Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Leland Palmer
Het 3D-gegeven bij deze 'Piranha' hoort mijns inziens gewoon bij de hele grap, waarin Aja probeert de jaren '80 stijl (wat) terug te halen. Ik bedoel; een film de titel 'Piranha 3D' geven en dan niet in 3D gaan schieten. Kan niet anders.
Als je serieus een 3D film wil gaan maken, draai je gewoon alles direct in 3D i.p.v. (het net als ''vroeger'') pas in de post-productie fase toe te voegen.
Naomi Watts
Het 3D is gewoon toegevoegd door de studio, Aja's working title was gewoon Piranha, zie ook de begincredits. Aja had niet het budget om direct in 3D te schieten.
Daar geloof ik dus niets van, als je 3D gaat terug brengen levert dit erg lelijke beelden op doordat alles scherp word en je platte plaatjes krijgt. Ook als je slechts de beelden van één lens pakt (want bij 3D film je met twee lenzen naast elkaar zoals eerder uitgelegd) dan zijn de shots nog voor 3D gecomponeerd.
Ik vond het juist wat hebben dat de 3D bij Piranha beetje crap was. Krijg je die jaren 80 feeling een beetje terug, waar de film het sowieso van moet hebben. Net als The Expendables bijvoorbeeld met crappy effecten.
Dan pak je toch gewoon één van die twee 3D beelden.... En als alles scherp is heb je juist een ongeloofljke dieptewerking. Helaas onbetaalbaar in de meeste gevallen. Het kost immers of ontzettend veel licht, of heel veel rendertijd.
Dat een 3D film zich qua mi- en-scene en fotografie op 3D richt heb je bij beide systemen last van...
En crappy effecten bestaan al 100 jaar (Them!, The Blob, Toxic Avenger, etc. ), maakt de films er vaal niet minder vermakelijk op.
Leland Palmer
Absoluut wel. Dat hele ondewaterballey is pure showcase. Daarbij zijn er een hele hoop effecten de zaal in. Je dacht toch ook niet dat ze in Hollywood een scheet laten zonder planning.
Absoluut wel.
Qua budget was het wellicht niet 'haalbaar' (lijkt me meer een commerciele afweging, kost gewoon minder). Maar wat ik vooral wou zeggen is dat ze natuurlijk wel wisten dat ze het in 3d gingen uitbrengen en daar dus de uitvoering op hebben ingezet.
Naomi Watts
Mja, dat wist Aja voordat-ie met de film begon ook wel. Vraag is dus of het ooit wel z'n bedoeling was om ook daadwerkelijk in 3D te schieten.
Dat het 3D zal worden stond vooraf al vast, dat ie converteren verkoos boven schieten ook.
Volgens mij vond ie het gewoon cool om vrouwelijk schoon te combineren met 3d visuals, hij wou de foute seventies/eighties film laten herleven maar niet de 3D films in die tijd.
We hadden het dan ook over 3D in de titel, niet de 3D visuals zelf.
Leland Palmer
We hadden het dan ook over 3D in de titel, niet de 3D visuals zelf.
Jullie bevestigen in principe gewoon mijn 1e bericht van vandaag bij deze film.
Dat het de bedoeling was om de film in 3D uit te brengen is logisch en duidelijk. Er is echter nog wel een behoorlijk verschil om een film te converteren naar 3D of deze in 3D te schieten. Dat was het punt (voor mij) even. Het lijkt mij namelijk gewoon dat Aja wist dat-ie dit ging converteren naar 3D en daarmee meer op één lijn bleef met zijn doel; een ode aan de 80's (3D) film. Het brengt een paar behoorlijk leuke effecten met zich mee (het is een meerwaarde), maar eigenlijk is het gewoon een (klein) onderdeel van de grote grap wat deze film is.
Naomi Watts
Dan begreep ik je verkeerd. Hij wist dit inderdaad van tevoren, en het uitgangspunt was inderdaad een heerlijk foute campy film maken waar de jaren 80 bol van stond. Aja gaf aan dat 3D gewoon een leuke bijkomstigheid moet zijn maar niet je grote troef waar heel je film op leunt (hier gaaf hij bewust een sneer naar Cameron). Het is één grote grap, Ashlynn Brooke vertelde ook via Twitter dat bij de bijeenkomst voor de eerste shootday vertelde dat het gewoon enorm fun moest zijn, want door jezelf niet serieus te nemen maak je een succesvolle campy/exploitation film. Wat je zegt klopt dus ook, de film is één grote grap, wat knipogen, wat fuck you's en een hele lading nonsens. Eli Roth schijnt ook vooral gefungeerd hebben als co-director, die heeft er ook wat leuke vondsten in gestopt. De dood van het personage van Ashlynn Brooke schijnt door hem bedacht te zijn. Dat vond ik ook de tofste kill uit heel de film.
Bélon
Eigenlijk klinkt dit alles wat vooropgezet: zoals "we gaan nu een leuke niet serieuze campy film maken", als je al van dat uitgangspunt uitgaat klinkt 't gewoon geforceerd. Zoiets zou eigenlijk idealiter spontaan moeten ontstaan uit het schieten van een (serieuze) film. Deze film lijkt me toch zorgvuldig gepland en geregisseerd (inclusief viral website etc.).
Naomi Watts
Maakt niet uit hoe het klinkt, als het gewenste resultaat maar geboekt wordt.
Bélon
Maakt niet uit hoe het klinkt, als het gewenste resultaat maar geboekt wordt.
