Genre: Drama / Komedie
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot De Gelukkige Huisvrouw
Maak kennis met Lea Meijer, een vrouw die jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd is met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Maar Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig. Maar Lea niet.
Lea Meijer
Beau
Enzo
Brigit
AmazingPP
Ik had niet verwacht dat ik dit een leuke of goede film zou vinden, want ik haat Heleen van Rooyen. Zij met dat gedrag van: zie mij eens gelukkig, grappig en geil zijn. Zo plastic. Dus dat gezegd te hebben begrijpen jullie wel dat ik het boek nooit heb gelezen. Misschien is dat beter, want Kluun's boek had ik wel gelezen en dan ga je toch met een bepaalde verwachting naar een film zitten kijken. Wat is Carice toch een geweldige actrice, maar daar zijn we het wel over eens op deze site. Gelukkig zat hier niet al te veel naakt in, want dat hebben we nu wel een beetje gezien van ons Cariesje. Prachtige tieten, hoor, daar niet van, maar dat heb ik wel gezien. Maar wat nog prachtiger is aan Carice is dat je van haar gezicht kunt aflezen hoe ze zich voelt en dat in welke rol ze ook speelt! Erg knap. Torenstra houdt zich dapper staande naast dit acteertalent en Tjalsma als de moeder vond ik ook erg sterk. Een beetje jammer vond ik sommige camera-bewegingen, een beetje te shaky naar mijn mening. Voor de rest: prima film. Een vleugje "One flew over the cuckoo's nest", een vleugje "Precious" en helaas: een vleugje van Rooyen. 4 *
Mavoe
Carice is een geweldige actrice, daar kan ik niet omheen. Ook het verhaal zelf was aardig, maar ik vond zelf dat het een beetje snel ging. Ineens was ze echt compleet ingestort, maar zo was ze dan ook weer beter. En de link tussen haar instorten en wat haar vader ermee te maken had kon ik niet echt opmaken uit de film. In eerste instantie denk je dat ze flipt, omdat de bevalling zo heftig ging etc. En dan ineens komt het verlies van haar vader erbij.
Ik vond de film een beetje half afgemaakt, en dat was jammer. Want toch was ik erg geroerd door deze film. Als ze dit verhaal beter verwerkt hadden, dan was dit echt een top nederlandse film geweest!
Aan je opmerking te merken heb jij gelukkig nog niet zo'n ongekend verlies gekend. Ik kan er helaas wel over meepraten. Verdriet kan diep zitten en er pas járen later uitkomen, op momenten waarop je het totaal niet meer had verwacht. Dat lijkt dan "ineens", maar in feite heeft dat verdriet er altijd al gezeten, maar is het altijd weggedrukt. En ja, uiteindelijk haalt het je in.
Dat vond ik juist het sterke in deze film. Het verdriet om het verlies van een vader of moeder is ongekend heftig.
Emma'
Heb heel erg zitten lachen in de bios
Vooral de uitspraken 'Nee, het kind is uit mijn doos gekomen,' en 'Jij bent Dieter van Vliet, en ik ben dat niet!' vond ik heel erg grappig. Leuke film met een goede mix van humor en drama.
4,0*.
Akkiej
Dat klopt helemaal, ik ben ook nog maar 17 jaar. Misschien kijk ik met andere ogen naar zo'n film. Ik heb het boek ook gelezen en ik vond gewoon dat daar een betere verwerking en uitleg in zat. De film liet gewoon nogal snel een aantal gebeurtenissen op elkaar volgen, waardoor het soms wat ongeloofwaardig overkwam.
Maar inderdaad, het verdriet om het verlies van een ouder is het sterke van de film en dat maakt de film ook goed
Kippie.
Wat weinig stemmen trouwens in vergelijking met 'Komt een vrouw bij de dokter'. Is toch van dezelfde producent dacht ik. Is overigens al wel de grens van de 500.000 bezoekers gepasseerd.
