• 9.375.163 stemmen

Met onder meer: Carice van Houten, Jelka van Houten en Holly Hunter

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 10 mei 2012

Plot Jackie

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Carice van Houten speelt hier samen met haar zus Jelka. Het is de eerste keer dat beide zussen in een professionele productie te zien zijn.

Nog twee stills: 1 + 2

Still fotograaf: Victor Arnolds

Helaas nog geen plaatje met Holly Hunter...

Kippie.

Ben erg benieuwd naar deze film. De trailer zal hopelijk ook niet meer erg lang op zich laten wachten.

Poster geplaatst! (grotere afbeelding)

avatar van Quido

Quido

"Jelka moet stevig in haar schoenen staan. Vanaf mei 2012 zal iedere bioscoopbezoeker haar op één scherm vergelijken met haar zus, in een film die onhandig genoeg Jackie heet, net als legio andere films. Iedere journalist heeft zijn vragenlijstje voor Jelka al klaar liggen. ‘Hoe was het om samen op te groeien? Typeer jullie eens, als zussen? Waarin lijken jullie op elkaar? Waarin niet? Welke aspecten van het leven van Carice lijken jou ook wel wat? Wanneer was je voor het laatst jaloers op Carice?’ En dat keer duizend."

Column: Jelka, eeuwig het zusje van - nlfilmdoek.nl

avatar van bjerik76

bjerik76

trailer ziet er toch wel als een goeie road movie uit !

hoe hebben wij nederlanders het toch voor elkaar te kunnen krijgen Holly Hunter te kunnen strikken !

bjerik76 schreef:

Hoe hebben wij nederlanders het toch voor elkaar te kunnen krijgen Holly Hunter te kunnen strikken !

Met een beetje hulp van de zus van Antoinette, Famke Jansen. Hunter is ook aanwezig op de première, aanstaande maandag.

YouTube - De TVspot van Jackie

Bij besteding vanaf €15,- bij Etos krijg je nu 2e bioscoopkaartje voor de halve prijs.

avatar van nightbreed

nightbreed

Wauw, met Holly Hunter. Voor het eerst verheug ik me echt op een Nederlandse film.

Prudh

LOL. Grappig zeg. Goede PR, dat dan weer wel, wordt overal overgenomen.

avatar van Quentin

Quentin

Toch gaat dit weinig doen in de bioscoop.

Want?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11910 berichten

Het zal vast wel aan de montage liggen, maar hebben Amerikanen nu nooit iets anders te melden dan dat Amsterdam zo'n 'onwijs mooie inspirerende stad' is? Blegh.

Kippie.

Over 'n half uur naar de bioscoop om eens te kijken of deze film wat is. Ben zeer benieuwd.

Kippie.

Erg leuke film. De humor moet je wel liggen, ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze humor kan waarderen. De film duurt nergens te lang en kent een erg verrassend einde. Ik verliet de bioscoop met een echt feel-good-gevoel. Aanrader!

avatar van rep_robert

"Zou het toch waar zijn?"

Dit dacht ik naar aanleiding van de trailer. Dit zou de eerste film in jaren worden waarin van Houten niet haar tieten flasht om aandacht te krijgen voor een film.

Het klinkt misschien raar, maar de film vind ik gelijk een stuk beter. De dames komen ontzettend natuurlijk over en je hebt ook echt het idee naar echte personages te kijken, zonder het geforceerd showen van de boobies. Carice speelt haar beste rol in jaren, maar Jelka vind ik ook fantastisch. Samen met Holly Hunter spat de chemie van het scherm en beleef je met Jackie een ontroerende, maar tegelijkertijd ook grappige drama.

Het uitgangspunt is iets te simpel, maar dit is een performance based film, waarin de cast dus alle kans krijgt om te stralen. Gelukkig heeft het einde ook nog een leuke verassing in petto, eentje die ik niet aan zag komen. Dat vergoedt nog een heleboel voor het -op het oog- simpele verhaal.

avatar van rosbiefje

rosbiefje

rep_robert schreef:

Dit. En het maakt het er alleen maar beter op inderdaad. Eindelijk sinds lange tijd weer een leuke, luchtige film met dit keer allebei de zusjes van Houten. Jelka vond ik erg grappig en Carice kon haar typische cynische humor weer laten zien die ik juist zo leuk vind.

