• 9.380.127 stemmen

De Gelukkige Huisvrouw (2010)

Drama / Komedie | 100 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titel: The Happy Housewife

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Antoinette Beumer

Met onder meer: Carice van Houten en Waldemar Torenstra

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 april 2010

Plot De Gelukkige Huisvrouw

Maak kennis met Lea Meijer, een vrouw die jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd is met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Maar Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig. Maar Lea niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zinema

Maar die film was toch echt stukken beter. Vond juist de scènes in het 'gesticht' erg tegenvallen.

avatar van Kippie.

Kippie.

Keane1983 schreef:

Ik vraag me af wie deze gecomponeerd heeft.

Tom Holkenborg oftewel Junkie XL.

avatar van Elineloves

Elineloves

Zinema schreef:

Inderdaad, OFOTCN valt niet te overtreffen en daar zat ook veel meer diepgang, karakterontwikkeling en groei in. Nu werd het allemaal in een half uur gepropt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vreselijke film. Totaal misplaatste mix van drama en humor - dat schijnt toch echt de bedoeling geweest te zijn. Ik zie graag een portie inktzwarte humor voorbij komen...

... maar zo'n portie als deze sla ik liever over. Eerlijk is eerlijk; van Houten zet een prima rol neer. Voor de rest werkte dit onderwerp met zo'n uitwerking voor geen meter voor mij. Regelmatig één grote ergernis. Het eerste (half) uur is sowieso strontvervelend.

Voor de rest een totaal oppervlakkig verhaal, zonder enige vorm van diepgang en een ongelofelijk misplaatste kijk met Lea in die inrichting. Belachelijk stereotype karakters en regelmatig één of andere domme poging tot humor. Ik kon er totaal niks mee.

Dat gedoe van die moeder en vader (plus de zelfmoord) is ook even belachelijk slecht in de film gepropt. Werk dat soort dingen even goed uit a.u.b. Net zoals dit hele verhaal eigenlijk; het had best goed kunnen zijn, maar dat is het nu niet. Snel vergeten dit.

avatar van fam3000

fam3000

echt super om carice in zo`n rol te zien.

avatar van carlak

carlak

vond het wel een sterke film met een prima Carice van Houten (veel beter dan in Komt een vrouw...). Verhaal schijnt grotendeels autobiografisch te zijn en hoewel sommigen hierboven schrijven dat er stereotype karakters voorkomen, kan het toch in het echt zo geweest zijn.

avatar van Baasje

Baasje

Hier speelt Carice vele malen beter dan in "Komt een vrouw bij de dokter ",mooie film

avatar van RickZ

RickZ

Slecht nederlands drama met stompzinnig verhaal over een kersverse moeder. Carice speelt sterk (1/2 * erbij) maar ze kan deze totaal mislukte film niet redden. Enkele scenes in het gesticht waren sterk, maar de rest van deze film is dus prut.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

De titel is uiteraard ironisch bedoeld, er is weinig geluk en plezier te beleven in deze film. Het is een zeer realistisch verhaal over een moeder met een postnatale depressie.

Ik vind dit ook alleen een drama, zeker geen komedie. De humor in deze film heeft een compleet andere rol.

Het in totaal andere belevingswerelden zitten van man en vrouw, de daardoor totaal misplaatste humor, het niet herkennen van de depressie bij zijn vrouw, de groepstherapie, het klopt allemaal.

Op een paar te stereotiepe typetjes na dan, dat zie je eerder in de 'zwaardere' inrichtingen terug en wordt je als 'normalere' client niet zomaar tussen gezet.

En daarom een half puntje minder. Topfilm!

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

RickZ schreef:

Slecht nederlands drama met stompzinnig verhaal over een kersverse moeder.

Jammer dat je het een stompzinnig verhaal vind. Dit is een op werkelijkheid gebaseerd verhaal. Ik kan er over mee praten en net zoals de zwangerschap geen 'roze wolk' is, kan het zeker na de bevalling het een behoorlijke nachtmerrie zijn. Waar iedereen maar roept 'geniet er van', terwijl je dat totaal anders ervaart.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond de film een heel sterk begin en einde hebben, in het middenstuk was er even een domper. Ook vond ik het minder dat het 'gekkenhuis'' waar ze in terecht kwam dat de mensen die daar kwamen afgeschilderd werden alsof er alleen maar gekken komen. Ik ken zelf genoeg mensen die bij dat soort instanties terecht zijn gekomen en dat is alles behalfe waar. dus op een paar minpuntjes na alsnog een hele sterke en goeie film om gezien te hebben. Carice van houten acteerd echt goed.

avatar van l-d

l-d

Ik vond dit een mooie en ontroerende film. Ik denk dat Carice en Waldemar de situatie goed hebben neergezet.

Het is zo'n taboe dat toch nog best wel veel vrouwen zich helemaal niet goed voelen en niet gelukkig zijn na hun bevalling. Deze vrouwen zijn vaak zo onbegrepen, wat echt belachelijk is. Ik hoop dat dit boek en de film er een beetje aan bij hebben gedragen dat dit thema iets bespreekbaarder wordt.

avatar van wsnbm

wsnbm

Goeie film, geweldige actrice die Carice.

Lekker ding!

Reinout moet er ook zo over denken want binnen een kwartier krijgen we 3x de borsten van Carice voorgeschoteld . . .