Emmuze
Sterke film, mooie scenes, aangrijpend en ontroerend.
De acteurs/actrices doen het allemaal fantastisch.
Vond hem wel beter dan kevbdd!
Mooie mengeling van humor, drama en romantiek.
Mooi uitgedacht, heb het boek niet gelezen dus die vergelijking kan ik niet maken.
Goed!
Emma'
Denk dat dat komt omdat over KEVBDD veel meer reclame en ophef is gemaakt, omdat het verhaal veel aangrijpender is enz. Toch best onredelijk, vind deze film leuker en beter
Kippie.
Klopt, Reinout Oerlemans kent wel de juiste mensen denk ik. Is op zich ook wel erg slim. Met het verhaal heeft het denk ik vrij weinig te maken. Deze film is zeker weten grappiger en zit beter in elkaar, maar toch heb ik wat meer met KEVBDD. Maar goed, weer ontopic ^^
nightfly1982
Ik snap je commentaar aangezien je leeftijd.
Maar vaak is het zo bij mensen dat als ze ze een bepaald trauma mee maken, in dit geval dus de bevalling, dat ze daardoor andere dingen die ze blijkbaar nog niet verwerkt hadden in hun leven ook ineens moeten gaan verwerken.,
Niet dat alles dan ineens daarmee te maken heeft, maar je geest is zwak en dingen die je dan nog niet heb verwerkt worstelen zich sneller naar boven. Zoals nu dus de dood van haar vader, die toch wel een impact heeft gehad op haar leven....
sharonroelvink
Mooie, maar ook nare film.. persoonlijk vond ik de scène waarin ze beviel te ver gaan.. haar man blijft doodleuk filmen, beetje vreemd lijkt me? En dan die ENORME tangen die de dokter erbij pakt! Respect voor die gene die bleef kijken. Verder heb ik veel gelachen, en ik vond de acteerprestaties beter dan in de film 'er komt een vrouw bij de dokter'..
memento2005
Ik vond deze film een echte "Nederlandse" film !
Viel me erg tegen.
Natuurlijk heb ik ook wel af en toe moeten glimlachen om de teksten maar ik zou het niet een aanrader vinden!
Jammer.
Kippie.
Volgens mij ben jij zo iemand van 'voor Nederlandse begrippen erg goed' (kortom; je houdt niet van NL films?). Wat maakt het voor jou een echte "Nederlandse film" dan? Behalve de seksscènes. Ik vond het qua naakt echt heel erg meevallen.
tevelenco
Een tijdje geleden deze film nog in de bios gezien.
En ik moet zeggen ik was aangenaam verrast.
Ik had er eigenlijk niet zo veel van verwacht maar de film wist me zonder moeite van begin tot eind te boeien.
De film bezat een goede mix van drama en humor wat er voor zorgde dat hij makkelijk wegkijkt.
En verder vond ik dat Carice weer een erg overtuigende rol neerzet, mischien nog wel beter dan in "er komt een vrouw bij de dokter".
Ik vond het vooral knap om te zien hoe ze de verschillende fases waarin ze verkeert tot uitdrukking brengt.
Erg knap gedaan.
Bxian32
Ik heb geprobeerd deze film te kijken en hij zal vast goed zijn, ik keek echter in het vliegtuig (je kon zelf je film kiezen) Omdat de film (hoe kan het ook anders met een NL film) begon met sex, sex en nog een beetje sex en er schuin achter me kinderen zaten (vreemd dat de klm dit dan in het assortiment stopt) ben ik maar wat anders gaan kijken. Wel jammer dus dat het sexelement blijkbaar in bijna elke NL film die wil scoren te zien moet zijn..... Ik geef hem binnenkort nog wel weer eens een kans.
ozzyblack
helemaal niks, een film die goed had kunnen zijn maar totaal verkeerd is gemaakt. Zonde van je tijd.