Het verhaal was nergens echt origineel of verrassend op het einde na. Soms zelfs een tikje onrealistisch hoe snel gebeurtenissen zich elkaar opvolgen. Maar ik heb me toch vermaakt, met name door het acteerwerk en de chemie tussen Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik wilde deze film heel graag zien, maar als ik de trailer zo zie?

“Kan je ’t zien, met je inteeltkop?!” uit de mond van Carice? Dat vind ik weer zoooo jammer, toch niet dat simpele geschreeuw de hele tijd?

Ik geef het wel een kans hoor en ben best benieuwd

Redlop

Heerlijke film met Carice van Houten (en introducing Jelka) op haar best. Qua script en acteren misschien wel sterker dan Thelma and Louise.

Voorlopig 4* met kans op meer.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De chemie tussen Carice/Jelka van Houten en Holly Hunter maakt het wat inwisselbare road movie-plotje goed. Het verdient veel meer aandacht dan de overhypte gedrochten die de Nederlandse cinema het afgelopen jaar op ons af heeft gestuurd. De Nederlandse film is op z'n best met dit soort kleine, integere producties. Het zou me niet helemaal verbazen als deze het internationaal ook goed gaat doen.

avatar van Menno

Menno

wat een ongelooflijk slechte film. gaat helemaal nergens over. bij elkaar geschraapte verhaallijntjes met als enig doel om twee zusjes bij elkaar in een en dezelfde film te steken. met de gedachte dat er vast genoeg imbecielen zijn die er een kaartje voor gaan kopen. ik ben naar de film gegaan omdat 'het netwerk van nederlandse scenarioschrijvers' een speciale avond organiseerde waarbij schrijver en regisseur tekst en uitleg zouden geven. de uitleg van de schrijfster was heel verhelderend. die vertelde dat in opdracht van eyeworks zo'n script in nog geen drie maanden in elkaar gezet moet worden. en dat zie je. tel daarbij op dat er geen geld was voor zogenoemde 'characterbuilding' (de regiseuser kon de amerikaanse crew niet aan zodat het budget veel te vroeg op was..). de opening van de film is de voice-over van een van de hoofdrolspeelsters die even uitlegt hoe het zit..). het trieste dieptepunt van het plot is als na een uit de lucht gegrepen zelfmoord ("breng me ff bij m'n broer die ik jaren niet gezien heb") de moeder de moeder niet blijkt te zijn...

is er iets goeds aan de film? eigenlijk niet.. een beetje soap heeft meer humor en dramatiek, jelka en carice kunnen niet acteren (sorry, iemand moet het zeggen) en het verhaaltje is dus volkomen bij elkaar geschraapt en gezocht. maar er is holly hunter. holly hunter laat in de beperkte ruimte die ze heeft zien wat professioneel acteren is en hoe je een rol opbouwt.

avatar van Menno

Menno

een film met een zelfmoord van een hoofdkarakter en er zijn echt mensen die dit een 'feelgood' movie noemen. een land maakt de films die het verdient..

Menno schreef:

jelka en carice kunnen niet acteren (sorry, iemand moet het zeggen)

Ik heb ze ook niet zien acteren, meestal is dat juist een teken dat ze het wel kunnen.

avatar van ladybug

ladybug

Ik had meer van deze film verwacht.

Redelijke acteerprestaties, de landschappen die voorbij kwamen waren WAUW!

Het verhaal vond ik zwak en helemaal de twist op het einde die ik niet zag aankomen

vond ik niet in de film passen.

De grappen waren vrij plat, ook enkele dialogen over seks die ik niets vond toevoegen.

Sommige momenten waren erg traag en dan gebeurde er niet veel, maar daar heb ik me

niet aan gestoord.

Al met al heeft deze film me toch wel geraakt; met een lach en een traan.

avatar van gotti

Quentin schreef:

Toch gaat dit weinig doen in de bioscoop.

Volgens mij iets van 2 ton omgezet in de eerste week. Er zijn films die het slechter doen...

avatar van Quentin

Quentin

gotti schreef:

Deed Quiz ook, zakte daarna in als een pudding. Geen bijster sterke opening voor een film op zoveel kopiën.

avatar van Quido

Quido

Was ook wel erg mooi weer dit weekend, hele bioscoopbezoek lag op zijn gat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

En als iemand al naar de bioscoop ging dan was het vermoedelijk naar the Avengers.