Goed verhaal, veel voorkomend probleem!

avatar van Zinema

wsnbm schreef:

Goeie film, geweldige actrice die Carice.

Lekker ding!

Reinout?

avatar van Waku

Waku

Prima drama film van eigen bodem.

Worden toch de laatste jaren best kwalitatief goede nederlandse films gebracht en deze "gelukkige huisvrouw" is er zeker eentje van.

Carice van Houten vertolkt prima een jonge moeder die knakt na een uiterst moeizame bevalling. Haar traumatische verleden geeft de doorslag in een lange voortdurende depressie. Maar "De gelukkige huisvrouw" is niet alleen maar zuur. De sarcastische "humor" van Lea zorgt af en toe ook voor een glimlach in de film met eigenlijk best wel loodzwaar thema.

3*/3.5*

avatar van Waku

Waku

Baasje schreef:

Klopt...ik had eveneens het idee dat haar rol en karakter hier beter uit de verf kwam.

avatar van evervaet

evervaet

Die Carice kan echt acteren.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Sterke film. Boeiend. Dat Carice van Houten een topactrice is weet ik al sinds Susie Q maar dit is wel een hele sterke rol van haar . Zag Carice van Houten eigenlijk allen maar even in het begin in het vliegtuig en in het eindshot tijdens de aftiteling verder zag ik alleen Lea, die de sprekend lijkende zus van Pierre Bokma had kunnen zijn.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Aangrijpende film met een weergaloze Carice van Houten. Ondanks het zware thema is er hier en daar gelukkig wel wat luchtigheid in de sarcastische rol van Lea. Terechte Gouden Kalf voor deze rol.

avatar van willemfilm

willemfilm

Mijn voordeel is, dat ik het boek niet gelezen heb. Het boek is toch altijd beter.....Maar de film kon mij in grote mate boeien. Ik vond het een heftig verhaal 'van alle dag'. Het is een ervaring die meer mensen meemaken dan ons lief zijn. En dan van 'dingen van alle dag' zo'n boek of film maken is kunstzinnig. Goede acteer prestaties. Goede Nederlandse film.

avatar van wittie5

wittie5

Leuke film, niet zo'n feel good movie maar echt een film met een verhaal! Carice is echt goed, ook weer in deze film: eenvoudig als het moet, geemotioneerd op het juiste moment, kortom geloofwaardig!

Bedankt voor anderhalf uur met plezier naar een nl film gekeken!

avatar van b00ts

b00ts

Aardig drama. Niet dat deze film daaraan kan tippen, maar ik moest toch even denken aan 'One flew over the cuckoo's nest' .
Verder speelde Carice goed, Jaap Spijkers vond ik echt top.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een luchtige komedie, dacht ik, maar dit bleek een nog al zwartgallige film te zijn. Dat werd het eerste half uur pijnlijk duidelijk met een paar voor mijn gevoel misplaatste scènes.

Vervolgens krijgt het een One Flew Over the Cuckoo's Nest-gehalte wat wel amusant was. Daarna takelt het weer af. Je hebt als kijker ook geen idee waar de film heen gaat. Dat wordt pas tegen het einde duidelijk. Dat maakt het wel verrassend, maar of daar mensen op zitten te wachten is de vraag. Groot pluspunt is het acteerwerk wat bij Van Houten altijd wel van hoog niveau is.

De gelukkige huisvrouw is een wisselvallige en lastig te beoordelen film. Hij kent zijn sterke punten, maar weet nergens een duidelijke toon aan te slaan.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

ik heb deze film gisterenavond gezien..het zal wel aan mij liggen , maar ik vond het 1 van de slechtste films die ik dit jaar gezien heb. Had hoge verwachtingen, maar die zijn zeker niet uitgekomen.

Er zat geen enkele vaart inde film..

avatar van erik1677

erik1677

Gistermorgen even bekeken, en viel me absoluut niet tegen.

Automatisch ga je hem vergelijken met komt een vrouw bij de dokter, maar dit zijn eigenlijk 2 totaal verschillende films.

het enigste wat ze overheen hebben dat het 2 steengoeie Nederlandse films zijn, en dat carice van houten er in meedoet.

En wat voor een rol zet ze neer zeg.

In mijn ogen is carice de nieuwe Monique van de ven.

Wat sexy,wat een charisma en humoristisch is deze vrouw.

Af en toe als jenaar haar kijkt lijkt ze wel net zo'n femme fatale die uit een jaren 40 film is weggelopen.

En de film zelf is ook lekker snel, en zit vol met humor en soms ook het nodige drama.

maar gelukkig de humor overwint in deze film, niks geen simpele tranentrekker.

Echt een nederlandse Topfilm

avatar van papaEd

papaEd

een bijzondere film mooi geacteerd en zeer realistisch.

avatar van Punky

Punky

Hele goeie film met weer uitstekend acteerwerk van Carice van Houten

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Het verhaal doet me een beetje denken aan ''Ademloos'' met Monique van de Ven, die film heeft toen erg veel indruk op me gemaakt.

avatar van dirkveldkamp

dirkveldkamp

Carice van Houten

avatar van gauke

gauke

Meer dan terecht dat Carice van Houten een Gouden Kalf heeft gewonnen voor deze rol. Gedurende de bevallingsscène had ik het zweet in de handen. Verder een prachtverhaal, met humor, tragiek en cynisme. Ik denk dat deze film meer kans had gemaakt voor een Oscar dan Tirza.