Debo
Ik had bij het einde van de film het gevoel dat deze nog niet af was. Ik verwachtte nog meer maar dat kwam er niet helaas en dat gaf me een beetje een onbevredigend gevoel. M.i. Had er zoveel meer in deze film kunnen zitten als er nog een kwartiertje was bijgekomen waarin een stukje van het leven na de depri-periode was belicht. Wel absoluut goede acteerprestaties van Carice vandaar 3 sterren.
De Ongelukkige Kijker.
Het boek zal vast hilarisch zijn, of in ieder geval de tranen doen tuiten. Film is in elk geval een ander medium, al worden de twee soms met elkaar verbonden. Net als hier.
Wat hier had kunnen en misschien wel had moeten zijn, was gitzwarte humor. Het werd echter grijs. Niet eens wit dus. En dat is jammer, want na een sterke openingsscène vervalt de film al snel in allerlei clichés waarbij de kijker zich continu kan afvragen welke emotie er moet worden aangesproken. Het vleesch noch visch-gehalte is namelijk erg hoog.
Twee.
Timecop
Normaal niet zo'n fan van Carice van Houten, wordt nogal 'gehyped', maar dit keer petje af. Puik acteerwerk.
Paradise Boy
Een zeer vermakelijke mix van drama en humor.Wederom een film die beschouwd kan worden als een juweeltje in de Nederlandse filmgeschiedenis. Het controversiële onderwerp is op een zeer luchtige manier in beeld gebracht en als kijker voel je met beide personages mee. Kortom een uitstekende filmproduktie met puike acteerprestaties van de werkelijk sublieme Carice van Houten. Het is absoluut een genot om deze geniale dame op het witte doek te mogen aanschouwen. Zij geeft het begrip acteren dan ook een nieuwe dimensie. Ze is naar mijn mening één van de beste actrices van de wereld alhoewel niet iedereen daar hetzelfde over zal denken.
Simon van collum
Aardige film. Carice is super! verhaal loopt door de snelheid wat rommelig en dat is het enige jammere van de film.
jolof12345
Ik vond het geen sterke film, matig zelfs.
Het verhaal was goed, het had een veel betere film kunnen worden.
diankojo
Prachtige film!
Mix van humor en drama zoals je in weinig films tegenkomt.
Indrukwekkend verhaal, goed opgebouwd, over vrouw met postnatale psychose. Ook over een vrouw die met ironie haar diepere gevoelens en verdriet afschermt.
Carise speelt geweldig!
JaZo
Carise van Houten laat in deze film weer eens zien dat ze een waanzinnige actrice is! Heel erg goed gedaan.
De film zelf is ook boeiend. Als je gevoel voor humor hebt maar een beetje drama ook niet schuwt dan zal deze film zeker bevallen
SpikeR
een van de betere films van Nederlandse bodem.
Goed acteerwerk en ook een goede casting m.b.t. de mensen in de inrichting
een prima mix van humor (want er waren echt hele goede uitspraken) beviel me heel goed samen met de drama.
waarom geen 5*
Het verhaal gaat in een behoorlijk tempo en er is waarschijnlijk gekozen voor de 100 minuten, om de film niet te langdradig te laten worden, hierdoor lijkt het soms of je iets mist
Elineloves
'' Mijn bekkenbodem wordt langzaam uit elkaar gescheurd terwijl jij daar gezellig met een lesbo over kroepoek zit te lullen! Jezus Christus, maar verder gaat het allemaal prima hoor! ''
Oke.. laat ik beginnen met te zeggen dat Carice best een mooi lijfje heeft zeg, dat was me nooit eerder opgevallen!
Heb je die billen gezien? +1 hoor! Ach, gelukkig bleef het voornamelijk bij de beginscènes met het verplichte naakt en seks, ze moesten tenslotte wel een baby maken. Storend was het dus niet. Wel leuk trouwens dat iemand binnen 6 minuten, 9 maanden zwanger kan zijn.