Dat klinkt wel weer erg bedrijfsmatig en niet spontaan vind ik dan, dat is mijn punt ook
Maar goed ik heb me al te veel ingelezen in deze film ik ga 'm gewoon zien deze week
Naomi Watts
Niets officieels natuurlijk maar de director in hem komt dan wel naar boven. Hij zal suggesties gedaan hebben that's all. Misschien dat ie zich ook bemoeid heeft met Inglourious Basterds
Naomi Watts
Zo creëer je wel een laid back sfeertje op de werkvloer lijkt me. Maar ga de film nou even heel snel kijken jij
misterwhite
Uiteindelijk toch maar even besloten om deze in men top 10 te zetten. De film blijft me gewoon bij, het is gewoon men beste bioscoop ervaring die ik ooit gehad heb. Ik heb werkelijk nog nooit echt zo graag een film willen 2 keer zien in een bioscoop als deze
Naomi Watts
Blijft inderdaad enorm hangen, had ik ook en was voor mij ook de reden hem in mijn top 10 te zetten. Overkomt mij ook niet vaak.
TragieStar.*
Maar om dan een film 5,0* ster te geven en in je top 10 te zetten alleen omdat die enorm bleef hangen, vind ik raar, zo kan je elke film wel 5,0* geven als die blijft hangen.
mikey
Tsjah, dat is toch ook de bedoeling van non-serieuze campy films?
Kan moeilijk nadat de film is geschoten nog even beslissen om er tijdens de editing nog een grappige film van te maken.
mikey
Ja ja niet serieus, bloed en tiet etc.. maar ik reageerde op de stelling: he is dit geforceerd?
Naomi Watts
Omdat het van tevoren wordt besproken dat het gewoon een onzin film wordt en de cast vrij zijn in het improviseren is het opeens geforceerd. Integendeel juist.
puckb96
Voor een B-film is het een vermakelijke film waarin ff een anderhalfuur piranjas mensen dood villen of hun leuter afbijten en dan uitspugen , maar als je het anders bekijkt is het eigenlijk een slechte film. Het 3D is leuk, maar de film is zelf slecht uitgewerkt. Speelt Richard Dreyfuss trouwens dezelfde rol als in Jaws?
J.T.O
Had iets meer verwacht gezien de score op rotten tomatoes, maar het viel een beetje tegen. Leukste vond ik toch wel de ladies als ik het daarbij moet houden
Macmanus
Aja gaat zijn lijstje af.
In mindere maten dan Shyamalan heeft ook Aja een beetje zijn naam tegen. De man bracht mede leven in het Franse horror genre, en zelfs in Amerika leek die met de Hills Have Eyes wat harder te zijn dan menig andere Amerikaanse horror. Dan blijkt dat die niet zoveel luistert naar mensen op het internet, en doet die opeens dingen die hij zelf wil. Dus gaat die het horror sub-genre lijstje af. Na de geesten-horror is die nu beland bij de b-pulp-horror. Waarschijnlijk had die op zijn eigen lijstje wel een betere titel voor dit sub-genre bedacht overigens.
Neemt niet weg dat hij wel degelijk een klein dipje heeft in zijn ouevre, want binnen wat de film wil zijn. Onzin, fun, lachen zitten er wel degelijk wat haperingen naast een hoop geestige/maffe dingen.
Zo zit het kleine kinderen oppassen verhaal zwaar in de weg, en wordt er toch te weinig gedaan met het beesten onder water principe. Als die kiest voor de full on fun, ditch de kinderen dan ook. Ga je toch nog een beetje voor de spanning, doe dan wat meer onderwater spartelende benen shit erin.
Wat de film dan wel weer leuk maakt, is de onzinnige nudity, leuke bijrollen en gore. Jerry O'Connell steelt toch wel de show. Ook Christopher Lloyd als wetenschapper is niets minder dan goud. De onderwater naakt scene is nu al een cheesy filmmaking klassieker.
Aja laat zich in Amerika wat gaan. Hij omschreef zijn tijd in Amerika ook als een snoepwinkel en snoept zoveel mogelijk tot het niet meer kan. En dat is dan ook wel te merken. Niet zijn beste, maar laat de jongen lekker genieten, en dan zet ik voor de serieuze horror mijn vizier wel weer op andere werken. En zien we Aja ooit wel weer lekker komen met een meesterwerkje.
3 sterren.
edmo
Het verhaal is extreem slap enkomt niet verder dan: Rustig klein stadje wordt door 4th of july overspoeld door feestende jeugd. Via een, door aardbeving, ontstane scheur in de bodem van het meer, komen vanuit een ondergelegen oermeer honderden oerpiranha's naar buiten. Hun doel: alles wat beweegt tot op het bot te strippen. Uiteraard luistert de partycrowd en eigen kinderen van de sheriff niet, dus veel doden.
Verder gaat het verhaal helaas NIET. Er is geen echt einde, dus er komt vast een deel 2.
Maar wie van humor, schrikmomenten, afgekloven ledematen en veel nepbloed houdt, moet deze film zeker kijken. Zeker in 3D.
Na het zien van deze film zou ik bijna hopen op een remake van "The Living Death" in 3D
Rufio
Hier kan ik me perfect bij aansluiten. De film is aardig( het bloed vloeit rijkelijk )maar niet echt top.
De cast kon volgens mij veel beter ingevuld zijn geweest. Kelly Brook, Jerry O'Connell en de rest vond ik toch van wat te laag niveau.

Piranha 3DD
2012

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish