echt heel flauw met die dans scene!

moest ik daar nu om lachen of zo

maar wat in zo'n film telt is natuurlijk de actie en die is bij de meeste films van Jackie Chan wel spectaculair goed!

dat die dat bijna allemaal kan zonder stuntmants...

Chapeau!!

lowhusky

chris tucker is the man

avatar van generalni

generalni

kan er nooit genoeg van krijgen ...

jammer dat chris niet andere comedy films speelt...

kijk ook naar ,,money talks'' is ook een leuk van chris en dezelfde regisseur als van rush hour.

ps: ik vind deel 2 beter dan dit deel.

ik heb deze film toch zeker 10 keer gezien. Hij blijft altijd leuk,

Deel 2 was ook super

en deel 3 is in de maak

wanneer is het nou een mooi vervolg want ik lees vaak dat deel 2 slecht was maar wanneer is het dan een goede of slechte vervolg?

avatar van Linn

Linn

Net het laatste stuk nog gezien op tv en ik moet zeggen dat deze film vermakelijk blijft. Vooral Chan met zijn ongelofelijk slechte engels.

avatar van lowhusky

lowhusky

ik heb deze film te vaak gezien

over 10 jaar wil ik hem weer zien anders vind ik hem niet meer leuk

avatar van film_kaza

film_kaza

deze is fijn met aktie van jackie chan en chris tucker. ik moet wel zeggen dat deel 2 leuker was en chris op het begin veel te veel aan het kletsen was.

3,5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik ben een grote fan van Jackie Chan met z'n stunts. Deze film was weer geweldig, met actie en spanning. 4*

avatar van beast

tukkerstein

beast schreef:

saaie film.

1* voor de moeite

Hoe kun je ooit zeggen dat dit een saaie film is met non-stop actie en ontploffingen? Geef dan een toelichting.

tukkerstein schreef:

ja, als er films zijn die saai is kan deze dat nooit zijn, komedie, aktie, martial arts, er zat genoeg in.

avatar van Mescaline

Mescaline

deze film is zeker niet saai deze film is echt goed gemaakt het is goede humor en goede actie wat wil je nou nog meer deze film krijgt van mij en wel verdiende 4

avatar van seanpuffy

seanpuffy

supergoede film

avatar van Whboint

Whboint

super toffe film

goed acteerwerk en aparte mix tussen jackie chan en chris tucker!

ook goede actie en coole stunts

*3,5

avatar van samsun_55

samsun_55

Jackie Chan & Chris Tucker zijn gewoon een fantastische duo..

Ik zelf vond deel 2 iets beter maar deze is ook absoluut een aanrader.

waanzinnige actie/komedie film ..!!

een 3,5*

avatar van my style

my style

goede film! leuke actie/ komedie film met natuurlijk prachtige momenten van jackie chan. Ik vind zelf chris trucker echt een mindere speler. In deze film is hij niet de slechste. toch met plezier naar gekeken 3*

avatar van Mescaline

Mescaline

Film nog eens bekeken en deze film blijft gewoon goed

Verdiend een plaats in mijn top 10 4,5 sterren

avatar van Flykie

Flykie

Zeker gaaf

vette 5 sterren

avatar van skipy05

skipy05

zeer goed, goede actie, toffe komedie

weer een goede film met jackie chan

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Heerlijke buddy-movie met flink wat humor van de heren Chan en Tucker.

Verder zijn de actie scene's mooi gemaakt, en zitten er aardige wat stunts in.

4****

avatar van boschenaar

boschenaar

Dit is voor mij een van de beste film die jackie chan gemaakt heeft.

Veel humor en actie Ik geef hem een 9

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Leuke actiekomedie. Erg grappig en een leuke combinatie, Chris Tucker en Jackie Chan. Heel mooi gedaan. Ook mooie vechtstunts en actie. Ik heb me echt vermaakt bij deze film.

een 4,0.

avatar van Leviathan

Leviathan

Blijft een goede grappige film, ook na meerdere malen gezien te hebben. En de stukjes achteraf zijn ook altijd lachen in jacky chang films.

avatar van Barcel

Barcel

Echt leuke actiekomedie film! Een 4 voor de film, zeker!