En tsja, Carice. Ik vind haar leuk. In tegenstelling tot veel anderen die haar een ijskonijn vinden, vind ik haar een warme, grappige verschijning. ''Ja doei, ik ben gekke Henkie niet!'' Die kennen we nog van Alles is Liefde natuurlijk.
Waldemar daarentegen vond ik altijd weinig aan. Naarmate de film vorderde vond ik hem ''groeien''. In het begin bleef het allemaal een beetje vlak. Al was zijn reactie op het moment dat zij haar eerste weeen kreeg, wel grappig. Leuk verhaal voor de kleinkinderen zullen we maar zeggen.
Ik denk dat de bevallingsscène veel zwangere vrouwen flink van streek hebben gemaakt. Ik zat al van.. '' WTF?
Ik neem nooit kinderen! '' Godsamme, het zou je maar gebeuren zeg. De nachtmerrie van elke moeder. Niet gek dat er gescholden, geroepen en getierd werd. Zware scène, maar gadverdamme, wat overtuigend en intens voelbaar in beeld gebracht zeg.
Je moet er van houden. Die grove, recht-door-zee humor. Ook de dialogen zijn voor een film van Nederlandse bodem eens NIET tenenkrommend slecht. Het acteerwerk blijft echt en ingetogen. De timing is perfect, genoeg afwisseling tussen dramatiek en humor. Knap hoe Carice het ene moment een levenlustige spontane vrouw kan spelen, en het volgende moment een verwarde vrouw die ten onder gaat aan haar psychose.
Af en toe gooit ze een botte one-liner en door maar bovenal verstopt ze haar kwetsbaarheid. Ze moet natuurlijk wel sarcastisch en egocentrisch blijven.
Mooi hoe ze er mee leert omgaan. Ze leert haar medepatiënten kennen en krijgt nog begrip voor hun situaties ook. Knap van een dergelijk narcistisch vrouwtje. De patiënten zijn grappig en weten je te verrassen en te boeien. Gelukkig wordt het nergens té zwaarmoedig. Lekker vlot tempo gedurende de hele film. Prettig. Enige kleine minpuntje is dat ik de rol van Beau graag wat meer uitgediept had gezien, maar ach. Dat zal in het boek vast wel het geval zijn geweest. Je kunt tenslotte niet alles in 100 minuten proppen.
Een film die blijft bekoren, heerlijk. Hoeft absoluut niet onder te doen voor ''Komt een vrouw bij de dokter''. Thumbs up voor dit regiedebuut van Antoinette Beumer.
Keane1983
Een prachtige film. Komt niet geheel overeen met het boek, maar dat doet de film zeker niet te niet.
Acteerwerk is schitterend gedaan en vol overtuiging.
De soundtrack is erg mooi uitgekozen en ook de theme is heel erg mooi. Ik vraag me af wie deze gecomponeerd heeft.
Speelduur is perfect, niet te lang en niet te kort. De vaart zit er gedurende de film goed in, waardoor er geen onnodige dialogen ontstaan of lang gerekte stukken.
Verder heb ik me gedurende de film geen houding weten aan te nemen...moet ik nu lachen of huilen!!!
Om sommige uitspraken moet je gewoon heel erg lachen, maar je weet niet hoe je het moet plaatsen.
De depressie is goed uitgewerkt, als ook van de mede patienten. Ze zetten allen overtuigend hun personage neer.
Deze film moet je zeer zeker niet met de film: er komt een vrouw bij de doktor.
Het zijn gewoon twee uitersten. Daar waar deze film gaat over een postnatale depressie, gaat de andere weer over kanker!!
Deze film is in mijn ogen gewoon meesterlijk te noemen.
Van mij 5.0*
Elineloves
Het enige waar ik toch af en toe aan moest denken, was ''One flew over the cuckoo's nest''.. denk dat dit toch wel een soort inspiratiebron is geweest.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Daglicht
Thriller / Mystery, 2013